FACEBOOK

Már a vb helyszínén a csapat

Már a vb helyszínén a csapat
hozzászólás, 2011.07.15.

Megérkezett Sanghajba a magyar válogatott, amely öt edzést tart a Montenegró elleni hétfő reggeli nyitómeccsig. Riportunk a helyszínről.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

A játékosok állítása szerint a Szingapúr-Sanghaj repülőút meg sem kottyant a korábbi Budapest-Isztambul-Szingapúr út fáradalmaihoz képest. Egyértelmű, hogy "jó ötlet" volt Kemény Dénestől az utolsó szingapúri tartózkodás végére engedélyezett teljes szabadnap, mindenkit lenyűgözött a városállam, s a játékosok kiszakadtak az elég monoton felkészülési munkából.

Mivel nem volt korábban módunk részleteket megismerni, az érkezési videóinterjúkban természetesen bő teret szenteltünk a szingapúri medencében történteknek, különösen a szerbek elleni egygólos győzelemnek.

Egyértelműen látszik, hogy a mieink a küzdelemre éhes versenyló tüneteit mutatják - ha nem is táguló orrlyuk, de verbális elszántság jelzi, hogy mindenki nagyon várja már a nyitányt.

A szállodába érkezés után egyébként a helyieknek nem az volt a legfontosabb, hogy mindenki kitöltse a bejelentkezési űrlapot, hanem a magyar olimpiai bajnokokat azonnal egy, a szálloda nevével "díszített" fal elé vitték, hogy csoportkép készüljön. A csapat a kérésnek megfelelően össze is állt és játékosaink, stábtagjaink megadóan tűrték, hogy mindkét oldalukra felsorakozzanak a szálloda menedzsmentjének tagjai.

Az utazás fáradalmait végül - már este nyolc óra tájban - egy jó kis edzéssel "pihente ki" a magyar válogatott.


A nap krónikájához tartozik, hogy a FINA teljes vezérkarának jelenlétében, ünnepélyes külsőségek között hirdették ki, hogy 2015-ben az oroszországi Kazany, 2017-ben pedig a mexicói Guadalajara adhat otthont a vizes világbajnokságnak. (Két év múlva Barcelona lesz a házigazda.)

Az ünnepélyes külsőséget  nem csak a magas rangú sportdiplomaták jelenléte biztosította, inkább az, hogy a népes orosz küldöttség gyermeki örömmel fogadta a győzelem hírét - annak ellenére, hogy nyilván sejtették a dolgot, miután az egyetlen riválisuk a kínai Hongkong volt, másrészt pedig természetesen meg is mondták nekik a döntést. (Talán azért, hogy ne szedjék szét a dísztermet örömükben.) Konfettiesőt szóró hengereket pukkantgattak, zászlókat bontottak, lengettek, pezsgők pukkantak, s fennhangon "Gurra"-ztak nem csak a csoportképre összeállva, hanem még percekkel később is. Hát..., ha ilyen lelkesek lesznek a vb szervezésében is, akkor örömmel megyünk a tatárokhoz...

VLV-FOTÓK:


VLV-FOTÓK:


Megérkezés


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dénes, köszöntelek Sanghajban. Milyen volt az út?

- Szerintem ez most ahhoz képest, ahogy Szingapúrba el tudtunk jutni, rövid kis sétarepülés volt, ötórás. Mindenki aludt egy kicsit, mert most már hatkor kelünk minden nap az első meccs bioritmusa miatt. Van még öt edzésünk a magyar-montenegrói meccsig, megpróbáljuk kihasználni minél jobban. A szingapúri tapasztalatok nem voltak rosszak, de nem igazán volt reális. Nagyon meleg volt a víz mindenkinek, mindenki nagyon sokat cserélt meccs közben, mi is persze. De el tudom képzelni, hogy egy másik csapat, másképp beosztva az erejét, tudott volna jobban játszani. Lehet, hogy mi is, nem tudom. Relatíve az előző meccsekhez képest túl sok gólt kaptunk, viszont nagyon sokat is lőttünk. De az is lehet, hogy az átállás kezdete valamilyen hatása érződött, nálunk jobban, mint a többieknél, mert mi mindenkinél 3-4 nappal később jöttünk ki, illetőleg a meleg vízben, a meleg levegő eléggé füllesztő volt. De nagyon hasznos volt, amiért elmentünk az lényeges volt! Én úgy gondolom, hogy rajtunk tényleg nem fog múlni a meccs, készülünk rá!

- A szerbek elleni győzelem észrevehetően javított az önbizalmon? Észre lehet venni, hogy magabiztosabb a csapat ettől a meccstől?

- Megmondom őszintén, hogy önbizalomhiányban nem szenvedünk, sőt ránk azt lehet mondani, hogy túlzott önbizalom vezetett oda,  hogy Leányfalun sorozatosan elkönnyelműsködtük a helyzeteinket. Most a szerbek elleni mérkőzést végül is egy góllal lehoztuk. Kicsit hasonló volt, mint egyik-másik meccs a Vodafone Kupán: jó néhány helyzetet elügyetlenkedtünk, így lőttünk 12 gólt, ugyanakkor kaptunk elkerülhető gólokat, s voltak bravúros védései a kapusainknak. Tehát a mérkőzés pontos eredményéből szerintem nem kell kiindulni. Az tény, hogy nem tűnt alárendeltnek a magyar válogatott a szerbbel szemben, de mondom nem reálisak ezek a dolgok, nagyon óvatosan kell ezekkel bánni. A szerbek a megelőző két napon a horvátokkal játszottak egy-egy ugyanilyen meccset. Nyilván fáradtak lehettek, mi viszont 24 órára se voltunk a hatórás időeltolódásban. Arra mindenképpen jó volt, hogy egy olyan csapattal játszottunk, amely esetében a fizikai kontaktus és több más dolog emlékeztet a montenegrói ellenfélre.

- Annyit mondj még, hogy mindeni egészséges, nem sérült meg, nem beteg senki?
 
- Nincsen senkinek semmi baja, remélem ezt a kérdést többet nem is hallom! :-)

(Lejegyezte: P. K. T.)



Biros Péter nyilatkozata


- Szervusz, Péter! Először is azt kérdezném, hogy elégedett vagy-e már az ellenfelek erősségével? Te voltál a leginkább erős ellenfélre vágyó játékos.

- Hogy játszottunk Szerbiával az végül is jó volt, azt mondom, de még jó lett volna egyet a horvátokkal játszani, az elmaradt, helyette lett egy pihenőnapunk. Gondolom még mindenki szenved az átállás miatti álmatlanságtól, úgyhogy ez jól jött. De úgy érzem azért még van, amit ki kell pihennünk ezek után az utazások után.

- A legutóbbi beszélgetésünk óta tisztult a kép? A csapat mire képes, erősek vagytok?


- Nagyjából ugyanaz, úgy érzem, hogy ott vagyunk..., az érem reális számunkra. Nagyon fontos lesz, hogy hogyan fogunk hajtani az első meccsen. Ha nyerünk, az borzasztó nagy pozitív töltést ad majd nekünk szerintem. Valószínűleg akkor fogjuk igazán elhinni, hogy tényleg van keresnivalónk. Addig dolgozunk tovább, amit kell. De úgy érzem, hogy jók lehetünk, ha tényleg hozza nagyjából mindenki azt, amit tud.

- Szingapúrban milyen volt a hangulat? Volt már versenyszellem a többi csapatnál, mennyire volt hajtós ez a torna?


- Annyira komolyan nem vették, de azért volt, persze. A szerb-magyar meccs második negyedétől azért már paprikás volt a hangulat. Ez normális, én úgy érzem, két ilyen csapatnál. Az ausztrál meccs is ilyen volt körülbelül, de aztán kijött, hogy mi sokkal jobbak vagyunk, mint ők.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


 


Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, gratulálok a szingapúri teljesítményetekhez! Az is látszott a meccsleírásokból, hogy centerben erős volt a magyar csapat nagyon. Mesélj valamit erről!

- Köszönjük szépen! Úgy érzem, igen, jól ment az egész csapatnak, a centereknek is jól ment, jól éreztük magunkat. Az elején nehéz volt egy kicsit átállni, most már azért nagyjából kezdjük megszokni, reméljük, hogy itt is sikerülni fog egyből beilleszkedni a környezetbe.

- A szerbekről mondj valamit! Mennyire játszottak erőszakosan, mennyire volt nekik fontos ez a meccs?

- Edzőmeccs volt, de azért komolyan vették. A végén lehetett látni rajtuk, hogy amikor vezettünk, és kevés idő volt hátra, akkor elkezdtek még agresszívabban játszani, nem akarták, hogy mi nyerjünk.

- Az utazásban nagyon elfáradtatok?

- Rettenetesen elfáradtunk! Nagyon unalmas volt és hosszú.

- Messze van ez a Sanghaj…

- Messze!

- Találkozunk holnap az edzésen, remélem, szia, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


 


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Szervusz, Miklós! Milyen volt Szingapúrban?

- Jól éreztük magunkat, szerintem a célunkat abszolút elértük. Elkezdtük az akklimatizálódást: ugye nem csak az időeltolódást, hanem ezt a trópusi levegőt is, úgy gondolom, hogy már egész jól megszoktuk. Nagyon jó meccseket játszottunk, és emellett még a várost is volt időnk megnézni, úgyhogy nagyon hasznos volt, és jól éreztük magunkat.

- Dénes nyilatkozatából tudjuk, hogy sok magyar szurkoló volt. Ezt hogy lehet, ott is élnek sokan, vagy kiderült, hogy honnan jöttek?

- Szingapúrból, megdöbbentően egyébként:-) De a viccet félretéve, ott dolgozó magyarok voltak, igazából, nem tudom, hogy mennyienk, de tény, hogy csak nekünk volt szurkolótáborunk. Zászlókat lengettek, úgyhogy gyakorlatilag hazai pályát teremtettek sok-sok ezer kilométerre otthontól.

- Kellett utána autogramokat adni?

- Kellett, kellett. Nagyon aranyosak voltak.

- A következő napoktól mit vársz? Amíg elkezdődik a vb, hogy fog telni az idő?

- Úgy gondolom, hogy most már azért nem játsszuk majd a turistát, mint Szingapúrban. Nincs városnézés, semmi, abszolút átvedlünk igazi sportemberekké, és szerintem minden idegszálunkkal a mérkőzésre koncentrálunk majd. Sőt, ma már elkezdtük szerintem, már az edzésre is úgy megyünk, hogy tudjuk, mi a cél. Kezdődik a világbajnokság… Erre készültünk.

- Nagyon várjuk mi is, meg várják otthon a szurkolók! Köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton nyilatkozata


- Szervusz Marci, köszöntelek Sanghajban! Milyen volt az út?

- Szervusz, üdvözlöm a VLV-nézőket! Jó volt, jó volt most már, elég kényelmes volt a gép is, volt hely…

- Nektek is ugyanolyan szűk ülések voltak mint az átlagos utazóknak vagy titeket businessen vittek?


- Nem, ugyanolyan szűkös volt, de ez a gép már jobb volt, mint amivel Szingapúrba mentünk, kényelmesebb.

- Mesélj egy kicsit a két szingapúri meccsről, légy szíves! Milyen élményekkel gazdagodtatok?


- Nem is a meccsekkel kezdeném, hanem a körülményekkel. Nagyon nagy élmény volt Szingapúrban lenni, tényleg gyönyörű város, jól éreztük magunkat a meccseken kívül is, kirándultunk, nézelődtünk. A meccsekre és az edzésekre pedig maximálisan odakoncentráltunk, úgy gondolom, hogy ez látszott is az eredményeken. A szerbek ellen kicsit sok gólt kaptunk, de sokat is lőttünk, utána az ausztrálok ellen már kifejezetten jó volt szerintem a csapat.

- Az otthon töltött utolsó hetekben mindenki egy kicsit bizonytalan volt, hogy nagyon erős csapat ellen még nem játszottatok. Ez a szerb meccs jó volt arra, hogy egy kicsit önbizalmatok meglegyen, tisztázzátok magatokban, hogy mire vagytok képesek?


- Mindenképpen jó volt, bár hozzá kell tennem, hogy azért mi játszottunk edzőmérkőzéseket Montenegró csapatával, tehát az, hogy nem játszottunk tétmeccset, egy dolog, de edzőmérkőzéseken azért fel tudtuk mérni, hogy nem állunk rosszul. Úgy gondolom, mi bízunk magunkban, ez látszik az eredményeken is, várjuk már nagyon a kezdést.

- Ki vagytok nagyon éhezve a meccsekre?


- Ki, most már igen!

- Köszönöm szépen, jó munkát!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga II. Zsolt nyilatkozata


-Zsolt neked is gratulálok a Szingapúri teljesítményedhez, és a csapat sikereihez. Mennyire megnyugtató az eredmény, a jelenlegi állapototok?


- Köszönöm szépen! Megnyugtató a csapat teljesítménye és a hangulat is. Azért messzemenő következtetéseket nem kell levonni ebből az eredményből, de mindenképpen azt gondolom, hogy ők sem akartak veszíteni. Az első negyed után látszott, hogy egyre jobban és egyre komolyabban veszik a mérkőzést. És ez mindenképpen előremutató, hogy ennek ellenére végül is mi tudtunk kijönni győztesként ebből a mérkőzésből.

- Természetesen most a szerb-meccsről beszéltél, a másik tényleg annyira sima volt, mint amennyire az eredmény mutatja?

- Én úgy érzem, hogy igen. Persze minden mérkőzés nehéz, minden mérkőzés 0:0-ról indul, de azt gondolom, hogy nem ők lesznek a mi igazi ellenfeleink ezen a világbajnokságon.

-Játszottál centerben?

- Nem, nem játszottam.

-Jó volt a két centerünk, meg tudod ítélni gondolom azért hátulról is.

-Jó volt, bár számítottam rá, hogy esetleg segítenem kell nekik, mert nagyon meleg volt a víz…

-Sok volt a csere.

-Igen… és gondoltam, lehet hogy esetleg majd centerben is segítenem kell, de jól bírták ,annak ellenére, hogy meleg volt a víz. Inkább bekkben kellett egy kicsit a szerbek ellen, mert nagyon gyorsan kaptunk kiállításokat az elején. Az első negyedben a két bekkünknek kettő-kettő kiállítása volt. Az adott mérkőzéstől függ igazából, hogy melyik poszton és mennyit kell játszanom.

-Köszönöm szépen, elengedlek, mert megy a csapat edzésre.

(Lejegyezte: Tina és feva)

 


5 régi hozzászólás

Rebo hozzászólása
Rebo33382
2011.07.16. 14:21

coffe ! köszönöm szépen

coffee hozzászólása
coffee33381
2011.07.16. 11:23

@Rebo: Itt a VB menetrend: http://vlv.hu/news/6356/itt-a-vb-menetrend A meccsek az M1/M2-n lesznek láthatóak. Jó szurkolást!:)

Rebo hozzászólása
Rebo33380
2011.07.16. 09:45

Mikor lesznek a meccsek és hol adják őket ? Hajrá magyarok !

APREAND hozzászólása
APREAND33379
2011.07.16. 07:42

Remélem hogy még \"Koma\"-án és rajtam kivül is nagyon sokan gyurnak a meccsitekre. Szerintem ha Montenegrot legyözzük (és le kell hogy gyözzük) az egy nagy lökést és önbizalmat ad a továbbiaka.Ez egy kulcs meccss lesz.

Koma hozzászólása
Koma33378
2011.07.15. 19:57

Már \"gyúrok\" fiúk a meccseitekre! Ma este a 2004-es olimpiai döntőt nézem meg(persze hogy a szerbek..)! Hajrá fiúk, ha győztök, \"még dolgozni is könnyebb lesz\"!