FACEBOOK

Pro Recco: a 25. Scudetto!

Pro Recco: a 25. Scudetto!
hozzászólás, 2011.05.20.

A Pro Recco viszonylag simán nyerte az olasz bajnoki finálé harmadik, mindent eldöntő mérkőzését és ezzel kevesebb mint százéves története során huszonötödik alkalommal hódította el a bajnoki címet!

Olasz bajnoki döntő, harmadik mérkőzés

Pro Recco - Carisa Savona 10:6 (4:3, 2:2, 3:1, 1:0)
Sori, v.: Caputi, Paoletti
Ferla Pro Recco: Tempesti, Lapenna F., Figari 1, Washburn, Giorgetti 2, Felugo, Di Costanzo 2, Figlioli 1, Benedek 1, Zlokovics 1, Ivovics 1 , Gitto 1, Pastorino. vezetőedző: Porzio
Savona: Volarevics, Astarita, F. Mistrangelo, Giacoppo, Smith, Rizzo, Janovics 2 , Fulcheris, M. Lapenna, D. Fiorentini, Aicardi, G. Fiorentini 4, Antona. Vezetőedző: Mistrangelo
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 4/14
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1


A mérkőzés alakulása:

0:1,1:1,2:1,3:1,4:1,4:2,4:3/4:4,5:4,6:4,6:5//7:5,8:5,9:5,9:6/10:6

Az első perc végén, Fiorentini előnygóljával egyszerre kétszer vezetett a Savona: először és utoljára. Félidőig így is jól tartották magukat, de a világsztárok parádéztak, az ember csak nézte, hogy újabb és újabb klasszisok tűnnek fel a cseréknél: jé, tényleg, ő is reccós...

Kiemelkedőt nyújtott Benedek Tibor, aki igazi kapitányként fantasztikusan küzdött, példát mutatva a fiataloknak is. Láthatóan óriási boldogság töltötte el, amikor a meccs után csapatkapitányként átvette és magasba emelte a trófeát.

Említést érdemel, hogy az anyai ágon magyar Alex Giorgetti két gólt lőtt a mindent eldöntő meccsen (nem is akármilyeneket).

Benedek Tibortól megtudtuk, hogy a Pro Recco június 6-ig, a Final Four római döntőjének befejezéséig egyetlen alkalmazottjával sem tárgyal. A játékosok sorsa ezt követően dől el.


Nagyságok az ünnepi torta mellett: Benedek, Volpi elnök, Porzio, Pizzo


prorecco.it-fotók


VLV-VIDEÓK (Sportitalia1):



Benedek-gólpassz Zlokovicsnak


Benedek gólja


Giorgetti első gólja


Giorgetti ejtésgólja


Vége a döntőnek!



Benedek Tibor nyilatkozata


- Gratulálok Tibor az újabb bajnoki címedhez! Hát ez elég simán ment! Gondolom, hogy így is számoltatok, de azért fellélegeztetek a végén! Látszott az örömből is! Milyen érzés?

- Nagyon jó! Ez kicsit más volt, mint az elmúlt években, mert annyira jól összeállt ez a csapat év közben, és hát száz százalékosak voltunk egészen az utolsóelőtti mérkőzésig. Úgy éreztük, hogy igazságtalan lett volna, hogyha ezt a bajnokságot nem tudjuk megnyerni egy ilyen szezon után. Tényleg végig jó teljesítményt nyújtva, szinte nem hibázva játszottunk, és az utolsó előtt meccsen - nyilván hibáztunk mi is, mert olyan nincs, hogy egy csapat ne hibázna, - az egész a nagy káoszból adódott, abból, hogy mi is elveszítettük a fonalat, és az utolsó negyedben 4:1-re kikaptunk, elvesztve ezzel a második mérkőzést. Ráadásul most, mielőtt a harmadik mérkőzés előtt visszanéztük a meccset, kiderült, hogy a Savona végig okoskodott a harmincas időjelzővel. Ezt helyben nem láttuk, csak a videón látszik, hogy ugratták a harmincas kijelzőt, tehát 14-ről 11-re, 11-ről 7-re, 7-ről 4-re, és ezt nem egyszer csinálták meg a mi támadásaink alatt, hanem jó sokszor. Azért ez elég elkeserítő volt, hogy ilyet meg mertek csinálni! Úgyhogy biztosan ez is közrejátszott abban, hogy elég dühösen mentünk be a harmadik meccsen a vízbe!

- A meccs azért elég sima volt! Az elején meghajtottátok, sőt, én úgy értékelem, hogy neked volt nagy szereped abban, hogy jól indult a csapat számára a találkozó! Volt egy gólpassz mindjárt, és a gólod, úgyhogy tettél rendesen azért, hogy meglegyen ez az aranyérem! Függetlenül a korábbiaktól is!

- Jól éreztem magam, igen, jó volt! Úgy az egész csapat! Ez a csapatkapitányi szerep most nagyon jól működött! Ugyanúgy, mint ahogy annak idején a válogatottban! :-) Nagyon élveztem! Nyílván, nincs vége még az évnek, hiszen van az Euroliga-csapatnak egy még fontosabb eseménye, de tényleg, ez egy nagyon egységes csapat volt idén! Jó hangulat is volt, szép lassan azok az emberek, akik ezt az egységet kicsit gyengítették, kiszűrődtek az elmúlt évek alatt, és nagyon-nagyon örültünk a végén! Én jobban örültem, mint korábban ezeknek a győzelmeknek!

- Látszik egyébként a képeken is!

- Igen, sokkal felszabadultabb voltam, éreztem magamban én is utána!

- Nem kérdezlek most Rómáról, majd még arra gondolom, visszatérünk. Viszont kérdeznélek arról, hogy a jövő éveddel mi van? Én úgy tudom, haza is hívtak téged játszani!


- A jövő évem még kérdőjeles! Van a Reccóval egy előzetes megállapodásom, de igazából a klub hatodika előtt senkivel nem ül le tárgyalni. Tehát az Euriloga-döntő előtt senkivel nem köt úgy szerződést, akinek nincs érvényes, úgyhogy annak ellenére, hogy megállapodtunk a folytatásról, amíg nincs aláírva, addig ez igazából nem sokat számít.

- Tehát, tulajdonképpen az első számú opció, hogy maradsz még egy évet játszani?

- Igen-igen, én még szeretnék játszani!

- Tibi, Rómában találkozunk! Köszönöm, és gratulálok még egyszer!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)

1 régi hozzászólás

Gábor hozzászólása
Gábor33139
2011.05.22. 08:30

Gratulálok a Recconak az újabb bajnoki címhez, de - éppen ezelőtt írtam a horvát bajnoki döntő 3. meccséhez kapcsolódóan a \"nem egyenlő\" feltételek miatt a Varga Dani nyilatkozatához kommentárt - itt meg az az elképesztő, ami Savonában történt, hogy variáltak az időmérővel... Utoljára ilyen időmanipulációról a Volgográd hazai Euroliga-meccseivel összefüggésben hallottam, olvastam .. HOL VAN ILYENKOR AZ ELLENŐR? HÁT NEM VÉRZIK ELÉG SEBBŐL (a sportág \"szubjektivitása\", bíráskodás, csökkenő nézőszám, szabálymódosítási szükséget) A MI SZERETETT SPORTÁGUNK ? Ha ilyesmik kiderülnek - nyilvánvaló bírói elfogultság (csalás) időmérési manipuláció - a bírákat illetve az érintett klubot el kell kellene tiltani HOSSZÚ IDŐRE...Ha akkor a Volgográdot 5 évre kitiltják a nemzetközi porondról, most meg a Savonát visszasorolják 3 évre a másodosztályba nem hiszen, hogy lenne még ilyen kísérlet...Mi a véleményetek?