FACEBOOK

A Szeged történelmi kupagyőzelme

A Szeged történelmi kupagyőzelme
hozzászólás, 2011.11.13.

Saját történetében és a Magyar Kupa 1923 óta zajló küzdelemsorozatában első alkalommal nyert a szegedi csapat! A Szeged-Beton vasárnap délben a Szőnyi úton 9:8-ra legyőzte a címvédő Groupama-Honvédot. Tudósítás, nyilatkozatok, rengeteg videó és fotó.

Theodora Magyar Kupa, döntő

Honvéd
-Szeged 8:9 (1:1, 3:2, 3:3, 1:3)
Szőnyi út, v.: Vogel, ifj. Juhász
Honvéd: Gergely - Jansik, Hangody Gy. 1, Mátyás 2, Salamon 2, Kovács R., Szivós 2, Tóth M., Gór-Nagy 1, Angyal, Hárai. Vezetőedző: Vad Lajos
Szeged: Baksa - Török 1, Turzai 1, Varga P., Kayes 1, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Kunac 1, Molnár T. 1, Juhász 1, Younger 2, Somogyi, Bálint G. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 3/15, ill. 4/13
Kipontozódott: Jansik (32.p.), Hárai (30.p.), Mátyás (27.p.), Kiss Cs. (25.p.), Kunac (32.p.)
Sárga lap: Vincze Balázs (25.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURGA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A DÖNTŐRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE


vlv-képek

VLV-VIDEÓK (RTL Klub Televízió és vlv):

1:0 - Szivós első gólja


1:1 - Kiss Csaba gólja, ötméteres


1:2 - Turzai gólja


2:2 - Szivós második gólja


2:3 - Molnár Tamás gólja, ötméteres


3:3 - Salamon első gólja


4:3 - Mátyás első gólja


5:3 - Mátyás második gólja


6:3 - Gór-Nagy gólja


6:4 - Török Béla gólja


6:5 - Younger első gólja


7:5 - Hangody gólja


7:6 - Younger második gólja


7:7 - Juhász gólja


8:7 - Salamon második gólja


8:8 - Kunac gólja


8:9 - Kayes gólja


A meccs vége


Eredményhirdetés


 Mátyás második gólja - vlv

Gór-Nagy gólja - vlv


Török gólja - vlv


Younger első gólja - vlv


Hangody György gólja - vlv


Younger második gólja - vlv


Juhász gólja - vlv


Salamon második gólja - vlv


Kunac gólja - vlv


Kayes gólja - vlv


A mérkőzés vége, vízbe ugrás, ünneplés


Éremátadás
 


Kupagyőztesek


Gergely István nyilatkozata


- Szervusz, Pista! Gratulálok az ezüstéremhez! Nagyon indulatosan jöttél ki a vízből, lehiggadtál-e már egy kicsit?

- Nem akarok lehiggadni, mert én úgy érzem, hogy teljesen jogos az indulat! Mert nem nagyon hiszek a véletlenekben, tehát nem tudom elképzelni, hogy egy Komjádi… Tehát, megkaptuk a Vasast elődöntőben, semmi probléma nincs ezzel, túljutottunk rajtuk, viszont a Komjádi-uszodabeli meccset már úgy emlegették, hogy ott azért sántított egy picikét, és nem a mi javunkra dőlt el a bírói megítélés, hanem a másik oldalra. Semmi probléma, túljutottunk rajta, sikerült, nagy öröm volt, hogy bejutottunk a négyes döntőbe. Megkaptuk az Egert. Tegnap az Eger utolsó támadásánál kiállítást kapott. Nem szokott ez így lenni, megkapták, rendben, semmi probléma nincs ezzel. Hosszabbítás: nem használták ki a hosszabbítást. Ugyanúgy kiállítást kaptak a hosszabbítás utolsó támadásában is. És ma ez megismétlődik. És még egy apróság: Vogel játékvezető úr, amit tavaly lefújt a döntőben az Eger-Vasason – amikor Binder Szabi úgy vette fel a labdát, hogy ráütöttek a kezére, ziccerben, víz alatt volt –, ma azt nem vette észre úgy, hogy öt méterre volt tőle, nem tizenötre, mint ott. Az utolsó támadásban pedig adnak egy kiállítást a Szegednek úgy, hogy Török Béla el tudja lőni a szabaddobást, és blokkol előtte a játékos, simán ellövi, és utána még kiállítják a mi játékosunkat? Tehát… Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy minket ez tart életben, ezek a sikerek tartják életben ezt a csapatot. Nagyon sok hónapja ingyen játszunk. Ez éltet bennünket, ezt is elveszik? Nem a sporttal van a baj, egyáltalán nem a sporttal van a baj, a parton lévő emberekkel van a baj! Azok csinálják ilyenné a sportot, amilyen most. És ennek csak a sportolók és a sport issza meg a levét. A Szeged sem tud tisztán örülni ennek az éremnek, ennek a győzelemnek, és ez látszik. Nem szabadna ilyen győzelmeknek születni, az biztos. Nem azt mondom, hogy nekünk kellett volna megnyerni, nem. A jobbiknak kellett volna megnyerni. Az nyert ma, aki nyert. De ha vesztesen tudok úgy távozni egy mérkőzés után, hogy meghajolok az ellenfél előtt, azt is szeretem. Ugyanúgy, mint azt, amikor nekem hajtanak fejet, hogyha győzni tudok. Mert erről szól a sport, és nem arről, ami ma itt történt!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Kicsit szomorú vagyok, mert azt szokták mondani, hogy a sport az egyik legigazságosabb dolog a mindennapi életben, és ha ez tényleg így van, akkor nagyon el kell gondolkodnom, hogy mit csináltunk rosszul, vagy mit kéne máshogy. Én úgy érzem, ez a csapat amit lehet, azt kihozta magából. Komoly anyagi problémákkal küszködünk már jó ideje, és mégis össze tudtuk szedni magunkat, összeállt a társaság. Szerintem fantasztikus sorozatot produkáltunk, mert kivertük múlt hétvégén két óriási mérkőzésen a tavalyi bajnoki ezüstérmest, szerdán játszottunk egy ki-ki mérkőzést a Savonával, megpróbáltuk a szinte lehetetlent, hogy ledolgozzuk a négygólos hátrányt, és volt rá esély, hogy akár továbbjussunk, sajnos a nemzetközi játékvezetők nem nagyon díjazták a játékunkat. Tegnap játszottunk egy hosszabbításos mérkőzést, amelyen megvertük a tavalyi bajnokot, és jött ez a mai meccs…

Úgy érzem, hogy fizikálisan és fejben már az utolsó tartalékokat szedtük elő, ha még valahonnan – nem is tudom, honnan – egy pici pluszt tudtunk volna keríteni, akkor azért 6:3-as vezetés után hozhattuk volna ezt a meccset, de a végén nem sikerült. Szerintem, ha hosszabbítás lett volna, valószínűleg akkor is a Szeged nyer, mert nálunk többen is kipontozódtak, tehát nem éreztem túlzottan indokoltnak ezt az utolsó kiállítást, hogy ezzel kellett eldönteni a mérkőzést. Ráadásul ez egy olyan szituáció volt, ami általában egy meccsen van tíz-tizenöt, és ritkán szokták kiállítással honorálni, de a játékvezető is ugyanúgy a mérkőzés kelléke, ugyanúgy hozzá tartozik, ő így döntött. Az szomorít el, hogy egyetlen budapesti csapatként bejutottunk ide, a három feltörekvő, az utóbbi időben a vízilabdaélet központjába kerülő vidéki csapat közé, és sajnos felmorzsolódtunk itt a Szeged, a Szolnok és az Eger között. Ez azért is bánt, mert anyagi problémáink vannak, és nekünk a kupagyőzelem most nagyon-nagyon sokat számított volna, mert nyilván könnyebb lett volna támogatókat találni, és a mindennapi nehézségeken ez sokat enyhíthetett volna. Nekünk kisebb a költségvetésünk mint a mostani négyes döntőbe bekerült csapatoknak, más a „politikánk”, mi nem költünk súlyos euróezreket külföldi játékosokra, épp néztem, hogy a Szegedben honosítottak szabadkai fiút, és még így is négy külföldi volt, a kilenc góljukból ötöt-hatot ők lőttek. Ugyanez az Egerben, a holland játékos tegnap már nem tudott játszani, mert negyedik külföldi lett volna, tehát ő nem volt beírva. Mi próbálkozunk a fiatal tehetségeket beépíteni, hogy legyen az elkövetkezendő évtizedeknek is magyar válogatott-utánpótlása. Mi ezen az úton járunk, most úgy néz ki, hogy ez nehezebb, de remélem, hogy megmarad azért az a lendület a csapatban, ami eddig ,ezen az elmúlt egy héten is jellemezte.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Miklós, nagyon nehéz volt most interjúalanyt találni tőletek. A vége olyan volt, hogy kicsit indulatosan jöttetek ki a vízből. Először az egészet értékeld légy szíves, és aztán kérdezném, hogy miért voltatok ennyire "nyugtalanok"?

- Ha az egészet értékelem, akkor igazából úgy érzem, hogy óriási, amit most itt véghez vittünk, hiszen olyan ágon jöttünk, olyan meccseken jutottunk el idáig, ami azt hiszem, hogy a legnehezebbek közül való. Hiszen a Vasas ellen is két hihetetlen mérkőzésen, tegnap is ugye hosszabbítás után, ma pedig egy ilyen kőkemény meccsen, ahol igazából bárki nyerhetett volna. Azt kell mondjam, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra, mert azért vannak dolgok, amik nem feltétlenül arra predesztinálnak minket, hogy ilyen jól játsszunk, és hogy itt legyünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy kihoztuk majdnem a maximumot a lehetőségekből. Igazából csak csalódottak vagyunk. A magam nevében tudok beszélni, én nagyon-nagyon csalódott vagyok, hogy nem nyertünk, hiszen – ha már a meccsre most visszatérek – úgy gondolom, hogy voltak olyan periódusok, amikor igazából egy-egy fórt kellett volna belőni „csak” ahhoz, hogy többel vezessünk.

- Engem nagyon meglepett, hogy nem fáradtatok el. Azt hittem, hogy a végére ki fog jönni rajtatok a fáradtság, de nem így volt.

- Lehet, hogy fizikálisan nem fáradtunk el, hiszen fűt minket valamilyen – nem is tudom, milyen – tűz. Fogalmam sincs, hogy honnan jön, és hogy meddig tart, mindenesetre szenzációs érzés. Szerintem idegileg fáradtunk el. Amikor elkezdtünk foglalkozni a rajtunk kívül álló dolgokkal, és belementünk abba, hogy kicsit talán többet reklamáltunk a kelleténél, onnantól kezdve magunknak is megnehezítettük a dolgot, ami egyébként sem volt könnyű… Igen, nem volt könnyű.

- Miklós, gratulálok, hogy eljutottatok idáig, és jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, milyen érzéseid vannak? A többiekét már ismerjük.

- Szomorú vagyok, de elsősorban szeretnék gratulálni a Szegednek, mert a számukra kínálkozó lehetőséget maximálisan kihasználták, és azt gondolom, hogy ez döntött. Nem foglalkoztak a körülményekkel, hanem a vízilabdára koncentráltak, és kihasználták a helyzeteiket, amik adódtak. Szomorú vagyok, mert olyan sorozatot produkáltunk, amikor is a legjobb magyar klubcsapatokat fektettük kétvállra, és megérdemeltük volna ezt a győzelmet, ezt a kupát. Jó ideje bajok vannak ugye a Honvédban, minket a kupagyőzelem vágya éltetett, és a siker plusz erőt adott volna. Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze.

- Azért a lendületetek tart-e tovább? Jönnek meccsek, az élet nem áll meg… Mi lesz most veletek?

- Én ebben bízom, hogy a lendületünk megmarad, és föl kell állnunk! Vannak a sportban ilyen dolgok, amikor nem biztos, hogy az a csapat nyer, aki megérdemli, de most itt nem szeretném a Szeged érdemeit kisebbíteni. Tovább fogunk menni, kedden már edzés, és akkor jövő héten meg visszavágunk a Szegednek kőkeményen, úgyhogy csak jöjjenek a Kőér utcába!

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Feri, annak ellenére gratulálok, hogy csak ezüst van a zsebedben! Jól játszottál ma is, de a döntőt elvesztettétek, és nagyon indulatos lett a vége, kérlek, hogy foglald össze, te mit érzel!

- Szomorú vagyok most, majd később biztos jobbnak fogom látni a dolgokat. A Szeged teljesen megérdemelten nyert, mert ki tudták használni a lehetőségeiket, mi a kisebb lehetőségeinkkel nehezebben éltünk, de maximálisan elfáradtunk. Úgy gondolom, hogy ez a két nap – a tegnapi Eger-meccs hosszabbítása nagyon sokat kivett belőlünk – látszott a játékunkon.

- Szakmai szempontból milyen volt ez a mai meccs?

- Most mondhatnám azt, hogy a külső körülmények is nagyban hozzájárultak, de a mi hibánk is egyben, mert hárommal vezetni a harmadik negyed derekán…, azért azt így elpackázni a mi sarunk is, összeadódtak a dolgok!

- Hogyan tovább?

- Fel a fejjel, pihenünk most egy kicsit, mert nagyon elfáradtunk, aztán megyünk tovább! Jön majd hozzánk a Szeged, a Szolnok, otthon meg kell mutatni!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Molnár Tamás nyilatkozata


- Gratulálok Papesz! Hol helyezed el a pályafutásodban azt a mostani  aranyérmet?

-Ez jó kérdés. Én is gondolkodtam rajta meccs előtt, hogy hova kerül ez. De nyilván a meccs előtti állapotban elhessegeti az ember. Mindenféleképpen óriási dolog, hogy az anyaegyesületemmel pályafutásom vége felé a Szeged történetének egyik legnagyobb sikerét értem el. Mindenféleképpen köszönhető ez a klub vezetésének, a szponzori körnek, az elmúlt 8-10 éves munkának. Azt hiszem, hogy mindenféleképpen megérdemelte a csapat és nem csak a 13 játékosra, hanem mindenki, aki ezért a sikerért dolgozott, kiemelve a Körtvélyessy Pétert, aki sajnos ennek már nem lehet a részese de biztos vagyok benne, hogy most is ugyanúgy örül velünk, mint hogyha itt lehetne. Illetve Apáti Endre úrnak, aki a szponzori kör vezetője. Óriási dolog a biztos háttér, ilyen körülmények között dolgozni és ennek meg is kell, hogy legyen az eredménye!

- Beszéljünk egy kicsit a mai meccsről. Elég fordulatos volt. Nagy hátrányból jöttetek vissza és a vége aztán teljes őrület volt. Hogy láttad te belülről?

- Igazi döntő volt. óriási hangulat, azt hiszem, hogy aki szórakozni jött, mindenféleképpen megkapta, amire vágyott. Óriási izgalmak voltak háromgólos hátrányból jöttünk vissza, ami szintén mutatja a csapat erejét. Egy másodpercre sem gondoltuk, még háromgólos hátrányban sem, hogy ennek a mérkőzésnek vége. Igenis bebizonyítottuk magunknak, hogy megéri dolgozni és menni a végéig, mert vissza lehet hozni. Ugyanúgy mint a Vasasmak a Belgrád ellen legutóbb, de sajnos nekik nem sikerült.

Gratulálok a Honvédnak, nagyon jó meccset játszottunk. Nyilván a vesztes szája íze kicsit keserű. De azt hiszem, hogy nekünk csak azzal kell foglalkozni, hogy mi ezt a kupát megérdemeltük. Azt kell, hogy mondjam, talán esélyehez méltóan megnyertük.

- Mire lehet képes ez a csapat? Mi lehet a csúcs, amit egy-két éven belül el lehet érni és abban még te benne leszel még?

- Nem hiszem, hogy egy-két éves távlatokban kell gondolkodni. Nagyon jó gárda jött össze, nagyon jó a kapcsolat az edző és a csapat között. Bebizonyítottuk, hogy három hónap alatt meg tudtunk nyerni egy Magyar Kupát, s mind az Euroligában, mind a magyar bajnokságban nagyon jól állunk. Ezt a munkát ezt a mentalitást kell továbbvinni, és akkor én azt hiszem, hogy már ebben a szezonban is lehetnek olyan sikereink amit ehhez a Magyar Kupa győzelemhez lehet majd hasonlítani.

- Nagyon diplomatikusan fogalmaztál! Helyezést nem tippelsz?


- Melyikre?

- A magyar bajnokságra.

- A magyar bajnokságra nem tippelek, mert látszik, hogy nagyon kiélezett a küzdelem, van az a négy-öt csapat, a Honvéd, a Vasas, az Eger, a Szolnok, a Szeged, ezek közül azt mondom, hogy bárki ott lehet a legjobb négy között. Én azt hiszem, hogy nem árulok el nagy titkot, hogy mi magunktól a tavalyi, tavalyelőtti harmadik hely után minimálisan bajnoki döntőt várunk.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Lejegyezte: P. K. T.)



Baksa László nyilatkozata


- Először is hadd nézzem azt az érmet! Mutasd! Nagyon jó, nagyon jól néz ki! Mit érzel most?

- Nagyon boldog vagyok. Végig hátrányban voltunk, de óriási lelkierőnk és óriási szívünk volt. Meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Én úgy gondolom, hogy van az a közhely, hogy aki a legtöbbet teszi a siker érdekében amellé a szerencse is mellé áll. A végén a szerencse is mellénk állt. Mindenkinek köszönöm, aki segített minket abban, hogy az első Magyar Kupa-érmet megszerezzük a városnak. Én személy szerint köszönöm a családomnak, tényleg az egész városnak, a szurkolótábornak, mert egyszerűen fenomenális volt az, hogy Szegedről ennyien eljöttek ide és így buzdítottak minket. És az egész győzelmünket ajánlom a Körtvélyessi Péternek.

- Hogyan tovább? Azonkívül, hogy most ünnepeltek, nyilván egy éjszaka, két éjszaka stb. Most ez a napirend - én ezt tudom. Ne nézzünk előrébb?

- Nem tudom. Ma biztos, hogy ünneplünk, holnap nincsen edzés, de hat nap múlva már újra a Honvéd ellen játszunk a Kőér utcában. Az teljesen más kávéház lesz, mint ez. Gratulálok a Honvédnak is, mert óriásit játszottak.

- Köszönöm szépen! Jó ünneplést! Gratulálok!

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Kiss Csaba nyilatkozata

- Először is szeretnék egy olyan emberről beszélni, aki ma nem lehetett itt, és nem ünnepelhette velünk a Magyar Kupa-győzelmet. Ő nem más, mint Körtvélyessy Péter. Az ő önfeláldozó munkája nélkül 2011-ben nem biztos, hogy a Szeged nyerte volna a Magyar Kupát! Sőt! Biztos vagyok benne, hogy nem, úgyhogy az ő emlékének ajánlom ezt a mai győzelmünket.

A mérkőzésről pedig annyit, hogy szerintem aki látta, egyetért velem abban, hogy jó helyre került a Magyar Kupa. Az a csapat, amelyik fel tud állni 6:3-ról egy kupadöntőben, és ilyen hajrát tud nyitni fáradtan, megtizedelve, ugye a végére, az egyértelműen jogosan viszi haza a Magyar Kupát. Úgyhogy nagyon boldog vagyok! Külön szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik Szegedről felutaztak erre a mérkőzésre szurkolni nekünk, és akik a Szentes női döntője után itt maradtak. Nagyon sokat segített az ő buzdításuk is. Végtelenül boldog vagyok, és remélem, hogy nem ez volt idén az utolsó sikerünk!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Török Béla nyilatkozata


- Gratulálok Béla! Milyen érzés Magyar Kupa-győztesnek lenni?

- Nagyon jó! Igen, második kérdés?

- Gondolom piszokmód elfáradtatok, ez látszik rajtatok, tehát ezzel sem tudok újat mondani, meg újat kérdezni, úgyhogy beszélgessünk a meccsről. Milyen meccs volt? Nagyon izgalmas volt az eredmény alapján, de belülről milyen volt megélni?

- Bár még nincs túl nagy tapasztalatom így a döntők terén, de én mindig is ilyennek képzeltem el egy döntőt, tehát egyszer az egyik csapat vezet, aztán a másik csapat, aztán megfordítja megint az egyik, és hát mi voltunk azok a végén… Tényleg, talán ha mondhatjuk, hogy egy pillanatra mindenkiben megfordult az, hogy 8:5 volt, vagy valami ilyesmi eredmény volt?

- Hárommal mentek. 3:6-ban biztos vagyok.

- Három volt közte, szerintem mindenkiben megfordult az a gondolat, hogy ezt elveszítjük, kivéve ugye a csapatot, mert mi pontosan tudtuk, hogy mit kell tennünk, és be is bizonyosodott, hogy jó, amit teszünk. Ennek ellenére nagyon jó csapat a Honvéd, és tényleg borzasztó brusztos, kemény, gyors póló volt, még ha talán annyira látványos meccset nem is játszottunk, de hát ez egy döntő, nem arról szól, hogy brillírozzon minden egyes ember. Hála a jó Istennek, sikerült végül nyernünk, ma csak ez számított!

- Azért a jövőre való tekintettel gondolom, hogy ennek a győzelemnek nagy jelentősége lehet, ez komoly erőt adhat a csapatnak a folytatáshoz, gondolok itt például a Bajnokok Ligájára és a bajnoki szereplésre is.  Tehát innentől kezdve éhesek lehettek a sikerre.

- Mint az látszódik az eddigi idei szereplésünkön, mi valóban éhesek vagyunk a sikerre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi örülhessünk a meccsek végén. Ezt én úgy gondolom, hogy eddig azért eléggé jól teljesítettük, mivel ugye még veretlenek vagyunk az idén, talán 23 meccs óta. Úgy érzem, azért ez önmagáért beszél. Mit mondjak? Továbbra sem szeretnénk, hogy ez a széria megszakadjon, és ennek érdekében megteszünk mindent.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer! Jó ünneplést!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyzete: Di Giovanni Szandra)



Hegedüs Gábor nyilatkozata


- Azt mondják itt a hátam mögött, hogy éljen a Hege! Hát éljen a Hege! Milyen döntő volt? Mesélj, hogy érzed magad?


- Nagyon boldog vagyok, tényleg. Amikor beszéltünk a srácokkal még két héttel ezelőtt, hogy jó lenne huszonháromig kitolni a veretlenségi sorozatot, akkor végül is pont arra gondoltunk, hogy itt lesz ez a Magyar Kupa és tényleg óriási örömöt tudjunk szerezni Szegednek, mert Szeged még nem nyert Magyar Kupát. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés is, ha mondhatom azt, akkor egy többször megnyert, akár el is bukott meccs volt és tényleg nagy hullámvölgy volt oda-vissza mindkét csapatnál, de örülök, hogy végül volt elég tartás a csapatban, s meg tudtuk fordítani a meccset.

- Úgy nézett ki, hogy a Honvéd nem fárad el, vezettek három góllal, s ott nagyon úgy tűnt, hogy meg is nyerik. Hogy tudtátok visszahozni? Szerencsével, koncentráltatok? Mi volt a taktika akkor?

- Én úgy gondolom, hogy pont fordítva, talán nekünk nem volt szerencsénk az elején, mert azért a Honvédnak volt két blokkról bepattanó gólja illetve egy-két olyan, amit talán azért elkerülhettünk volna. Én azt éreztem, hogy talán nekik sikerültek olyan dolgok, ami nem biztos, hogy úgy benne volt a mérkőzésben. De hát ilyen a sport, aztán lehet, mi kaptuk vissza a végén egy-két szituációban végül is ezt a szerencsés szitut. De azt gondolom, hogy megérdemeltük ezt a Magyar Kupát és ez tényleg a csapat tartását mutatja, hogy a végén, annak ellenére is, hogy voltak ezek a kicsit nyomasztóbb gólok, ebből is fel tudtunk állni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Somogyi Balázs nyilatkozata

- Gratulálok a kupagyőzelemhez! Szeretném, ha elmesélnéd, hogyan telt ez a másfél óra!

- Nagyon intenzív, és érzelemdús másfél órán vagyunk túl, és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elérnünk azt, amiért felutaztunk szombat reggel! Nagyon büszke vagyok a csapatra! Köszönjük szépen Balázsnak is az eddig elvégzett munkáját, hiszen rengeteget hozzátett a csapatunkhoz, és szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik nap, mint nap tevékenykednek azért, hogy ez a csapat így szerepelhessen!

- Ma mi döntött szerinted?


- Az döntött, hogy egyszerűen nem tudtak minket kizökkenteni semmiféleképpen, és el tudtuk hinni, hogy még 6:3-nál is van esélyünk, és egy pillanatig nem adtuk fel!

- A végét hogy látod? Nagyon ideges légkörben fejeződött be a meccs. Kaptatok egy kis segítséget szerinted?

- Én úgy gondolom, hogy nem kaptunk segítséget. Mi megdolgoztunk azért, hogy azokat az ítéleteket megkapjuk, és ha jól emlékszem, a végén azt hiszem, hogy kettős emberelőnyben támadott a Honvéd, tehát…. Én úgy érzem, hogy korrekt volt minden!

- Köszönöm szépen! Jó pihenést, és gratulálok!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


3 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute34463
2011.11.14. 10:32

Gratulálok a Szegednek! Nálam a Honvéd a kupagyőztes.

Chicago hozzászólása
Chicago34460
2011.11.13. 18:30

Gratula a Szegednek. Megerdemeltek mar ezt a gyozelmet itthon. Kozbe nazon gondolkozom, hogy ez Kasa papa altal elvetett mag keson beert gyumolcse, vagy a fiuk uj edzovel felszabadultabban jatszanak. Valoszinu mindketto..:)

Rolling hozzászólása
Rolling34459
2011.11.13. 15:47

Nagy gratula a Szeged első hazai sikeréhez! Előbb-utóbb jön még több is, mert megérdemli ez a csapat.