FACEBOOK

Nagy nehezen elutazott az Eger

Nagy nehezen elutazott az Eger
hozzászólás, 2008.12.12.

A szerda óta, határozatlan ideig tartó ferihegyi sztrájk legnehezebb napján, pénteken indult Párizs érintésével Marseille-be, szombati Euroliga csoportmérkőzésének helyszínére az Eger csapata. Birosék több mint három órával a tervezett indulás előtt beálltak a sorba a 2B terminálnál, ahol az összes járat utasait fogadták. Itt csatlakozott a többiekhez Bárány Attila, akinek csütörtökön kisfia született, így az elmúlt egy napot feleségével töltötte a kórházban.


A becsekkolás még viszonylag simán ment, ám a biztonsági kapunál nagyon sokáig kellett sorban állniuk a vízilabdázóknak is.

Eleve késéssel szálltak be a gépbe, ahol a kapitány újabb kényszerű várakozásról tájékoztatta az utasokat. Végül a tervezett 12.25 helyett 13.43-kor felszállt a repülőgép, s így bizonyos, hogy a csapat a francia főváros repülőtérén eléri a marseille-i csatlakozást, vagyis lesz meccs szombat este 19.15 órakor.

Munkatársunk a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával kíséri el a magyar csapatot, s élőben számol be a szombati mérkőzés fejleményeiről.

Tudósítónk, Kánya Dávid a francia fővárosból azt jelentette, hogy a csapat Párizsban egy órát várt a csomagokra, így már rohanni kellett, hogy elérjék a marseille-i járatot, s ez szinte az utolsó másodpercekben sikerült. (A csomagokat azért nem közvetlenül marseille-i címzéssel adták fel, mert egyáltalán nem volt biztos, hogy elérik Párizsban a csatlakozást. Így az utazási iroda javaslatára Párizsban bevárták a csomagokat, kimentek a reptérről, és újra becsekkoltak...)

Kora este szerencsésen megérkezett a csapat Marseille-be, ahol négy kisbuszban araszolgattak a csúcsforgalomban egy órácskát. A lassú utazás közben kiderült, hogy Szécsi Zoli még soha sem járt Marseille-ben, Biros Peti is csak egyszer, edzőtáborban, még a Honvéddal.

A fiúk elemezték a játékvezetőket is: a szombati meccset egy olasz hölgy(!) és egy szlovák férfi vezeti majd. Taccini még soha nem vezetett férfi Euroliga-meccset, eddig az itáliai bajnokságban tevékenykedett. (Kása tudna róla mesélni, őt állította már ki végleg cserével, nem is akármilyen meccsen, a bajnoki döntő utolsóelőtti találkozóján, ezért aztán Tomi nem is játszhatott a bajnoki címet jelentő utolsó győztes Recco-meccsen...). A szlovák úriember pedig nem más, mint Kratochvil, akinek neve a hazai vízilabda-rajongók körében bizonyára ismerősen cseng, és nem feltétlenül pozitív értelemben. 

Varga Zsolték egyébként nem tartanak a franciáktól, úgy vannak vele, hogy bármilyenek a körülmények, azért jöttek, hogy megoldják, amit meg kell, mindenképpen nyerni akarnak.

A szállodai szobák elfoglalása után nem sok idő maradt, és máris indulhattak a játékosok az esti átmozgató edzésre, a CN Marseille uszodájába.
  

 
Reggel torokfájásra ébredt Varga II. Zsolt, ezért a reggeli során a forró tea ivását preferálta. Egyebekben mindenki jól van, kicsit összegyűrődtek az izmok, a fárasztó utazás reggel éreztette hatását.
A csapat megtartotta délelőtti edzését a festői szépségű helyen lévő uszodában. Fotóinkon látszik, hogy a mieink jó hangulatban ismerkedtek a környékkel, a nyilatkozatokból pedig egyértelmű, hogy bizakodva várják az esti meccset.


VARGA II. ZSOLT a vlv-nek:

- A hosszú utazás után mindenképpen úgy gondolom, hogy nagyon komolyan kell venni a mérkőzést, oda kell figyelni, mert egyrészt a víz is meleg, másrész  az ellenfél nagyon jól úszó csapat, vigyázni kell, nehogy leforduljanak minket. Ha támadásban hozzuk azt az állandó játékot amit tudunk, akkor nem lesz probléma.

- Nagyon elfáradtatok a tegnapi hosszú utazás alatt?

- Érdekes, hogy tegnap, amikor tizenkét órás út után megérkeztünk, edzettünk egyet, és én teljesen jól éreztem magam a vízben. Most, a reggeli úszásnál éreztem, hogy kijött rajtam, kicsit olyan "fáradtkás" vagyok, de majd pihenek egyet délután. Gondolom mindenki hasonlóképpen van vele.

- A vízilabdában ritka, ma mégis női bíró lesz a meccsen. Ez jelenthet valamit?

- Remélem nem jelent semmit. Megpróbálok ezzel nem foglalkozni, és gondolom, hogy a csapat is azon lesz, hogy ezzel ne foglalkozzunk.

- Egészségileg mindenki rendben van?

- Úgy gondolom, hogy semmi különösebb probléma nincsen, mindenki "99 százalékos".

BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy mindenkféleképpen meg kell verni őket, aki itt pontot veszít vagy kikap, annak szerintem semmi esélye nincs a továbbjutásra. A másik két csapat, a Vasas és a Belgrád oda-vissza meg fogja verni a Marseille-t, úgyhogy ez nekünk is kötelező.

- Hogy készültetek a franciák ellen? Szereztetek videót?

- A Belgrád elleni meccsüket kaptuk meg, de semmi értelme nem volt megnézni. Az első negyed után érdektelenné vált a meccs, nagyon megverte őket a Belgrád. A csapat francia játékosokkal van teli, egy magyar van. Ha normálisan játszunk, akkor nem lehet probléma az itteni győzelem.

- Az utazás sokat kivett belőletek?

- Nem volt nagyon pihentető út, de bízom benne, hogy annyira össze tudjuk szedni magunkat, amennyire kell, szerintem inkább fejben fog eldőlni ez a mérkőzés, nem fizikálisan. Magabiztos játékot várok. Borzasztó lenne, ha itt nem nyernénk, akkor vége is lenne az Euroliga-szereplésünknek. Remélem, hogy boldog karácsonya lesz mindenkinek és úgy mehetünk pihenőre, hogy még marad esélye a csapatnak a továbbjutásra.

vlv-fotók Marseille-ből

A mérkőzés és élő közvetítésünk szombaton 19.15-kor kezdődik.


5 régi hozzászólás

homburg hozzászólása
homburg17167
2008.12.13. 11:28

Ingyenes belépő egy Euroliga meccsen: nem szorulnak rá... Vagy a Lyon elleni foci meccs miatt nem számítanak sok szurkolóra. Mind1: Hajrá Eger!

nane hozzászólása
nane17166
2008.12.13. 10:11

Szerintem Taccini vezette Kotor-Vasas Euroliga meccset is...

én véleményem hozzászólása
2008.12.13. 07:21

Kedves Szerkesztők! Ms Tacchini szerintem vezetett Euroliga mérkőzést, és nem is egyet. Lásd Kotor-Vasas EL negyeddöntő 2008/03/26. Több figyelmet, és nem kell mindent elhinni amit valaki(k) mondanak...

homburg hozzászólása
homburg17163
2008.12.12. 20:45

Itt is gratula Timinek és Attilának az "utánpótláshoz". Holnap mindent bele: Hajrá Eger!

Najó hozzászólása
Najó17161
2008.12.12. 19:18

Remélem, a meccs könnyebb lesz! Hajrá Eger!