FACEBOOK

BL: összekerült a három magyar klub!

BL: összekerült a három magyar klub!
hozzászólás, 2011.10.16.

Nem alakult szerencsésen a zágrábi kupasorsolás a magyar csapatok számára: az Eger, a Vasas és a Szeged ugyanabba a csoportba került, ráadásul itt van a címvédő Partizan Belgrád is, reálisan tehát csak egy magyar továbbjutóra számíthatunk. Eurokupa-csapataink egymás csoportbeli ellenfelét kapták a nyolcaddöntőben: a Savonát és a Sturm Csehovot...

Bajnokok Ligája, főtábla

A csoport: Budva (montenegrói), Olympiakos (görög), Vouliagmeni (görög), Rijeka (horvát)

B csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 Berlin (német), Mladost Zágráb (horvát), Vojvodina (szerb)

C csoport: Partizan Belgrád (szerb), Eger, Szeged, Vasas

D csoport: Pro Recco (olasz), Spartak Volgográd (orosz), Marseille (francia), Herceg Novi (montenegrói)

A csoportok első két helyezettje jut tovább, majd a következő körben egyenes kieséses rendszerben döntik el a párok a Final Fourba jutást.



Vaksorsolás

A tegnapi sorsolás óta sokakban "erős a gyanú", hogy Zágrábban nem Fortuna döntött, hanem magasabb szempontok befolyásolták a BL-főtábla csoportjainak összetételét. Mi más oka lehetne annak, hogy mindhárom magyar csapat ugyanabba a csoportba került, ráadásul az egyik továbbjutó helyért a címvédő Partizannal kell megküzdeniük...?

Nos, mivel a vlv munkatársa jelen volt az eseményen, tanúsíthatjuk, hogy az elképzelt manipulációhoz legalábbis világszámba illő bűvésztrükkre lett volna szükség. A golyók fizikai állapotát magunk ellenőriztük - a gömbök első látásra teljesen egyformának tűntek és nem voltak sem hidegek, sem melegek. Ennél is biztosabb garancia, hogy a különböző csoportokba azok a jelenlévő klubképviselők "pakolták át" a golyókat, akik maguk voltak a legérdekeltebbek abban, hogy klubjuk könnyű csoportba kerüljön - köztük a magyarok...

A sorsolásról és a sportág európai helyzetéről szól Csurka Gergely kollégánk legfrissebb blogbejegyzése, amit ezúton ajánlunk olvasóink figyelmébe!

Továbbá: Sportklub, Heti téma a sorsolásról.

A főtábla játéknapjai:

1. forduló: 2011. október 22. vagy 23.
2. forduló: 2011. november 9.
3. forduló: 2011. november 26. vagy 27.
4. forduló: 2011. december 14.
5. forduló: 2012. február 8.
6. forduló: 2012. február 25.

A VÁRHATÓ MENETREND (NEM HIVATALOS!)

1. forduló: 2011. október 22. vagy 23.

A csoport

Olympiakosz-Vouliagmeni
Primorje Rijeka-Budva

B csoport

Mladost Zágráb-Vojvodina
Spandau 04-Jug Dubrovnik

C csoport

Partizan Belgrád-Szeged
Eger-Vasas

D csoport

Pro Recco-Volgográd
Herceg Novi-Marseille

2. forduló: 2011. november 9.

A csoport

Budva-Olympiakosz
Vouliagmeni-Primorje Rijeka

B csoport

Jug Dubrovnik-Mladost Zágráb
Vojvodina-Spandau 04

C csoport

Vasas-Partizan Belgrád
Szeged-Eger

D csoport

Marseille-Pro Recco
Volgográd-Herceg Novi

3. forduló: 2011. november 26. vagy 27.

A csoport

Olympiakosz-Primorje Rijeka
Budva-Vouliagmeni

B csoport

Mladost Zágráb-Spandau 04
Jug Dubrovnik-Vojvodina

C csoport

Partizan Belgrád-Eger
Vasas-Szeged

D csoport

Pro Recco-Herceg Novi
Marseille-Volgográd

4. forduló: 2011. december 14.

A csoport

Primorje Rijeka-Olympiakosz
Voluiagmeni-Budva

B csoport

Spandau 04-Mladost Zágráb
Vojvodina-Jug Dubrovnik

C csoport

Eger-Partizan Belgrád
Szeged-Vasas

D csoport

Herceg Novi-Pro Recco
Volgográd-Marseille

5. forduló: 2012. február 8.

A csoport

Olympiakosz-Budva
Primorje Rijeka-Vouliagmeni

B csoport

Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik
Spandau 04-Vojvodina

C csoport

Partizan Belgrád-Vasas
Eger-Szeged

D csoport

Pro Recco-Marseille
Herceg Novi-Volgográd

6. forduló: 2012. február 25.

A csoport

Vouliagmeni-Olympiakosz
Budva-Primorje Rijeka

B csoport

Vojvodina-Mladost Zágráb
Jug Dubrovnik-Spandau 04

C csoport

Szeged-Partizan Belgrád
Vasas-Eger

D csoport

Volgográd-Pro Recco
Marseille-Herceg Novi



vlv-képek a sorsolásról


REAGÁLÁSOK A SORSOLÁS EREDMÉNYÉRE


HALMOS R. PÉTER (Eger) a vlv-nek:

- Költségszempontból nagyon jó a csoport, de soha nem jó, hogyha a címvédővel kerül valaki össze. Ezen kívül a magyar csapatok ellen soha sem jó nemzetközi kupában csatázni. Ezzel együtt úgy érzem, hogy tovább lehet jutni a csoportból.

BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Két szempontból is jó ez a sorsolás, egyrészt "pénztárca-barát", másrészt "gyermekbarát", hiszen nem kell messzire utazni és gyorsan haza lehet érni... Ugye egy magyar csapat biztosan továbbjut, de szerintem mindháromnak lehet esélye a Belgrád ellen is. Nem kell oda sem feltartott kézzel menni, s bár még nem tudjuk, milyen az idei Partizan, azt mondom, hogy két magyar csapat is továbbjuthat ebből a csoportból.

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Megmondom őszintén, én örülök ennek a csoportnak. Azért ez egy őrült év, úgyhogy nem baj, ha nem telnek el napok az utazással. Ebből a szempontból örülök, és az is biztos, hogy lesz a nyolc között magyar csapat. A Belgrád ellen ugyanannyi esélyt adok magunknak, mint a Vasas és a Szeged ellen, tehát nem tartozik most már a verhetetlen csapatok közé, elment tőlük öt játékos. Kiegyenlített csoport, pont ez az a csoport, ahol lehetsz első is és utolsó is. Igyekszünk elsők lenni, de a második hellyel sem leszünk nagyon csalódottak.

MÉHES JENŐ (Vasas) a vlv-nek:

- Még szerencse, hogy nem négy magyar csapat indulhat, mert biztos egy csoportba kerülnének. Két jó hír az, hogy aránylag olcsón a nyolc közé lehet jutni, amit szeretnénk megvalósítani. A másik pedig az, hogy egy magyar csapat biztosan lesz a nyolc között. Szerintem ez egy előrehozott bajnoki kis playoffnak is megfelel. De a magyar vízilabdának mindenképpen jó, mert sok jó meccset láthatnak a szurkolók.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Azt hiszem ezt nem kell kommentálni, nem örülök a sorsolás eredményének. Megkaptuk az idei Euroliga-győztest egyrészt, másrészt pedig inkább azért vagyok szomorú, mert három magyar csapat került egy csoportba. Úgy érzem, hogy a második és a harmadik kalapból egyaránt elég erős ellenfeleket kaptuk, de hát igazából nincs okunk szomorkodni, mert én ennek ellenére úgy érzem, hogy tovább fogunk jutni, vezetői szemmel nézve pedig jó, hogy olcsó túrák lesznek...

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Viccelődtünk a csapaton belül, hogy urnából vagy kalapból húzzák-e majd a neveket... Mindenesetre feltűnő, hogy megint Rijeka-Recco érdekeltségű csoportok lettek. Hogy három magyar csapat került össze, ennek egyrészt nem örülök, mert biztosan kiesik magyar csapat, másrészt meg biztos bejut egy... Jobb lett volna, ha három különböző csoportban vagyunk, és mindenki továbbjut kicsit könnyebb ellenfelekkel szemben, mert azért vannak verhetőek ebben a tizenhatban most. A Belgrád, gondolom, nagy magabiztossággal szeretne továbbjutó helyen lenni, s ebből pikáns csaták lesznek, egyrészt belföldi párharcok, magyar magyar ellen, másrészt ugye a Belgrád ellen. Nagy csaták lesznek. Papírforma szerint a tavalyi Euroliga-győztest nem lehet megelőzni, s ezt nézve mi hárman egy helyért hajtunk majd. A mi elsődleges célunk a csoportelsőség lesz, a másodlagos pedig a továbbjutás. Ha az elsőség nem sikerül, mert nem úgy játszunk, vagy nem úgy alakulnak az eredmények, akkor legalább a második hely legyen meg. De nagyon kiélezett lesz, érdekes csatákat várok.

VARGA SEBASTIAN (Szeged) a vlv-nek:

- Elég nehéz csoportba kerültünk. Reménykedtem abban, hogy a magyar csapatok elkerülik egymást. De az a véleményem, hogy a Szeged elég erős ahhoz, hogy továbbjusson ebből a csoportból.

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Nehéz bármit mondani, igazából nem filóztam azon, hogy milyen csoport lenne jó. Most azért beindul az ember fantáziája: nyilván ilyen csak a magyarokkal történhet meg, hogy három csapatukat  összesorsolják, aminek az esélye kicsit több mint 8 százalék volt mindössze... Ezzel kell együtt élnünk, ehhez kell alkalmazkodni, erre kell felkészülni. Vannak ennek jó és rossz oldalai is, mindenesetre én azt mondom, hogy az erőviszonyokat nézve ez a legerősebb csoport.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Nem könnyű, de szerintem nem lehetetlen ebből a csoportból továbbjutni, de itt a főtáblán már könnyű csapatok nincsenek. Pozitívum az egészben, aminek nagyon örülök, hogy itt a közelben le fogjuk tudni ezeket a dolgokat, nem kell repülni, vagy ilyesmi. Ennek én személy szerint nagyon örülök. A célunk nem változott, a továbbjutás maradt!

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy szerencsések voltunk a sorsoláskor, egy olyan csoportba kerültünk ahol a három ellenfelünk múltja szebben csillog, mint a jelenük. Viszont hozzá kell tennem, hogy a három csapat közül egyiket sem ismerjük, egyikről sem tudjuk, hogy idén milyen játékerőt képviselnek. Ami a magyar csoportot illeti, nem tartom szerencsésnek, hogy egy országból jövő három klubcsapat ugyanabban a csoportban szerepelhet, ugyanis így nincs esélye annak, hogy egy ország mind a három klubcsapatát a nyolcba juttassa. Egyébként én a Partizant nem láttam még idén, azt tudom, hogy kik mentek el tőlük, de hogy kik jöttek, azt nem. Már korábban úgy gondoltam, hogy idén is Final Fourt fognak játszani, de azért nagyon nehéz dolguk lesz a magyar csapatok ellen. És hogy melyik magyar csapat lesz a legjobb a háromból? Fogalmam sincs…

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- A sorsolásnak örülünk, de idén még nem mutattuk meg azt, hogy mi bárkinek is örülhetünk, nem bízhatjuk el magunkat. A magyarok csoportját nagyon sajnálom, nem vagyok biztos abban, hogy ez így korrekt.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- A sorsolás eredménye várható volt, megkaptuk a szokásos volgográdi túrát. Azt hiszem, nem véletlen, hogy az utóbbi öt évben mindig behúztuk őket. Mint ahogy az sem, hogy a három magyart összesorsolták. A csoportunk amúgy elég könnyűnek ígérkezik.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- A szokásos Volgográd. Nyilván... Tizenegyedszer megyek Oroszországba. Valószínűleg itt semmiféle sorsolás nincs, inkább összeválogatják a csoportokat. De mindegy. A csoport egyébként nem nehéz, sajnálom, hogy nincs benne magyar csapat.


Az EUROKUPA sorsolása:

1. nyolcaddöntő: Medvescsak Zágráb (horvát) - Dinamo Moszkva (orosz)

2. nyolcaddöntő: SZOLNOK - Sturm Csehov (orosz)

3. nyolcaddöntő: Sintez Kazany (orosz) - Chios (görög)

4. nyolcaddöntő: Mornar Split (horvát) - Posillipo (olasz)

5. nyolcaddöntő: Schuurman Borculo (holland) - CN Sabadell (spanyol)

6. nyolcaddöntő: Nagyvárad (romániai) - Crvena Zvezda (szerb)

7. nyolcaddöntő: Savona (olasz) - HONVÉD

8. nyolcaddöntő: Panathinaikosz (görög) - Panioniosz (görög)

A párok oda-vissza játszanak egymással, s a két meccs alapján továbbjutók kerülnek a negyeddöntőbe.

A nyolcaddöntők első fordulóját az október 22-23-i hétvégén, a visszavágókat pedig november 9-én, szerdán kell megrendezni.

NOVÁK FERENC (Honvéd) a vlv-nek:

- Lehetett volna jobb, az viszont kedvező, hogy nem itthon kezdünk! Kiindulva abból, hogy a Szolnok is megverte a Savonát, mindenképp szeretnénk túljutni rajtuk, hiszen a célunk az, hogy jól szerepeljünk az Eurokupában.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Örülök is, meg nem is, mert hiszen megkaptuk a tavalyi győztest. Az öröm az ürömben az, hogy tavaly a vége felé az utolsó meccseket, a visszavágókat mindig kint játszottuk, most legalább nem itthon kezdünk. Néztük a Savona eredményeit, eddig nem tűntek olyan erős csapatnak mint tavaly. Ez eredmények egy picit gyengébbek, de ettől függetlenül nem szabad őket lenézni, mert jó csapat, és ezt tavaly bizonyították.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nincsenek könnyű helyzetben a magyar csapatok. Az Eurokupában mindkét magyar klub nehéz ellenfelet kapott, a Bajnokok Ligájában pedig összesorsolták őket. Én nem hiszek a véletlenekben, de jó lenne, ha az érintettek ezt a helyzetet az előnyükre fordítanák. Azt kívánom, hogy minden téren támogassák egymást a csapataink és a magyar vízilabda érdekét tartsák szem előtt. Amilyen segítséget csak lehet, adjanak meg egymásnak, hogy a Bajnokok Ligájában két csapatunk is továbbjusson. Az Eurokupában pedig remélem, hogy mindkét magyar klub sikerrel veszi az akadályt.

Ifj. CSEH SÁNDOR (Szolnok) a vlv-nek:

- A Posillipot és a Csehovot tartottuk a két legerősebbnek, de természetesen a célunk változatlanul az, hogy eljussunk legalább az elődöntőig. Várható volt, hogy az ehhez vezető út során összekerülünk ilyen kaliberű csapattal - én igazából nem igazán foglalkozom ezzel. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni majd a mérkőzésből. Nem ismerem annyira a Csehovot, tudjuk, hogy mit játszott a Szegeddel, szoros mérkőzésen kapott ki a Honvédtól is, de biztos, hogy erős csapat. Megpróbálunk felkészülni belőlük és ha lehet, továbbjutni. Mindig azt szokták mondani, hogy az a jobb, ha a második meccset játssza otthon egy csapat, de én ezzel nem értek teljesen egyet, igazából nem is tulajdonítok ennek nagy jelentőséget. Bízom abban, hogy a mi csapatunk ebben az évben ugyanolyan szinten fog tudni játszani idegenben is, mint hazai pályán.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Szerettünk volna könnyebb ellenfelet kapni, de úgy gondolom, ha lesz időnk keményen felkészülni a mérkőzésre, akkor esélyesek vagyunk a továbbjutásra.

(A nyilatkozatokat lejegyezte Hohl Zsófi és feva.)



Címkék:
sorsolás Zágráb

11 régi hozzászólás

turkics hozzászólása
turkics34366
2011.10.17. 16:09

mind3 csapatnak jó ez. kevés az útiköltség. 3 csapatunkból így sem jutott volna tovább egynél több, így pedig egy garantált továbbjutó van

balzs hozzászólása
balzs34363
2011.10.17. 14:43

Az Interligával annak idején az volt a baj, hogy nem volt tétje, hát a Len most tétet adott neki a BL keretein belül... Egyébként ha a Szeged nem veri meg a Rijekát, akkor most a talán legkönnyebb csoportban lenne, a Vasas pedig ha megveri a csoportban a Mladostot, akkor most biztos továbbjutó helyen lenne a Dubrovnik mellett. De mivel tudom hogy a sportban nincs \"ha\" ezért bízom abban hogy sok szerencsénk lesz és 2 magyar csapat jut tovább. Hajrá magyarok!

Gábor hozzászólása
Gábor34359
2011.10.16. 19:24

Áttettem ide is amit a sorsolásos oldalon írtam, hogy Nektek mi a véleményetek... Egyébként tényleg \"sokatmondóak\" a játékosnyilatkozatok... Mindenesetre nehéz elhinni, hogy direkt ellenünk \"rakják össze\" a golyókat, ha ez így van az döbbenetes... Tényleg több mint furcsa, hogy ez \"pont velünk\" történik, amikor az esély- mit is mondott Papesz - 8 % volt ( jó matekos lehet - legalábbis hozzám képest - hogy így kiszámolta ) A Reccoval meg úgy \"szúrnak ki\" hogy ha már évek óta világválogatottat tudnak csinálni akkor utazzanak \"állandóan\" Oroszországba (is)...Na mindegy akkor játsszunk annyira jól és legyünk annyira \"ügyesek\",hogy \"kisakkozzuk\" 2 magyar csapat továbbjutását ( pontosabban a Vasasét és Egerét vagy a Szegedét...) Nehéz lesz...HAJRÁ MAGYAR PÓLÓ, HAJRÁ ANGYALFÖLD!

Gábor hozzászólása
Gábor34358
2011.10.16. 19:13

Gábor 2011-10-16 12:08:28 Hát belehúztunk rendesen...A Honvéd nagyon kifogta, bár a Savonát a Vasas és a Szolnok is megverte, tehát legyőzhető. Ez a véleményem a \\\"félig tele\\\" pohár szempontjából. A \\\"félig üres\\\" oldalról szemlélve a Savona sajnos majd most még jobban \\\"odateszi magát\\\" nehogy már egy harmadik magyar csapat is legyőzze...A Szolnok is járhatott volna jobban ,de a Csehov is kiverhető (nagyon jó játékkal...) A BL-csoportot nagyon sajnálom egyetértek \\\"B (régi)\\\"-vel, hogy egy nemzetközi kupában az igazán közönségvonzó a külföldi csapatok vendégszereplése lett volna, de ahhoz hogy egy országból azért 3! csapat ne lehessen egy csoportban, már \\\"görögös\\\" \\\"olaszos\\\" vagy \\\"horvátos\\\" sportdiplomáciára lett volna szükség... (előzőleg) Halmos R. Péter mondandójához annyit, hogy szerintem ebben a csoportban az Eger a 4. számú esélyes, de ha képesek, cáfoljanak meg ( ezt 2 meccsen nagyon nem szeretném mert Vasas-szurkoló vagyok) , mert a tavalyi 6 meccsből 0 pontjuk \\\"emlékezetes katasztrófa\\\" volt a magyar pólónak (is)... Méhes Jenőnek annyit, hogy bizony én szívesebben láttam volna \\\"jó meccseket\\\" az A csoportban a Budva és a Vouliagmeni vagy a D-ben a Volgográd és a Marseille ellen a Komiban... Ez is az is jobb lett volna, mert több esélyünk lenne a 8 közé jutásra... Ne feledjük azonban, hogy a Recco a Partizánt is \\\"kirabolta\\\" miután megverték őket legutóbb az Euroliga-döntőben, mert - mint bizonyára sokan tudjátok - Prlainovics és Pijetlovics már az olaszoknál játszik. .. Azt nem tudom, hogy más játékosmozgás volt-e a Belgrád keretében de a \\\"maradék\\\" is nagyon erős....

B (régi) hozzászólása
2011.10.16. 18:19

Sokatmondó játékosnyilaktozatok... Sorsolás, aha... Jó lenne, ha valaki bedobná, hogy kik mentek el a Partizanból és kik érkeztek. Ha nem Kotorból pótolták a távozókat, akkor még akár lehet is esélyünk ellenük, az idény elején legalábbis.

peterszky hozzászólása
2011.10.16. 15:58

\"Összesen X hozzászólás | Szóljon hozzá Ön is!\" Ugyanazt használd, amivel előhozod :)

Vitya hozzászólása
Vitya34354
2011.10.16. 15:18

ha rákattint az ember a hozzászólásokra, hol van a nagy \"vissza a cikkhez\" gomb????

peterszky hozzászólása
2011.10.16. 14:21

Biztos megsértődtek azon észrevételünk miatt, hogy nem Honduras vagyunk. Undorító az összes nemzetközi szövetség (és szerencsétlen az összes magyar, hogy ilyet megtehetnek velünk...).

anya hozzászólása
anya34352
2011.10.16. 13:00

Hat a Final Four-ba jutas sem lesz egyszeru a 2-dik helyen tovabb juto magyar csapatnak a csoport elso Recco ellen...A sorsolas alapjan ez varhato.

Ájszkjúb hozzászólása
2011.10.16. 12:25

Jah és az Eurokupából mindkét magyar csapattól továbbjutást várok

Ájszkjúb hozzászólása
2011.10.16. 12:23

Hát ez nevetséges.... komolyan mondom, ki hiszi el, hogy ez véletlen??? A másik 3 csoport az vicc.. Az A-ban a legyengült Budva, a legyengült Olympiakos, és a középcsapat Vouliagmeni van az egyedüli erős Rijekával, a B-ben sima kettős horvát továbbjutás lesz, a Spandau csoda, hogy itt lehet, a Vojvodina sem egy világverő alakulat, a D-ben meg ott van a szintén legyengült Herceg Novi, aki még így is simán tovább fog menni a Recco mellett, mert a Marseille és a Volgográd még az OB1ben is csak középcsapatok lennének... a C csoportba meg bedobják a 3 magyart, akik közül külön-külön az A és a D csoportból bármelyik továbbjuthatna, meg a Partizant...