FACEBOOK

Régi ismerősök a Komjádi uszodában

Régi ismerősök a Komjádi uszodában
hozzászólás, 2008.10.30.

A montenegrói Kotor csapata egyhetes magyarországi edzőtáborozásának csütörtöki napján a Vasassal játszott edzőmeccset. A Komjádi uszodában, sok nagy mérkőzésének helyszínén, ezúttal ellenfélként csobbant vízbe Steinmetz Ádám és nem kell mondani, hogy a környezet Kiss Gergely számára sem volt ismeretlen...

Kedden már játszott egymással a két csapat, akkor hírek szerint egy-két góllal a Vasas nyert, de állandó olvasóink már tudhatják, hogy az ilyen edzőmeccseken (noha "rendes" játékvezetők fújnak), csak az óra és a támadóidő múlását jelző szerkezet működik, az eredményt nem jegyzik, s mintha nem is illene számolni. (Persze általában mindkét félnél van valaki, aki biztos ami biztos alapon, folyamatosan nyomon követi a meccs alakulását az eredmény szempontjából is.)


A bemelegítés alatt Földi László, a Vasas vezető edzője somolyogva hívta fel a figyelmünket, hogy rendhagyó meccs lesz, majd csak figyeljünk nagyon. Többet nem tudtunk kiszedni belőle, hát igyekeztünk figyelni.

Gyorsan kiderült, hogy mi a szokatlan a játékban. Az emberelőnyös helyzetek értékesítése után a gólt elérő csapaté maradt a labda, s újra emberelőnyben támadhatott... A két edző nyilván azért állapodott meg az ideiglenes szabálymódosításban, hogy mind a fórok kihasználását, mind pedig a hátrányban való védekezést hatékonyabban gyakorolhassák a játékosok.

A meccs első fele egyértelmű Vasas-fölényt hozott. A piros-kékeknél Varga Dumi egy emberelőnyben kétszer is gólt lőtt a szokásos "ütemtelennel" - labdáját képtelen volt hárítani a montenegrói kapus elsőre és a lekopírozott második fórban is. (Ha minden igaz, ez a két gól megvan videón.)

Szerepelt a Vasasban a két lábadozó, Varga Dániel és Kis Gábor is, méghozzá nemcsak tessék-lássék módon, hanem komoly közelharcokat is vállalva. Nagy Viktor köpenyben, de a lelátón nézte Jónás György védéseit (többek között egy ötméteres hárítását).



A Kotor az edzőmeccs első felében sorokat cserélt, s a két magyar egy időben nem volt vízben. Szünet után váltott a montenegróiak horvát mestere, s ettől kezdve Kiss Gergő és Steinmetz Ádám szinte alig jött ki a partra. Mindketten pompás megoldásokat produkáltak, látszott, hogy a Kotor abszolút törzsemberei.

Ami az eredményt illeti - nem tudjuk... Kiss Gergő azt állítja, hogy náluk valaki számolta a találatokat és egy góllal ők győztek.

Meccs közben előbb egy népes gyerekcsoport érkezett a lelátóra - Kósz Zoltán tanítványai együtt nézték a "gyakorlati oktatást". Nem sokkal később Kemény Dénes tűnt fel a parton, leült a Vasas oldalához és három negyednyit megnézett a meccsből, majd ahogy a bajnoki mérkőzéseken megszoktuk, lefújás előtt egy-két perccel eltűnt, mint a kámfor.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a montenegrói kapu mögötti bemelegítő medence-részből meccs közben kihúztak egy elalélt embert a vízből, s a parton megkezdték az újraélesztését fürdőruhás társai. Az eset csak a vlv tudósítójából váltott ki pánikot, a többiek valószínűleg tudták, hogy vízimentők gyakorolnak a kapu mögötti területen...

vlv-fotók

vlv-videók:

A kotori oldal meccs előtt

Meccsjelenet - 1.

Meccsjelenet - 2.

Meccsjelenet - 3.

Meccsjelenet - 4.

Meccsjelenet - 5.

Meccsjelenet - 6.

Meccsjelenet - 7.

Meccsjelenet - 8.

Meccsjelenet - 9.

Meccsjelenet - 10.

Meccsjelenet - 11.

Meccsjelenet - 12.

Steinmetz Ádám és Kiss Gergely nyilatkozata

3 régi hozzászólás

szaelek hozzászólása
szaelek15925
2008.10.31. 09:43

Azért a Steinmetz-Steinmetz center-bekk párharc igazi csemege lehetett!!!

brasil82 hozzászólása
2008.10.30. 20:27

Nem tudom, lehet, hogy csak én akarok többet belelátni ebbe a dologba, de ha Kemény Dénest már nem hozná lázba a póló, akkor nem menne el egy szimpla kétkapus klubedzésre...

katsa hozzászólása
katsa15916
2008.10.30. 19:04

Sziasztok SRÁCOK! Nagyon örülök, hogy végre hazai vízben is láthatóak vagytok, - ha nem is hosszú időre! Nagyon sok sikert kívánok Nektek, de ha lehet ne a magyar csapatok ellen remekeljetek.. :)).. na ez nem volt fair a részemről..bocsi! Vigyázzatok Magatokra & persze egymásra! Ui.: NAGY-NAGY VÁRAKOZÁSSAL & OPTIMIZMUSSAL TELVE VÁROM/JUK, A MESTER DÖNTÉSÉT!!! - hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!