FACEBOOK

Győztes start a Samartzidis Kupán

Győztes start a Samartzidis Kupán
hozzászólás, 2011.06.24.

Háromgólos győzelem Spanyolország ellen - így rajtolt a magyar válogatott a korfui nemzetközi felkészülési tornán. Csapatunk azt is elbírta, hogy mindhárom, javunkra megítélt ötméterest elhibázzuk. Hét videónyilatkozat, majd sok meccsjelenet és fotók.


Korfui tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Samartzidis Kupa, Korfu, első nap

Magyarország-Spanyolország 8:5 (2:2, 2:2, 1:1, 3:0)
Korfu, Samardzitis Kupa, v.: Bock (német), Putnikovics (szerb)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras, Varga Dénes 2, Szivós 1, Hosnyánszky, Kiss G., Varga II. Zs., Varga Dániel 2, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai 1, Vámos. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Spanyolország: Aguilar - Mario Garcia, Marsall, Fernandez, Molina, Minguell 1, Roca, Espanol, Valles 1, Perrone 2, , Pérez, Xavier Garcia 1, Lopez. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Gól - emberelőnyből: 1/3, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 0/3, ill. -/-
Kipontozódott: Gór-Nagy (29.p.), Minguell (27.p.)

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

 
vlv-képek

VLV-VIDEÓK:

Biros Péter első gólja

Varga Dénes első gólja

Varga Dániel első gólja

Varga Dániel második gólja

Perrone gólja


Xavier Garcia gólja

Varga Dénes második gólja

Hárai Balázs gólja

Biros Péter második gólja

 

Kemény Dénes nyilatkozata


-Gratulálok Dénes! Azt hiszem, hogy ilyen meccsekre van szükség! Mesélj egy kicsit, te mit éltél át a kispadon?

- Lehet, hogy a lelátón ülőknek ilyen meccsre van szükségük, azért a kispadon nem. Úgy lett ez a meccs végül is győztes meccs, hogy a meccs folyamán, kritikus pillanataiban, folyamatosan kihagytuk az ötmétereseket – összesen hármat -, valamint, sok nagy helyzetben vagy nem ért oda a labda, vagy nem volt jó a lövés, vagy nem az lőtte, akinek kellett volna. Én úgy gondolom, hogy abból a szempontból kell egy ilyen meccs, hogy az a feszültség, hogy egy válogatott csoportellenfelünkkel játszottunk, az most hozott egy olyan sorozatos döntéshibát a srácok fejében, amin talán túl kellett most esni. Remélem, hogy egyszer és mindenkorra ezt most letudtuk!

- Én sem úgy gondoltam, hogy három ötméterest kell meccsenként kihagyni, hanem azért ez egy elég erős ellenfél volt, nem lehet rájuk azt mondani, hogy egy gyenge futottak még! :-)

- Senki nem mondta, hogy ez a csapat nem erős! Ez igazából azért volt pikáns, mert nagyon fontos meccs lehet a VB-n a harmadik csoportmeccs, és addig már nem találkozunk velük! Talán a szingapúri edzőtáborban, de ott is csak a parton, mert nincs lekötve közös edzőmeccs, nyílván a közelgő csoportmeccs miatt. Összességében gratulálok a játékosoknak. Sok egyéni teljesítmény mellett nagyon sok maradt a csapatban. Ismerem jól a fiúkat, három-négy nagyszerű játékos ma bőven a tudása alatt játszott. Talán azon kell dolgozniuk majd, hogy attól, hogy az első néhány momentumuk nem sikerült, attól nem szabad, hogy az egész meccsen végig azon a vágányon maradjanak, hanem, ilyen eredménysorral rendelkező, profi világsztárok váltsanak a meccs közben.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok, és kezdjük az utolsó negyeddel. Tulajdonképpen ott semmi más nem történt, mint ami a Kőér utcában szokott, hogy a támadóidő vége felé nagyjából a félpályáról kiemelkedsz a vízből, és simán bedobod.

- Hát azért ez nem így van. Ott kezdődik, hogy az utolsó negyedben nem kaptunk gólt! Ez itt kezdődik. Elöl általában azért szoktunk találni gólokat, ez így történt ebben a negyedben is. Örülök neki, hogy tudtam egy góllal segíteni a csapatot.

- Hogy látod a meccset? Nagyon feszült volt sokáig, benne volt, hogy ők el tudnak menni, és a végén én szerintem elfáradtak, nem?

- Nem volt annyira feszült a mérkőzés, ha feszültebb lett volna, akkor szerintem jobban megverjük őket. Én úgy gondolom, hogy ez reális eredmény, annak ellenére, hogy csak a végén realizálódott ez a különbség. Azért sok helyzetet kihagytunk, de én annak örülök, hogy a védekezésünk nagyon jó volt. Öt gólt kapni szerintem nagyon jó dolog, és ez bizakodással tölt el.

- Valószínűleg az is nagyon-nagyon régen fordult elő a magyar válogatott hivatalos meccsén, hogy három ötméterest hagyott ki a csapat. Ez minek tulajdonítható? Jó volt a kapus?

- Hát… Az ötméteres azért ilyen szempontból lutri. Igen. ez egy ritka dolog, hogy ennyi kimaradt, jól emelkedett ki a kapus, és most beleakadt a labda. Biztos vagyok benne, hogy ha lenne még egy meccs, akkor háromból hármat belőnénk.

- Ez az eredmény mennyire nyugtat meg titeket? Azért gondolom egy kis felszabadultság-érzést ad, hiszen egy vb-csoportellenfélről van szó.

- Minden győzelemnek örülünk, ennek is. Megnyugtatásról szó nincsen. Ez egy felkészülési torna, a vb teljesen más lesz. Nekünk ott kell igazán jól játszani, és az ellenfelek is ott fogják a csúcsformájukat hozni… de mi leszünk a jobbak! :-)

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata


- Gratulálok Dani! Mennyire volt izgalmas ez a meccs?

- Te izgultál?

- Igen.

- Jó, volt izgalom, igen, de hát a tét azért nem a győzelem feltétlen, hanem a jó játék, az, hogy egyre jobban játsszunk, de nyerni mindig jobb, mint nem nyerni. Ilyen értelemben izgalmas volt, mert végig döntetlenre álltunk, vagy egy ide egy oda volt. Hát annál sokkal több helyzetünk volt, mint hogy ez egy szoros meccs legyen, viszont nem játszottunk olyan jól. Tehát nem használtuk ki a helyzeteket, ezért nem lett hat a különbség, mondjuk. Három kihagyott ötméteresünk volt, meg rengeteg kihagyott ziccer, a végén 8:5 lett, mert lőttünk ilyen irreális gólokat hátulról. Azt már inkább a kapus nézte be. Összességében jó volt, ez volt az első igazán komoly meccsünk a nyáron, s ez egy jó játék volt ahhoz képest.

- Jó, de akkor az is benne van, hogy ha ilyen játékkal, ilyen hibákkal megvan ez a különbség, meg a kihagyott ötméteresekkel, akkor esetleg komoly tornán is lesz legalább ennyi...

- Remélhetőleg, persze, már csak azért is mert a VB-n egy csoportban vagyunk a spanyolokkal. Hát azért ők sincsenek még topon. Beszélgettem velük, teljesen más típusú edzéseket végeznek. Az ő edzésmunkájuk sem támasztja alá egyelőre a jó játékot. Akárcsak a miénk, mert mi még fizikai állóképességjavító edzéseket csinálunk. Ezért ez az eredmény reális lehet a VB-n is, el tudom képzelni, és ha most elém teszel egy garancialevelet, akkor alá is írom.

- Megcsináljuk a szállodában. Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Biros Péter nyilatkozata


- Gratulálok Péter! Megvan, amiért jöttetek, ebből a meccsből nem lehetett többet kihozni! Izgalmas is volt, nagyon jól is játszottatok! Hogy értékeled?

- Mindenképpen jó, hogy nyertünk. Gratulálok a csapatnak! Ahol tartunk, úgy érzem, annak megfelelően játszottunk. Tényleg, valamikor nagyon jól, valamikor nagyon gyermeteg hibákkal - hullámzó a teljesítmény, de hát ez benne van! Még nem vagyunk abban a fázisában a felkészülésnek, hogy minden helyzetünk bemenjen, blokkoljon a kezünk, minden lefordulást meg tudjunk csinálni, minden helyzetünk jó legyen. Az viszont örvendetes, hogy tényleg nagyon sok helyzetet megcsináltunk, kialakítottunk. Biztos én is élen jártam ebben, de hát lehet még javítani! Még mindig jobb, mint ha most már mindenki száz százalékos állapotban lenne, és kipukkadnánk a világbajnokság végére. Nem ez a célunk, hanem az, hogy a világbajnokság végén is ugyan olyan erőben legyünk, mint a kezdetén!

- Had kérdezzelek az ötméteresekről. Mindegyiket más lőtte, mindegyik ki is maradt!

- Én elvállaltam volna szívem szerint a harmadikat is, tehát ezzel semmi probléma nincs! Van ez így! Koncentrácó hiánya, rossz lövés. Én úgy érzem, hogy ez benne van. Inkább most derüljön ki, mint a világbajnokságon! Persze mindenkit kicsit bosszant. Nem kicsit, nagyon! Hát, lehet azon még javítani! Ugye, van még két meccs. És lesz a Vodafone Kupa, és hát megyünk még Szingapúrba is, úgyhogy azt hiszem, van időnk ezen csiszolni. Azt pozitívan értékelem, hogy nagyon sok helyzetet kialakítottunk. Egy része be is ment.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor, gratulálok, azt hiszem mindent kivédtél, amit lehet. Van benned hiányérzet?

- Hát, hogy ezt így megkérdezted, így azt mondom, hogy van. Egy gól, egy hátránygól, amikor úgy érzem az én oldalamra lőtték be. Úgy véltem, hogy a rövidben ott a hely, és oda fogja lőni, ezért odacsúsztam, és nagyon jól kidőlve visszalőtte az én részemre. Tanulságnak jó volt.

- Jó, volt másik öt-hat nagy védés is, ami nagyon kellett a győzelemhez. Azokról nem kérdezlek. Viszont azt hadd kérdezzem meg, hogy mikor megtudtad, hogy nincs más kapus beírva, akkor ezt hogy értékelted?

- Igazából sehogy nem értékeltem, úgy értem, hogy én ehhez hozzá vagyok szokva, mert a Vasasban a BL meccseket egyedül szoktam védeni. Ha arra gondolsz, hogy nagyobb nyomás volt-e rajtam, akkor nem.

- Arra gondolok,  hogy ezt értékelted-e bizalommal…

- Abszolút, abszolút…

-… mert nyilvánvalóan nincs csere a félidőben, és azért hárman vagytok két posztra.

- Igen, igen. Igazából rosszul kezdtem a mondatot, mert ezen van a hangsúly, hogy nagy bizalmat szavazott Dénes nekem. Igyekeztem meghálálni, és örülök, hogy győztünk.

- Hogy láttad hátul a kapu elől a meccset, mikor dőlt el? Az utolsó percekben?

- Abszolút. Addig fej-fej mellett mentünk, egymás mellett, az eredmény is ugye ezt mutatta, hogy x volt végig. Ha valaki csak az eredményt olvassa, akkor azt hiheti, hogy sima meccs volt. De nem, az utolsó egy percben lett azt hiszem ekkora különbség.

- De vezettetek a közepe táján kettővel is…

- Azán gyorsan feljöttek. Nagyon jó meccs volt. Ez egy felkészülési torna, ilyen meccsekre van szükség, és ilyen győzelmekre.

- Reméljük, hogy holnap is ilyen győzelem lesz, meg holnapután is.


- Nagyon remélem, hogy így lesz, és még jövő héten is hasonló győzelmeket várok… és aztán is.

- Köszönöm Viktor, gratulálok még egyszer! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Gratulálok, Miklós! Általános vélemény szerint ez a meccs a védekezéssel lett meg. Elég sokat védekeztél ott hátul a center mellett. Milyen érzés egy ilyen győztes meccs után?

- Nagyon örülök, hogy nyertünk. Igazából a csapatot minősíti szerintem a jó védekezés, mert a "nagy embert" kellett fognom, akinek nagyon nagy kezei vannak, és őrületesen nagy darab. De én azt gondolom, hogy hátul amennyire lehet, jól együtt mozgott a csapat, Viktor nagyon-nagyon jól védett. Elöl egy picit pontatlanok voltunk, és igazából szerintem emiatt volt egy pár olyan ítélet hátul, amit kicsit már kompenzálás-jelleggel kaptunk. Kihagytunk három ötöst, ezeket be kell lőni, és akkor hátul is könnyebb dolgunk van.

- A csapatunk fejlődését hogy látod, mennyi van még? Gondolom van.

 

- Én úgy gondolom, hogy addig nagyon-nagyon jól és kiválóan eljutunk, hogy megteremtjük a helyzeteket, a centerek megcsinálják az ötmétereseket, a védekezésben jól odaérünk. Egy nagyon pici hiányzik még szerintem, ami itt a VB előtt elő fog kerülni, mert ezek már csak az ilyen csiszolódások, ezek a kicsit jobban oda kell koncentrálni, még jobban odafigyelni. Ez tényleg csak ennyin múlik. Én azt gondolom, hogy van.

- Köszönöm szépen, Miklós! Gratulálok, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dumi! A meccs elején parádéztál, de jól játszottál végig. A csapat hozta a meccset és azt hiszem, hogy most ez nagy fontos volt a vb előtt.

- Igen. Köszönöm! Az első komoly meccsünk. A VB szempontjából ugye a Montenegró-meccs lesz nagyon fontos. Rögtön eldől, hogy hogy kell hozzáállni a többihez, mert másodikként egy kicsit rosszabb lesz továbbjutni, mint harmadikként. Persze ez kizárólag azt jelenti, hogy mindent bele adunk az elsőbe, hogy elsőként jussunk tovább, mert az a legjobb és hát magunktól is azt várjuk.

- Mennyire volt nehéz ez a meccs?

- Én jól érzetem magam végig. Volt időközben fáradás, de ez normális, mert végül is sokat játszottam. Magunknak tettük nehézzé, azt gondolom, mert sok helyzetünk kimaradt, lehettünk volna pontosabbak. Ebben lehet javulni. Alapban kicsit nehezebb, ami már taktikai, hogy a mezőnyben kicsit lassíthattuk volna a játékot, nem kellett volna úgy rohanni, tehát vélt helyzetek voltak, amikből kapkodás lett. Szóval magunknak kicsit megnehezítettük a dolgunkat.

- Ötméteres?

- Én most nem álltam oda, mert az elsőnél abszolút előírás volt, hogy a Hosié, a másodiknál Peti mondta, hogy beleáll, a harmadiknál meg pár oda-vissza után én lihegtem a legjobban, vagyis én voltam elfáradva és láttam, hogy ketten ott beszélik, hogy ki lője. Gergő odaállt és a labda végül is beleakadt a kapusba. Van ilyen. De hát legyen ez élete meccse, ez a kapus nem ennyire jó. Most mi eltaláltuk.

Köszönöm!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Görögország-Oroszország 8:7 (1:0, 2:3, 2:2, 3:2)
Korfu, Samardzitis Kupa, v.: Severo, Rak
Görögország: Karambetszosz - Mylonakisz, Fountoulisz, Miralisz 1, Delakasz 1, Theodoropoulosz 1, Christos Afroudakisz 1, Ntoskasz 1, Kolomrosz 2, Fountoulisz, Alichanidisz 1, Voulgarakisz, Tsalkanisz. Szövetségi kapitány: Dragan Andrics
Oroszország: Ivanov - Cheshev, Odintsov, Ryzhov-Alenichev 1, Ashaev 2, Antipov 1, Khalturin, Fatakhutdinov 1, Novoksenov, Vishnyakov 1, Lisunov 1, Lazarev, Rastorguev. Szövetségi kapitány: Vladimir Karabutov
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 3/4
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 0/1
Kipontozódott: Odintsov (24.p.), Antipov (27.p.)

A torna állása az első nap után:

1. Magyarország 3 (+3),
2. Görögország 3 (+1),
3. Oroszország 0 (-1),
4. Spanyolország 0 (-3) pont


A magyar válogatott magyar idő szerint szombat este 18.00 órakor játssza következő mérkőzését, az ellenfél Oroszország.

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk33278
2011.06.26. 23:34

Kedves Tyúk. Egy néző felállt a kamera előtt a lövés pillanatában, így nincs meg a gól felvétele.

Tyúk hozzászólása
Tyúk33271
2011.06.25. 23:22

T. szerk! Szivós Marci gólja véletlenül maradt ki vagy nincs rola felvetel?

Gábor hozzászólása
Gábor33263
2011.06.24. 23:05

GRATULÁLOK A FIÚKNAK! Apropó nem tudja valaki, hogy melyik TV-adó adja majd a VB-meccseket? Élő közvetítések lesznek még \\\"lehetetlen\\\" időben is ? ( pl.: Montenegro ellen magyar idő szerint VII.18-án hajnali 1/2 4-kor kezdünk...)