FACEBOOK

Savona-Pro Recco 0:1

Savona-Pro Recco 0:1
hozzászólás, 2010.06.02.

Hiába verte meg a Savona az alapszakaszban kétszer is a címvédőt, amikor a döntő elkezdődött (szerdán este), hazai pályán is alárendelt szerepet játszott és simán kikapott. Az első gólt Benedek lőtte, a félig magyar Alex Giorgettinek pedig olyan, de olyan ejtése volt, mintha Kását láttuk volna. (Kásás Tamással és Madaras Norberttel együtt néztük a meccset - Budapesten.) 

Olasz bajnokság, döntő, első mérkőzés

Savona-Pro Recco 4:7 (1:3, 1:2, 1:1, 1:1)
Albisola, v.: Bianchi és Caputi
Savona: Conti, Varellas, G. Mistrangelo 1, Giacoppo, Damonte, Bianco, M. Janovics 3 (1), Angelini, M. Lapenna, D. Fiorentini, Aicardi, G. Fiorentini, Conti. Edző: C. Mistrangelo
Pro Recco: Tempesti, Premus, Figari, Mangiante 1, Giorgetti 2, Felugo, Di Costanzo, Figlioli 1, Benedek 1, Calcaterra, Sommacampagna, Molina 2, Gennaro. Edző: G. Porzio
Gól - emberelőnyből: 1/11, ill 4/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A mérkőzés alakulása: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:7, 4:7

A Pro Recco gyakorlatilag megerőltetés nélkül nyert, a Savona ezen az estén rengeteget hibázott, nem is volt egy súlycsoportban ellenfelével.

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- Kihasználtuk azt, hogy ma nekik kellett nyerniük, és ez elegendő tehernek bizonyult. Ez most a következő mérkőzésre visszafordul, a felelősség átkerül hozzánk, visszatér Udovicsics az eltiltásból és pályaelőnyünk van. Ha nyerni tudnánk, 2:0 már nagyon nagy előny lenne, úgy, hogy a harmadik meccsen két horvát bíró lesz majd, ami nekünk kedvez.

Megmutatjuk Benedek találatát és a félig magyar Alex Giorgetti két gólját.

VLV-VIDEÓ (RAISport1):


Benedek gólja


Alex Giorgetti első ejtésgólja


Alex Giorgetti második ejtésgólja


- 8:4 lesz - mondta Kásás Tamás a második negyed harmadik percében, amikor a Recco 3:1-re vezetett.

- Kinek? - kérdeztem álnaivan és a jutalom egy elnéző félmosoly volt. Ettől kezdve ahogy a végkifejlet felé haladtunk, egyre inkább azt figyeltük mindhárman, bejön-e a tipp. Norbi egyébként 6:2-t jósolt - szintén a meccs korai szakaszában, de tőle már nem mertem megkérdezni, ki nyer.

A két Reccós elégedetten nézte a képernyőt a vlv "szerkesztőségében", láthatóan tetszett nekik, hogy különösebb szenvedés nélkül, érezhető bírói nyomás ellenére a Recco magabiztosan hozza azt az idegenbeli győzelmet, ami nélkül nem lehet bajnokságot nyerni. (A párharc itt is az egyik fél harmadik sikeréig tart és mivel az alapszakaszt a Savona nyerte, náluk kezdődött a párviadal.)

Madaras néha feljajdult: "Csak ő ne lőjön!" - ilyenkor természetesen már lövésre lendült Mladen Janovics keze, a labda pedig utat talált a hálóba.

Lefújás után egyöntetű volt a vélemény: ha így megy tovább, nem fog nagyon elhúzódni ez a bajnoki döntő...

KÁSÁS TAMÁS a VLV-nek:

- Nagyon jól védekeztünk. Gyakorlatilag csak Janovics jelentett gólveszélyt, a végén egy szerencsés gólt lőtt Mistrangelo. Egy percig sem volt kétséges a győzelem, sokkal jobb volt a Recco Udovicsics nélkül is. Szorosabbra számítottam, de a második negyedben már látszott, hogy ez sima lesz.

- Hány meccsig tart a döntő?

- Három.

MADARAS NORBERT A VLV-nek:

- A Recco sokkal jobb volt elöl-hátul. Amennyit javultunk az év közbeni teljesítményhez képest, a Savona annyit esett vissza. Év közben hiába nyert a Savona mindkétszer, nyilván más dolog döntőt játszani, itt már van tét. Azt hiszem, ez a különbség teljesen reális, ennyivel jobb volt a Recco ma.

- Hány meccses lesz ez a döntő?

- A mai alapján azt mondom, hogy még két meccs és vége.

1 régi hozzászólás

BT hozzászólása
BT30497
2010.06.03. 09:38

http://www.youtube.com/watch?v=W_io0jXv8B0