FACEBOOK

Itt a VB-keret!

Itt a VB-keret!
hozzászólás, 2009.05.31.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a VLV-vel ismertette keretét, amellyel június 8-án megkezdi a felkészülést a júliusi római világbajnokságra – egyúttal a 2012-es londoni olimpiára. A keret 18 tagú, szűkítés az Unicum Kupa idejére (vagy előtte vagy utána) várható. Szomorú hír, hogy Steinmetz Ádámra a center egészségi problémája miatt hosszú távon nem számíthat a kapitány, ezért - vele egyeztetve - a keretbe sem válogatta be.

Mindenekelőtt a keret:

Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) - kapusok

Bundschuh Erik (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Hárai Balázs (Eger), Biros Péter (Eger), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) - mezőnyjátékosok


- Tizennyolcan kezdik meg a munkát, végül is így döntöttem, de természetesen sérülés, betegség esetén, vagy pusztán azért, hogy egy edzőmeccsen meglegyen a kellő létszám, bármikor behívhatok mást is. Az Universiadéra készülő főiskolai válogatott már egy hete edz, de a junior válogatott keretéből is be tudok hívni játékost, ha szükséges.

- Az év elején kifejezetten kerülted a „keret” szó használatát. Mi a helyzet a mostani társasággal?

- Valóban, eddig alkalmi meghívottak szerepeltek a listán, ez most a hivatalos VB-keret.

- Nem szerepel a behívottak között a januári német-magyar egyik centere, a kirobbanó formában lévő Steinmetz Ádám. Miért?

- Ádámmal beszéltem és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem válogatom be. Azért nem, mert egy sajnálatos áprilisi orvosi lelet, szakvélemény szerint minimális az esély arra, hogy ő 2012-ben élsportoló legyen. Ettől függetlenül, ahogy láttuk az elmúlt hetekben, a nyáron nagyszerűen tudna játszani. A most ismertetett 18-as keretből bárki odaérhet Londonra, és nincs közöttük olyan, aki csak azért lenne itt, hogy a római VB-n jól szerepeljünk. Ádám viszont - ha az ember elfogadja a szakterületének legjobbjai közé tartozó orvos szakértelmét - csak a pillanatnyi jó szereplés miatt lenne a keretben. Ez az érem egyik oldala. A másik az, hogy amennyiben csak néhány szezon lehet hátra a pályafutásából az egészsége veszélyeztetése nélkül, akkor Ádám nyáron inkább pihenjen, hogy tudjon egy újabb teljes szezont játszani a klubjában, ha már Londonra úgysem tudok vele számolni. Tehát több szempontból alátámasztottnak tűnik ez a döntés. (Steinmetz Ádámmal külön interjút készítettünk, a szerk.)

- És Varga Tamás?

- Tamás biztosított arról, hogy ha szükséges, számíthatok rá. Ha ez így lesz 2012-ben, biztos vagyok benne, hogy örömmel jön majd, mindig óriási lelkesedéssel játszott a válogatottban.  Addig viszont több lehetőséget adhatok a fiataloknak.

- A most kihirdetett keret mikor lesz szűkebb?

- Érdekem, hogy még a július 10-12-i Unicum Kupa előtt meglegyen a VB-re nevezni szánt 13 név. Ez esetben a margitszigeti tornát már a csapat összecsiszolására tudom felhasználni. Mivel azonban az általam korábban is szóvá tett okok miatt néhány héttel rövidebb a közös felkészülésre rendelkezésre álló idő a szükségesnél, nem biztos, hogy elég lesz a csapatkijelölésre a bukaresti torna és a több barátságos meccs, valamint edzőmeccs tapasztalata. Ez esetben csak az Unicum Kupa után lesz VB-csapat.

- Van-e változás a VLV-n korábba ismertetett nyári felkészülési programban?

- Az Unicum Kupát követő hét szerdáján Gyöngyösre megyünk és egy hivatalos, barátságos meccset játszunk az ausztrálokkal. Ők itt maradnak az Unicum Kupa után, nálunk készülnek a VB-re.

- Hogyan értékeled a pénteken befejeződött bajnokság tapasztalatait a válogatott szempontjából?

Hosszú ideig tartott és hullámzó volt. Ami fontos: egyenletesen jó kapusteljesítményt a klubmeccseken sajnos az egész szezonban nem láttam. Bármennyire is jól ment egyik-másik kapusnak, mindig becsúszott egy-egy védhető gól, de olyan is volt, hogy láthatóan egyáltalán nem ment jól a védés. És ez nem csak a play-offra vonatkozik, hanem az egész bajnokságra, sőt a klubok nemzetközi meccseire is. Nekem megfelel egy jó közepes kapusteljesítmény is, bár természetesen a jónak, és a nagyon jónak jobban örülök, de az semmiképpen nem kedvező, ha a teljesítményt védhető gólok rontják le. És miután a legfontosabb posztról beszélünk, emellett nem tudok szó nélkül elmenni, remélem, a jó VB szereplés érdekében sikerül a rövid felkészülés alatt ugrásszerű javulást elérni a kapusokkal.

- Láttál-e feltörekvő fiatalokat?

- Inkább azt mondom, hogy reményt keltő fiatalokat láttam.

- Köszönöm a beszélgetést, jó felkészülést kívánok!

38 régi hozzászólás

jozsi47 hozzászólása
jozsi4722577
2009.06.06. 12:32

Szia! Nem tudom,hallotad -e Marci nyilatkozatát a héten a Kossuth rádióban? Ott elmondta,hogy azt beszélték meg a szöv kapitánnyal,hogy nem azokon a posztokon számítana rá Kemény Dénes ahol a Vasasban játszik hanem inkább állóbekként kéne tapasztalatokat szereznie és ott lenne esélye bekerüni a keretbe. Ami egyébként Marci elmondása szerint még most sem kizárt hiszen a kapitány plusz 2 játékossal számol még és lehet,hogy ő lesz az egyik.Egyelőre azonban az Universiade válogatottal készül. Hajrá VASAS ANGYALFÖLD!

sirpeter hozzászólása
2009.06.02. 15:19

Hi, 18bol 5! azzal mi a baj? Mindig ez a nevsor problema, utana meg nyer a csapat :) Aki hianyzik az Adam es Tamas, de szerintem is az egeszseg a legfontosabb!

Rolling hozzászólása
Rolling22490
2009.06.02. 15:05

Változatlanul hiányzik nekem a keretből Tóth Marci. Nem értem, hogy az a játékos, aki fiatal kora elelnére évek óta stabil és meghatározó tagja a bajnokcsapatnak, ráaádsul több poszton is képes maga szintű teljesítményre, miért nem kap lehetőséget. Bundscuch tényleg tehetséges, de még a klubcsapatában is csak beugró alkalmi szerepet kap. A magyar válogatottba csak olyanok illenek, akik megdolgoznak érte. Ettől még hiszem, hogy pár év múlva meghatározó játékosa lehet a válogatottnak is, de előbb bizonyítson tartósan és sorozatosan nem epizodistaként a klubjában. Ugyanakkor kapja meg a lehetóséget az, aki már bizonyított. Mátyás Zoli nem fiatal, de most kapott lehetőséget, pedig szerintem elég közepes évet zárt. Ezzel az erővel Kovács Robi is ott lehetne, aki már harmadik pazar évét hozza. Igaz Mátyás Zoli eligazolt a Vasasból, míg Robi nem. Lehet, hogy Tóth Marci jobban járna, ha máshova menne? Ha megnézzük, hogy melyik klub mennyi játékost ad a válogatottba, akkor a feltevés nem is olyan baromság.

brasil82 hozzászólása
2009.06.02. 04:12

Én úgy tudom, hogy a meccsek pontos órarendje még nem készült el! Amikor április közepén meg volt a sorsolás, itt a VLV-n is írták, hogy a televíziós tárgyalások miatt nincs pontos menetrend! A csoportmeccseink 20,22 és 24-én lesznek! Ha nyerjük a csoportot, akkor a 26-a szabadnap lesz, míg a negyeddöntőket 28-án, az elődöntőket 30-án, a döntőt pedig 1-jén játszák majd! (ennek a kezdési ideje biztosnak tűnik: 21.00)

Csorba László hozzászólása
2009.06.01. 20:05

sajnos pont azt nem találom rajta, amit leírtam. De ha te megtaláltad, akkor elmondanád, hogy pontosan mikor (hánykor) játszik az A csoport 1. helyezettje (magyarok) 30-án a negyeddöntőben. illetve ennek a meccsnek a győztese az elődöntőben? Köszönöm

matthew hozzászólása
matthew22459
2009.06.01. 19:58

www.roma09.com itt mindent megtaláltok, amire kíváncsiak vagytok.

Csorba László hozzászólása
2009.06.01. 19:10

pegazus vagy broadway irodák intézik (elődöntő 39EUR, döntő 110EUR)

Pepe hozzászólása
Pepe22455
2009.06.01. 18:55

Ugyanez lenne a kérdésem, bárki bármit tud, írjon! Valamint még az lenne a kérdésem, hogy itthonról hogy lehet intézni a jegyvásárlást, vagy majd a helyszínen?

Csorba László hozzászólása
2009.06.01. 18:30

Sziasztok! Megyünk Rómába!!! Tudja valaki, hogy a negyeddőntő pontosan milyen párosításban lesz és mikor játsszák? (Pl "A" csoport 1. helyezett játszik a "B" csoport 2. és "D" csoport 3. helyezettjével 29-én délután 17.45-kor) Szeretnénk megvenni a jegyeket, de a döntő kivételével nem tudom, hogy mikor fogunk nagy valószínűség szerint játszani. A FINA honlap sajnos elég szerény e tekintetben. Köszönöm

szerk hozzászólása
szerk22452
2009.06.01. 16:33

Kikerült az anyag.

Tyúk hozzászólása
Tyúk22451
2009.06.01. 15:10

S kb. mikorra várhatóak pontosabb információk? Nem szeretnék kellemetlenkedni, csak ez szerint tervezem majd a nyári szünetem. Ha már az Unicum Kupa kimarad, sajnos... :(

szerk hozzászólása
szerk22450
2009.06.01. 14:53

Daret, rajta vagyunk!

matthew hozzászólása
matthew22448
2009.06.01. 13:39

pfff

matthew hozzászólása
matthew22447
2009.06.01. 13:39

Szecska/Gergely lesz idén is. Pista jobb Viktornál. meg stabilabb is. én nyilván nem mondanám Jasut a szimpátiám ellenére sem, mert nagyon húsbavágó volt az a recco elleni utolsó másodperces valami... Baksát meg jónak tartom, egyébként öröm, hogy nagyon jó fiatal kapusok érlelődnek a csapatoknál, lásd Valics Bence, aki már mutatott bravúrokat élvonalbeli meccseken is! egyébként a többi fronton is erőltetni kéne a fiatalok első csapatba való beépítését minden csapatnál. amúgy meg általában pozitív irányban haladunk.

Daret hozzászólása
Daret22446
2009.06.01. 13:27

T. szerk! Olvashatnánk valamit a Vodafone Aranygála Vízilabda Tornáról? Nehogy már az index gyorsabb legyen! :) http://sportgeza.hu/vizilabda/hirek/2009/06/01/vizilabdagala_21_olimpiai_bajnokkal/

sanya05 hozzászólása
sanya0522445
2009.06.01. 11:38

Gergely azért lett a legjobb, mert nem akarták már megint Nagy Viktort megválasztani! :D

Vitya hozzászólása
Vitya22444
2009.06.01. 11:29

Egyet kell értenem. Nagy Viktornak az a legnagyobb baja, hogy nem alkalmas második kapusnak, vagy máshogy mondva cserekapusnak. Szóval Gergely-t nem tudja felülmúlni pont emiatt (mondhatnám, hogy lelki, pszichológiai dolgok miatt), ellenben Szécsi felülmúlásához lehet kell még neki kis idő, de utána valószínűleg Ő lesz az első számú kapusa a magyar válogatottnak.

Chicago hozzászólása
Chicago22442
2009.06.01. 08:05

Baksa Laci nagyon jo kapus, talan meg Roma utan lehet sansza Jasuval egyutt bizonyitani Londonig. Jelenleg azonban a keretben levo harom kapus a legjobb, legtapasztaltabb s igy a legmegbizghatobb. Nagy Viktor nem masodik szamu kapus, igy neki Szecsit kell felulmulnia, ha ki akar jutni Londonbba, nem Gergelyt. Jelenleg Gergely Pista a legjobb "tartalekkapus" szerintem, pedig nem is vagyok Honved szurkolo.A jo magyar vizilabdanak szurkolok.

Szöszke hozzászólása
2009.06.01. 01:20

Nem sok meglepetést okozott a keret.Ádámot nagyon sajnálom és innen is jobbulást kívánok! Lehet ebből Róma meghódítása!!!!

Domino Honvéd hozzászólása
2009.06.01. 00:37

Kicsit elvakult vagy, Gergely István véleltlenül lett a 2008-2009-es bajnokság legjobb kapusa? Vagy csak szánalomból választották meg a hozzáértők? Üdv Misu

szbarat hozzászólása
szbarat22437
2009.05.31. 23:06

Gergely helyett Baksát vagy Jasút kellett volna behívni a keretbe. Gergely felett már eljárt az idő...

Alberto hozzászólása
Alberto22435
2009.05.31. 22:22

Jó döntést hozott Kemény Dénes! Jó a keret. Kedves kerettagok: Itt a lehetőség, hogy bizonyítson, (akinek még kell) és sok-sok erőt kívánok a római világbajnokságra azoknak, akik utaznak. Aki meg most nem utazna, az se csüggedjen, 2012 még picit messze van. :) Mindent bele fiúk, HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!! :-) Legyetek CSAPAT megint, mint Pekingben!!!!

MG hozzászólása
MG22434
2009.05.31. 22:17

Szerintem Hárainak is jó esélye van a 13-ba kerülésre főleg Ádi hiánya mellett... :( A szezonbeli formák alapján a 13-mas keret szerintem így néz ki: Szécsi, Nagy Viktor, Biros, Kiss Gergő, Madaras, Varga Dani, Varga Dumi, Hosi, Kis Gábor, Szivós Marci, Varga II. Zsolt, Hárai Balázs, Török Béla.

sanya05 hozzászólása
sanya0522432
2009.05.31. 20:28

Nem vagy, hanem ÉS :)

sanya05 hozzászólása
sanya0522431
2009.05.31. 20:28

Van egy-két fiatal balkezes: Heinrich, vagy Kállay Márk

matthew hozzászólása
matthew22428
2009.05.31. 20:08

legyen így.

Én hozzászólása
Én22427
2009.05.31. 20:06

Na elég korrekt csapat, Ádámot nagyon-nagyon sajnálom, de rajta kívül azt hiszem ez a legideálisabb csapat... a keretből 5en még ugyis kiesnek, valószínüleg Gergely-Nagy viktor párosból 1 valaki, Mátyás Zoltán, Hárai Balázs, Bundschuch Erik és Hegedűs Gábor esetleg Török Béla.. meglepődnék ha nem így lenne... de jó csapat lesz ez, nincs ennél erősebb, megnyerjük a VB-t!!!

matthew hozzászólása
matthew22426
2009.05.31. 20:00

itt is leírom: baromira örülök, hogy Erik is kerettag lett, hajrá!

water hozzászólása
water22424
2009.05.31. 18:46

Úgy értettem, hogy a jelenlegi keretben van 2db balkezes, akik a londoni olimpia után már nem biztos, hogy szerepelnek majd a válogatottban. És hiányolok egy vagy kettő olyan fiatal balkezes játékost, akikre a londoni szereplés után is számítani lehet és már nem ártana rutint szerezniük egy-két világeseményen. De ezek szerint nincs ilyen vagy még túl fiatalok, hogy bekerüljenek a 18-as keretbe. Csak ennyi.

kerikaj hozzászólása
kerikaj22419
2009.05.31. 17:11

Igen impozáns kis névsor ez! Kíváncsian és már türelmetlenül várom a VB-t! :) Sztem simán világverő keretünk lesz megint, attól függetlenül hogy épp csapatépítés folyik.. na de ha ebből a csapatból mindenki odateszi magát és jó periódust fog ki, akkor úgyse lesz senki, aki megállítsa a fiainkat! :) Sérülésmentes, jó felkészülést kívánok a srácoknak!

Chicago hozzászólása
Chicago22416
2009.05.31. 16:44

Flori gondolom, csak vicceltel.. A kapitany megfontoltan dont. Varga Tamas, Madaras Norbi es Kasas Tamas nelkul nem lesz londoni olimpia, hacsak valami vartlan eu. dolog kozbe nem jon. Mind a harom veerprofi, annyit teljesitenek amennyi kell.

Rebo hozzászólása
Rebo22415
2009.05.31. 16:43

Flóri ! Már nagyon hiányoltuk zseniális megállapításaidat. Hol jártál ? A csaló bírókat üldözted ?

flori65 hozzászólása
flori6522413
2009.05.31. 15:50

Ott van a Varga Dániel, ő két balkezes.

BT hozzászólása
BT22412
2009.05.31. 13:55

Madaras Norbi, Kiss Gergő. Erre a két balkezesre gondolhatott a kolléga.

t hozzászólása
t22411
2009.05.31. 13:42

Tudtommal Madaras Norbi balkezes.

t hozzászólása
t22410
2009.05.31. 13:41

Most jött el az "én" Szivós Marcim ideje...-:) HAJRÁ MAGYAROK!!!!

water hozzászólása
water22404
2009.05.31. 10:36

Elég a 2 balkezes? Már hosszú távon gondolom...Az elég aggasztó, hogy egy tehetséges fiatal balkezesünk sincs 2012-ig...:(

brasil82 hozzászólása
2009.05.31. 10:34

Hát ez a Steimetz dolog szíven ütött! Szegény Ádám! Pedig annyira ment neki a szekér...! Nekem van 1-2 hiányérzetem a kerettel kapcsolatban, de tartom magam ahhoz, amit már korábban is mondtam: nem véletlen Kemény Dénes a kapitány, tudja a dolgát, és nekünk nincs más dolgunk, mint bízni benne maximálisan és szorítani a sikerért! HAJRÁ MAGYAROK!!!