FACEBOOK

Itt az újabb kupahétvége - a vlv előzetese

Itt az újabb kupahétvége - a vlv előzetese
hozzászólás, 2008.12.12.

A hétvégén ismét a nemzetközi tornák kerülnek előtérbe. A magyar Euroliga-csoportban az Eger Marseille-ben próbál nyerni, a Vasas itthon fogadja a Partizan Belgrádot. A LEN Kupában szereplők közül a Honvéd Athénba utazik bebiztosítani a hazai pályán lényegében már kivívott továbbjutást, míg a Szegednek egygólos hátrányt kell behoznia a montenegrói Cattaro ellen.

A három héttel ezelőtti kupaforduló vlv-s tudósítása

A hétvége programja:

Euroliga, D csoport:

VASAS-Partizan Belgrád (szerb) - szombat, 18.00 (élőben a Sport 2 televízióban és a vlv-n)

VARGA DÁNIEL (Vasas) a vlv-nek:

- Tudom, hogy néhányszor már mondtam, hogy az őszi szezon legfontosabb meccse következik, de ez mindig így volt, aztán az újabb mérkőzés felülírta... Most viszont talán tényleg vitathatatlanul megáll ez a minősítés. Ennek megfelelően készülünk fizikailag, mentálisan, szellemileg.

- Ez mit jelent egészen pontosan?

- Fizikailag: kialakítottunk egy mikrociklust, elvégeztünk egy minialapozást, ez a részleteket tekintve nem hiszem, hogy túl izgalmas az olvasóknak. Szellemileg: videóztunk, elemeztünk, sőt ezek eredményeként már bizonyos dolgokat gyakoroltunk a vízben is. Mentálisan: beszélgettünk arról, hogy mi várható, mire lehet számítani, beleértve a légkört, a hangulatot is.

- És összességében mire jutottatok?

- A Belgrád nagyon erős csapat. Az Euroligában egyike a végső győzelemre is esélyeseknek. De én úgy gondolom, hogy ez rólunk is elmondható. Jól ismerjük őket, részben azért, mert sikerült sok videót szereznünk, részben pedig azért, mert tőlünk szinte mindenki játszott már ellenük, ha nem klubszinten, akkor a válogatottban. Azt mondhatom, hogy még a jellemző egyéni megoldásokkal is tisztában vagyunk. És úgy gondolom, hogy a magyar vízilabda mindig több meglepetéssel képes szolgálni, mint a szerb - ezt várom most is.

- Biztosan tudtok arról, hogy a szegediek a hét első felében Belgrádban kétkapuztak szombati ellenfeletekkel. Kaptatok friss információkat?

- Igen, Kuncz Tomi felhívott minket és „leadta a drótot”, nagyon rendes volt tőle. Elmesélte a kétkapuzásokon tapasztaltakat, ami nagyon hasznos volt, mert megerősített minket azokban a dolgokban, amiket a korábbi információk alapján leszűrtünk.

- Két, a végső győzelemre is esélyes csapat küzdelmében mi dönthet?

- Egy dologban biztosan nem lesz különbség a két csapat között, és ez a motiváltság. Ami dönthet, az például a hazai környezet, a fantasztikus hangulat, amire számítok. Ezúton is kérek, invitálok mindenkit, jöjjenek minél többen, buzdítsanak minket! Ami pedig a várakozásaimat illeti, nos, mégiscsak mi vagyunk a magyarok, nekünk kell megmutatni, hogy milyen az igazi vízilabda – igyekezni fogunk!


Marseille (francia)-EGER  - szombat, 19.15 (élőben a vlv-n)

A vlv munkatársa a csapattal együtt utazik, ha a ferihegyi sztrájk nem szól közbe, akkor pénteken délben indulnak. Az  útibeszámoló - a meccs előtti szokásos esélylatolgatásokkal, nyilatkozatokkal - pénteken lesz olvasható a vlv-n. Helyszíni tudósításunkat a Volvo Autó Hungária Kft. támogatása teszi lehetővé.

A csoport első két mérkőzésén:

Eger-Vasas 7:9 (1:3, 3:3, 1:2, 2:1)

Partizan Belgrád-Marseille 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1)


Euroliga, A csoport:

Sturm Csehov (orosz)-Jug Dubrovnik (horvát) - szombat, 19.00

PRO RECCO (olasz)-Volgográd (orosz) - szombat, 20.30

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

Kezdeném a legfontosabbal: nyernünk kell! Az első meccsen kikaptunk Dubrovnikban, ők nyertek, így máris elszállhatunk. Őszintén szólva nem nagyon ismerem a Volgográdot, illetve annyira, hogy tavaly játszottunk velük. Akkor - meglepő módon - idegenben simán nyertünk, itthon nehezebben. Hogy mennyiben változtak, nem tudom. Mindenestre az első fordulóban megverték a Csehovot, úgyhogy oda kell figyelni szombaton!

A csoport első két mérkőzésén:

Dubrovnik-Pro Recco 10:9 (3:3, 2:0, 3:3, 2:3)

Volgográd-Sturm Csehov 8:6 (2:2, 2:2, 4:1, 0:1)


Euroliga, B csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)-Mladost Zágráb (horvát) - szombat, 12.00

BUDVA (Montenegrói)- Herceg Novi (montenegrói) - szombat, 18.00

GÓR-NAGY MIKLÓS (Budva) a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccs lesz! A hazai mérkőzéseket mindenképpen hozni kell, s ezután következik csak az, hogy idegenben is jól kell játszani, lehetőség szerint azokat a meccseket is hozni kell, ezt várják a szurkolók is.

- Nem féltek a Herceg Novitól? Elég magabiztosan vezetik a Jadranska Ligát...

- A Herceg Novi, vegyük úgy, hogy jelenleg a legjobb formában lévő montenegrói csapat, habár a Kotor is nagyon jól játszott a pénteki meccsen. Fel kell vennünk a kesztyűt, jól kell játszanunk.

- A csoportotokban két montenegrói csapat van. Nem vetődik fel, hogy esetleg taktikázhattok?

- Szerintem nem. Nekem legalábbis még nem szóltak...

A csoport első két mérkőzésén:

Mladost Zágráb-Budva 7:6 (1:1, 2:0, 2:3, 2:2)

Herceg Novi (montenegrói)-CNA Barceloneta (spanyol) 7:6 (2:0, 0:4, 4:1, 1:1)


Euroliga, C csoport:

Sibenik (horvát)-Olympiakosz Pireusz (görög) - szombat, 19.00

Brescia (olasz)-Primorac Kotor (montenegrói) - szombat, 21.00

STEINMETZ ÁDÁM (Kotor) a vlv-nek:

Mindenképpen szeretnék továbbjutni a csoportból, amihez a hazai meccseket feltétlenül hozni kell, de idegenben is szükség van bravúrra. Mindenképpen győzelemért játszunk, nem hiszem, hogy egy esetleges döntetlennel elégedetlenek lennénk. Mindenesetre annak alapján, ahogy a Mladostot megvertük, komoly esélyünk is van a pontszerzésre. 

KISS GERGELY (Kotor) a vlv-nek:

Igyekszünk győzelemre játszani. Igazából érdekes csapat ez a Brescia, elgondolkoztam rajta, hogy elég öregek, harminc fölöttiekkel játszanak, elég kevés a fiatal. Biztos nagyon rutinosak, de szerintem a dinamikus játékkal van keresnivalónk Bresciában. Úgy néz ki, hogy sérültünk nincs, most már teljes a keretünk.

A csoport első két mérkőzésén:

Kotor-Sibenik 13:6 (4:3, 2:2, 5:1, 2:0)

Olympiakosz Pireusz-Brescia 10:7 (1:1, 4:2, 2:1, 3:3)


LEN Kupa, nyolcaddöntők, visszavágók:

Vouliagmeni-HONVÉD - szombat, 14.00

MOLNÁR TAMÁS:

Úgy gondolom, hogy a továbbjutás már eldőlt, de a csapat lendületben van, elvárjuk magunktól a győzelmet, nem csak a továbbjutást. Teljes erőbedobással fogunk küzdeni, nyerni megyünk ki.

- Mindenki egészséges?

- Andrei sajnos belázasodott, egyébként mindenki rendben van.

- Nincs bennetek aggodalom a görögországi belpolitikai helyzet miatt?

- Ezt a kérdést minden fórumon "lezongorázták", a LEN, a Külügyminisztérium, a magyar nagykövetség szintjén egyaránt, s úgy gondolom, hogy a biztonságunk miatt nem kell aggódni.

Az első mérkőzésen:

HONVÉD-Vouliagmeni 12:3 (6:1, 2:0, 2:2, 2:0)



SZEGED-Cattaro (montenegrói) - szombat, 18.30

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged) a vlv-nek:

- Megpróbálunk túllépni a legutóbbi bajnoki fordulóban történteken - nem egyszerű. Kint voltunk Belgrádban három napig, próbáltuk ellesni, milyen a vízilabda felsőfokon, hogy is kéne játszani. Úgy érzem, jó tapasztalatokat gyűjtöttünk, és szerencsére a Cattaro nem a Belgrád. Ez a mecs lehet az ami (kicsit) szebbé tudja tenni ezt a négy hónapot - már ha szebbé lehet tenni egyáltalán. Remélem, a szurkolóink még egyszer kitartanak mellettünk, egy dolgot tudok ígérni: mindenki ki fogja köpni a tüdejét, bele fogunk dögleni a vizbe. Remélem, sikerül elérni a célunkat és tovább tudunk menni.

- A Pécs elleni meccs után volt valami beszélgetésféle a csapattagok között?

- Volt igen, beszélgettünk és úgy érzem mindenki tudja, hogy mit rontottunk el nagyon, s hogy a hétvégén milyen komoly feladat vár ránk.

- A csapat teljes? Beteg? Sérült?

- Csuvinak fáj a lába, Lehmann Pistának a lapockája és még mindig nem egézséges Vejzagics.

- A Belgrád milyen, a Vasas mire számíthat?

- Nagyon kemény ellenfél, emberelőnyben és lefordulásban kegyetlenek. Fizikálisan erősek, de nem féltem a Vasast...

Az első mérkőzésen:

Cattaro-Szeged 5:4 (2:0, 2:2, 1:2, 0:0)

7 régi hozzászólás

Csaszi hozzászólása
Csaszi17164
2008.12.12. 21:37

Nem tudom, hogy ki a felelős a Vasas hazai mérkőzéseinek lebonyolításáért, de ha olvassa, akkor kérem, hogy tegyen arról, hogy változás legyen abban a minősíthetetlen gyakorlatban, hogy az 1 db. jegypénztárat 1 órával a mérkőzés előtt nyitják ki, rákényszerítve 1-2 ezer embert, hogy a billiárd asztalok között keringő sorokban, 30-40 percet várakozva vegye meg a jegyét. Van valami különös oka, hogy miért nem lehet az uszoda pénztárában 1-2 nappal a mérkőzés előtt kényelmesen megvásárolni a jegyeket, vagy legalább 3-4 órával a mérkőzés előtt kinyitni a 'billiárd termes pénztárat' ? A kulturált, (fizető !) néző, szurkoló centrikus hozzáállás reményében. Cs.

Rebo hozzászólása
Rebo17162
2008.12.12. 19:36

Mindenki legyen ott a Komiban, aki csak tud. Segitsünk a csapatnak, hogy győzzön. Hajrá Vasas !!!

móka hozzászólása
móka17159
2008.12.12. 17:29

A holnapi derbi valóban az egyik legnehezebb meccs lesz, a csoportunkban mindenképp,és be is fogjuk húzni!Én nem féltem a csapatot,azai medencében esélyesebb a Partizannál.A kulcsjátkosok ha odateszik magukat,amiben biztos vagyok,akkor nem lehet gond.Jó lenne megismételni a tavalyi Dubrovnik elleni hazai meccset az igazi parédé volt és azért ez a Partizán nem egy Dubrovnik,még ha iszonyatosan erős is.A magyaros virtus felül kell hogy kerekedjen az erővízilabdán!Remélem telt ház lesz a Komjádiban,jöjjön mindenki aki csak él és mozog!!Nagyon kell a bíztatás a srácoknak,és ez a meccs létfontosságú a csoportban!!HAjrá VASAS,ANGYALFÖLD!!!!

Ktoni hozzászólása
Ktoni17155
2008.12.12. 11:44

Gartulálok Bárány Attilának és kedves feleségének, sok boldogságot!

B (régi) hozzászólása
2008.12.12. 10:02

Hihetetlen ez a Partizán. Közel s távol egyetlen valamire való ellenfele sincs az országban, mégis esélyes a végső Euroliga győzelemre. Ennyit számít, ha magyar csapat a legkézenfekvőbb edzőpartner... ;) Nagyon szorítok a Szegednek, bitang nehéz lesz, szerintem. Ha jól gondolom, akkor reálisan kettővel kellene nyerni a továbbjutáshoz, ami egy ilyen kifejezetten erős montenegrói csapat ellen egyáltalán nem könnyű feladat.

p hozzászólása
p17153
2008.12.12. 09:08

hajra laci

bézsi hozzászólása
bézsi17152
2008.12.12. 05:22

Hajrá EGER! Sok boldogságot Bárány Attilának,mert egy picurral gyarapodott a kis családja!!