FACEBOOK

Junior EB: drámai küzdelemben egygólos vereség a horvátoktól

Junior EB: drámai küzdelemben egygólos vereség a horvátoktól
hozzászólás, 2009.09.24.

A magyar U20-as válogatott nem jutott a legjobb négy közé a chaniai junior Európa-bajnokságon, miután a csütörtöki negyeddöntőben vereséget szenvedett Horvátországtól. A találkozón végig mi vezettünk, kétszer is három góllal, de a horvátok mindig felzárkóztak, a legvégén pedig - a meccs során először - 10:9-re a vezetést is átvették. Ez az állás lett a végeredmény. (Keszthelyi Tibor, Török Béla, Bundschuh Erik és Bátori Bence nyilatkozata:)

Junior Európa-bajnokság, Chania (Görögország), nyolcaddöntő:

Magyarország-Horvátország 9:10 (4:3, 3:2, 1:2, 1:3)

Chania (Görögország), v.: Bender (német), Donato Lago (spanyol)
Magyarország: Valincs, Bundschuh, Mezei, Radócz 1, Korényi, Bátori 2, Petrovai 1, Török 4, Erdélyi 1, Kovács G., Takács B., Szőke, Nébald. Szövetségi kapitány: Keszthelyi Tibor
Horvátország: Nizics, Babics, Cuk, Krapics, Martinics 2, Zsivkovics, Vegar, Vuleta 2, Sukno 3, Perics 2, Banovac 1, Sutalo, Selem. Szövetségi kapitány: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/8

A magyar csapat fantasztikusan kezdte a mérkőzést, összeszedetten, okosan játszva gyorsan 3:0-as előnyre tett szert. Az álom folytatódott, hiába tápászkodtak fel újra és újra a horvátok, a mieink mindig rátettek egy lapáttal és újra biztos előnyre tettek szert. A fordulat a negyedik negyed közepén következett be, ekkor egy kicsit korán kezdtük el védeni a már csupán kétgólos előnyt és a horvátok fórból felzárkóztak, majd egymásután két támadásukat góllal tudták befejezni és a lehető legrosszabb pillanatban átvették a vezetést.

A mérkőzés alakulása:

1:0
2:0
3:0
3:1
4:1
4:2
4:3

Szünet

5:3
6:3
6:4
7:4
7:5

Félidő

7:6
8:6
8:7

Szünet

9:7
9:8
9:9
9:10

A mieink az 5-8. helyért folytatják, ellenfelünk Görögország lesz szombaton 16 órakor. (A másik ágon holland-spanyol.)

Keszthelyi Tibor szövetségi kapitány a VLV-nek:

- A negyedik negyed közepén még mi vezettünk két góllal, 3:40 körül kaptunk egy hátrányt, már megvoltunk, de belőtték és a következő két támadásukat is góllal fejezték be. A végén kicsit elfáradtunk, de azt gondolom, hogy büszkék lehetünk arra, ahogy játszottunk. Annak ellenére, hogy kikaptunk, emelt fővel jöhettünk el az uszodából mindannyian.

- Milyen a hangulat, nagyon el vannak keseredve a fiúk?

- Mindenki a habitusának megfelelően van letörve vagy magába roskadva. Nehéz meló lesz őket lélekben kihozni ebből a gödörből.

Török Béla a VLV-nek:

- Először is gratulálok a csapatnak, úgy gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk. Így még soha nem játszott ez a csapat, a legjobbját nyújtotta. Balszerencsénk is volt, magunknak is köszönhetjük a vereséget, a végén pedig nem segítettek minket, sőt. De úgy gondolom, hogy az igazi balszerencse az egészben az, hogy ez nem az Európa-bajnokság döntőjében történt, hanem a négy közé jutásért folyó meccsen. A két legjobb csapat játszott és így mi már nem kapunk semmit. Remélem, a horvátok most már meg is nyerik, mert akkor a végső győztestől kaptunk ki.

- Valamit azért mondj a meccsről.

- Uraltuk a mérkőzést, a horvátok nem tudták, hogy mi van, a kapusukon is láttuk, hogy nagyon ideges. Lőttünk is neki rendesen, bementek még a félmagas lövések is. Három és fél negyedig ez elég is volt, egyetlen egyszer vezettek ők, amikor kellett...

- El vagytok keseredve?

- Nem is elkeseredettséget érzek a csapaton, hanem inkább dühöt és csalódottságot, itt volt a kezünkben a négy közé jutás. Ez a horvát csapat talán a legjobb a mezőnyben, úgy álltunk oda, hogy csak nyerhetünk és tényleg fantasztikusan játszott a csapat. Fecsó bácsi is azt mondta, hogy ő még ilyet szinte nem is látott, amit az első három negyedben produkáltunk. Sakkban tartottuk őket és körülbelül három perccel a vége előtt azt hittük, hogy elég az a kétgólos előny. Ráültünk az eredményre, ami hiba volt, ez okozta a vesztünket.

- Hogy alakul a további programotok?

- Holnap szünnap, lesz egy edzés és egy strandolás, a ma estéről pedig nem nyilatkozom...

Bundschuh Erik a VLV-nek:

- Szeretnék gratulálni a csapatnak, mert szerintem nagyon jól játszottunk és küzdöttünk három és fél negyedig. Büszke vagyok arra, hogy ilyen csapatban játszottam, játszhatok. Sajnos így sikerült, mennünk kell tovább, meg kell szerezni az ötödik helyet.

- Min múlott, hol ment el?

- Különböző dolgokon, rajtunk is múlott, a bíráskodáson is, nem tudok még alaposabban elemezni, de az biztos, hogy az utolsó öt perc nem úgy jött ki, ahogy számítottuk.

Bátori Bence a VLV-nek:

- Nehéz bármit is mondani, nagyon jól játszottunk három és fél negyedig. Nagyon szomorú vagyok, megmondom őszintén.

- Mi volt a fordulat oka, min múlott? A koncentráltságon, a bírókon?

- Volt mindenből egy pici. Tényleg extázisban játszottunk az egész meccsen és a végén talán egy kicsit el is fáradtunk. Támadásban hamar váltunk egy kicsit passzívvá.

- Ami sikerült meccs közben, az olyan volt, ahogy elképzeltétek?

- Teljes mértékben. Természetesen voltak hibák, de nagyon lecsökkentettük a hibaszázalékot és úgy játszottunk, ahogy azt megbeszéltük. A mai estén még rágjuk magunkat, de holnaptól csak arra koncentrálunk, hogy meglegyen az ötödik hely, ha már így alakult.

Csütörtöki eredmények

A 9-16. helyért:

Szlovénia-Románia 8:7 (1:2, 4:3, 2:0, 1:2)
Franciaország-Lengyelország 11:5 (2:2, 3:2, 3:0, 3:1)
Oroszország-Törökország 9:8 (1:3, 3:1, 2:3, 3.1)
Németország-Ukrajna 13:6 (3:2, 3:1, 3:1, 4:2)

Az 1-8. helyért:

Hollandia-Olaszország 4:15 (1:3, 2:3, 1:4, 0:5)
Montenegró-Spanyolország 9:7
Görögország-Szerbia 1:3


Az első nap eredményei

Tudósítás a második napról

Tudósítás a harmadik napról

Tudósítás a nyolcaddöntőről

14 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz25304
2009.09.27. 18:05

Érdeklődnék, hova igazolt az UTÉ-BÓL Szabó Nándi,Kéri Debreczeni és Suti?

panda2828 hozzászólása
2009.09.25. 17:11

Kitartás fiúk és fel a fejjel!!!! Hajrá magyarok :D

lilla hozzászólása
lilla25231
2009.09.25. 10:22

Ez nem VB! Európa bajnokság van! Gé! Ha azt gondolod, hogy a lányok elégedettek az 5.-8. helyezés valamelyíkével, tévedsz! Mi is azt szeretnénk, ha a dobogó legfelső fokára állna fel az U 20 - as férfi vízilabda csapat. Egy kicsit toleránsabbak vagyunk, ami az eredményeket illeti, ez minden. Örülök, hogy Te inteligensen szólsz hozzánk, nem úgy mint B(régi), aki kissebbségi érzésben szenved és így ( mocskolódva, nagyképüen ) próbálja egyensúlyba hozni azt. Néhány nő kiszúrhatott vele, ezt pedig nem bírja elviselni.A hozzászólásai diletánsra vall! Ne foglalkozzunk vele, mert nem erdemli meg!

Én hozzászólása
Én25228
2009.09.25. 09:48

nem az a szégyen,hogy kikaptunk nehéz meccsen 1 góllal a horvátoktól,hanem hogy ezen a VB-n csak 3 kutyaütő csapatot vert meg a válogatott, és hogy kikaptunk 3 vagy 4el az olaszoktól... Jenci hozzászólásában minden benne van,hogy menyire gyengülünk vizilabdában folyamatosan... ennek a csapatnak minimum elődöntőbe kellett volna jutnia...

marcius13 hozzászólása
2009.09.25. 09:10

Sajnálom ezt a meccset...azt meg főleg, hogy idén nyáron ilyen-olyan okokból igazából jelentős eredmény nélkül zártunk...de akinek kell, értékeljen, aztán előre.

zsuzsika hozzászólása
2009.09.25. 08:49

A csalódást okozó, szerinted hozzá nem értő edzőt miért is kellene a nőkhöz küldeni? Vagy ez csak a nőgyűlölet? A lányok éppen annyit dolgoznak, éppen olyan eredményeket hoznak, csak nem sztároljuk őket annyira. Imádom a fiúkat, de a lányokról sajnos kevés szó esik... Hajrá vízilabda! Ezen az eredményen is sajna meglátszik a pénz hiánya, az utánpótlásba kevés pénz jut. Sokan lelkesedésből nevelik a gyerekeket, és talán éppen az a pici hiányzik a győzelemhez, amire már nem jut pénz. Lesz ez még jobb is! Nem kritizálni kell, hanem fejlődési utat mutatni. Aki tudja, mondja meg, hogy mit kellene másképp csinálni, hogy eredmény is legyen. Lehet fanyalogni, de attól nem jutunk előbbre!

im hozzászólása
im25212
2009.09.24. 22:39

Kedves B(régi), sok gondod lehetett a nőkel eddigi életed során és azt hiszem,még nincs vége a problémáknak, igazán sajnállak... :) Amúgy tévedsz, nem a vízilabdás fiúk feneke a legcukibb, mert az övék általában lapos, meg aztán mindig akad rajtuk - a legkockásabb hasúakon is- egy pici úszógumi, meg egy cseppnyi bébiháj, de igazad van, szívesen nézzük őket, ugyanúgy, ahogy ti megveszitek a playboy-t, meg a többi erotikus cuccot és nézegetitek bennük a hiányos öltözetű lányokat... Hol lehetne máshol büntetlenül és következmények nélkül ennyi jótestű pasiban gyönyörködni? :) A legcukibb fenék a balettosoké. (Sajna a többségnek érdekes vonzódása van) Utánuk a műkorisok jönnek. Meg a tornászok. Fenéksorrendben csak ezek után jönnek a pólós fiúk. Na de ők olyan szép nagyra nőttek, ebben verhetetlenek :))))))))) Ja, hogy meccs is volt? Ahhh, majd elfelejtettem :)))))) Ha ezen a hétvégén nem is megyek szemet legeltetni, azért a meccsek többségén a többi krumplipucoló, fakanálforgató sorstársammal együtt ott leszek és hozzánemértésem teljes lelkesedésével fogok szurkolni a kedvenc csapatomnak... :)

habi hozzászólása
habi25211
2009.09.24. 22:39

Akkor szerintem senki ne kezdj el azt hajtogatni hogy nem baj meg hogy biztos nagyon ügyesek voltak a fiúk, mert ez igenis nagy baj... Elég nagy csalódás ez az eredmény is,egy ilyen csapattól! Az lett volna a minimum hogy dobogóra állnak! kezd elhúzni a mezőny... :S

Yoda hozzászólása
Yoda25209
2009.09.24. 20:08

B (régi)! Egy ilyen mérkőzés után a kommented 1/3-a megint a nőkről szól...valami gond van?

gé hozzászólása
25205
2009.09.24. 19:51

Ó nem baj! Lesz ez még jobb is nem szégyen, gratulálok a fiúknak..........én az 5-8. hellyel is megelégszem, mint magyar pólórajongó. Nálam már csak a lányok fognak elégedettebbek lenni, akiket most itt nem látok. Nem ártana kapitány is cserélni. CSALÓDÁS

Coach hozzászólása
Coach25204
2009.09.24. 19:15

Nem baj fiuk, biztos jo meccs volt. Kar, hogy nem sikerult. B (régi) - a hozzaszolasaid egyre kiszamithatobbak es unalmasabbak. De legalabb elismered, hogy jo segguk van a fiuknak.

jenci hozzászólása
jenci25203
2009.09.24. 19:15

Gratulálok kapitány úr. Két év alatt nem sikerült elérni amit kitűzött. Reméljük a jövőben nem bíznak rá 10 évesnél idősebbeket. Mehet Várhidihez a női vonalra. Dilettantizmus szövetségi segítséggel. Sajnos sohasem tudjuk meg ez a tehetséges csapat mire lett volna képes egy hozzáértő edzővel. Felnőtt férfi: 5 Nők 7. U20 női 5 U-18 női 4 Universiade fiúk 5 Lányok 2. Euroliga 4 között: 0

B (régi) hozzászólása
2009.09.24. 18:56

A cinikus válasz erre az, hogy ilyen a magyar virtus. Az objektív meg az, hogy fejben gyengék a sportolóink. A kedves hölgyrajongók bizonyára ezt a teljesítményt is elismerő szavakkal illetik. Hisz az eredmény mindegy, a lényeg, hogy a fiúk elvben jók és a fenekük is olyan cuki. Ezek után már csak azon röhögnék, ha szerb-montenegrói döntő lenne, vagyis a két csapat, amelytől kikaptunk nem jutna be a döntőbe.

Szecska89 hozzászólása
2009.09.24. 17:49

hihetetlen... miért tudunk mindig kikapni az utolsó percekben minden sportban?!