FACEBOOK

Benedek, Kásás és Kiss Gergő is Budapest díszpolgára

Benedek, Kásás és Kiss Gergő is Budapest díszpolgára
hozzászólás, 2009.06.04.

Csütörtökön a Városházán ünnepélyes külsőségek között átvette Budapest díszpolgári címét a Pekingben olimpiai bajnoki címet nyert magyar férfi vízilabda-válogatott három tagja, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Kiss Gergely. Valamennyien háromszoros olimpiai bajnokok, s külföldön játszanak, így tavaly november 17-én, Budapest napján, amikor a hivatalos ünnepség volt, nem tudtak megjelenni az ünnepségen.

Demszky Gábor főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a tavaly őszi ünnepi közgyűlésen a szokásos négy-öt helyett 15 új díszpolgára lett a fővárosnak. "Köszönhető ez a magyar vízilabda-válogatottnak, amely a sorrendben harmadik olimpiai bajnoki cím megszerzésével olyan bravúrt hajtott végre, amely minden magyar szívét megdobogtatta és óriási dicsőséget szerzett hazánknak” – mondta köszöntő beszédében Demszky Gábor.

A tavaly őszi ünnepségen a csapat többi triplázója, Biros Péter, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán és Kemény Dénes szövetségi kapitány vette át személyesen a díjat. Kásáék nevét akkor is felolvasták, de magát a kitüntetést csak most tudták kézbe venni.

Az ünnepeltek nevében Kiss Gergely köszönte meg az elismerést.

Tudósításunk a tavaly novemberi ünnepi közgyűlésről

Kovács Anikó és a budapest.hu képei a csütörtöki díjátadásról:











1 régi hozzászólás

t hozzászólása
t22571
2009.06.05. 19:45

Gratulálok!!!! /Kásának már megint ki a fodrásza?/