FACEBOOK

Következik: Kazahsztán

Következik: Kazahsztán
hozzászólás, 2011.07.19.

Második csoportmérkőzésére készül a válogatott a sanghaji vb-n. Az ellenfél Kazahsztán, amely 18 gólt kapott tegnap a spanyoloktól. Edzésriportunk.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

"Na jó, még mindig megy" - morogta maga elé Biros Péter a vízben, miután hat méterről hihetetlen magas ívben csavarta-ejtette be a labdát a kapufa alá úgy, hogy Nagy Viktornak esélye nem volt a védésre. Amikor a jelenet két perc múlva megismétlődött, már kicsit rosszallóan nézett a magyar válogatott elsőszámú kapusára, hiszen szép ugyan az egyéni dicsőség, de a csapatérdek mégis előbbre való...

A magyar válogatott jó hangulatban tartotta meg a sanghaji vb nyitómérkőzése, a Montenegró felett aratott győzelem utáni első edzését kedden délelőtt. A foglalkozást bízván nevezhetjük lazának, nem csak azért, mert a stáb több tagja is megmártózott a vízben, hanem főleg azért, mert a megerőltető gyakorlatok most elmaradtak. Elsősorban a lövéseket és a centermozgást próbálgatták a fiúk a sanghaji orvosegyetem medencéjében, amely hivatalos edzéshelyszín. Ez az egyetlen olyan uszoda a gyakorlásra kijelöltek közül, amely nyitott, s mivel az edzés tűző napon, órjítő melegben zajlott, önmagában a meleg vízben végzett mozgás is megerőltető teljesítmény lehetett.

Az edzés utáni néhány percet kihasználtuk arra, hogy a Montenegró-meccset követően azonnal doppingvizsgálatra vitt Kiss Gergővel beszélgessünk kicsit a nyitányról, Varga II. Zsoltot pedig - aki lehúzott egy kis időt Moszkvában - arra kértük, harangozza be nekünk a következő, kazahok elleni vb-meccset.

Megtudtuk, hogy szerdán nem a gólok hajhászása lesz a cél, nem a spanyolok 13 gól különbségű győzelmét szeretnék túlszárnyalni a mieink, sokkal inkább a kevés kapott gól elérése a feladat, vagyis nagyjából negyedenként egy magyar középkezdés fér bele az előzetes elképzeléseinkbe.

A mérkőzés szerdán, magyar idő szerint 13.40-kor kezdődik, az M1 közvetíti élőben, mi pedig szintén élőzzük, a szokásos módon.


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKE
L

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK



vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő neked csak most tudok gratulálni a győzelemhez, tegnap doppingvizsgálatra vittek. Az első kérdésem az, hogy Sefik-et becsapták már így, ilyen lövőcsellel szerinted?

 - Amire nagyon konkrétan emlékszem, az Dumi pimasz gólja volt Belgrádban, az EB-n amikor újoncként meglepte. Azon a mérkőzésen a bátyja, Dániel is nagyon szép gólt lőtt. Ott nagyon-nagyon nézett a Varga fivérekre. De ez jellemző, hogy a Balkánon nagyon betanulnak mozgássorokat a mezőnyjátékosok és a kapusok is, és hogyha ez megvalósul, akkor ők nagyon jók. Hogyha meglepetést tud okozni a csapat, amire a magyarok a leginkább képesek, akkor nem tudnak mit csinálni. Úgyhogy ezért mertem bevállalni, tudtam hogy nem fog rá úgy reagálni, mint ha beleállok és számít rá és a nagykönyvéből kiolvassa a statisztikák szerinti legvalószínűbb lövést, amit nagyon szeret.

- Nagyon örültél a gólnak, ilyen hosszú nyelvet még nem láttunk. Ez egy sorsdöntő gól volt, felszabadított téged is? Vagy érezted, hogy nagyon fontos?

- Inkább kicsit pszichológia volt benne. Felszabadított nyílván, nagyon örültem, hogy ilyen meglepetéssel tudtam segíteni a csapatot, de inkább pszichológia volt, hogy érezze még rosszabbul magát, hogy 11 gólt kap tőlünk. Gyönyörű gólokat lőttek a fiúk, olyan pattintások voltak, amikhez hozzá sem tudott szagolni. Ha még összekerülünk velük a végjátékban, akkor nem árt azért, ha érzi, hogy itt a magyarok ellen nagyon nehéz.

 - Egy nap eltelt a meccs óta, kicsit leülepedtek a dolgok. Hogy látod, ez az egygólos győzelem mit jelent itt a tornán?

- Ráadásul videón is elemeztük és beszéltünk is róla, szóval többször visszajöttek az emlékek. Hibáztunk elég sokat ahhoz képest, de annak nagyon örülök, hogy túl tudtuk tenni magunkat a nehézségeken. A kezdeti montenegrói vezetésen, vagy amikor aztán mi vezettünk, ők meg 9:7-re fordítottak. A csapat tartását ez nagyon jól bizonyította és nagyon jó kis pluszt adott nekünk. De azokat a hibákat azért nagyon komolyan kell vennünk, hogy a továbbiakban ne forduljanak elő. Akár egyéni, akár csapatmozgás szempontjából – ebből tanulni kell.

 - Mondta Biros Peti, hogy majd fog beszélni a fejetekkel, nehogy bealudjatok a kazahok elleni meccsbe. Ugye ők kaptak vagy 13 gólos zakót a másik meccsen. Van-e itt valami félni való? Azért ezt a kérdest félve teszem fel eleve, nyílván nem arra gondolok, hogy kikaptok, de mégis, mire jó ez a meccs?

- Életem első meccsét 17 éve játszottam a válogatottban, akkor elég sok ilyen ellenféllel játszottunk (mivel a magyar csapat nagyon erős volt mindig). Amikor nagyarányú győzelemre volt esély, kilencven százalékban meg is tudtuk valósítani ezt. Ha az elején lendületesen és energikusan kezdünk, akkor bele tudjuk őket döngölni önbizalom szempontjából a betonba, hogy csak meneküljenek a meccsből, csak legyen már vége – akkor nagyarányú győzelem lesz.

- Számoltok ilyenkor gólkülönbséget, van-e ilyen titkos cél, többet dobni?

- Nem-nem, a kapott gólok ügyében szoktuk ilyenkor igyekezni. Néha be is mondjuk, hogy 4-5 gólnál ne kapjunk többet.

- Most mennyi a limit?

- Szerintem ez a 4-5 gól reális, tehát negyedenként ha egy gólt kapunk, az jó csapatteljesítmény jelent.

- Köszönöm szépen. Megnézzük!

(Lejegyezte: Tina)

VARGA II. ZSOLT A KAZAHOKRÓL

Varga II. Zsolt a kazahokról:

 - Holnap a második mérkőzésünk következik, az elsőn sikeresen túl vagyunk. Holnap Kazahsztánnal fogunk játszani. Annyit kell tudni róluk, hogy félig orosz válogatottakból álló csapat. Mikor kint játszottam, több kazah válogatottal is játszottam. De most, hogy láttam őket, 3-4 olyan játékos van akik az orosz válogatottból jöttek át ide. Ugyanis szeretnének gondolom világversenyen részt venni, és Ázsiából könnyebb kvalifikálni magukat, mint Európából. Egy jó edzőmérkőzést fogunk játszani szerintem. Véres húson nevelkedett játékosokról van szó, de viszonylag könnyebb mérkőzés lesz. Hála Istennek ez a mérkőzés már nem korán reggel lesz, úgyhogy remélem nagyon sok néző lesz, aki figyelni fog minket a tévén keresztül!

(Lejegyezte: Tina)


Új igazolás! (A csapatorvos, dr. Gábor Antal)