FACEBOOK

Montenegrói Kupa - Drámai küzdelemben nyert rangadót a Kotor

Montenegrói Kupa - Drámai küzdelemben nyert rangadót a Kotor
hozzászólás, 2008.12.19.

Körmérkőzéses rendszerben dönti el a Montenegrói Kupa sorsát a négy legjobb crna-gorai csapat. Mint tudjuk, közülük kettőben magyar játákos is szerepel. Herceg Noviban hihetetlen küzdelemben, durvaságokkal jócskán tarkított meccsen egy góllal legyőzte legnagyobb riválisát a Kotor. A meccsen fontos gólt lőtt Steinmetz Ádám, aki sikeres lövése után akkora ütést kapott, hogy éjjel, egy kórházban nyolc öltéssel varrták össze a szemöldökét. Az esetet megmutatjuk videón, miként Gór-Nagy Miklós találatát is a Budva győztes meccséről.

Csütörtök - szombat - hétfő - mindhárom napon "kettős rangadót" rendeznek Montenegró különböző városaiban. A nagy négyes mindegyike egy meccset játszik tehát minden ellenfelével, így dől el a Montenegrói Kupa sorsa.

A helyszínek sorrendjét sorsolással választották ki (két kotori, egy herceg novi és egy budvai csapat van a négyben), s a Herceg Novinak szerencséje volt: a nyitányra náluk került sor, vagyis hazai pályán küzdhettek meg a legnagyobb ellenféllel, a Kotorral.

A feszültség jól átjött a tévéközvetítésen keresztül is, mind a lelátón, mind pedig a vízparton elszabadultak olykor az indulatok. És akkor a medencéről még nem is beszéltünk... Pedig érdemes, ugyanis a meccsen három nagyon súlyos víz feletti ütés volt - mindhármat a kotoriak szenvedték el. Először Premus ütötte meg Petrovicsot, a Kotor védőjét, és bár itt még nem folyt vér, a helyzet annyira egyértelmű volt, hogy a játékvezetők négy perces kiállítással sújtották a hazaiakat. A Kotor ezzel a lehetőséggel élni is tudott, 7:3-as hátrányból kiegyenlített.  8:8-nál Steinmetz Ádám gyönyörű centergóljával vezetett először a Kotor, s a góllövőt a tévében is jól látható módon alattomosan, jóval a labda ellövése után megütötte Jesse Smith. (Az amerikai talán az olimpai döntőben elszenvedett vereségükért próbált így revansot venni.) Az ütés után Ádám "elterült" a vízen, majd ahogy az arcához nyúlt, látta, hogy folyik a vér a szemöldökéből. Sima cserés kiállítással megúszta az amerikai hentes, de természetesen a légkör még paprikásabb lett.

Érdekes módon a feszültséget a Kotor bírta jobban, a hazaiak támadásban egyre jobban elbizonytalanodtak, míg Janovicsék szinte megalázó flikk-flakk-gólokat lőttek a fórjaikból.

A végén még Ivovics is behúzott egyet Paskovicsnak - amolyan minden mindegy alapon, kilyukasztva a bőrt az orrcsontjánál.

Kiss Gergely azért kényszerült visszafogottabban játszani, mert még négy perc sem telt el a meccsből és már két személyi hibánál tartott. A harmadik negyedben aztán ki is pontozódott.

Herceg Novi-Primorac Kotor 11:12 (4:2, 3:1, 1:6, 3:3) G.: Ivovics 3, Vukcsevics, Graham 2-2, Jelaca, Gojkovics, Radovics, Premus, illetve Janovics 4, Crepulja 3, Milics 2, Paskovics, Steinmetz Á., Zatovics

Steinmetz Ádám gólja (videó)



STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek, nehéz Herceg Noviban nyerni és ez most sikerült. Sajnos az elején eléggé elhúzott a Herceg Novi, vezettek, de aztán visszajöttünk a meccsbe. 7:3-nál volt egy csere nélküli kiállítás, abszolút jogosan. Ekkor sikerült egyenlíteni. Az akciógólomnál azt még láttam, hogy bemegy a labda és abban a pillanatban rám mért egy nagyon csúnya ütést a védő. Bizonytalan, hogy mikor fogok tudni játszani, holnap a Cattaro következik, nem lesz könnyű meccs, nem tudom, kell-e majd játszanom, remélem, hogy nem. Hétfőn Budván játszunk, ott már mindenféleképpen vízben leszek. Ha ezt a két meccset hozzuk, akkor meglesz a Montenegrói Kupa.

- Az egész meccs nagyon durva volt, és kicsit félelmetes hangulatot érzékeltem a lelátót nézve is. Jót tesz ez a montenegrói vízilabdázásnak?

- Már hallottam én is olyan hangokat, hogy ez nem segíti a sportág fejlődését. Egész konkrét friss példa, hogy egy ismerősöm gyereke nézte a meccset és amikor kaptam az ütést, azt mondta, nem akar vízilabdázni - pedig korábban ez volt az ő és a családja szándéka.

- Minek köszönhető ez a nagyon ellenséges légkör a két csapat között?

- Tudni kell, hogy a Herceg Novi és a Primorac nagyon nem szívelik egymást. Olyan Vasas-Honvéd-féle ellentétről van szó, csak ez annál sokkal mélyebb. Itt politikai, vallási, etnikai és sportpolitikai ellentétek is feszülnek a háttérben, maga a két város és a két csapat is ellenséges a másikkal szemben. A Herceg Novi-Primorac-meccseknek ezért óriási a tétje. Itt Kotorban mindennél fontosabb, hogy a Herceg Novit megverjük. Hallomásból tudom, hogy tavaly, amikor legyőzték itt a Reccót, ünnepelt az egész város, de már akkor mondta mindenki, hogy jó-jó, ez szép volt, de a Herceg Novit meg kell verni. Itt ez a csúcs. Most, hogy ráadásul idegenben nyertünk, képzelheted, milyen nagy az öröm. Már éjjel, a visszaérkezésünknél várt minket egy csoport, ma a városban sétáltam, karácsonyi ajándékokat keresve és lépten nyomon megállítottak, gratuláltak.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Sok meccset játszottam már életemben, meg láttam is sokat, de ez az egyik legőrültebb volt. Tudunk pár dolgot a helyi viszonyokról, meséltek a múltból is történeteket, mindig bunyósak ezek a meccsek. A mérkőzésen nagyon rosszul kezdtünk, aztán ők elkezdtek verekedni, nem is tudom, miért indultak be ennyire. Volt olyan kétperces rész a meccsen, ami 20-25 percig tartott. Ötméteresek, kipontozódások, 33 kiállítás, az edzőnk tévedésből harmadszor is időt kért - majd elsüllyedt szégyenében - egyszóval hihetetlen meccs volt!

Dicséretes, hogy a csapat a rossz kezdés után higgadtan tudott játszani a végén, szépen kijátszott emberelőny-gólokat lőttünk. Szombaton a Cattaróval játszunk.

- Gyorsan összesezedted a hibákat - hogy volt?

- Az első kiállításom jogos volt, a másiknál szerintem kontra volt Ivovicsnál, de hát ő védett játékos, "helyi üdvöske", a harmadiknál pedig háttal voltam neki...

A másik mérkőzésen a Budva nehezen tudott elhúzni papíron talán gyengébb ellenfelétől. Bizony nagy szükség volt arra, hogy Sefik lehúzza a rolót - bizonyította is, hogy még mindig a világ egyik legjobb kapusa.

A Budva végül fokozta a nyomást és megérdemelten kerekedett felül. Gór-Nagy Miklós egy gólt szerzett a mérkőzésen, s a végén (15 másodperccel a befejezés előtt kipontozódott).

Budva-Cattaro 11:6 (3:1, 1:2, 4:3, 3:0) G.: Trajkovics, Uskokovics, Kan 2-2, Barba, Danilovics, Gak, Gór-Nagy, Franicsevics, ill. Dogas 2, Zanetics, Nastran, Sanches Torill, Filipovics


Gór-Nagy Miklós gólja (videó)



GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

A Cattaro jól tartotta magát, de a végére teljesen felőröltük őket. Egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk elöl is, hátul is. Mindenképpen szerencsés helyzet, hogy a leggyengébbel kezdtünk a három ellenfél közül, ráadásul semleges pályán volt ez a meccs is. Tekintve az utánunk következett meccsen történteket, örülök, hogy holnap Kotorban játszunk majd a Herceg Novival.

11 régi hozzászólás

Én hozzászólása
Én17376
2008.12.21. 01:16

Hehe hát Ezé azért nem túlozzunk, de tény, hogy a válogatottól nagyon messze állnak, egy UTEba, Fradiba jók lennének talán... de Kásás, Benedek, Varga már télleg hazajohetnének... mert sztem azért van fontosabb dolog is a világon a pénznél.... például a magyar klubcsapatok sikeresebbé tétele... Madaras még legjobb éveiben jár,ot ezért nem említem ide... de azért 30 folott a meggazdagodás címmel elmenni Olaszba játszani, ráadýsul van az évben 5 meccsuk, nekem ez nem tetszik.... de ki vagyok én persze.... Kiss Geri,Steinmetz meg a Miklós idén mentek ki Montenegróba, meg a Fodor is Olaszba, ok még ugysem jonnének haza... meg amugyis sokévet lehuztak ok itthon elotte... de az elobbi három már johetne... a két Varga ugyis lassan elszerzodik kulfoldre, ki kell próbálni azt is, de én nekik személy szerint nem ajánlom a Jadranska Ligát... az a stílus nem fekszik az ilyen tehetséges és technikás játékosoknak... inkább az Olasz...

Ezé hozzászólása
Ezé17373
2008.12.20. 20:42

A szirányi tromler kettős a szentesbe nem férne be nem hogy válogatottba

B (régi) hozzászólása
2008.12.20. 13:41

Az összes rivális nemzet közül a montenegróinak a legjobb a bázisa. Mélyen gyökerező vízilabda kultúra, magas szintű játékos és utánpótlás állomány, rengeteg pénz, totális támogatás. A most kezdődő olimpiai ciklusban ők lehetnek a legnagyobb favoritok, ha nem figyelünk eléggé oda... Már értem, hogy Petar Porobics anno a szétesésénél miért a montenegrói színeket választotta... Én egyébként kezdem gyanítani, hogy Montenegró nem csak az egykori szerb-mnegrói közös állam vízilabda bázisa, de a komplett Jugoszlávia is a Kotori-öböl környékéről szívhatta magába a vízilabda "vírust". Madaras, Kásás, Benedek, Marcz, Kiss G., Steinmezt Á., Gór-Nagy, Fodor, Varga 1, Szirányi, Tromler. Két kapussal komplett olimpiai bajnok csapatot lehetne összeállítani a külföldön játszó magyar pólósokból. Ha a fele itthon játszana, már nem kellene azon aggódni, hogy lesz-e ismét final fouros csapata a magyar bajnokságnak...

Yoda hozzászólása
Yoda17350
2008.12.19. 23:12

Ha Smith továbbra is így "aprít" előbb utóbb (S)Miss lesz belőle...HAJRÁ MAGYAROK! MAGYARPÓLÓ!

:) hozzászólása
:)17348
2008.12.19. 22:40

En egyett ertek veled ,de azert jo lenne ha vissza jonnenek kasasek es a tapasztalatukkal erositik meg ojbban a magyar bajnoksagot ez szerzik nekunk az ermeket,mert ha itt lennenek bar milyen csapatott legyoznenk ,a kotor vagy a jug ,herceg novi,partizant , HAJRA MAGYAROK

BT hozzászólása
BT17347
2008.12.19. 22:11

"mid pedig a vízparton " - mind Nem kérek engedélyezést, csak jelzem az elírást a szerkesztők felé.

BT hozzászólása
BT17346
2008.12.19. 22:06

"Csütörtök - szombat - hétfő - minhárom napon" - mindhárom. nem kérek engedélyezést, csak jelzem az elírást a szerkesztőknek.

Dmp7 hozzászólása
Dmp717345
2008.12.19. 22:00

Megnéztem a videót, szerintem undorító ahogy Ádámot fejbe ütötték.

Zsoci hozzászólása
Zsoci17344
2008.12.19. 21:59

A montenegróiakat alapból nem kedveltem, mert már találkoztam jó párral, és csak elég kevés volt szimpatikus (szóval azért mindenhol akadnak jófejek is). Alapvetően a polonak nem erről kéne szólnia. Meg semmilyen sportnak, a szlovákok is egy nagy f*szfejek voltak. 1 év után jöjjenek vissza a Magyarok Magyarországra! Jobbulást mindenkinek!

- hozzászólása
-17343
2008.12.19. 20:12

nem három m agyar játékos szerepel a döntőben? :)

Én hozzászólása
Én17341
2008.12.19. 18:30

Így olvasva is úgy érzem hogy ez a Herceg Novi - Kotor a szezon eddigi legjobb meccse lehetett... mindkét csapat a világ élvonala,borzasztóan erosek, ahogy a Budva is, és a bajnokságban még hozzávesszuk a JUGot és a Mladostot egy olyan eros bajnokságot hoztak ossze jadranska Liga néven, amely messze a világ legerosebb bajnoksága, az Olasz már elbújhat mellette, ott van egy Recco az igaz de itt meg van 5 sztárcsapat, de a tobbi csapatnak sem kell szégyenkeznie, mert mondjuk az ottani kozépcsapatok a Sibenik,mondjuk az ilyen cattaro simán vernék a magyar kozépcsapatokat - UTE-t,Pécset,a Fradit már nem biztos... a gyengébb csapatok a tabella vége felé pedig ugyanolyan simán vernék a magyar hátsó csapatokat a Fehérvárat,Szolnokot,Szentest... bombaeros az a bajnokság, de a Magyaroknak nincs szukséguk rá,hogy csatlakozzanak hozzájuk... itthon is vannak jó csapatok, most kapott a sport egy kis támogatást,remélem jó helyre kerul az a pénz,remélem,hogy erosodik a sportág, és ugy érzem hogy ezek a Montenegrói,Horvát csapatok egy kicsit túl is lesznek hajtva a bajnokság végére... másrészt a Partizan,Recco gyenge bajnokságokban is képesek világszínvonalon teljesíteni... így is sokat panaszkodnak a magyar játékosok is, hogy mennyire fáradtak,pedig még csak félév van és nem is játszanak annyira sok kemény meccset, mint a Jadranskások... a bajnokság nálunk sem rossz, az Olasszal lassan felveheti a versenyt az élcsapataink pedig nagyon erosek... szégyenkeznunk nem lehet... visszatérve a meccshez: gratula mindhárom magyarnak!!!! Ádinak kulonosen, mert ilyen kemény meccsen kiválóan teljesített megint! nagy kuzdo a srác, a legjobb magyar centerunk! A Kotor elhozza a kupát...