FACEBOOK

Már csak a Szeged veretlen

Már csak a Szeged veretlen
hozzászólás, 2011.11.30.

A Komjádiban ütötte ki a Vasast a nagyon motiváltan játszó Honvéd szerdán este. A meccs kulcsembere Nagy Viktor volt.

Vodafone OB1 - elhalasztott mérkőzés a 2. fordulóból

Vasas-Honvéd 8:14 (4:5, 2:4, 2:4, 0:1)
Komjádi uszoda, v.: Petik, Füzesi
Vasas: Barabás - Decker 1, Boskovics 1, Katonás, Fazekas, Vörös 1, Kiss G. 1, Vámos, Drasko Brguljan, Fülöp 1, Steinmetz B. 1, Takács, Steinmetz Á. 2, Péterfy (kapus). Vezetőedző: Földi László
Honvéd: Gergely - Jansik, Csapó, Mátyás, Salamon 1, Kovács P., Kovács R. 2, Szivós 5, Tóth M. 3, Gór-Nagy, Angyal 1, Hárai 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 2/12, ill. 5/6
Kipontozódott: Takács (29.p.), ill. Jansik (28.p.), Mátyás (21.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Decker gólja


1:1 - Tóth Márton első gólja


2:1 - Steinmetz Ádám első gólja


2:2 - Kovács Róbert első gólja


2:3 - Szivós első gólja


3:3 - Boskovics gólja


3:4 - Szivós második gólja


4:4 - Steinmetz Ádám második gólja


4:5 - Hárai első gólja


4:6 - Tóth Márton második gólja


5:6 - Fülöp gólja


6:6 - Steinmetz Barnabás gólja


6:7 - Szivós harmadik gólja


6:8 - Szivós negyedik gólja


6:9 - Tóth Márton harmadik gólja


6:10 - Angyal gólja


6:11 - Hárai második gólja


7:11 - Kiss Gergely gólja, ötméteres


7:12 - Salamon gólja


7:13 - Kovács Róbert második gólja


8:13 - Vörös gólja


8:14 - Szivós ötödik gólja


Angyal gólja - vlv

Kimaradt Vasas-előny - vlv


Hárai második gólja - vlv


Kiss Gergely ötméteresgólja - vlv


Salamon gólja - vlv


Kovács Róbert második gólja - vlv


Vörös gólja - vlv


Szivós ötödik gólja - vlv


Gergely véd - vlv


Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, nagyon simán elment ez a meccs és lehet, hogy nincs igazam, de szerintem nem csak a kapuson múlott...

- Szerinted nincs igazad, szerintem meg száz százalékosan igazad van. Erről a meccsről körülbelül annyit lehet beszélni, amennyi teljesítményt kihoztunk magunkból, tehát: gratulálok a Honvédnak!

- Mégis mi történt? Végig vezetett a Honvéd már a meccs első szakaszában is, de csak eggyel és aztán egyszer csak: pukk...

- Hát igen. Úgy éreztem magam, mint hogyha a Szeged elleni szombati siker után vasárnap reggel nyolc óra lenne, és most még egy meccset kellene játszanunk, mármint hogy a csapat játékán ezt éreztem. Elfelejtettük azt, hogy ebben a nehéz profi sportban három-négy naponta kell újra meg újra meg kell újulni és újra meg újra fel kell készülni különböző ellenfelekből. Ezt a Honvéd nagyon jól megcsinálta, gratulálok nekik. Mi pedig, mondom annyit teljesítettünk, amennyit mondok, tehát semmit.

- Mennyire nyom le titeket most ez az igen súlyos vereség?

- Hát a Szeged elleni feldobott minket, az, hogy a Bajnokok Ligájában nyertünk, ez lenyom és remélem, hogy visszaáll a világ rendje - nullába. Ez annyira rossz volt tényleg, hogy ebből már csak jól lehet kijönni, hogyha felszívjuk magunkat és úgy megyünk neki a következő két hétnek. Szombaton megyünk Szolnokra, hétfőn Szegedre bajnoki rangadókat játszani, tehát már tényleg úgy utazunk és játszunk mint az amerikai sportolók. Ennek a fényében felszólítok mindenki, hogy aki szurkolónk, tartson ki mellettünk, aki pedig játszik, az tegye oda minden testrészét a vízbe!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, kezded megtanulni, hogy csapatkapitányként nem mindig jó nyilatkozni, de hát ilyenkor is kell valamit mondani! Hogy foglalnád össze ennek a meccsnek a tapasztalatait?

- Nem úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogy terveztük. Szerettünk volna nyerni. Nagyszerű formát mutatott a csapat az elmúlt szombaton, de sajnos nem onnan folytattuk, ahol abbahagytuk. Elsősorban a védekezésre gondolok, és aztán a mérkőzés vége felé Földi László vezetőedző inkább a fiatalokat próbálta játszatni, hogy az idősebb játékosok rá tudjanak pihenni arra a sorozatra, ami most kezdetét veszi. Szombaton megyünk Szolnokra, azt követő hétfőn Szegedre, és akkor van még egy BL-mérkőzésünk szintén idegenben. Nagyon nehéz lesz, és meg kell próbálni ezt az egyébként csúnya vereséget minél hamarabb elfelejteni, feldolgozni, és készülni az előttünk álló rangadókra.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, szívből gratulálok, nagyon nagy meccset játszottatok! Én úgy láttam, hogy a végén még pihenni is tudtatok…

- Köszönjük szépen! Nem pihentünk, hanem mi is elfáradtunk. Az elmúlt másfél hét arra volt jó, hogy a mérkőzés első felét nagyon keményen meg tudtuk nyomni, a végére azért mi is elfáradtunk, kijött az, hogy sok meccset játszottunk, voltak gondok… De nagyon örülök, hogy nyertünk, szívből gratulálok én is a csapatnak, és köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek!

- Mi döntött szerinted?

- Jó kérdés! Talán jobban akartuk a győzelmet. A Vasas egy Bajnokok Ligája-fordulóból jött, lehet, hogy ők most fáradtabbak voltak, és lehet, hogy a kapusuk most nem kapta el annyira a fonalat, nem zárt annyira a védelmük. Én nem tudom, hogy mi döntött szakmailag, mi nagyon akartuk a győzelmet, nagyon ki akartunk jönni abból a „katyvaszból”, amiben voltunk, úgyhogy nagyon örülök, hogy ez így sikerült. És felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a BVSC-meccs nagyon nehéz lesz, mert mindig megszenvedünk a Szőnyi úton!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gergely István nyilatkozata


- Pista, gratulálok, fellélegeztél, most is egy nagyot, meg úgy általában is, gondolom, most minden rendben van…

- Tudsz valami olyat, amit én nem tudok?

- Igen! :-)

- Jó! :-) Igazából így azért könnyebb, hogy nyertünk, és végül is akár volt Nagy Viktor, akár nem, megvertük a Vasast ma, úgyhogy én nagyon boldog vagyok, azért mindig jó nyerni a Vasas ellen a Komjádiban. Kihasználtuk azt a lehetőséget, ami a gyenge pontjuk volt, és a két fiatalabb kapus úgy érzem, hogy megijedt egy picit a tehertől, a Vasas pedig elveszítette a kedvét a győzelemhez. Azt gondolom, abban hibáztak, hogy elhitték: ki tudnak ma kapni, és igazuk is lett. A Szeged nagyon keveset tudott kapura lőni ellenük a Bajnokok Ligájában, jól védekeztek. Mi arra készültünk, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz áttörni a védekezésüket, ezzel szemben sokszor otthagytak minket, és végre eltaláltuk a kaput, nem úgy, mint a Szolnok ellen, amikor mindent mellé lőttünk.

- Eleve úgy kezdtétek a meccset, az volt a taktika, hogy megpróbáltok gyakran, sokat lőni kívülről?

- Nem, mert már sokszor beledőltünk ebbe a dárdába, az nem a mi játékunk. Ha egy olyan játékot kezdünk el játszani, amit még sohasem játszottunk, sosem gyakoroltunk, abból nem jövünk ki jól. Mert ha a Vasas ugyanazt védekezte volna, amit tud, mi meg elkezdtünk volna úgy támadni, ahogy nem tudunk - annak nem tudjuk, mi a vége. Mi úgy határoztunk, hogy azt fogunk csinálni, amit tudunk, meglátjuk, hogy Viktor helyett aki bent áll a kapuban, udja-e azt hozni, amit Viktor. Ma nem tudta, és a Vasas sem tudott úgy védekezni, ahogy kellett volna, úgyhogy mi vagyunk a boldogabbak ma!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok, és azt tudom mondani, amit a másik Marcinak is mondtam: én úgy láttam, hogy az utolsó negyedben még pihentetek is, úgyhogy nem lehettek nagyon fáradtak...

- Köszönjük ezt az észrevételt! :-) Nem azt mondom, hogy pihentünk, de okosan taktikáztunk, ráültünk az eredményre. Olyan vezetésre tettünk szert az első három negyedben, hogy már csak tartani kellett az eredményt, kijátszani a 30 másodperces támadóidőket. Ez sikerült, és nem tudott ezáltal felpörögni a Vasas.

- Meglepett titeket ez a játékbeli, teljesítménybeli különbség?

- Nagyon örültünk, hogy így alakult a meccs. Igazság szerint Viktor hiánya nagyon látszik a Vasason, kiváló kapus, és rá épül a védekezésük. Nehéz feladat előtt állnak – bármennyire is tehetségesek – a fiatal kapusaik, hogy hozzájuk lehessen igazítani a védekezést.

- Ti ezzel a győzelemmel most visszanyeritek az önbizalmat?

- Az önbizalmat? Nem ment el az önbizalmunk, mi hiszünk magunkban. Egyszerűen elfáradtunk. Persze természetesen egy győztes meccs mindig jót tesz, főleg, hogyha ez a Komiban sikerül.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


2 régi hozzászólás

Rebo hozzászólása
Rebo34534
2011.12.03. 08:17

Ne akarják a kapusok nyakába varrni ezt a vereséget. Védekezés nem volt, gyakorlatilag mindig tiszta helyzetben tudtak a Honvéd játékosok kaoura dobni. Eladott labdák tömkelege, rossz blokkolás stb. Erről miért a kapus tehet ? Mintha az lett volna a cél, hogy lejárassák a fiatal ( és szerintem nagyon tehetséges ) Barabást. Ráadádsul elől is \"sikerült\" mindig a rossz megoldást megtalálni. Néhány kivételtől eltekintve mindenki gyalázatosan játszott. Szenvedés volt nézni, alig vártuk, hogy vége legyen. Még szerencsénk volt, hogy a Honvéd nem akart lealázni minket, mert akkor meg lett volna a közte tiz. ( nem a kapusok miatt ). A Honvédnek gratulálok, sokkal jobbak voltak. A két fiatal kapusnak ( Barabás, Péterefy ) pedig annyit, hogy ne vegyék a lelkükre ezt a meccset, nem az ö hibájuk volt. Sok sikert a továbbiakban ! Földinek pedig ideje lenne rendet tenni a fejekben. Nagy Viktornak mielőbbi gyógyulást. Hajrá Vasas ! Ma Szolnokon meg kell mutatni, hogy a szerdai meccs egyszeri kisiklás volt. Hajrá Barabás ! Hajrá Péterfy ! Mindörökké Vasas !!!!

Krisz hozzászólása
Krisz34528
2011.12.01. 05:55

A mérkőzésen 3-as sapkában a 93-as születésű Csapó Miki szerepelt, de ez a közvetítőknek nem nagyon tűnt fel, összekeverték Hangodyiékkal, pedig ők nem balkezesek.................