FACEBOOK

Kállay négy gólja sem volt elég a Primoracnak

Kállay négy gólja sem volt elég a Primoracnak
hozzászólás, 2011.03.20.

Kialakult a Jadranska Liga négyes döntőjének mezőnye. A még hiányzó helyre sajnos nem a Primorac Kotor futott be, mert a harmadik, mindent eldöntő negyeddöntőben drámai csata után ötméteresekkel kikapott a Herceg Novitól.

Jadranska Liga, nagyeddöntő, harmadik mérkőzés

Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi 12:14 (1:3, 4:3, 2:1, 2:2 - 1:0, 0:1 - 2:4) - ötméteresekkel
Kotor, v.:
Brala (horvát), Rak (horvát)
Primorac Kotor: Radics, Brguljan 2, Csucskovics, Markovics, Krivokapics, Kállay 4, Draskovics 3, Azevedo 2, Milosevics, Murisics, Setka 1, Milics, Gopcsevics. Vezetőedző: Ivica Tucak
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Szekulics 2, Crepulja, Janovics 5, P. Filipovics, Latinovics, Kalinics, Gojkovics 2, Premus 2, Subotics 3, Dj. Filipovics, Kovacsevics, Sarics, Vidovics. Vezetőedző: Ranko Perovics
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

Az első mérkőzésen a Primorac 9:7-re nyert, a visszavágón 10:7-re kikapott, ezért kellett mindent eldöntő harmadik mérkőzést játszani. (Ezen már nem vehetett részt a Budapesten, egy nappal korábban megműtött Steinmetz Ádám.) A zuhanyhíradó információi szerint várható volt, hogy a klub vezetése egy havi fizetést törleszt a játékosok felé fennálló tetemes tartozásból, hogy ezzel is növelje a motivációt. A mérkőzés tétje ugyanis nagy volt, nem pusztán a legjobb négy közé jutás az Adria Ligában, hanem az, hogy az ezt követő montenegrói bajnokságban melyik bajnokesélyes csapat kezdheti kedvezőbb pozícióból a rájátszást.

A meccset a vendégek kezdték jobban, megoldásaikon látszott a magabiztosság, kritikus pillanatokban szerencséjük is volt, a Primorac keservesen futott az eredmény után és igyekezett nem leszakadni. Ez sikerült, de az utolsó negyed közepén ismét reménytelennek tűnt a helyzet, hiszen a Herceg Novi (már sokadszor a meccsen) megint elhúzott két góllal. Kállay egyre csökkentette a hátrányt (ez már a harmadik gólja volt), majd a legvégén ismét főszereplővé lépett elő a magyar balkezes. Húsz másodperccel a befejezés előtt, 8:9-es állásnál emberelőnyhöz jutott a Primorac és Kállay 3 másodperccel a dudaszó előtt, kapufás góllal egalizált!

A hosszabbítás első félidejében a hazaiak, a másodikban a vendégek szereztek gólt emberelőnyből, s így a továbbjutás sorsát ötméteresekkel kellett eldönteni. Az első két párban mindenki értékesítette a lehetőséget, a harmadikban a Primorac csapatkapitánya, Nebojsa Milics, a negyedikben pedig a meccs hőse, Kállay Márk hibázott, s mivel a vendégek mindegyik lövője betalált, az utolsó ötmétereseket már nem is kellett végrehajtani.

KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

-  Igazi rangadón, nagyon jól teljesítettünk. Az elején elhúzott a Herceg Novi, de jól tartottuk magunkat és ledolgoztuk a hátrányt. Ezután végig fej fej mellett haladtunk - hozzáteszem: egy centerrel játszottunk végig, Ádám hiánya nagyon meglátszott a csapaton. Ha nehezen is, de sikerült kiharcolnunk emberelőnyöket, góljaink jó részét ezekből lőttük. A hangulat fenomenális volt, s a végén egyenlítettünk a folytatásért, azaz a hosszabbításért. A Herceg Novi nagyon fel volt pörögve, szerintem idén most játszottak a legjobban ellenünk. Végezetül: azt kell, hogy mondjam, igazi sportembereket ismertem itt meg, akik az élet bármely területén jó példaként állíthatók mások számára.

- Neked személy szerint ez volt a legjobb meccsed, dobtál már négyet?

- Dobtam, még a Szentes ellen, utánpótlás-mérkőzésen :)

- Úgy értettem, ott Kotorban...

- Igen, ezen a mérkőzésen voltam eddig a legeredményesebb idén.

- Mi volt a végén, az ötméteresednél?

- Felpattant a gólvonal előtt a labda a felső kapufára.... nagyon sajnálom, ilyen a sport...

VLV-VIDEÓK (RTCG):


Kállay első gólja


Kállay második gólja


Kállay harmadik gólja


Kállay negyedik gólja


Ötméterespárbaj


A Jadranska Liga négyes döntőjébe jutott:

Primorje Rijeka, Jug Dubrovnik, Mladost Zágráb, Jadran Herceg Novi.

A Final Four április 1-2-én lesz Rijekában.