FACEBOOK

Eger-Vasas a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében

Eger-Vasas a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében
hozzászólás, 2008.11.29.

Az Eger simán, a Vasas drámai csatában, hosszabbítás után nyerte meg elődöntőjét a Magyar Kupában, szombaton. Tudósítások, gólok, videónyilakozatok.

Nem volt telt ház az egri Bitskey Aladár uszodában az elődöntők napján. Az UTE-Eger mérkőzés előtt átadták Biros Péternek a legjobb férfi felnőttjátékosnak járó díjat, amit a szövetség ítélt oda.

A két elődöntőben:

UTE-Eger 6:13 (1:3, 2:4, 1:2, 2:4)
Bitskey uszoda, Eger. v: Fekete, Petik
UTE: Pelle – Suti 2, Rékási, Létay 2, Salamon 1, Somogyi, Máthé. Cserék: Kéri, Szabó N. 1, Debreczeni, Olasz, Kotsidis, Szabó B. Edző: Petrovics Mátyás
Eger: Szécsi – Decker, Nyéki, Bárány 3, Kiss Cs. 1, Hegedüs 1, Varga II. Zsolt 3 Cserék: Sántavy, Feltham 1, Binder 2, Bundschuh 2, Hárai, Biros, Valics. Edző: Gerendás György
Gólok - emberelőnyből: 11/2, ill. 7/3
Gólok - ötméteresből: 1/1, ill 4/2
Kipontozódott: Sántavy (28.p.)

Az Újpest csak 1:1-ig tudta tartani a lépést, ettől kezdve az Eger egyre magabiztosabban játszva, szép gólokat lőve folyamatosan növelte előnyét és nagy fölénnyel nyerte a mérkőzést.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

vlv-videók


Biros Péter nyilatkozata



Varga II. Zsolt nyilatkozata



"Hajrá Eger!"

Suti első gólja

Binder Szabolcs első gólja

Hegedüs gólja

Feltham elhibázott büntetője

Bundschuh első gólja

Feltham gólja

Szabó Nándor gólja

Kiss Csaba gólja

Létay első gólja

Varga II. Zsolt első gólja

Bundschuh második gólja

Varga II. Zsolt második gólja

Salamon gólja

Biros kimaradt ötméterese

Bárány második gólja

Bárány harmadik gólja

Varga II. Zsolt harmadik gólja, ötméteres

Suti második gólja

Binder második gólja

Létay második gólja


Vasas-Honvéd 10:9 (3:2, 2:1, 2:0, 1:5, 1:0, 1:1) hosszabbítás után 
Bitskey uszoda, Eger. v: Juhász, Kun
Vasas: Nagy V. – Katonás, Kovács R. 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Steinmetz Barna 2, Kis Gábor. Cserék: Takács, Kállay 1, Hosnyánszky 2, Vörös, Tóth M. 1, Hőna. Edző: Földi László
Honvéd: Gergely – Székely, Vindisch 1, Iosep 1, Szivós 3, Molnár 1, Vári 1. Cserék: Jansik, Matajsz, Paján 2, Bátori. Edző: Vad Lajos
Gólok - emberelőnyből: 9/4, ill. 11/4
Kipontozódott: Takács Bálint (27.p.)
Kiállítva – cserével végleg: Molnár Tamás ( 22.p.)

Az első három negyedben a Vasas jó játékkal nagy előnyt harcolt ki, hiszen a rendes játékidő utolsó negyedét 7:3-as piros-kék előnnyel kezdték a csapatok. A Honvéd a sírból hozta vissza a meccset, kiharcolta a döntetlent, de a hosszabbításban (játékosaik szerint vitatható bírói ítéletek miatt) vereséget szenvedett.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

TZS-képek a mérkőzésről


MOLNÁR TAMÁS, a Honvéd csapatkapitánya a lefújás után közvetlenül adott videónyilatkozata helyett a késő esti órákban telefonon a következő nyilatkozatot adta a vlv-nek:

"A meccs után egy kicsit még túlzottan ingerült voltam, de fenntartom azt, hogy az az eljárás, amit a szövetség képvisel, nevetséges. Hogy egy meccs után az ember nem mondhatja el a véleményét, mert a szövetség vagy a játékvezetői testület, nem is tudom, irányelveket ad ki, ami szerintem mindenféle jogelvvel, szabállyal ellentétes. Nem is szeretnék ebbe belefolyni és tényleg tudatosan próbálok arra készülni, hogy nem foglalkozom a játékvezetőkkel, de amikor az ember tényleg a fülén veszi a levegőt és az életéért küzd, akkor nehéz erre odafigyelni. Nagyon sajnálom, hogy nem a medencében dől el a mérkőzés.

Mérkőzés után a medenceparton a semleges nézők sajnálkozásukat fejezték ki, hogy így alakult, még néhány Vasas-játékos is majdnem elnézést kért a meccs után.

Az óriási probléma az, hogy gyakorlatilag mi húsz órát vagyunk az uszodában, nekünk az egzisztenciánk múlik ezen, hogy bejutunk-e egy Magyar Kupa-döntőbe vagy sem. Olyan emberek jönnek le, rontják el, teszik tönkre a mérkőzést, akik azért másként foglalkoznak ezzel. Nekik meg kellene becsülni, hogy itt lehetnek és ilyen játékosoknak, akik a magyar vízilabdában játszanak, vezethetnek egyáltalán mérkőzést. Felelőtlenségnek tartom ezt különösen olyan körülmények között, hogy jelen pillanatban a vízilabda az életben maradásért küzd. Ha ilyenek fognak történni, akkor az biztosan nem segít és úgy érzem, hogy nekem mint háromszoros olimpiai bajnoknak el lehet és kötelességem elmondani mindenfajta fórumon, hogy ez nem folytatható, mert ennek nagyon szomorú következményei lesznek."

vlv-videók:

Gergely István nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



"Hajrá Vasas!", "Hajrá Honvéd!"

Kovács Róbert gólja

Steinmetz Barnabás első gólja

Molnár Tamás gólja

Vári Attila gólja

Varga Dénes-kapufa

Varga Dániel első gólja

Iosep gólja

Varga Dénes gólja

Tóth Márton gólja

Kállay gólja

Honyánszky első gólja

Szivós Márton első gólja

Paján második gólja

Szivós Márton második gólja

Szivós Márton harmadik gólja

Steinmetz Barnabás második gólja

Varga Dániel második gólja

Vindisch gólja

Az utolsó 32 másodperc

A Vasas-Eger döntő vasárnap 12:30-kor kezdődik.

22 régi hozzászólás

bézsi hozzászólása
bézsi17055
2008.12.07. 10:25

Teljesen igaza van Molnár Tamásnak! Mi az hogy az ember nem mondhatja el a véleményét???Ha fos volt a bíró,akkor fos volt.Nem vagyok ügyvéd,de ez szövetségi határozat "kicsikét" sérti a szabad véleménynyilvánítás jogát!

Én hozzászólása
Én16835
2008.11.30. 20:42

Megmondom én mi a teendő: a kiállításokkal ma már nem nagyon mernek csalni a bírók, mert bekerül a statisztikába.,.. a kontrákkal viszont csalnak rendesen, ha a kontrák is bekerülnek hivatalosan a statisztikákba, akkor kevesebb korrupt döntíés születne, és élvezhetőbb lenne a vízilabda... én ezt hangoztatnám a vizilabda szövetségnél is, mert sztem nem rossz 5let..

Zsoci hozzászólása
Zsoci16766
2008.11.30. 11:47

Nekem erről csak annyi a véleménye, hogy bár VASAS fan vagyok, a bíráskodással nagyon sok baj van. Az most mellékes ebben a témában, hogy melyik csapat javára, mert hol így, hol úgy, de ezen akkor is változtatni kéne! Ráadásul ez néha a segített csapatnak is rossz, hiszen lehet, hogy bírói segítség nélkül is győznének, tisztán, és az sokkal jobb érzés. Nem hiszem, hogy akármelyik magyar csapat lefizetne egy játékvezetőt, de az saját maga szorakoztatására eldönti ezt a kérdést magában, és kész... Azt meg már tanítják nekik, hogy egyre több kontra legyen, és szerintem pont ez kezdi ölni a pólót, hiszen ez a támadójáték rovására megy. Na ennyi. Hajrá VASAS!

nyúl hozzászólása
nyúl16765
2008.11.30. 11:30

Szerintem nem ciki 20 órát az uszodában lenni jogászként.Gondolom ,azért nem mondhatja el a véleményét,mert egyes szurkolóknak ez okot adna a balhézásra...

Józsi47 hozzászólása
2008.11.30. 10:35

Molnár dr. nyilatkozatáhot meg csak annyit,hogy meglehet a bírók belenyúltak ebbe a mérkőzésbe.Nem láttam a meccset,de nem tartom kizártnak.Ilyen azonban volt már korábban és lesz a későbbiekben is.Olyan is volt,nem is egyszer,hogy a Honvéd volt a bíráskodás haszonélvezője.

Józsi47 hozzászólása
2008.11.30. 10:25

Nagy tiszteletem Gergely Istvánnak,olimpiai bajnokhoz méltó nyilatkozatáért.

c hozzászólása
c16762
2008.11.30. 10:21

RE: szntem a kornyezo orszagok bajnoksaganak osszevonasan kene elgondolkodni =)

régi egri hozzászólása
2008.11.30. 10:03

Na igen itt nemzetközi viszonylatban gondolkoztam el elsősorban, miszerint erős bajnokság erős (legerősebb) csapata kell és reprezentáljon, minél nagyobb tekintély kell az EL-ben is, ami nem árt. De lehet hogy rossz (vagy rosszul megfogalmazott) gondolatok ezek, most így sikerült. EGER!!!

Salvador Gomez hozzászólása
2008.11.30. 10:01

Hajrá vízilabda!!!! Mindegy ki nyer. A lényeg hogy Londonba mi nyerjünk!

Salvador Gomez hozzászólása
2008.11.30. 09:56

Csak sajnálni tudom azokat akik itt köpködnek akár vasas,honvéd, vagy egri játékosra, edzőre! Én vagyok a legszerencsésebb mert a jó meccseket élvezem, és nekem mindegy hogy ki nyer!!! Minden csapatot szeretek és minden játékost elismerek. Az egyetlen sport amiben mi magyarok sikeresek voltunk,vagyunk és leszünk a világon! London a cél!!! Legyen meg a negyedik!!!

c hozzászólása
c16757
2008.11.30. 09:46

RE: csalodast okozol.. kirakatcsapat..?

macskako  hozzászólása
2008.11.30. 09:31

Jo reggelt Mkinek ! Eljott a finale napja . Eger - Vasas Sajna nem latom eloben ,csak videorol ,valamikor delutan . Azert megprobalok pozitiv impulzusokat kuldeni ,innen messzirol . Tehat : Hajra VASAS !! Udv Mkinek !

régi egri hozzászólása
2008.11.30. 09:31

Bocs Flóri h hozzászólok, de kirakatcsapatok mindig is voltak meg lehet h kellenek is nemtom. Most a Vasason a sor, de remélem szépen araszolgat majd a Honvéd és MI is! Na és gyerünk már Szeged, Baksa! Hajrá EGER!!!

macskako hozzászólása
2008.11.30. 09:29

Florinak . Szep sportag ez a vizilabda . Kar,hogy te csak 4 eve koveted . Vasast tamogatjak ,irtad . Nos ,a legutobbi OB I-es donto statisztikait ,ill . videofelveteleit ajanlanam szives figyelmedbe . /Kulonosen a 3. meccset !/ Utana ...

macskako hozzászólása
2008.11.30. 09:26

Molnar Tamas figyelmebe : 2002 majus 18.-an nem biroztal ,ugye ? 2003 marciusaban a VASAS - Domino /10-5 / MK elodonto utan sem biroztal . /Tdod ,amelyik meccsen a VASAS 4 fort kapott ,mig a domino 14-et ... / Iden aprilisban ,amikor szandekosan leutotted a Kovacs Robit a koerben ,s a sporik nem zavartak ki ,akkor sem biroztal . Most mi ez a siras-rivas , Papesz ???

sasa hozzászólása
sasa16752
2008.11.30. 08:50

ha a bírókban komoly eltökéltség lett volna, hogy a honvéd ne nyerjen, akkor 7-3 után nem biztos, hogy az 1-5 megvalósulhatott volna. a játékosok meccs utáni nyilatkozatai mindkét oldalon civilizáltak voltak. molnár tamás nyilatkozatát viszont kiábrándítónak tartom. különösen az az intelme tetszett, hogy a bírók vegyék megtiszteltetésnek, hogy pl.neki fújhatnak. azt gondolom, hogy az ebből a gondolkodásból áradó feudális szemlélet az elmúlt évtizedekben már sokat ártott a magyar vízilabdának. szerencsére nincsenek előjogok, csak az adott pillanat van és a meccsek továbbra is a vízben dőlnek el, amibe a jó vagy rossz bíró is beletartozik. ráadásul 34 évesen jogászként azzal végképp nem kérkednék, hogy napi 20 órát tölt az uszodában. ez is egy egyfajta szegénységi bizonyítvány.

Flóri hozzászólása
Flóri16751
2008.11.30. 08:25

Dr.Molnár Tamásnak teljesen igaza van. Meddig hagyjuk még, hogy a bírók meccseket befolyásoljanak ? Ezen a lapon az a szokás, hogy akinek más véleménye van, azt kitörlik. Mondja már ki valaki, hogy a vasast támogatják a bírók és a szövetség is. Hajrá Eger !!!! Ma akkor is nyerünk, ha a bírók a fejükre állnak !

Béla hozzászólása
Béla16750
2008.11.30. 07:52

Molnárnak van a képén bőr!(Hát ezt mindíg is tudtuk)A honvédon amikor több volt a lé akkor a bírok még szabaddobást is csak vonakodva adtak az ellenfélnek!Láttam ott mérközést 14-2 kiállítási arányba!

Rebo hozzászólása
Rebo16749
2008.11.30. 05:54

Tulajdonképpen mi történt, ami miatt ilyen nagy a Dominó játékosok és szurkolók felháborodása ? A tudosítás nem írt semmit, a Vasasnél 11, a Dominónál 9 kiállítás. Hol itt a részrehajlás ? Azt pedig a szövetség honlapja már korábban megirta, hogy több lesz a kontra, mivel a centerek kevesebb védelmet kapnak, a nemzetközi gyakorlat szerint. Tetszik, nem tetszik kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, külünben a nemzetközi kupákban és a világversenyeken érik csapatainkat kínos meglepetések. Egyébként szerintem, ha a Vasas négy gólos előnyről nem szórakozza el - majdnem - a meccset, senki sem foglalkozna a játékvezetéssel.

... hozzászólása
...16748
2008.11.30. 03:23

télleg vicces ami folyik a vizilabda testületben ma meccsen odajön hozzánk 1. negyed után az egyik bíró h ha még 1szer hőőőzést hall padról v a kapustól ki kell állítania másik csapatnál végig mentek a bekiabálások a padról, vízből,(nulla kiállítás) az edző is kiabált, még csak sárga lapot sem kapott, vszeg azért mert ő is játékvezető

Olvaso hozzászólása
Olvaso16746
2008.11.30. 00:46

Gratulalok a jelenlegi biroi hozzaallashoz, az eddigi bajnokikon megfigyelheto tevekenyseg folyt ma is tovabb... Lassan egy uszoversennyel feler ez a sok ide-oda uszkalas, az allando kontrak miatt... Tonkre megy a jatek, es elvezhetetlenne valik a nezok szamara is, kulonosen a "lajikusoknak", hiszen az akciok nem fejezodhetnek be normalisan, vegig kijatszottan... Nem bocsajtkoznek abba, hogy kinek fujnak es kinek nem... Teny ami teny, mindig valamelyik oldal szurkoloja ugy erzi, hogy ellene fujtnak... Megis egy aprocska szoszenet igy a vegerol.... Vasas tamad, majdnem lejar a tamado ideje, amibol mar eselye sincs, hogy akciot golra valtsa, es mi tortenik KONTRA, miert is, hat csak azert, hogy a Honved amikor feler a kapu ele, es helyzetbe kerul, akkor lehessen megint egy KONTRA-t fujni, es igy eldonteni egy fantasztikus csatat... Evek ota varom, hogy a bajnoki donto es magyar kupa donto merkozeseit, kulfoldi birok vezessek, mert akkor talan egy kicsit fuggetlenebb lenne ez az egesz..... Tovabbra is szeretnem megkerni, hogy a forumokrol tunjenek mar el az anyazos, taho, proli beszolasok, vesztegeteseket velelmezok, multban tortentekrol jol informaltak...

xy hozzászólása
xy16745
2008.11.30. 00:30

Ezt az elődöntőt a Honvéd nyerte meg, de a bírók a kozmetika miatt betolták a Vasast... Klasszikus!:(