FACEBOOK

Eger-Honvéd 9:7

Eger-Honvéd 9:7
hozzászólás, 2011.12.09.

Az Eger végig vezetve, de izgalmas meccsen legyőzte a Honvédot a harmadik fordulóból elhalasztott bajnoki meccsen, péntek este.

Vodafone OB1, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Eger-Honvéd 9:7 (2:0, 1:2, 1:2, 5:3)
Eger, Bitskey Aladár uiszoda, v.: Füzesi, Vojvoda
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Graham 1, Hosnyánszky 2, Varga II. Zs. 1, Binder, Biros 3. Cs.: Mezei, Kovács G., Naganuma, Seman, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Honvéd: Gergely, Mátyás 1, Kovács P., Kovács R., Szivós 4, Tóth M., Gór-Nagy. Cs.: Jansik D., Salamon 1, Angyal 1. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh, ill. Salamon (mindkettő a negyedik negyedben)

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0//3:0, 3:1, 3:2//4:2, 4:3, 4:4//5:4, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6, 8:6, 8:7, 9:7

VLV-VIDEÓ (TV Eger):

 
1:0 - Biros első gólja, ötméteres 

2:0 - Biros második gólja


3:0 - Graham gólja


3:1 - Mátyás gólja


3:2 - Szivós első gólja


4:2 - Hosnyánszky első gólja


4:3 - Szivós második gólja


4:4 - Szivós harmadik gólja, ötméteres


5:4 - Varga II. Zsolt gólja


5:5 - Salamon gólja


6:5 - Bátori első gólja


6:6 - Szivós negyedik gólja


7:6 - Bátori második gólja


8:6 - Hosnyánszky második gólja


8:7 - Angyal gólja


9:7 - Biros harmadik gólja



TT-képek


A meccs góljai a jövő hét elején a TV Eger jóvoltából.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nekünk erre a győzelemre most óriási szükségünk volt minden szempontból, és borzasztóan örülünk neki. Nagyon jól védekeztünk szerintem az egész meccsen, úgy gondolom, hogy ezzel sikerült nyernünk. Ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amikről korábban beszáltünk, ez volt a győzelem kulcsa.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Szeretnék gratulálni az Egernek. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna az ikszet. Számunkra érthetetlen módon Hárai Balázs nem játszhatott ezen a meccsen, pedig ez éppen olyan elhalasztott mérkőzés volt, mint a Vasas elleni, amelynél nem számított az eltiltása. Ettől függetlenül az elsőszámú centerünk nélkül szerintem nagyon jól játszottunk, a döntetlent megérdemeltük volna - sajnos nem sikerült. Mondhatnék sok mindent, hiszen ez a mérkőzés, ha jól emlékszem, októberi játéknapra volt kiírva, így sokszorosan eltelt az a 24 óra, amíg nem szabad véleményt mondani a játékvezetésről (ami tudtommal csak Magyarországon létező szabály) - de nem mondok semmit. Gór-Nagy Miklósnak jobbulást kívánok és remélem, hogy a sérülése nem súlyos. Szeretnék egy kérdést intézni a vlv-olvasókhoz: tudja-e valaki, hogy mikortól "ér" kiállítást, ha egy védő akadályozza az ellenfelet az ötméteres szabaddobás elvégzésében. Mi nem vagyunk képben, pedig játszunk elég sok éve. Hátha valaki tudja a megoldást.


Vodafone OB1, 11. forduló

December 10., szombat

12.00 Eger-BVSC

18.00 Vasas-Szentes

18.00 Szolnok-Debrecen

18.00 Honvéd-OSC

18.00 Szeged-Kaposvár

19.30 FTC-Pécs


Karácsonyi hangulat várta a csapatokat (forrás: Groupama Honvéd facebook)
Címkék:
Eger-Honvéd

12 régi hozzászólás

sonpinori hozzászólása
2011.12.11. 18:28

SZÉP VOLT FIÚK !!!

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.11. 10:04

Még egy gondolat:) Azt hiszem Marcinak és az egész leendő válogatottnak SAJNOS meg kell \"barátkozni\" ezzel az érzéssel, mert ahogy láttuk Sanghajban látni fogjuk Eindhovenben is, hogy a magyar vízilabda kevés bírói korrektsgre számíthat. Az olimpiáról már nem is beszélve!!!

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.11. 10:01

Azt hiszem, itt a vlv-n olvastam egy riportot (ha jól emlékszem) a JB volt elnökével és ő mondta, hogy a magyar vízilabda bajnokság már rég túlnőtt a magyar bírókon. És sajnos ezt hétről hétre megtapasztaljuk. Kedves Marci megértem a dühödet, hiszem Titeket jobban bánt, ha a meccs nem rajtatok dől el, könnyebb adott esetben egy-egy kihagyott lehetőség terhével kijönni a vízből, mint úgy hogy mindent megtettetek és ez mégsem számított. Azt gondolom nem csak a magam nevében mondhatom, hogy ez a nézőknek sem jó, mert pont az nem tud érvényesülni amit látni szeretnénk, a sport (lásd Petike 2222). :(

oszlej hozzászólása
oszlej34604
2011.12.10. 12:35

Krisz, mi van akkor, ha a bíró úgy ítélte meg, hogy Jansik \"hátráltatta\" Törököt a szabaddobás elvégzésében? Ez nem látszik, mert a bíró fejébe nem látunk bele, Ő meg nem közli velünk, hogy az ítélet miért olyan amilyen.

Krisz hozzászólása
Krisz34602
2011.12.10. 10:39

Kedves Marci: Kérdésedre válaszolva, (persze ha jól értelmeztem) szerintem a védő ilyen esetben \"max\" csak blokkolhat, a szabaddobást 5m-en túlról elvégző szabálytalanságot elszenvedő ellenfél előtt, de a lövésben nem akadályozhatja.....Mint tudjuk, pontosan ez történt veletek a Magyar Kupa döntőben,mikor is Jansik szabálytalankodott, majd blokkolni akart a szabaddobást elvégző Török előtt,de a bíró úgy ítélte meg hogy akadályozta ebben.....TÉVESEN! Többször visszanéztem a jelenetet, Jansik Dávid hozzá sem ért Bélához, így jogtalan volt a kiállítás, persze akkor valószínű minden másképp alakult volna(hosszabítás stb...)Megérdemeltétek volna a kupagyőzelmet, de így alakult, gratulálni kell az ellenfélnek és persze a bíróknak.......

oszlej hozzászólása
oszlej34601
2011.12.10. 09:01

Ez egy gumi paragrafus, majdnem minden Bírói ítéletre ráhúzható, az szerint, hogy a Bíró hogyan értékeli a Játékos cselekedetét. A színészkedés is ide tartozik, hisz rosszhiszemű magatartás, mivel a bírót szeretné a játékos befolyásolni döntésében. \\\"Kiállítással büntetendő a rosszhiszemű magatartás - csúnya beszéd, erőszakos folytonosan szabálysértő játék, tiszteletlenség a játékvezetővel szemben.\\\"

oszlej hozzászólása
oszlej34600
2011.12.10. 08:56

Kedves Szerkesztő. Javasolnám, hogy indítsatok egy rovatot, ahol a szabályokat, illetve azok alapján hozott bírói ítéleteket meg lehetne beszélni. Az is lehet, hogy nem mi látjuk jól, hanem a bírók érzékelik a pálya széléről a szabálytalanságot, de nem tudják velünk közölni, hogy mit is láttak. Mondok egy szitut: A center és a védő ott marad a kapu előtt, míg a többiek szélsebesen úsznak a másik kapu felé. Ki az aki megmeri ítélni, hogy a védő nem hagyja a centert visszaúszni, vagy a center tartja fel a védőt? Látszólag mind a 4 kéz a magasban, mind ketten csodálkozó arccal méltatlankodnak a másik hibájára utalva.

petike2222 hozzászólása
2011.12.10. 00:59

Nem bírtam megállni, így bereggeltem. Volt lehetőségem a helyszínen végignézni a meccset, amit egri szurkolóként egyáltalán nem tudtam élvezni. A bírók úgy irányították a játékosokat mint a bábokat. 3:0-nál elkezdték tolni a honvédot és több kétes ítélet is született. Ennek és a kihagyott Hosi ziccernek, majd elváltásnak köszönhetően felzárkózott a Honvéd. A mérkőzés vége felé ezt a segítséget az eger pedig duplán kapta vissza. Hiába szívta fel magát a pesti csapat esélyt sem adtak nekik. Tóth Márton kiállítását egyszerűen nem akartam elhinni. Az egri játékos felvette a labdát majd visszaejtette a vízre. TM nagy csodálkozva felvette Ő sem igazán értette mi a szitu, bíróhoz fordult és kérdezte tőle mehet e a játék erre az kiszórta. A kérdéses szabadnál egyértelmű kiállítást kellett volna adni, 2 ember is akadályozta. Az nem normális hogy beleállnak az ember szájába és 5 cm-ről blokkolnak, közben kétségkívül a víz alatt megy a trükközés. Kb. az ítéletek 70-80%-nál csak röhögtek magamban hogy ezek mekkora majmok. Nem a szabályváltoztatásokon kéne folyamatosan gondolkozni /bár az is ráférne a sportágra/ ,hanem felül kéne vizsgálni a bírói döntéseket egy teljesen független bizottságnak és büntetéseket, kiosztani, vagy eltiltani pár meccsre az ennyire gyengén teljesítő bírókat. Bocs ha hosszúra sikeredett, de ez tényleg abszurd, hogy kimegyek egy hazai rangadóra, nyer a csapatom és nem tudok neki örülni.

oszlej hozzászólása
oszlej34597
2011.12.09. 23:20

Szerk: Mivel a szituációt úgy ítélte meg a Játékvezető. hogy nem engedte a szabaddobás elvégzését, bizony ezért is kiállíthatja. A Játékvezető azt állapít meg szabálytalannak amit lát a vízben, vagy annak véli felfedezni a játékosok mozdulatából. Sajnos nagyon sok esetben \"színészkedés\" van, így a Játékvezető is tévedhet egy -egy szituáció megítélésében. Erre a Szívós kérdésre, csak az érintett Játékvezető tudja megmondani, hogy mit látott szabálytalannak, ami miatt a Játékost kiállította.

szerk hozzászólása
szerk34596
2011.12.09. 23:11

Nem ötméteresről van szó, hanem ötméteres (tehát kapura lőhető) szabaddobásról.

oszlej hozzászólása
oszlej34595
2011.12.09. 22:51

Szóval ez egy elhalasztott mérkőzés volt és Hárai Balázs nem játszhatott mert közben eltiltva lett a játéktól. Szívós Marcitól kérdezem, ha az eltelt időszakba, Hárai eltávozott volna az együttestől, akkor visszajöhetett volna ezt a mecset lejátszani? Szerintem nem. Természetes egy ilyen eltiltástól eltekinteni a Szövetség részéről sem volt szabályos, de megismétlése, még nagyobb hiba lett volna. Az 5 méterest dobó játékos zavarása miért szabálytalan? A szabályzat így szól: \"Kiállítással büntetendő a rosszhiszemű magatartás - csúnya beszéd, erőszakos folytonosan szabálysértő játék, tiszteletlenség a játékvezetővel szemben.\" Mikor a büntetőt dobó játékos úgy érzi, hogy az ellenfél játékosa túl közel van hozzá és ezt a játékvezető elfogadja, jelzi a játékosnak, hogy húzódjon el a büntetőt dobó játékostól. Mivel ezt figyelmen kívül hagyja, ha helyben marad, ezért a Játékvezető úgy ítéli meg, hogy rosszhiszemű magatartást folytat, így kiállítja.

padlizsan hozzászólása
2011.12.09. 20:40

Ez az! Hajrá Eger!