FACEBOOK

Ráúszás - Steinmetz Ádám

Ráúszás - Steinmetz Ádám
hozzászólás, 2011.06.16.

Nemrég indult rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Steinmetz Ádámról?

- Egyrészről sajnos ugyanaz, mint Kis Gábor esetében. Remélem, hogy az egészsége még engedi játszani. Tiszta szívből kívánom, hogy sokáig játékképes legyen! Egy lelkiismeretes játékosnak mindig a játék a legjobb gyógyszer. Másfelől Ádám kotori búcsúvideoklipje. Mindenkinek kötelező megnézni! Ezért és így éri meg vízilabdázónak és sportEMBERNEK lenni!

- Melyek az erősségei az Athénban olimpiai bajnoki címet szerzett centernek?

- A játékintelligenciája az egyik legjobb a mezőnyben. Több fogalma van a vízilabdáról, mint általában a legjobb játékosoknak. A klasszikus és a mozgásos centerjátéka is világszínvonalú. Emberelőnyben a fánál is nagyon jól használható.

- Rutinos játékos létére fejlődhet még valamiben?

- A távoli lövésekben tudna még jobb lenni. Objektív okokból úgy három éve nem láttam személyesen játszani, a válogatottbeli élmények vele kapcsolatban pedig szinte Athénig nyúlnak vissza. Úgyhogy lehet, hogy ez az egymondatos kritika már nem is érvényes.

Névjegy

Név: Steinmetz Ádám
Születési idő: 1980. augusztus 11.
Születési hely: Budapest
Poszt: center
Jelenlegi klubcsapata: Teva-Vasas-Uniqa
Eddigi klubjai: KSI, FTC, Vasas, Primorac Kotor
Hazai eredményei: 3x magyar bajnok (2000, 2007, 2008), 6x Magyar Kupa-győztes (1997, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006)
Nemzetközi sikerei: olimpiai bajnok (2004), világbajnoki ezüstérmes (2005), Európa-bajnoki ezüstérmes (2006), Eb-bronzérmes (2003), Világliga-győztes (2004), Euroliga-győztes (2009), 2x KEK-győztes (1998, FTC; 2002, Vasas), KEK-döntős (2003), LEN-kupa-döntős (1997, FTC), Euroliga-ezüstérmes (2010, Kotor), Euroliga-bronzérmes (2008,Vasas) Montenegrói Kupa-győztes (2010, Primorac Kotor), ifi Európa-bajnok, junior világbajnoki ezüstérmes (1997)


STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Köszönöm Zolinak a szép szavakat, különösen jólesik most, amikor egy hosszabb sérülés után térek vissza a játékba, újabb erőt ad a folytatáshoz. Azt is köszönöm, hogy ilyen kampányt csinált a Kotorban készült búcsúvideónak. Nem is számítottam arra, hogy így búcsúztatnak, ez is mutatja, hogy külföldiként mennyire szerettek, tehát mind sportemberként, mind pedig vízilabdázóként sikerült maradandót alkotnom. Nagyon remélem, hogy így fogom folytatni most nyáron a válogatott színeiben, aztán szeptembertől újra a piros-kékeknél!

Ami a távoli lövéseimet ért kritikát illeti, nem nagyon kerülök olyan helyzetbe, hogy távolról lőhetnék, de azért ha nem is  sokszor, volt rá példa, hogy a világ legjobb kapusait is sikerült ilyen szituációban megtréfálnom. Tény és való, hogy a természetes közeg nekem a kapu előtti térség, ott egy jó nagy bekkel a nyakamban gólokat dobni - ez jobban fekszik. Egyébként is elég sok olyan jelentkező van, aki szívesen elvállalja a hátulról kapura dobás feladatát!