FACEBOOK

Jadranska Liga - Varga Dénes gólkirály és MVP!

Jadranska Liga - Varga Dénes gólkirály és MVP!
hozzászólás, 2011.02.28.

A Jadranska Liga hétvégén zárult alapszakasza során Varga Dénes, a Primorje Rijeka játékosa lőtte a legtöbb gólt, s az újságírói értékelés alapján a legjobb játékos címet is ő érdemelte ki.

A horvát crowaterpolo honlap statisztikája alapján Varga Dumi 12 mérkőzésen 30 gólt lőtt, s 5 találattal előzte meg a góllövőlista két, holtversenyes második helyezettjét, Sandro Suknót (Jug Dubrovnik) és David Burburant (Rokava Koper). A "vert mezőnyben" többek között Petar Muslim (Mladost, 24), Nikola Janovics (Herceg Novi, 23), Danijel Premus (Herceg Novi, 20), Maro Jokovics (Jug Dubrovnik, 17), Igor Hinics (Mladost, 17), Vanja Udovicsics (Mladost, 16). (Varga Dániel 15 góllal zárt.)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Örülök főleg azért, mert néhány meccsen nem sikerült gólt lőni, bár ezek inkább Euroliga-fordulók voltak. Önmagában a gólkirályi cím egy ilyen hosszú versenysorozat végén nem biztos, hogy hűen tükrözi a teljesítményt, hiszen valaki úgy is elérheti, hogy gyengébb csapatok ellen sokszor eredményes. Örülök, hogy ebben a szezonban erős ellenfeleknek is sikerült jó néhányszor betalálnom.

- Újságírói értékelés alapján az alapszakasz legjobb játékosa címet is elnyerted, ráadásul fölényesen, hiszen 23 pontot kaptál, míg a második helyen zártak (Bijacs és Muslim) mindössze 18-at...

- Ennek is örülök és persze óriási köszönet a csapatnak, amiért egész évben lehetővé tették, hogy jó teljesítményt nyújthassak és ennyi gólt lőhessek.

- Érzitek azt, hogy Rijekában titeket tartanak a csapat húzóembereinek?

- Kezdetektől fogva érezzük, hogy szeretnek és tisztelnek minket. Ezzel egyenes arányú az elvárás is, de nem tesznek ránk akkora terhet, hogy ez feszültséget okozna. Van egy alaptaktikánk, abban megvan a szerepünk, néhány figura ránk van kihegyezve, de emellett improvizálhatunk, próbálkozhatunk különleges megoldásokkal is.

- Te melyiket tartod a legszebb gólnak a 30 közül?

- Így hirtelen..., talán a Herceg Novi elleni csavart. de szerencsére volt sok "tetszetős".

- Gratulálunk és további jó szezont kívánunk!




Varga Dénes elképesztő csavargólja (Primorje Rijeka-Herceg Novi, Jadranska Liga, 2011.1.12.)