FACEBOOK

Öt magyar csapattal indul ősszel a vízilabda Interliga-bajnokság!

Öt magyar csapattal indul ősszel a vízilabda Interliga-bajnokság!
hozzászólás, 2009.03.12.

Szándéknyilatkozatot fogadtak el azok a közép-európai klubcsapatok, amelyek ősszel közös bajnokságban vesznek részt. Magyarországot öt csapat képviseli, a Honvéd, az Eger, a Szeged, az UTE és a Vasas. A szervezők hivatalos közleménye mellett a nap során a szövetségtől és a klubok képviselőitől beszerzett információkat közlünk az új bajnokságról.

Az érintett országokban egy időben nyilvánosságra hozott hivatalos közlemény:


A Magyar, Szerb, Román és Szlovák bajnokságok vezető csapatai összefogtak, és országuk szövetségének támogatása mellett az elmúlt hónapokban megvizsgálták egy új versenysorozat elindításának lehetőségét.

A csapatok vezetőinek célja, hogy egy újabb - határokon átnyúló - nívós versenysorozattal gyarapítsák az európai kupa küzdelmek sorát, egyben további lehetőséget adjanak a sportág fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez.

Maga az Inter Liga létrehozásának gondolata nem új keletű. A magyar, a szerb és a horvát szövetségek már az elmúlt években felvetették egy közös versenysorozat létrehozásának lehetőségét, de a mögöttünk álló időszak nem tette lehetővé a tényleges megvalósítást. A versenysorozatban történő szereplés és az Inter Liga versenynaptára kialakításának fontos hazai szempontja, hogy illeszkedjen a már meglévő kiemelt kupa sorozatokhoz (Euro Liga és LEN Kupa), illetve a bajnoki mérkőzésekhez.

Az Inter Liga szervezésében meghatározó szerepet vállaltak a VK Raiffeisen Partizan Beograd vezetői, akik számára minden segítséget megadnak a résztvevő magyar csapatok is annak érdekében, hogy a versenysorozat minél eredményesebben mutatkozhasson be. Tárgyalásokat kezdeményeztünk a televíziós sugárzás lehetőségeiről is abból a célból, hogy minél többen követhessék nyomon a mérkőzéseket, és a csapatok reklámozói, szponzorai is további reklámlehetőséghez jussanak.

Az első versenysorozatban az alábbi csapatok jelezték részvételi szándékukat.:

VK Raiffeisen Partizan Beograd (SRB), VK Vojvodina OTP Banka Novi Sad (SRB), CSM Leonardo Oradea (ROU),

Hornets Kosice (SVK), TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Domino-Honvéd, Szeged-Beton, UNIQA-UTE (HUN).

A csapatvezetők támogató döntésénél szerepet játszott, hogy

• a csapatok reklámozói, szponzorai további reklámlehetőséghez jutnak,
• a versenysorozat kiváló lehetőséget ad a játékosok és a sportág fejlődéséhez,
• a sportág meg tudja erősíteni helyzetét a sportágak napjaink éles versenyében,
• szélesíteni tudja a sportágat ismerők, szeretők bázisát,
• és a vízilabdát támogatók körében további értéket teremt ismertségük növelése mellett.

A versenysorozat 2009. szeptemberében indul, amelynek lebonyolítása a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében kerül kialakításra.

Budapest, 2009 március 12.

A vlv információi szerint a szervezők a lebonyolítási rend kialakításával megvárják az Euroliga rendszerének megváltoztatásáról tervezett döntést, amely a közeljövőben várható.

Úgy tudjuk, hogy a Sport televízió érdeklődik az Interliga-bajnokság iránt, a magyar csapatok valamennyi mérkőzését közvetítené.

A klubok szívesen vennének részt a sorozatban, de szeretnék, ha a mérkőzések száma "elviselhető" mértékben növekedne, szó van arról, hogy a magyar csapatok egymás elleni eredménye valamilyen formában része lenne a hazai pontvadászatnak.

A magyar csapatok képviseletében háromtagú szervező bizottság jár el, amelynek tagja Halmos R. Péter, Méhes Jenő, és Sági Gábor.

Köpf Károly, az MVLSZ főtitkára a vlv-nek:

A dolog előzménye, hogy amikor a MOL korábban jelentkezett, hogy esetleg támogatóként belépne, felvetődött egy, a jégkoronghoz hasonló Interliga ötlete. Ki is dolgoztuk a szövetségben szakmai és pénzügyi szempontból is az elképzelést, de aztán a MOL jelezte, hogy visszalép. Pedig olyan előrehaladott állapotban volt már a dolog, hogy a mérkőzésidőpontok is ki voltak tűzve. Miután ez kútba esett, a szövetség átadta a szervezést a Ligának, ők hívták össze az egyesületeket, térképezték fel, hogy melyik klub venne részt a nemzetközi bajnokságban. Egyébként elsősorban a szerbek szerették volna, ha létrejön ez a torna, s a románok és a szlovákok is partnerek voltak. Tehát lényegében a szövetség tudomásával, de a Liga szervezésében alakult ki az együttműködés. A versenysorozat "önfenntartó", vagyis minden költséget a csapatok vállalnak.

Halmos R. Péter, a ZF-Eger ügyvezető elnöke a vlv-nek:

Dolgozunk a szabályzatok megalkotásán, a konstrukció létrehozásán. Úgy gondoltuk, hogy valahogy ki kell törünk a jelenlegi helyzetből, legyen több tévés meccs, több nemzetközi meccs, ez érdekli az embereket. Ami az anyagiakat illeti: szerintünk a külföldi csapatok elleni négy idegenbeli és négy hazai meccs költsége a jövőbe való invesztíció, ennyinek bele kell férnie. Törekszünk arra, hogy szerezzünk egy külön szponzort az Interligára, hogy a költségek még inkább elviselhetőek legyenek. Jó esély van arra is, hogy tévés meccsek lesznek, s így a reklámok révén további bevételek várhatók.

Méhes Jenő, a Teva-VasasPlaket szakosztályigazgatója a vlv-nek:

Ezek jó meccsek lesznek, szeretnénk rész venni az új bajnokságban, de meg kell oldani, hogy csak a külföldi csapatokkal játszott meccsek jelentsenek plusz megterhelést. Így összesen nyolc további meccsről lenne szó, ezeket lehetne esetleg szerdán játszani, kérdés, hogy a televíziókkal hogy lehet egyezkedni, miként lehet az anyagi feltételeket megteremteni. A kezdeményezést jónak tartjuk, a Jadranska Liga példája is bizonyítja, hogy egy ilyen torna nagyon hasznos lehet. Ha esetleg a versenykiírást sikerül úgy alakítani, hogy 14 játékos helyett 15 vehessen részt a meccseken, akkor még az utánpótlás beépítése szempontjából is nagyon jó lehetőséghez jutunk..

Sági Gábor, az UTE vízilabda-szakosztályának elnöke a vlv-nek:

Változik az Euroliga lebonyolítási rendje, de a részletek még nem ismertek. Így nekünk is meg kell várni, hogy a nemzetközi menetrend tisztázódjék, ezt követően tudunk saját programot készíteni. Mindenesetre a magyar klubok azt szeretnék, ha az egymás elleni mérkőzések a nemzeti bajnokság meccsei lennének.. Az elképzelések szerint a Sport televízió az összes találkozót közvetítené.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlv-nek:

A válogatott szempontjából az csak előnyös lehet, ha a kerettagok egy szezonban több nehéz meccset játszanak. Ez jobban hozzászoktatja őket azokhoz a nagyon fontos mérkőzésekhez, amelyeket a világversenyeken fognak játszani.

33 régi hozzászólás

Drake hozzászólása
Drake19831
2009.03.14. 21:36

Tudja valaki, hogy a Fradi miért nem indul az Interligában?

Bamako hozzászólása
Bamako19823
2009.03.14. 12:45

Korántsem biztos h vállalják a magyar csapatok... Nincs meg a szponzor,ami nélkül nem vállalják.... Mol kilépet a történet mögül!!

jozef hozzászólása
jozef19780
2009.03.13. 13:25

Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit! Magam részéről -de úgy látom, hogy többeknek is ez a véleménye- nagyon jó ötletnek tartom az Interligát! Miért? 1/ Én -bár lehet, hogy ez meglepő- elsősorban azt a szerepét tartom a legfontosabbnak, melyet a vizilabda népszerűségéért tehet az új bajnokság! Ne feledjük, sokáig úgy volt, hogy a vizilabda lekerül az olimpiák műsoráról, és ebbéli szándékától még nem nagyon állt el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság! A cél hogy népszerűbb legyen a sportág, ezáltal több nemzet kapcsolodjon be a nemzetközi vérkeringésbe! Ez alapvető kérdés a polo további életbentartásához! 2/Magam is nagyon közel vagyok úgymond a "tűzhöz", igy több éve tapasztalom, hogy amikor külföldi csapatok jönnek- akár nők, akár férfiak- kupameccseket játszani hozzánk a Dominohoz, vagy rangadót játszanak a csapataink, bizony felbolydult méhkashoz hasonlit az uszoda! Meggyőződésem, és tudom, hogy igy van ez Egerben, a Komiban vagy akár a Hajósban! Igy lenne ez a románoknál,és a szlovákoknál is és ez meg tuti, mert nem mindennap látnak, egy Vasast, egy Dominot, Egert, a Partizánról meg nemis beszélve! Amikor meg esélyük is lesz egy-egy sikerre, akkor meg pláne, hogy lesznek nézők! 3/Szerintem a tizedik helyre lehetet volna egy olasz (pl. a Reccot), vagy egy görög csapatot (Vouliagmeni v. az Olimpiakosz)felkérni, és azt hiszem ez lehetett volna még az igazi nagy durranás! Mindenesetre sok sikert kivánok az új ligának!

t hozzászólása
t19778
2009.03.13. 12:24

Maximálisan egyetértek nevemmel.:"nevem 2009-03-13 11:41:46"

nevem hozzászólása
nevem19775
2009.03.13. 11:41

Sziasztok! Nekem az a véleményen hogy mindenképpen jót tesz a vízilabdának ez az ötlet, több szempontból is. Először is a magyar játékosok több tétmeccset játszhatnak és itt nem csak a Belgrádra kell gondolni, hiszen a Vojvodina és a Nagyvárad is egy jó csapat, de nekik biztos kell pár év amíg felnőnek az élmezőnyhöz. A legfontosabb szempont szerintem a vízilabda népszerűsítése és az Interliga célja is ez lenne (szerintem). Gondoljatok bele, mondjuk egy Ute-Kassa meccsre mennyien mennének ki a nézők? Max 200-an, de lehet hogy akkor most sokat mondtam. Viszont ha a tv közvetíti a meccset, akkor lehet hogy olyan emberek is megnézik, akik amúgy még vízilabda meccsen sem voltak. Szerintem mindenképpen jó ötlet, hiszen a legsikeresebb csapatsportágunkról van szó és nagyon kevesen járnak meccsre, de ami szerintem szintén nagy baj, hogy nagyon kevesen ismerik a szabályokat. Szóval minél többet látják az emberek a tv-ben, annál népszerűbb és nézettebb lesz a sport. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szivesebben néznék egy Ute-Kassát, mint egy nb2-es focimeccset...Arról pedig hogy a kiscsapatok eltűnnek vagy sem és hogy nekik semmi hasznuk nem származik belőle, szerintem nekik is csak jót tesz. Na most ha az első 5 csapat indulhat az Interligában, akkor gondoljatok bele hogy mekkora harc lesz majd az 5. helyért a magyar bajnokságban, hiszen az 5. helyezett meccseit is közvetíti majd a tv, így szerezhet plusz szponzorokat, nagyobb költségvetéssel dolgozhat, igazolhat új játékosokat stb... Ennek következtében szerintem mondjuk az 5-6-7-8. helyezett csapatok meccsei is nagyobb küzdelmeket hozhatnak. Összességében szerintem jó ötlet, majd meglátjuk mi lesz belőle :)

gattox hozzászólása
gattox19772
2009.03.13. 06:07

Szerintem Andrásnak jár a pont. Szakmai szempontból úgy gondolom, megéri. Egy külföldön, vagy itthon, külföldiekkel játszott meccsnek mindig más a hangulata, más az íze. Jobban felpörgeti a játékost, idővel több nézőt vonzhat. Egy erős szerb csapattal több a hazai bajnokságban már megérte. Az pedig, hogy felhozzuk őket egy hülyeség. Ha jó akarsz lenni, meg kell verned mindenkit. A szerbektől mi sokkal többet tanulhatunk (emberfórok, védekezés, fegyelem, stb.). Amit a magyaroktól el lehetne tanulni, az egyszerűen nem tanulható. A magyarok ugyanis mindig is játsszák a vízilabdát. A szerbek pedig tökéletesen megtanulják. Az improvizációval soha nem összemérhető a tökéletesre begyakorolt tudás. Ha néhány magyar klubcsapat és játékos megtapasztalja a délszláv fegyelmet és mellette megőrzi a magyar virtuozitást, az csak hasznos lehet.

Andras hozzászólása
Andras19769
2009.03.13. 04:34

Kedves Én, Mint mar tobbszor emlitettem, globalisan es hosszutavon kell gondolkodni. Azt a csapatot amit egy Szuperliga tonkre tenne azt ugysem erdemes megmenteni. De kulonben sem latod jol a helyzetet: Egy Szuperliga motivalna a kissebb csapatokat hogy erositsenek, azert hogy bejuthassanak a Szuperligaba. Nem feltetlenul esnenek szet csak azert mert nem kerultek be. Egy bizonyos szinten minden "kis" csapat megmaradna de mas feleloseget vallananak. Pelda: emlekszel a Tipografiara? En sem nagyon. Hianyzik a Vizilabdanak a klub? Nem nagyon. Van mas. Pelda II: a vilag leg jobb nevelo klubja nem is OB I-es csapat. KSI. Szetesett? Nem. Neveli tovabb a jo jatekosokat. Egy igazi profi sportot nem lehet csak alulrol felepiteni. Az NBA nem azert jo mert sokan kosaraznak. Pont forditva! Azert kosaraznak sokan mert van egy vilaghiru NBA. Es meg valami - lehet hogy ez sok mindenkinek nem lesz egy szimpatikus hozza szolas de a teny az az hogy ezt a dolgot nem lehet csak azokra hagyni akik CSAK a Magyar vizilabdat szeretik mert azok nem igazan a VIZILABDAT szeretik hanem csak a Magyarokat. Aki nem elfogult es igazan szereti a polot az erti, hogy mit jelent globalisan gondolkodni. A lenyeg az hogy a vizilabda ne csak a MI sportunk legyen hanem az egesz vilage. Ezzel lesz majd nepszeru a vizilabda. Ezt csak egy globalis "Szuperligaval" lehet elerni meg akkor is ha utkozben elvesztunk 1-2 Tipografiat.

Én hozzászólása
Én19763
2009.03.13. 00:50

Andras - én ismerem igazn a szlovákiai vizilabda helyzetet, és garantálom neked, hogy nem lesz a Kassa meccseken teltház, mert alig ismeri, és alig érdekel valakit ez a sport, másrészt nicsenek belépőjegyek, ingyenes a belépés a lelátókra,ami persze változhat, de nem hiszem,hogy fog,hisz akkor még kevesebb szurkoló jönne... Szlovákián van talán 2 db. megfelelő fedett uszoda, csodákat így ne nagyon várjunk, mert sz..nak bele magasról a sportba...Romániában is hasonlói a helyzet...

Én hozzászólása
Én19762
2009.03.13. 00:46

Jah és sokan egy összeurópai szuperligáról beszélnek... hasonlóról,mint az NBA,NHL,NFL.... de belegondoltok ti abba, hogy egy ilyen ötlettel hány tucat csapatot tennétek tönkre? A Kiscsapatok szétesnének... a pénzügyileg szerényebbek kiesnének a játékból... ezekben a városokban visszaesne a vizilabda színvonala...ezzel kevesebb lenne a kispólós, az utánpótlás jelentősen megcsappanna.... ezzel kevesenn lenne a pólós.... ezzel gyengülne a színvonal... ilyeneken is gondolkodni kell emberek! Inkább segítené a szövetség a kicsiket, a gyengébb csapatokat felerősödni, keresni nekik szponzorokat... ügyes csapat lehetne a Szolnok, a Szentes, KSI, BVSC, Pécs, Kaposvár, Tatabánya stb. felnőttszinten is.... és akkor a miénk lehetne a Világ legerősebb bajnoksága, és egyértelmű vizilabdanagyhatalommá válnénk... a kevert bajnokság nem lehet jó... ez halott ötlet... mint mondtam a Jadranska ligában testvérnemzetek küzdenek egymással, de mi a Szerbekkel,Szlovákokkal(én is Szlovákiai vagyok,de a jelenlegi magyar-szlovák viszonyra tekintettel nem ajánlanám),Románokkal(erdélyt leszámítva) nem vagyunk testvérek, sosem voltunk, és sosem leszunk...

Én hozzászólása
Én19761
2009.03.13. 00:33

ez egy rossz 5let, meg is mondom, hogy miért: azért mert a Partizanon kívül a Magyar élcsapatoknak nem okozhat gondot a többi csapat, így nem hinném,hogy nagyon felpörgetné őket a többi csapat,akkor meg minek... a másik hátrány: azzal,hogy minden csapatnak lesz + 2 nehéz meccse a Belgráddal, ezen kívül nagyon semmi,viszont az utak pénzugyileg és fizikailag,szellemileg is megviselik a játékosokat,mert mondjuk Szegedről felutazni Kassára, nem egyszerű dolog... sok hasznunk belőle nem lesz, talán hátrányunk sem, de én mégsem tanácsolnám az 5letet... nem is beszélve arról, hogy ez tényleg leginkább a Partizan Belgrádnak kedvező... míg pl. a Román és Szlovák bajnokság nem tudom mit nyerne vele, max annyit, hogy beszednének egypár jó alapos pofont szegények....lehet abból is tanulni az igaz, de el is veheti az önbizalmát a játékosoknak... meg egyébként is furcsa nekem nagyon ez a Szerb-Román-Szlovák-Magyar négyes... a Jadranska ligások azok rokonok, na de ez aztán idegenek ligája lenne...persze tudom földrajzilag csak egy ilyen liga lehetséges... pénzügyileg hacsak nem érkeznek támogatók,szponzorok, ugy bukás az Interliga... pláne hétköznap sokan nem érnek rá meccset nézni az az igazság, márha hétkoznap lennének a meccsek...

Axel hozzászólása
Axel19760
2009.03.13. 00:18

Véleményem szerint mindenkép jó ötlet, de hozzá kell tenni hogy kezdetleges! Valóban, látszólag a Partizannak kedvez, úgyanakkor a mi élcsapataink is nyernek 2 plusz tétmeccset és UTE is jó jár szakmailag. Viszont ha továbbra is fent akarjuk tartani ezt a sport ágat akkor be kell vennünk a "buliba" más csapatokat is, pl.: Olimpiakos, Ethnikos, Panionios. Szerintem több ilyet kéne csinálni. Mondjuk lehetne egy közös olasz-francia-spanyol is. Az sem ártana ha több csapat próbálná megfingatni a Reccot. Az oroszoknak is kikellene találniuk valamit hogy megint visszajöjjenek az elitbe, csak ők meg már túl messze vannak. Amúgy az elképzelés nem egyedi Európában sem, ott van például a Celtic league a rögbiben (skót-walesi-ír közös rendezésű bajnokság) Szóval szerintem ebben (ezekben) van a sportág jövője. U.I: Tényleg hiányzik a Fradi+eléggé Surdásra sikeredet a logó

Gábor hozzászólása
Gábor19750
2009.03.12. 19:26

A Partizán elleni meccseken kívül a magyar élcsapatok többiek elleni mérkőzésein 6-8-10 góllal jobbak vagyunk, viszont a Vasas,Honvéd,Eger és Szeged Belgrád elleni oda-vissza találkozói azért további 8 éles,szoros meccset jelentenének, ez jó, de főleg a Partizánnak, ez viszont nekünk "amúgy" nem olyan jó...- szóval értitek. Szerintem inkább a nemzetközi kupák "erősítése" /még több jó meccs/ célravezetőbb lenne. Értem ezalatt például azt, hogy a LEN-Kupa bővülhetne még két körrel úgy, hogy a főtáblán a 4 négyes csoport 3. helyezettjei bekapcsolódhatnának a LEN-Kupában a legjobb 4 mellé, ez az "újabb " negyeddöntő körben további 8 nagyon jó meccset jelenhetne. Ha mostani mezőnyt nézzük, a Szeged,Kazany,CN Barcelona, Panionios négyes mellé például a Mladostot, Csehovot,Egert és Sibeniket odaképzelve bármilyen párosítás nagyon jó "pólóscsemege" volna /bár az igaz, hogy ez esetben az Euroliga-főtáblát kellene "sűríteni", hogy meglegyen a 6 kör és négy 3. addigra, amikor a LEN-Kupa eljut a legjobb négyig, mindenesetre kíváncsi vagyok az Euroliga-újításra/ . Megreformálnám a magyar bajnokságot is, a 12 csapatos alapszakasz és " 1-4 és 2-3 elleni elődöntők 8 vagy 10 pontig" helyett a 10 csapatos alapszakasz első öt helyezettje az alapszakasz minden egymás elleni eredményét magával vinné a play-off-ba, ahol mint " felsőháznak" lenne egy oda-vissza kör /az "alsóháznak szintén/ és utána az 1 és 2. döntőzhetne a 3. és 4. pedig játszhatná a bronzmeccset 3 győzelemig.../utóbbi tétje a dobogón kívül az Euroligában történő indulás lenne/ Ahogy számolgattam: 1. Összességében egy magyar "TOP" csapatnak az OB I. egész szezonjában nem lenne több meccse, de több volna az "éles" találkozója 2. Most - alapszakasszal, rájátszással mindennel együtt - az OB I-ben egy szezonban van kb. 30-35 rangadónak minősüló vagy "jónak ígérkező" mérkőzés így lenne kb. 50 3. Nem utolsósorban nem lenne értelme az alapszakasz végén "taktikázni", hogy most pld. nekem nem jó a győzelem mert akkor olyan pár jut az elődöntőben aki ellen 0-4-ről vagy 0-6-ról rajtolok, mert az első öt minden egymás elleni eredménye számítana... Bocsánat hogy ennyire "elkanyarodtam" az INTERLIGÁ-tól, de szerintem a LEN-Kupa és a mi OB I-ünk ilyen jellegű változtatásai többet érnének, mint a tervezett mezőnnyel az INTERLIGA...MI A VÉLEMÉNYETEK? Ja és tényleg , a Fradi miért "nincs benne" az INTERLIGA- buliban?

Andras hozzászólása
Andras19749
2009.03.12. 19:24

Takaro, Van egy kis igazsag abban amit modassz, de nem szabad rovid tavon gondolkodni. A Vasas biztos, hogy meg fogja verni a Kassat de ezt a Kassa is tudja. Garantalom, hogy epp e miatt mar most elkezdtek egy jobb csapatot epiteni. (En 12:6-ra tippelek, nem 23:1-re) Pontossan ettol lesznek jobbak a csapatok, hogy egy nagyobb, jobb ligaban jatszanak. 3-4 ev mulva ez ki fog egyenlitodni mert egy nagyobb es jobb liga vonzani fogja a jatekosokat. A Kassa tovabb fog erositeni minden evben. Egyebkent a kulombseg az, hogy (mar jovore is) Szlovakiaban teli haz lesz, akkor is ha kikapnak, mert ismerik ott is a Vasas sztarokat. A lenyeg az az, hogy teli haz legyen. A Jadranska Liga az egy jo pelda erre. Sok a nezo es viszonylag sok a tv meccs. Jovore szerintem meg jobb lesz es nem lennek meglepodve ha 1-2 csapat komolyabban venne mint a sajat bajnoksagat. Termeszetesen hallottam az Adria Ligarol (irtam a cikkemben is) de az egy mas koncepcio volt. Ott gyengebb csapatok tobb meccset akartak jatszani es - igazad van - AZ nem segiti a profi polot. Csak a gyengebb csapatokat egy pict. Abban is pontosan igazad van hogy az Euroliga kibovitese a vegso cel, es en ugy gondolom, hogy az is lesz a vege. Ez pont annak a kezdete de ezt evek alatt lehet csak ki alakitani. Szerintem egy par ev mulva a Jadranska/Euro/Inter ligabol lesz 1 nagy sikeres liga ahol minden meccs jo lesz. Minden meccs teli haz elott lesz, es azt is el tudom kepzelni, hogy minden meccs tv-meccs lesz, legalabb a sajat orszagukban. A masik dolog az az, hogy fontos globalisan gondolkodni. Nincs ertelme csak a Magyar vizilabdaval foglalkozni mert ha csak a Magyarokat erdekli a polo akkor soha sem lesz belole igazi profi sport. Csinaltam statisztikat itt Kanadaban 128 ebmert kerdeztem: 2 hallotta, hogy a Magyarok nyertek az Olimpiat. Egy sem tudta, hogy zsinorban a 3.-at.

g hozzászólása
g19746
2009.03.12. 18:45

Miért, B (régi), az neked nem elég izgi, hogy "Mindent vissza!" ? :-)

B (régi) hozzászólása
2009.03.12. 18:38

Hát nincs. És a hírt is innen vette a rovat. Takaro-nak: Mivel sajnos lemaradtunk a horvát csapatokról, be kell érnünk ezekkel. Ez maradt ugyanis. Abból a szempontból igazad van, hogy a Vasasnak ez nem jelent előrelépést, az Euroligába be nem jutó csapatoknak viszont feltétlenül. (Már megint a Honvéd jár jól...) De még a Vasas is jól járhat, mert több komoly meccsre kényszerül, hiszen bejön a képbe plusz két Újpest szintű csapat. Aztán ha csak a legnagyobb derbiket adja a tévé, már akkor is megérte a sportágnak anyagilag. Ja, és a Partizán nem lesz mindig egy Euroliga csoportban a mieinkkel. Én Andrással értek egyet, aki szerint itt Közép-Európában létrejöhet egy szuperbajnokság, mert itt lenne rá kereslet, nem úgy, mint a spanyoloknál meg az olaszoknál. Nekik meg az oroszoknak maradna esélyként az Euroliga. A görögök meg eldönthetik, hogy csatlakoznak-e hozzánk. A lényeg, hogy fokozatosan el kell kezdeni fölépíteni a WPEL-t, ami idővel összeurópai szintre is emlkedhet, beleértve az oroszokat is.

c hozzászólása
c19743
2009.03.12. 18:34

B: es hozzateszem, hogy a VLV-n volt kint eloszor, az MTI-re senki nem hivatkozik, tehat valoszinuleg ki sem adtak. Az nso legalabb gerincesen kiirta, hogy a VLV a forras, az index nem :)

Nagy-Magyarország liga hozzászólása
2009.03.12. 18:34

Kassa Nagyvárad Ujvidék aztán majd Pozsony Arad Szabadka is csatlakozhat,Nándorfehérvár. Jó ötlet,MINDENT VISSZA!!!!! Bár szakmai oldalról szart érne az egész.... Szerintem is egy nyári bajnokság a jövő!!!Csakhát nyáron szar dolgozni..... Az interligában azokat inditanám akik nem jutnak ki a nemzetközi porondra,igy jol fejlödnének,meg a junior válogatottat. Nehogy már a szerbek járjanak jol,mikor mindenhol lenéznek minket annak ellenére hogy 3 olimpiát myertünk,menjenek a rák ...ra,Hajrá magyarok!!!

B (régi) hozzászólása
2009.03.12. 18:10

Tök égő, hogy az idény legnagyobb hírére ilyen kevesen reagáltak csak eddig. Nézek is át az NSO-ra, hátha van ott valami komolyabb eszmecsere...

Sándor hozzászólása
Sándor19738
2009.03.12. 17:08

Partizánt leszámítva nem erősebbek ezek a csapatok mint az átlagmagyarok

Takaro hozzászólása
Takaro19737
2009.03.12. 16:46

Andras! Áruld el légyszives mikor lesz kiváncsi a magyar tv egy Vasas-Kassa 23-1, vagy egy Domino- Nagyvárad 13-5 meccsre?? A Vasas-Partizán-ra meg ott az euroliga,mint idén,a Vasas- Dominora meg ott a magyar bajnokság,tehát ez miért is jó?? A partizánnak egyedül.Talán egyedüli ötlet az euroliga kibövitése lenne,de ezek a ligák halottak,hallottál az alpok adria ligárol? pedig volt,vagy idén a bvsc is játszik valahol,egyedül az euroliga valami szuper ligáva alakitása lenne szakmai,üzleti jo ötlet ezek,nem azok!!A Partizán érdekében ne tegyük tönkre a magyar bajnokságot!!!

Andras hozzászólása
Andras19733
2009.03.12. 15:34

Sziasztok, Nem tudom, hogy tudjatok-e, de az NHL es az NFL pont igy kezdodott. Volt 2-3 megyei liga es mindenhol volt 1-2 jo csapat de altalaban keves nezovel (kb mint most az OB I). Kesobb ra jottek, hogy akkor lehet csak eladni a nezoknek es a tv-nek a bajnoksagot ha a 2-3 kulonbozo ligat egybe teszik. Ma, 4 TV csatorna (CBS, NBC, Fox es ESPN)tobb mint 21 milliard (!!)dollart fizet az NFL-nek a kozvetitesi jogert. (http://en.wikipedia.org/wiki/NFL_on_television) Ez az Inter League egy orisi jo otlet ahol minden meccs fontos lehet, nem csak a top-4 csapat meccsei. Ahogy latom, a Magyar TV mar most kezd erdeklodni a dolog utan es biztos, hogy a Szerb TV is megveszi majd a jogokat. Legalabb is ennek az a lenyege, hogy a TV fizessen jogert, ne pedig a liga a tv-nek. Nem lennek meglepodve, ha a Jadranska Liga meg az Inter League 3-4 ev mulva egybe folyna es egy meg nagyobb es komolyabb ligat alkotna amibe evrol evre tobb csapat is be szalhatna. Az, hogy "magyar csapatok egymás elleni eredménye valamilyen formában része lenne a hazai pontvadászatnak" az egy nagyon okos otlet, tobb okbol is de ebbe most nem megyek bele. Irtam egy cikket errol a World Water Polo Development-nek kb egy eve. Az a cime, hogy "Nincs semmi baj a Vizilabdaval" - sajnos csak Angolul meg Olaszul van de ha valakit erdekel es erti, olvassa el. Ezt arra valaszolva irtam, hogy ujjabban sokan panaszkodtak, hogy szar a vizilabda es nincs nezo es uj szabajok kellenek meg ez meg az. A valaszom: A vizilabdaval semmi baj, a szervezessel van a gond. A Jadranska Liga meg az Inter League egy nagyon jo es fontos lepes jo iranyba. "There is nothing wrong with water polo" http://www.waterpolodevelopmentworld.com/news_dettaglio.php?id=853

t hozzászólása
t19726
2009.03.12. 14:17

Hurrá!

Csaszi hozzászólása
Csaszi19723
2009.03.12. 14:01

Nem lesz ez rossz, 2 Final Four esélyes csapat, utánuk pedig egy masszív Honvéd,Eger,Szeged,Vojvodina,Nagyvárad ötös, majd az UTE és a Kassa. De mi van a Fradival, legjobban fejlődő magyar csapatként nem indulnak?

r hozzászólása
r19722
2009.03.12. 13:48

ezt "BREAKING!" felirattal kellett volna tálalni :)

Csaszi hozzászólása
Csaszi19721
2009.03.12. 13:45

Fradi?

Nyári klubszezon a jövő!!! hozzászólása
2009.03.12. 13:41

Azért mert a Rudics nem vette be a szerbeket az Adria-ligába,tönkre kell tenni a magyar bajnokságot? Nincs erre idő az amugy is rövid klubidényben csak ha a magyar bajnokságot tönkre tesszük,ebből csak a szerbek profitálnak,az tuti jo nekünk,hogy még jobban felhozzuk őket....Inkább még két vidéki csapatot kellene megerősiteni,akkor már lenne 8 erős csapat.Ez az Inter-liga egy szakmai nonszensz!!!Ezzel tönkre tesszük az összes többi csapatot,mert ugye a szerbeknél nincs több,ezért találták ki!!!Mondjon valaki egy szakmai érvet mellette,a magyar oldalról!!Az Adria liga a volt jugoszláv bajnokság a Partizán nélkül,ennyi,többi ilyen kezdeményezés,felesleges.Ha már reklám akkor csináljunk nyári bajnokságot és téli válogatott idényt az olimpia évét leszámitva,de ezt valahogy senki nem akarja megcsinálni....Pedig ha csak belegondolok szerdán du a szigeten egy Fradi-Ujpest,és utána egy Domino-Vasas.......,de mondjuk a szolnoki strandfürdön is mindig teltház lenne, szombatonként meg Euroliga.Nyár,napfény, kék viz,szines labda,nem kellenének uj szabályok,csak ennyi....A vizilabda télen olyan mint a hoki nyáron!!Egy Europa-bajnokságot meg VK,egy fedett uszodában is meg lehet rendezni. Kár egy 10 napos versenyért az egész nyarat beáldozni. Ez a vizilabda egyedüli jövöje!!!

vacka hozzászólása
vacka19718
2009.03.12. 13:26

Elnézve a magyar bajnokság mérközéseit, tisztelet a kívételnek, csak jót hozhat az új liga. Erősebb csapatok, nagyobb nezőszám, nagyobb érdeklődés. Ezzel mi is nyerhetünk. A Vasason idén nagyon látszik, hogy nincs hazai ellenfele. Igy nem lehet sikeresen szerepelni az euroligaban.

B (régi) hozzászólása
2009.03.12. 13:20

Az Inter Liga elnevezés helyett lehetne valami specifikusabbat találni, még akkor is, ha a környező népek - pont a maradék - zsigerből rettegnek a történelmi múltra való legkisebb - akár földrajzi - utalástól is. Más. Oké, hogy a Partizán nyomta leginkább a sztorit, de ez a logó - ha ez már az - annyira tipikusan délszláv, hogy engem leginkább a jugoszláv békeidőkre emlékeztet.

móka hozzászólása
móka19715
2009.03.12. 13:19

Király az ötlet!Már régóta erről beszélek.Ahhoz.,hogy a magyar klubcsapatok jelentőset domboríthassanak az Euroligában,minden héten kőkemény meccsekre van szükségük a fejlődéshez!Szobrot az ötlet megvalósítójának!:)VASAS!

B (régi) hozzászólása
2009.03.12. 12:39

A horvát csapatok kiválásával ez volt a maximum, amit ki lehetett hozni. Feltétlenül előrelépés a mieink számára is, de a legnagyobbat a szerbek kaszálták. Szerintem azonban ők is inkább a tengerpart felé orientálódtak volna. Ezért érdekel különösen, hogy miért nem jött össze a horvát-magyar-szerb közös liga. Szóval előrelépés az Inter Liga is, de azt érzem, hogy a megmaradt morzsák összesöprögetése történt, és a mieink igazából sportszakmai szempontból nemigen fognak profitálni belőle.

Kzimir hozzászólása
Kzimir19710
2009.03.12. 12:04

A fradni miért nincs a magyar csapatok között? Ott lenne a helye, csak az idei bajnokságból kiindulva....

Csaszi hozzászólása
Csaszi19709
2009.03.12. 11:39

Egyértelmű volt, hogy a Jadransa Liga-t nem nézhetjük tétlenül, ott azért 4 FF esélyes csapat gyúrja egymást, de a legnagyobb bajban a szerbek voltak a 2-3 nemzetközi szintű csapattal rendelkező bajnokságban nem lehet fejlődni.

Daret hozzászólása
Daret19707
2009.03.12. 11:35

Yes! :) Már vártam valami hasonlót! :)