FACEBOOK

Debreceni felkészülési torna - harmadik nap

Debreceni felkészülési torna - harmadik nap
hozzászólás, 2011.09.04.

A Szolnok győzelmével véget ért a Debrecenben rendezett felkészülési torna. A harmadik helyet a Vasas szerezte meg, miután délelőtt legyőzte a Nagyvárad gárdáját.

Felkészülési torna, Debrecen, harmadik nap

A harmadik helyért:

Vasas-Nagyvárad 12:11 (2:2, 3:4, 1:3, 6:2)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Juhász, Marosvári
Vasas: Barabás - Decker Á., Katonás 4, Vörös, Kiss G. 4, Brguljan 2, Steinmetz B., Takács 1, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Nagyvárad: Barát - Samuila, Baidoc 4, Diaconu 2, Chioveanu 1, Popovics, Császár 1, Busila, Shibai 1, Monostori 1, Kádár 1, Dunca, D. Cretu. Vezetőedző: Tóth László
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 3/4
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:

Baidoc harmadik gólja


Katonás negyedik gólja


Diaconu második gólja


Chioveanu gólja

Takács Bálint gólja

Steinmetz Ádám gólja


Shibai gólja

Kiss Gergely második gólja

Drasko Brguljan második gólja


Kiss Gergely harmadik gólja


Kiss Gergely negyedik gólja


Baidoc negyedik gólja



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, véget ért a torna, és igazán jó szájízzel mehettek el, mert az utolsó meccset megnyertétek, és szerintem, ami az utolsó negyedben történt, az parádés volt! Milyen érzéseid vannak?


- Az utolsó két meccset nyertük meg, de nem is az volt a célunk, hogy idejövünk, és mindenkit megverünk, hiszen nagyon elején vagyunk a felkészülésnek. Ugyanakkor én személy szerint nagyon fontosnak tartottam, hogy itt legyünk és játsszunk. Nemsokára ugye Magyar Kupa és Euroliga-selejtező, ezek a megmérettetések várnak ránk, és nagyon keveset játszottunk még együtt, nagyon keveset készültünk még együtt. Ugye most is gyakorlatilag a mai meccsre elfogytunk, két csere maradt. Ahogy említetted, való igaz, hogy nagy dolog háromgólos hátrányból megfordítani egy mérkőzést úgy, hogy gyakorlatilag két nap alatt lejátszottunk ilyen körülmények között négy mérkőzést. Úgyhogy én nagyon büszke vagyok a csapatra, látszik, hogy van bennünk erő, és főként tartás. De még egyszer mondom, nagyon sokat kell dolgoznunk még.

- Köszönöm szépen, Ádám!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Szervusz, Viktor! Itt voltál ez alatt a három nap alatt, videóztál, nézegetted a meccseket! Mi a helyzet veled?

- Köszönöm szépen, minden rendben! Egy kisebbfajta műtéten estem át, ezért nem játszottam, és ezért videóztam, és kívülről szemléltem a többieket.

- Hogy tetszettek?

- Szerintem nagyon jól játszottunk ahhoz képest, hogy rettentő kevesen voltunk. Ma a kispadunk két szem emberből állt, úgyhogy ez az egész három nap nekünk csapatfelkészítő volt, egy csapatösszetartás, ahhoz képest a srácok ma nagyon nagyot alkottak… Az elsődleges célunk az volt, hogy a csapategység javuljon, vagy nem is az, hogy javuljon, hanem, hogy összeszokjunk a vízben, a vízen kívül, a parton. Kis Gábor már nagyon szeretne beszélni, úgyhogy nem is húznám az idejét...

- Milyen lesz a csapat, a Vasas? Mennyire erős, mire lehet számítani, főleg nemzetközi téren?

- Bízom benne, hogy erősödtünk, és eredményekben is jobbak leszünk, mint tavaly.

- Köszönöm szépen, Viktor!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Döntő:

Szolnok-Debrecen 12:10 (3:2, 2:0, 3:3, 4:5)

Debrecen, felkészülési torna, v.: Juhász, Németh
Szolnok: Decker A. - Gocsics 1, Kovács O. 1, Nyéki, Hangay Z. Komlósi, Georgescu 1, Regős 2, Süveges 3, Pásztor 1, Marnitz 2, Negrean 1, Gárdonyi. Vezetőedző: Cseh Sándor
Debrecen: Nébald - Vindisch, Kistamás, Apanasenko, Bugaychuk 1, Hegedűs, Varga T. 6, Zoufal, Kárteszi, Tóth Z. 3, Simon, Szabó. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Gól - emberelőnyből: 5/6, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 4/4


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Varga Tamás negyedik gólja, ötméteres


Regős Áron első gólja


Zsivko Gocsics gólja


Varga Tamás ötödik gólja, ötméteres


Süveges harmadik gólja


Bugajcsuk gólja


Regős Áron második gólja


Tóth Zoltán második gólja


Varga Tamás hatodik gólja


Georgescu gólja, ötméteres


Pásztor Mátyás gólja


Marnitz Gergő nyilatkozata


- Gergő gratulálok! Megnyertétek a tornát. Összegezd légy szíves, hogy érezted magad, milyenek a tapasztalatok!


- Köszönöm szépen a csapat nevében is! Nagyon-nagyon jó torna volt, tanulságos. Azért így a harmadik napra már elfáradt a csapat fejben. Ez egy kicsit látszódott a védekezésben. Voltak kisebb-nagyobb hibák, mint támadásban is persze, de ez a védekezésben ugye jobban látszik. Szerintem nagyon jó volt ez a torna. Nagyon örülök, hogy végre így együtt tudott játszani a csapat, külföldiekkel, mindenkivel, már csak Kis Gábor hiányzik. De nagyon pozitív, főleg hogy megnyertük és ilyen jól szerepeltünk.

- Hogy látod, a csapat mire viheti a következő szezonban, itthon és külföldön?

- Remélem minél előrébb. Nem szeretnék jósolgatni, de nagyon szeretném, meg az egész csapat és mindenki szeretné, hogy előrébb lépjünk mindenféleképen, a tavalyi évhez képest.

- Azt hallani, hogy Szolnokon nagy erők támogatják mostanában a vízilabdát. De ez nyilván már terhet is jelen, ezt valahogy meg kell hálálni. Nincs-e benned félelem ilyen szempontból?

- Nincsen félelem. Hát kihívás, előrébb kell végezni. Szerintem az egész csapat nagyon, nagyon várja az egész bajnokságot, hogy minél jobb helyen végezzünk, hogy minél jobban bebizonyítsuk, hogy ez a szolnoki egyesület egy nagyon, nagyon jó csapat, nagyon jó hátteret biztosítanak nekünk arra, hogy készüljünk. Mind szakmailag, mind körülményileg, tehát gondolok itt arra, hogy van egy külön uszodánk, akkor nagyon jó labdáink vannak, tehát nagyon profi az egész.

- Milyen a sorsolásotok? Hogy kezditek a bajnokságot?

- Utazunk Szentesre, aztán már a második meccsen érkezik hozzánk a Szeged. Utána meg nem is tudom már, hogy ki jön, talán a BVSC-hez megyünk, de nem vagyok benne biztos.

- Nemzetközi téren mit vársz?

- Az első körben mindenféleképen tovább kéne jutni, aztán utána nem tudom. Én nagyon-nagyon örülnék neki, ha minél előrébb végeznénk ott is. Tehát jó lenne a négybe bekerülni, ahogy általában a magyar csapatok ugye bekerülnek a LEN Kupa négybe, remélem nekünk is sikerülni fog.

- Köszönöm szépen! Gratulálok a mostanihoz még egyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kis Gábor nyilatkozata


- Szervusz Kicsi! Mindjárt vége van a tornának, nem játszottál végül egy percet sem. Mi van veled? Hogy vagy?


- Üdvözlöm a kedves nézőket. Köszönöm szépen kérdésed, jól vagyok, nagyon jól érzem magam. Igazából szerintem egy hete, másfél hete teljes értékű edzésmunkát tudok végezni a többiekkel együtt, de azt beszéltük meg az edzőkkel, hogy szeptember végéig még nem fogok játszani mérkőzésen, meg az egymás között kétkapukat lehet, hogy az elején, a következő másfél hétben kihagyom, de szeptember végén már szeretnék játszani, ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig. Mert tényleg, hála Istennek a sérülésem, úgy tűnik, hogy teljes mértékben elmúlik, és ez nem fog hátráltatni a jövőben.

- Nem hosszabb egy kicsit a gyógyulás, mint számítottad?

- Nem, mert az orvosok a műtét előtt azt mondták, hogy három hónap után leszek teljes értékű, hát most elsején voltam három hónapja megműtve, úgyhogy úgy gondolom, hogy tudok már teljes értékű lenni, csak az elővigyázatosság miatt inkább egy kicsit visszafogjuk magunkat.

- Itt voltál három napig, nézted a partról a többieket, gondolom, hogy ez nem volt valami szórakoztató, egyrészt milyen érzéseid voltak, másrészt pedig hogy láttad kívülről a saját csapatodat, milyen lesz?

- Szórakoztatott is, mert tényleg jó mérkőzések voltak és még sosem ültem az edzők mellett mérkőzésen ruhában. Én úgy gondolom, hogy ez a csapat egy nagyon jó csapat lesz idén. Még nagyon sok munkát kell ahhoz végeznünk, hogy tényleg azt tudjuk nyújtani, amit szeretnénk, de nagyon bíztató minden. Nyilván ezen a tornán még a Debrecen az, aki nagyon komolyan készült, a többi csapat ezt a tornát próbálja a felkészülés részeként felfogni, gyakorolni a bajnokság kezdetére. Mi is ugyanígy fogjuk fel, de hát nyilván azért még most körvonalazódunk. Még nekünk is csiszolódnunk kell. Szóval összességében nagyon jó volt látni a fiúkat, és tényleg jól is játszanak.

- Milyen meccsen látunk téged először újra vízben játszani?

- Hát, terveink szerint szeptember végétől játszom, lehet, hogy a LEN-kupán már fogok játszani, de az nem itthon lesz, úgyhogy valószínű, hogy senki nem fog látni. A Magyar Kupán elvileg még nem fogok szerepelni, majd meglátjuk. Egyelőre lehet, hogy hamarabb fogok, mint a tervezett, vagy később, de ha minden jól megy, akkor szeptember végén már elkezdem a játékot.

- Köszönöm szépen, gyógyulást kívánunk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Tamás nyilatkozata


- Tamás, több okom is van a gratulációra. Beszéljünk most a mai teljesítményedről, illetve a csapat teljesítményéről. Az utolsó percben még némi esély is volt arra, hogy fordítotok, pedig nagyon tartalékosak vagytok, a te személyes teljesítményedről tényleg csak a legmagasabb fokon lehet beszélni. Hogy érzed magad?

- Köszönöm szépen. Most már fáradtan, de nagyon hasznos volt tényleg ez a torna. Úgy néz ki, a fiúk mondták nekem, hogy többet kell nősülnöm, ez jó hatással van a játékomra. A viccet félretéve, picit ólmosan kezdtem én is, aztán valahogy úgy összeállt éppen a végére, ott kezdtünk el koncentrálni. Nagyon sok buta hiba volt, azt gondolom, hogy a Szolnok tényleg egy nagyon jó csapat, de ma mi nyerettük meg velük a mérkőzést. Ezzel nem a Szolnok eredményét akarom kisebbíteni, de három olyan gólt lőttek, tényleg tulajdonképpen a kezükbe odaadtuk a labdát, csak gondoljunk itt erre a hazapasszolásra vagy a „lóbás” otthagyott emberekre. Ez mind már lehet egy picit a fáradtság is, azért ahogy mondtad, tartalékosak vagyunk, senki nem róható meg ezért. Valószínűleg, ha lett volna nekünk is annyi cserénk, mint a Szolnoknak, akkor biztos más lett volna az eredmény. Vagy ha az a három játékosunk játszik, akik amúgy nem játszottak, s az első hatban alapemberek. Valószínű, hogy akkor nincsenek fejben, védekezésben szétesések, nincs ez a két-három potyagól, és akkor mindjárt máshogy alakult volna a mérkőzés. Gratulálok a Szolnoknak, hangsúlyozom még egyszer, hogy nagyon jó csapat, tehát nem akarom az érdemeit kisebbíteni. Azt gondolom, hogy nagyon kitett magáért a csapatunk ahhoz képest, amit ma, ezzel a jelenlegi felállással el tudtunk érni.

- Nem játszottatok mindig együtt, sok ember hiányzott, de képet kaptál arról, hogy mire lehet képes ez a csapat, ha összeáll?


- Az a baj, hogy csak az első mérkőzésen játszottunk együtt. Nehéz, bár nagyon jó volt a Vasas ellen, már kicsit hasonlított arra, hogy lehet posztokat cserélni, meg volt a kapus, meg volt a center. De hát sajnos igazából még nem kaptam képet. Azt gondolom, hogy sok rejlik ebben a csapatban, hogyha majd nem lesz már sérültünk. Mindenképp pozitív azért, tehát az, ahogy a többiek most próbálták helyettesíteni, mondjuk ahogy Dzsudzsu próbálta helyettesíteni Misicset, le a kalappal, Tóth Zoli is felnőtt a feladathoz. Nagyon pozitív, hogy azok, akik csak egy negyedet tudnak játszani, vagy másfelet, kevesebb szerepet kapnak, azok ilyenkor, amikor ilyen szituáció van, fel tudnak nőni a feladathoz. Ez nagyon pozitív volt a tornán.

- Köszönöm szépen Csuvi, sok siker kívánok, és mindenki nagyon kíváncsian várja a folytatást.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina és Di Giovanni Szandra)



Vindisch Ferenc nyilatkozata

- Szervusz Feri! Gratulálok, a debreceni bemutatkozásodhoz! Hogy érzed magad? Milyen itt? Milyen eredményre számítasz? Mit vársz a csapattól?

- Jól érzem magam. Szegeden nagyon megszerettem a vidéket. Örülök, hogy vidéken játszom, kellemes a környezet, a feltételek azt gondolom, hogy hibátlanok, tényleg. Hogy én milyen eredményre számítok, az talán nem is releváns, mert eléggé, hogy mondjam, eléggé összhangúan, mint csapat, kitűztünk olyan célokat, amik kelőképpen irreálisak és ezeket szeretnénk elérni, ezzel fekszünk, ezzel kelünk. Szeretnénk négybe jutni, legrosszabb esetben pedig ötödikek lenni. Még hogyha nem is ez a papírforma. Azt mondják, hogy a sportembernek, mindig eggyel jobb cél kell kitűznie, mint ami a reális. Úgyhogy én is ennek megfelelően dolgozok, én is ezt szeretném elérni. Hogy mi lesz, azt majd meglátjuk. Utólag természetesen ki lehet értékelni majd, hogy megtettünk-e mindent, illetve lehetett volna-e jobb. Nem szeretném úgy érezni, hogy akár jobb is lehetett volna és amögé bújni, hogy a papírformának megfelelő eredményt értünk el.

- Milyen szerepet szán neked a csapatban Gyöngyösi András?

- Elég régóta ismerjük egymást. Játszottunk is még egy évet a Vasasban, úgyhogy nagyon erről nem volt szó, mert ő is meg én is tudjuk, hogy körülbelül mit kell csinálnom. Talán egy meccs volt amikor úgy álltunk föl, ami a valós felállás lesz a bajnokságban. Nyilván eben a csapatban nagyobb szerepet kell majd vállalni, meglátjuk majd, hogy hol kell helyettesíteni. Egyébként azt játszom, amit eddig is játszottam, rosszkéz oldalon egyes, kettes pozícióban, úszok mások helyett hogyha kell és védekezésre alapozva megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból.

- Van még itt egy kérdés, ugye veled kapcsolatban felröppen olykor-olykor, hogy a kanadai válogatott szeretne téged szerepeltetni. Hogy áll ez a dolog?

- Elintéztünk minden papírmunkát, amit lehetett, az idei nyár ugye kimaradt, de elméletileg játszhattam volna. Még kérdés, hogy elfogadják-e, hogy én itt játszom és „kint élek”, mint kanadai. Elméletileg ott kell élni, ottani számlákra, telefonszámlára, bankszámlára van szükség ahhoz, hogy az ember úgymond jogosult legyen erre. Na ez papír csak. Létezik, megoldható. Ez bürokrácia, nem az én asztalom. Dolgoznak rajta. Kérdés, hogy az edző következő olimpiai ciklusban, a következő négy évben be akar-e engem építeni?

- Tehát London már semmiképpen nem jön szóba?

- Szóba jöhet, ő arról biztosított engem, hogy amennyiben én ebbe belemegyek, ebben gondolkozunk, akkor még négy évig ő ott lesz az olimpia után és számít rám. Ezért mondtam, ezt a négy évet, hogy most sikerül-e az kérdéses.

- A kanadai válogatottnak mostanában elég gyengén megy, úgyhogy kéne egy kis erősítés nekik...

- Valóban, de ezt elmondhatnánk a magyar baseball-válogatottról is. Ugyanis a vízilabda ott nyilván nem olyan, mint itt. Ennek az edzőnek a tevékenykedése alatt nagyon jó eredményeket értek el. Az hogy most az elmúlt egy-két verseny nem úgy sikerült, nem jelenti azt, hogy nem léptek nagyon nagyot előre mondjuk az elmúlt években. Nyilván szükség lenne arra, hogy mind a négy külföldi - engem beleértve - játsszon egyszerre mondjuk egy világversenyen. Most is volt sérült, az egyik egri-kanadai ha jól tudom sérült volt, én sem voltam ott stb. Mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy egy kanadai válogatott olyan eredményt érjen el, mind mondjuk, ami egy európainak nem is nagy ügy, hatban, nyolcban lenni. Szeretnék nekik segíteni, végül is semmi sem kell, hogy visszatartson ettől. Nagyon sok energia, az biztos.

- Köszönöm szépen. Sok sikert kívánok Debrecenben is, és hát külföldön is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. K. T.)


A torna végeredménye:

1. Szolnok
2. Debrecen
3. Vasas
4. Nagyvárad

2 régi hozzászólás

szamárhegy hozzászólása
2011.09.04. 18:28

4/10, ill. 3/4 , Nem mindegy hanyadik lesz a 9 emberrel felálló, felkészületlen Vasas?! Nehogy már egy ilyen tornán is bírói segítségre szoruljon egy magyar élklub!

dani007 hozzászólása
dani00734071
2011.09.04. 16:52

Szép volt fiúk! Hajrá Szolnok!