FACEBOOK

Bekeményítettek a bírók

Bekeményítettek a bírók
hozzászólás, 2011.11.21.

Döntetlen az egri rangadón, sima Szolnok-győzelem a Kőérben, ez emelhető ki a Vodafone OB1 hétfői teljes fordulójából. Tudósításaink sok góllal, nyilatkozattal, fotóval.

Komolyra fordították a szót a játékvezetők és az egyébként nyilvánosan meghirdetett szigor jegyében csak úgy szórták ki a játékosokat a medencéből hétfőn. Öt embert küldtek ki végleg(!) a vízből, két alkalommal négyperces emberhátránnyal. Biros, Szivós és Molnár Tamás "sima, cserés" büntetést kapott, Hárai és Decker Ádám kiállítása után négy percig emberhátrányban játszott csapatuk. (Nyilvánvaló, hogy ezeknek az ügyeknek lesz folytatása.)

Vodafone OB1, 8. forduló

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE

Kaposvár-Pécs 7:7 (1:3, 0:1, 3:2, 3:1)
G.: Balogh Z. 3, Gyurováth 2, Papp G., Maár, ill. Hangay R. 3, De Blasio 2, Bóbis, Hoppál

Szeged-Szentes 14:9 (3:2, 1:3, 7:2, 3:2)

G.: Török 4, Bálint G. 3, Younger, Kiss Cs. 2-2, Juhász, Somogyi, Molnár T., ill. Lázár 3, Weszelovszky 2, Szabó Z., Nagy M., Tóth P., Araczki

FTC-Debrecen 4:4 (2:1, 1:0, 1:1, 0:2)
G.: Paján 2, Varga I. Zs., Czigány, ill. Zoufal, Vindisch, Halek, Létay

OSC-BVSC 5:6 (2:2, 1:1, 1:0, 1:3)
G.: Tiba, Szécsi D., Szentesi, Benczur, Zentai, ill. Kotsidis, Szabó P. 2-2, Borsós, Deme

Eger-Vasas 9:9 (1:1, 1:3, 5:4, 2:1)
Eger, v.: Németh A., Vogel
Eger: Szécsi, Bátori, Graham 1, Hosnyánszky 2, Seman 1, Binder 1, Biros 2. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs. 2, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Barabás, Decker Á., Katonás 1, Fazekas 1, Kiss G. 2, Drasko Brhuljan 1, Steinmetz Á. 1 Cs.: Vörös 1, Vámos 2, Fülöp, Steinmetz B., Takács B. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 7/14, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Vámos (a harmadik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Decker Á. (négyperces büntetéssel, a harmadik negyedben), Biros (a negyedik negyedben)

A mérkőzés alakulása:

1:0,1:1/2:1, 2:2, 2:3, 2:4/2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8, 6:8, 7:8/8:8, 9:8, 9:9

RÉSZLETES TUDÓSÍTÁS NYILATKOZATOKKAL, FOTÓKKAL, A MÉRKŐZÉS GÓLJAI A TV EGER JÓVOLTÁBÓL!


Honvéd-Szolnok 6:13 (0:3, 2:2, 2:6, 2:2)
Kőér utca, v.: Horváth, Vojvoda
Honvéd: Gergely - Jansik, Hangody Gy. 1, Mátyás 1, Salamon 1, Kovács P. 1, Kovács R., Szivós 1, Tóth M., Gór-Nagy 1, Angyal, Hárai, Hangody L., Lévai (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos
Szolnok: Decker A. - Gocsics 1, Kovács O. 2, Nyéki, Hangay, Komlósi, Georgescu 1, Regős 4, Süveges 1, Pásztor 1, Mohi, Marnitz, Negrean 3. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 0/7, ill. 4/5
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/2
Kipontozódott: Kovács O. (29.p.)
Kiállítás - cserével végleg: Szivós (24.p.)
Kiállítás - cserével végleg, brutalitásért (4 perc): Hárai (21.p.)

Novák Ferenc, a Groupama-Honvéd szakosztályigazgatója nem fogadta el Hárai Balázs brutalitás miatti kiállítását, ezért fegyelmi tárgyalást kér.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Kovács Olivér első gólja


0:2 - Georgescu gólja, ötméteres


0:3 - Regős ejtésgólja


Gergely ziccert véd


0:4 - Süveges gólja


1:4 - Hangody György gólja


Salamon kimaradt ötméterese


2:4 - Mátyás gólja


2:5 - Regős második gólja


2:6 - Regős harmadik gólja


3:6 - Salamon gólja


3:7 - Regős negyedik gólja


3:8 - Hárai végleges kiállítása, Pásztor ötméteresgólja


3:9 - Negrean első gólja


4:9 - Szivós gólja


4:10 - Negrean második gólja


4:11 - Negrean harmadik gólja


5:11 - Gór-Nagy gólja, ötméteres


5:12 - Gocsics gólja


Lévai ziccert véd


5:13 - Kovács Olivér második gólja


6:13 - Kovács Péter gólja


Regős harmadik gólja -vlv

Kovács Olivér kapufája - vlv


Hárai-csavar, mellé - vlv


Salamon gólja - vlv


Regős negyedik gólja - vlv


Hárai végleg cserés kiállítása - vlv


Pásztor gólja, ötméteres - vlv


Negrean első gólja - vlv


Negrean második gólja - vlv


Szivós végleg cserés kiállítása - vlv


Negrean harmadik gólja - vlv


Gór-Nagy gólja, ötméteres - vlv


Gocsics gólja - vlv


Regős kimaradt ziccere - vlv


Kovács Olivér második gólja - vlv



Gergely István nyilatkozata


- Pista, te vagy a csapatkapitány, mondani kell valamit! Nem volt könnyű riportalanyt találni ma este... Mi történt a meccsen?

- Nekem konkrétan olyan érzésem van, mint hogyha egy más csapatban játszanék, mint amiben eddig játszottam. A tegnapelőtti Szeged-mérkőzés, és a mai Szolnok… én nem tudom, hogy tudunk olyan dolgokat csinálni… mondom, kifejezetten mintha más csapat állna előttem. Nem értem, hogy mit csinálunk, abszolút nem értem. A kommunikáció olyan, mintha nem egy nyelvet beszélnénk. Valószínűleg a fáradtság is benne van, ugye nagyon sok nehéz mérkőzést játszottunk nagyon rövid idő alatt. Ez a csapat ezt még nem bírja el, és sajnos ez ki is jött, iszonyat fáradt mindenki, és… Mi nem azok a játékosok vagyunk, akik most egymásra fognak mutogatni, mert ezek a játékosok húzták eddig az igát. Most ez így sikerült, és mondom, én a fáradtság számlájára írom ezt a két mérkőzést. Nagyon kevés idő volt fölállni abból a csalódottságból – amiről persze mi is tehetünk –, hogy nem nyertük meg a Magyar Kupát. Talán még most sem másztunk ki abból a gödörből, nagyon úgy néz ki. Nehéz feldolgozni, nehezen vagyunk ezen az egészen túl. Nagyon jót fog most tenni az, hogy nem lesz mérkőzés egy darabig végre, mert hihetetlenül sok volt ez. Úgyhogy most egy hét mérkőzés nélkül, jövő héten szombaton van a következő mérkőzésünk. Két nap pihenőt kaptunk, úgyhogy megpróbáljuk ezt úgy kihasználni, hogy - nem feledve ezeket a mérkőzéseket, - mindenképpen valahogy fölülkerekedjünk azon a rossz érzésen, ami most a csapaton eluralkodott.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton nyilatkozata (SportKlub)


- Az edzőtök mondta, hogy ne bántsunk benneteket. Nem annyira szoktunk, merthogy nem ez a célunk. Viszont én azt kérdeztem, hogy hogy lehet rajtatok egyáltalán segíteni, merthogy most az tűnt föl – az edződnek legalábbis –, hogy nem volt tűz a szemetekben. Neked azért most csillog hál ’istennek! Nem aludt ki.

- Üdvözlöm a kedves nézőket! Hogy lehet rajtunk segíteni? Energiával. Elfáradtunk, sok volt ez az elmúlt pár hét. Minden téren, úgy gondolom, ez tükröződött, hogy sajnos elfáradtunk.

- Tényleg ez is látszik a szemeden, hogy iszonyatosan fáradtnak tűnsz. Fiatalemberként azért látom a ráncokat…


- Köszönöm! :-)

- …kimerítő nagyon ez az egész? De most tényleg, látszik. Nem ezt az arcodat szoktuk meg!

- Én sem ezt szoktam meg, amikor belenézek a tükörbe :-). Igen, kimerítő volt most ez a pár hét, elfáradtunk. Úgy gondolom, hogy ezen nincs mit csodálkozni, sajnos így jött ki.

- Sportban nincsen „ha”, de nagyon közel voltatok a kupagyőzelemhez. Ha az meglett volna, akkor az meglök benneteket?

- Akkor is elfáradtunk volna...

- Nyilván, csak van a fáradtságnak – azt mondják – egy pozitív vonzata is, tehát amikor visz előre az öröm, meg a siker.

- Valószínűleg ha megnyertük volna a Magyar Kupát, akkor lehet, hogy máshogy játszottunk volna már szombaton is, ma is. De hát ezt soha nem tudjuk meg, nem nyertük meg a Magyar Kupát. Elfáradtunk, tényleg nem tudok újat mondani. Jól fog jönni ez a közel két hét „meccsnélküliség”, kicsit pihenhetünk is, utána meg elkezdhetünk dolgozni megint. Én biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végére, az őszi szezon végére összekapjuk magunkat megint.

- Ezt kívánom, és hogy lásd azt az arcodat, amit szeretsz a tükörben! Köszönöm, Marci!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Hát Feri, nagyon sokáig erőn felül teljesítettetek, úgy tűnik, ennek most egy kicsit vége. Milyen érzéseid vannak ezután a meccs után?

- El vagyunk keseredve! Magunk miatt is, az eredmény miatt is, a szurkolók miatt is, mindenki miatt. Igazából csak magunknak köszönhetjük, mert úgy gondolom, nem voltunk teljesen ott fejben, nem pörögtünk rá. Talán egy a sorozatos meccsek sokat kivettek belőlünk, fejben szerintem nem tudtunk ott lenni igazából.

- Kicsit már mintha idegileg is kilennétek. Voltak elemek, amik úgy korábban nem jellemezték a viselkedéseteket!

- Persze, elfáradtunk. A Szolnok négyeket, ötöket cserélt, mi elfáradtunk fizikálisan is, és ebből a fáradtságból adódóan voltak azok a figyelmetlenségek, rossz passzok esetleg értetlenkedések, ami ide vezetett.

- Most ennek a hétnek a végén nem játszotok, lesz másfél hét szünet. Össze tudjátok szedni magatokat?

- Mindenféleképpen azon leszünk. Minden erőnkkel. Most egy kicsit pihenünk, aztán újra elkezdünk építkezni, amit tudunk, azt újraépítjük.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Marnitz Gergő nyilatkozata


- Gergő, gratulálok! Ez egy nagyon szép győzelem volt! Először beszéljünk arról, hogy ha jól tudom, akkor meccs előtt egy kicsit veszélyben volt a játékod. Mi történt?

- Köszönjük szépen! Szeretnék az egész csapatunknak gratulálni az egyes sapkától a tizennégyesig, mert mindenki mindet beleadott és nagyon látszott a lendület, amiért edzünk, amiért nap mint nap bemegyünk az uszodába, az most jött ki.

Hát igazából nem nagy dolog. Mentem a lépcsőn és mivel sikeresen otthon hagytam a papucsomat, kicsúszott a lábam és bevertem a könyökömet meg az oldalamat. Úgyhogy igazából nem kerültem életveszélyes helyzetbe.

- De nincsen maradandó nyoma? Tehát tudtál játszani és rendben vagy?

- Hát egy fájdalomcsillapítót bevettem, de ezen kívül semmi más nincsen.

- Jó, beszéljünk a mérkőzésről. Mindjárt az elején eldöntöttétek, elmentetek jól és onnantól már nem nagyon volt remény és nem is tudtak vissza jönni.

- Nagyon jól kezdtünk védekezésben, ennek nagyon örülök. A Csehov-meccsen is ez volt, ami szerintem a mérvadó volt, amiért nyerni tudtunk. Most is folytattuk ezt a nagyon jó védekezést. Nagyon-nagyon jó blokkjaink voltak, jól álltunk fel és végre nem voltak fegyelmezetlenségek, hibák a védekezésben. Támadásban meg bejöttek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk.

- Kicsinek lesz helye? Mert úgy látom Regős kezdi kiszorítani...

- Szerintem lesz helye a csapatban, mert azért mégiscsak nagyon-nagyon jó center és Áronnak nehéz lesz egyedül végigcenterezni a bajnokságot, illetve a Pásztor Matyival.

- Mi vár rátok az elkövetkező időben, a hét második felében? Ugye szombaton egy nagyon fontos meccs lesz.

- Igen a Kazanyal játszunk. Készülünk rájuk. A héten fogunk videózni szerintem, mert megvan egy-két meccsük. Én még idén nem láttam őket játszani, úgyhogy nagyon kíváncsian várom a videózást.

- Mi meg kíváncsian várjuk a szombati napot!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kis Gábor nyilatkozata


- Kicsi, mutasd a kezed! Jól néz ki. Nincs rajta még semmilyen aláírás…?

- De van, itt tele van, csak rá van téve ez a zacskó, mert… hát, barátok :-) Csak hülyeségeket írtak, és ezért inkább jobb, hogy ha nem látják annyira.

- Aha, letakartad. Jól van, Kicsi, hogy tetszik a csapatod?

- A mai teljesítményük alapján nagyon-nagyon. Az elmúlt időszak teljesítménye is nagyon-nagyon tetszett, úgyhogy tényleg nagyon jó. Ez a mai mérkőzés…, nem gondoltam volna, hogy így fog sikerülni, de tényleg nagyon sok mindent megtett a csapat azért, hogy így alakuljon. Ez egy fantasztikus jó meccs volt, azt kell mondjam, hogy ismét bebizonyította a csapat, hogy bárki ellen, idegen uszodában, vagy hazai uszodában képes győzni. Úgyhogy lehet komolyan számolni a Szolnokkal! Ami most kemény lesz, az a Kazany-mérkőzés, az azért más lesz, nemzetközi bírók… Meglátjuk!

- A Honvéd a kupadöntő után egy kicsit összeesett, és ez szerintem rányomja a bélyegét az ő játékukra. Ennek fényében meg tudod ítélni a saját csapatodat? Tehát tudod függetleníteni attól, hogy a Honvédnak milyen problémái voltak, és emiatt hogy játszik?

- Persze, az tény, hogy a Honvéd játékosai sajnos nagyon nehéz helyzetben vannak most. Sokukkal nagyon jó viszonyt ápolok, és nyilván hallom én is, amit már hallanak mások is, meg amiről lehetett olvasni a vlv-n is, hogy vannak problémák. Az, hogy a kupadöntőn esetleg olyan mérkőzéseik voltak, ami rányomta a bélyegét az azt követő időszakra, azt nem tudom. Én örültem volna, hogyha a mi csapatunk kupadöntőt játszik, és esetleg egy olyan szoros mérkőzést tudtunk volna játszani, mint ők a Szeged ellen és részesei lehettünk volna a döntőnek. De nyilván én más szemmel nézem ezt. Úgyhogy a mi csapatunk, én úgy gondolom – függetlenül a Honvéd játékától –, azért volt jó, mert tényleg azt teljesítette a vízben, amit megbeszéltünk. Sajnos nem vagyok a csapattal most olyan sokat a sérülésem miatt, de azért tudom, hogy mit szerettek volna megcsinálni, és azt ezen a mérkőzésen nagyjából meg tudták csinálni. Ami mondjuk a Szeged elleni kupamérkőzésen nem sikerült.

- Fejezzük be azzal, amivel talán kezdeni kellett volna. Hogy vagy, hogy gyógyulsz, menetrend szerinti-e minden, és mi az ütemterv?

- Köszönöm szépen, a gyógyulás remélem, hogy normális és folyamatos. Én mindent megteszek érte, hogy jó legyen. Sajnos mivel gipszben van a kezem, és nem tudom mozgatni az ujjam, ezért nem tudom tesztelni. Az tény, hogy amikor mondjuk egy kabátot szeretnék felvenni, akkor ez az ujjam megmozdul, s még mindig nagyon fáj, de még nagyon friss a seb. Hétfőn lesz egy hete, hogy kivették a varratot, a drótszál még ugyanúgy benne van a kezemben. Kicsivel több, mint három hét múlva veszik le a gipszet, és utána lehet majd elkezdeni próbálgatni az ujjmozgatást. Akkor majd talán többet fogok tudni mondani a felépülésem esetleges dátumáról, de remélem, hogy minél hamarabb, és minél többet tudok majd segíteni a csapatnak.

- Köszönöm szépen, Kicsi! Gyógyulást!


- Köszönöm szépen én is!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Az alapszakasz állása 9 forduló után:

H. Csapat J Gy D V Lőtt g. Kapott Gólkül. Pont
1 Szeged Beton VE 8 7 1 0 90 57 33 22
2 TEVA-VasasUNIQA 7 6 1 0 105 45 60 19
3 SzolnokiD-KÖZGÉP 8 6 1 1 89 59 30 19
4 ZF-Eger 7 5 1 1 79 52 27 16
5 Debrecen Fujitsu 8 4 1 3 68 49 19 13
6 Groupama Honvéd 6 4 0 2 64 48 16 12
7 FTC FisherKlíma 8 3 1 4 64 80 -16 10
8 PVSK-Füszért 8 2 1 5 68 94 -26 7
9 BB-CS&K Szentes 8 2 0 6 74 98 -24 6
10 BVSC- Zugló 8 2 0 6 64 91 -27 6
11 Kaposvári VK 8 1 1 6 47 100 -53 4
12 Orvosegyetem SC 8 0 0 8 46 85 -39 0

A góllövőlista élmezőnye:

1. Weszelovszky László (Szentes) 22,
2. Varga Tamás (Debrecen) 21,
3. Borsós Endre (BVSC) 19 gól.

5 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34507
2011.11.22. 15:48

Eger-Vasas összefoglaló: http://tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=4163

r hozzászólása
r34506
2011.11.22. 12:20

ezt az egészet csak én érzem nagyon gáznak, és hosszútávon veszélyesnek is a honi bajnokság szempontjából??

Tomute hozzászólása
Tomute34505
2011.11.22. 10:16

Csendes merengés a hirtelen jelentkező bírói szigorról, ami válogatott játékosokat érint akár közvetlenül (mint kiállított), akár közvetve (mint kiállított játékos csapattársa, akinek többet kell güriznie). Ha mindez következetesen (?) végigkíséri a bajnokságunkat (4 perces büntikkel, hátrányban történő játékkal...jól érzékelhető bírói nyomással/befolyással...pszichés terrorral) azzal remekül lehet modellezni azokat a szituációkat - így az olimpia (EB) előtt-, amelyek az utóbbi világversenyeken értek minket sajátos ítéletek formájában, amelyekkel akár győztes meccsek is elúsztak...A fizikai felkészítés mellett egyfajta szellemi-lelki trenírozás...Direkt?

B (régi) hozzászólása
2011.11.22. 09:05

Azt értem, hogy időnként meg kell regulázni a játékosokat, de azt nem, hogy a játékvezetőket miért nem. Egyik-másik bíró kifjezetten szerepelni jár a meccsekre, és van olyan is, aki szimplán csal. Őket ugyanúgy nyilvánosan be kell fenyíteni, hogy a többi is tudja, mit lehet és mit nem. Nevek említése nélkül Marjay, Vogel, Juhász (ő a kupadöntő lényeges befolyásolása miatt, aminek a Honvéd nagyrészt köszönheti, hogy most ott tart, ahol).

oszlej hozzászólása
oszlej34503
2011.11.22. 08:31

A játékvezetésen nem csak szigorítani szükséges, hanem azt kéne látni, ami a vízben történik és a szabálytalanságok megítélését kéne eltalálni. Nagyon sok esetben a játékosok tehetnének többet, hogy megfelelő játékvezetői ítéletek szülessenek. Jelenleg a \"színészkedés\" hitelességének bemutatása a nyerő.