FACEBOOK

Egy góllal vertük a világhatalmat a leányfalui strandon

Egy góllal vertük a világhatalmat a leányfalui strandon
hozzászólás, 2008.06.25.

Az Egyesült Államok csapata ellen hangolódott rá a hétvégi ING Kupára a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely egygólos győzelmet aratott a Leányfalun rendezett szerdai barátságos összecsapáson. Tudósítás, gólok, fotók, nyilatkozatok.



Magyarország-Egyesült Államok 7:6 (3:1, 1:1, 1:2, 2:2)

A magyar góldobók: Hosnyánszky, Benedek 2-2, Biros, Varga Dániel, Kiss G.

A vlv élő közvetítése

A péntektől vasárnapig tartó szombathelyi nemzetközi torna előtt a tengerentúliak újdonsült Világliga-ezüstérmes válogatottjával szemben szállt vízbe a júliusi EB-re, és még inkább az augusztusi olimpiára készülő magyar gárda. 

Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzést megelőzően azt mondta, bízik abban, hogy igazi nehéz, szikrázó csata vár játékosaira, már csak azért is, mert csak egy ilyen meccs segíthet a még meglevő kérdőjelek eltüntetésében. Hozzáfűzte, hogy amúgy fogynak a kételyei, egyre kevesebbet kell hezitálnia az ideális csapat megtalálásához vezető úton, s a 13-asra csökkentendő, jelenleg 18 fős keretét illetően még két-három név kérdéses számára.

A mérkőzést a szintén a pekingi ötkarikás versenyekre készülő, harcos és fizikailag jól felkészült rivális ellen látványos góllal kezdte a hazai együttes: ügyes megúszás zárásaként a kétszeres olimpiai bajnok Biros Péter vette be az amerikai kaput (1:0). A gyors egyenlítést követően aztán 4:1-ig meg sem állt a magyar válogatott, a nagyszünetig viszont a kihagyott helyzetek közepette már csak egyetlen vendéggól született.

A folytatásban több emberelőnyükből kettőt belőve 4:4-re feljöttek az amerikaiak, ez afféle riadóztató jeladás volt a Kemény-legények számára, mert az ekkor már másodszor eredményes Hosnyánszky Norbert újabb sikeres távoli bombájával "hazatért" az előny (5-4). 

A záró nyolc percben a szoros emberfogást továbbra is rendre kiállítással "díjazó" amerikai bíró ítéleteinek is betudhatóan megint egyenlítettek a vendégek (5:5). Kiss Gergely a legjobbkor lőtte első gólját, a csapatkapitány Benedek Tibor parádés ejtésével pedig jócskán csökkentek az izgalmak (7:5). Igaz, csak addig, amíg két perccel a vége előtt kettős (!) emberfórból megint közelebb férkőzött a rivális (7:6), egyenlítenie viszont már nem sikerült. 

"A védekezésünk jó volt, 13 emberhátrányunkból csak négy gólt kaptunk, viszont ami a támadójátékunkat illeti, sok maradt a csapatban" - összegzett Kemény Dénes.

(MTI és vlv)

TZS-fotók a meccsről

MTI-fotók a meccsről

geyza-fotók a meccsről


Videó:

Biros Péter gólja

Hosnyánszky Norbert első gólja

Benedek Tibor első gólja

Varga Dániel gólja

Hosnyánszky Norbert második gólja

Kiss Gergely gólja

Benedek Tibor második gólja

vlv-videó:

Bevonulás



Bemutatás



Kemény Dénes nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Benedek Tibor nyilatkozata



Biros Péter nyilatkozata



Szécsi Zoltán nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata


4 régi hozzászólás

Kritikus Péter hozzászólása
2008.06.27. 08:32

Csapatfelállásokról van esetleg valami infótok? (kezdősor, cseresor)

polo hozzászólása
polo9352
2008.06.25. 23:13

Tisztelt szerk! Gólokat megnézhetjük itt is, mert nem mindenkinek van Sport1 adója?:( Thx

ez van hozzászólása
ez van9350
2008.06.25. 21:57

szerintem nem ment jól a játék a fiuknak de ez nen jelent semmit ők megtesznek mindent hogy megnyerjék az olimpiát ebben b iztos vagyok

poloboy hozzászólása
2008.06.25. 21:54

tartalekolunk az eb re a golokkal. lesz ez meg jobb is. lenyeg h nyertunk, közönseg jol szorakozott, birok szarul fujtak. összegeztem. hajra magyarok!!