FACEBOOK

Manchester United-Chelsea vagy Pro Recco-Brescia - Ön dönt!

Manchester United-Chelsea vagy Pro Recco-Brescia - Ön dönt!
hozzászólás, 2008.05.21.

Mindenki ki van akadva, beleértve a Pro Recco játékosait is. Az ok: ma este 20.30-kor kezdődik az olasz vízilabda-bajnokság döntője, amely gyakorlatilag egy időben lesz a Manchester United-Chelsea labdarógó BL-fináléval. A magunk részéről ma a vízilabdát választjuk, s élőben közvetítjük Benedekék meccsét - tartsanak velünk!

Azt hittük, hogy egyszerű dolog lesz felhívni a magyarokat és néhány információt kérni a ma este kezdődő bajnoki döntőről. Kiderült azonban, hogy a kedd reggeli edzés után a teljes csapat szállodába vonult, Camogli fölé, a hegyoldalba (a panorámát el tudjuk képzelni...), s a szállodának csak bizonyos pontjain van térerő... A vacsora után sikerült elkapnunk Madaras Norbit, akitől várakozásairól, s a meccs körülményeiről, érdeklődtünk.

- Tavaly és tavalyelőtt is elvonultunk szállodába, igaz nem a döntő első meccse előtt, hanem a sorsdöntő utolsó mérkőzést megelőzően - mondta a vlv-nek Madaras Norbert. - Gondolom, idén azért van már most összetartás, mert az Olasz Kupa és főleg az Euroliga megnyerése után sokat úgy érezhetik, hogy már vége a szezonnak, s együtt talán könnyebb ismét a lényegre, a soron következő meccsre koncentrálni. Itt egyébként sem lehet semmit csinálni, csak pihenni. Este együtt mentünk edzésre, holnap még videózunk és este fél kilenckor kezdődik a meccs.

- Vagyis egybeesik a BL-döntővel...

- Ne is mondd! Mindenki ki van akadva, játszhattunk volna kedden, vagy csütörtökön, vagy akár este hétkor, de hogy kinek jutott eszébe éppen szerda este fél kilenc... Biztos lesz vagy 200 néző a meccsen... Ráadásul hűvös van, egész nap esett.

- A mérkőzésen mire lehet számítani?

- Nagyon nehéz meccset várok. Ha év elején kérdeztek volna, akkor azt mondom, hogy sokkal jobbak vagyunk, s bár ezt azért most is tartom, tudni kell, hogy ők hónapok óta erre készülnek. Kiestek az Euroligából, nem jutottak be az Olasz Kupa négyes döntőjébe se, ez az egy lehetőség maradt nekik, és nyilván nagyon készülnek rá. A bajnokságra egyébként is nagyon odafigyeltek, hiszen a második helyen végeztek az alapszakaszban, az elődöntőben pedig két meccsen győzték le a Posillipót, talán még könnyebben, mint mi a Savonát. Ráadásul a klub történetében másodszor jutottak be a döntőbe, 2003-ban voltak legutóbb, azt meg is nyerték, éppen a Recco ellen.

- A Pro Reccónál mi újság, mindenki egészséges?

- Igen, minden rendben.


Az olasz bajnokság döntője három nyert mérkőzésig tart. A Pro Recco azzal szerzett pályaelőnyt a Bresciával szemben, hogy az alapszakaszt megnyerte. A találkozó a reccói öböl nyitott uszodájában, 20.30-kor kezdődik, s itt a vlv-n a szokott módon közvetítjük élőben, a RaiSport Sat televízió adásának segítségével.

A Pro Recco 22. bajnoki elsőségére tör, a Brescia történetének második Scudettóját szerezheti meg, ha nyer.

Emlékezetes, hogy két éve (Madaras Norberttel és Szivós Mártonnal a soraiban) a Posillipo ellen szerezte meg a klub 20. bajnoki címét a Recco. Ez akkor azért is sporttörténelmi győzelem volt, mert Olaszországban labdajátékban addig csak egyetlen klub, a Juventus futballcsapata helyezhette címerébe a 20 győzelmet jelképező két csillagot.

Tavaly megvédte bajnoki címét a Pro Recco, akkor Madaras mellett már Kásás Tamás örülhetett az utolsó meccs végén. 

Az idén történhet meg először, hogy három magyar nyakába kerül aranyérem, hiszen Kásás és Madaras mellett az olasz állampolgárságú Benedek Tibor is a szerbekre és magyarokra épülő Reccót erősíti.

Benedek Tibor harmadik olasz bajnoki címét szerezheti meg, eddig a Romával (1999) és a Pro Reccóval (2002) volt aranyérmes.

Kásás Tamás ötödször lehet olasz bajnok, eddigi győzelmei: Posillipo (2000 és 2001), Savona (2005), Pro Recco (2007).

A legfiatalabb magyar, Madaras Norbert azzal múlhatja felül két társát, hogy ő (egy ezüstérem mellett) zsinórban harmadszor szerezhet elsőséget - ráadásul ugyanazzal a csapattal, a Pro Reccóval.

6 régi hozzászólás

terdew qawesr hozzászólása
2008.06.05. 12:18

ezt az üzenetet azoknak,az úszóknak irom skik résztvettek az úszásban.

ghfhgf hozzászólása
ghfhgf8495
2008.05.21. 15:11

köszi a választ!

Sándor hozzászólása
2008.05.21. 11:00

Mi a szösz, Benedek hamarabb belépett az EU-ba mint mi...???

oooo hozzászólása
oooo8490
2008.05.21. 10:04

Mióta volt egy olasz felesége:).

szerk hozzászólása
szerk8488
2008.05.21. 08:47

Kettős állampolgár. Elég régóta.

ghfhgf hozzászólása
ghfhgf8486
2008.05.21. 08:29

Benedek Tibor mióta olasz állampolgár?