FACEBOOK

Vasas-hab a vízilabda-tortán?

Vasas-hab a vízilabda-tortán?
hozzászólás, 2008.05.08.

A Vasas vízilabda-csapata csütörtökön délelőtt Zürich érintésével elutazik Barcelonába, az Euroliga idei négyes döntőjének helyszínére. A fiúkat busszal, repülőn, személygépkocsikkal kísérik szurkolóik, hogy hazai hangulatot teremtsenek a Montjuic hegyen lévő, festői szépségű nyitott uszoda lelátóján. Előzetesünkben Varga Dániel, Nagy Viktor és Steinmetz Ádám nyilatkozik, továbbá megkérdeztük várakozásairól a Pro Recco balkezesét, Madaras Norbertet.

VARGA DÁNIEL:

- Hogy készültök?

- Én fodrásznál voltam.

- Ennek van a négyes döntő szempontjából valamilyen jelentősége?

- Kisebb a légellenállás, legfeljebb ez.

- Akkor ez nyilván tisztán szakmai kérdés…

- Persze.

- Izgultok?

- Szerintem mindenkiben van egészséges izgalom és drukk. Természetesen izgulunk. Úgy állunk hozzá, hogy ez egy ki-ki meccs, s az ilyenekből az idén eddig rendre jól jöttünk ki. De továbbra is tartom, hogy annyival esélyesebb a Dubrovnik, amennyivel nagyobb nemzetközi tapasztalata van. És van neki. A 4x8 perc alatt bármi előfordulhat, nagyobb, 3-4 gólos különbséget is el tudok képzelni plusz-mínuszban egyaránt. Ez is azt jelzi, hogy bármi lehet.

- Hogy látod a ti közösségeteket? Volt most egy felszabadultság, hiszen megvan a magyar bajnoki cím. Leengedtetek? Milyen a hangulat? Mit érezni belülről?

- Őszinte leszek, a mérkőzés után leengedtünk egy picit, úgy érzem, de aztán hamar észbe kaptunk és az elmúlt másfél nap minőségi munkával telt el. Videóztunk, „taktikáztunk”, olyan szituációkat gyakoroltunk az edzésen, amik előfordulhatnak a meccsen. Azt hiszem, fel vagyunk készülve.

- A döntőben kivel szeretnél játszani?

- A Reccóval.

NAGY VIKTOR:

- Készülünk és tudjuk, hogy nagyon nagy lehetőség előtt állunk, nyerni megyünk a Dubrovnik ellen. Mindenkiben nagyon nagy bizonyítási vágy van, ebből a csapatból még senki nem játszott Euroliga Final Fourt!

- Hallottam, hogy Mátéfalvy Csabánál videóztatok.

- Kielemeztük a Dubrovnik-Zágráb horvát bajnoki döntőt. Másfél meccset néztünk meg, próbáltunk felkészülni a Dubrovnik ellen, új dolgot kitalálni, amire esetleg nem számítanak tőlünk. Majd meglátjuk, hogy sikerül.

- Recco-filmet visz magával Csaba?

- Egyáltalán nem biztos, hogy a Recco bejut a döntőbe…, a Zágráb nagyon jó és nagy lendületben van. Szerintem szoros meccset fognak játszani a Reccóval, mint ahogy mi is a másik horvát csapattal.

STEINMETZ ÁDÁM:
Marica néni

Különös véletlen.

Napra pontosan egy éve, 2007. május 9-én játszott Euroliga-negyeddöntőt Budapesten a Vasas a Dubrovnikkal. Aznap reggel tragikus hirtelenséggel meghalt a Steinmetz-fiúk édesapja, a válogatott egykori kapusa, Steinmetz János.

Barna és Ádám este vízbe szállt, s 3-3 gólt lőve legjobbjai voltak a győzelmet nagy nehezen megszerző Vasasnak.

Egy év telt el, s ezalatt a testvérpár két(!) magyar bajnoki címet szerzett. Büszkén gondolhatnak erre pénteken, az egyéves évfordulón, amikor este ismét a Dubrovnik ellen kell vízbe szállniuk.

Nagymamájuk, Marica néni - aki minden szereplésüket a lelátón izgulja végig - a fontosabb mérkőzések előtt kisétál a Farkasréti temetőbe és erőt gyűjt a szurkoláshoz. Meg persze egy kis segítséget kér föntről, férjétől és fiától.


- Nagy az elszántság mindenkiben, motivációban nincsen hiány, óriási lehetőség előtt áll a csapat, hogy az amúgy is szép évet még szebbé tegye. És pusztán az a tény, hogy nem csak az angyalföldi egyesületet, hanem az egész magyar vízilabdát fogjuk képviselni ezen a hétvégén, még inkább koncentrálásra késztet minket. És hát, fel kell kötni a gatyát, mert tényleg a világ legjobb csapatai várnak ránk!

- Május 9. Ez éppen az a nap, amikor egy éve szintén a Dubrovnikkal játszottatok. Ez a fejedben van?

- Tudok róla, igen.

- Foglalkoztat?

- Azt mondom, hogy ez a sors kiszámíthatatlansága, véletlen egybeesés. Az egy évvel ezelőtti eredménnyel kiegyeznék, vagyis ha egy góllal nyernénk, az óriási boldogság

lenne a csapatnak és nekem is.

- A hangokból ítélve kihasználjátok az utolsó hazai estét.



- A Zöld Pardonban vagyunk, páran eljöttünk a Bill-koncertre, hogy a kora reggeli indulás előtt egy kis energiát szívjunk magunkba Bill színvonalas és erőtől duzzadó zenéjéből.


(A kép a Honvéd elleni elődöntőben, a Kőér utcában készült)


Az Euroliga címvédője már szerdán reggel elutazott a katalán fővárosba, este már edzést is tartottak Kásásék a meccsek helyszínén.

MADARAS NORBERT:

- Keményen készültünk mi is, hétfőn és kedden a Brescia vendégeskedett nálunk, kétkapuztunk velük. Ami a tornát illeti, egyelőre csak az elődöntő jár a fejemben, legalábbis próbálok csak odáig "gondolkozni"!

- Nem féltek a Zágrábtól? Mégiscsak lenyomták a Jugot...

- Félni nem félünk, de nagyon jól tudjuk, hogy nehéz lesz. Eddig se becsültük le őket, de a Dubrovnik ellen 3:1-re megnyert bajnoki döntő még inkább "tekintélyt parancsoló". Ráadásul a Partizant is kiverték, szóval mindenképpen jó formában vannak.

- A Recco körül mi újság?

- Minden rendben, mindenki egészséges.

- Sok sikert!




A barcelonai Final Four programja

Május 9., péntek, elődöntők:

Mladost Zágráb (horvát) - Pro Recco (olasz) - 18.00 óra
Vasas-Jug Dubrovnik (horvát) - 19.45 óra

Május 10., szombat:
Bronzmérkőzés (az elődöntők vesztesei) - 18.15 óra
Döntő (az elődöntők győztesei) - 20.15 óra

A Sport1 Televízió valamennyi mérkőzést közvetíti, a vlv pedig helyszíni tudósításokkal igyekszik kiszolgálni az olvasókat.

4 régi hozzászólás

samsparro hozzászólása
2008.05.09. 10:21

hajráááááááááá vasas. :-) az itthon maradtak LÉLEKBEN VELETEK lesznek fiúk. =) küldjük a poz. energiákat. ;-)

macskako hozzászólása
2008.05.08. 19:42

Jo estet !! Feloraja beszeltem mobilon egy haverral,aki a buszos VASAS brigaddal utazik Barcelona fele . Mki jol van / nehanyan mar igen jol :))) /,jelenleg epp Italiaban tartanak . Holnap d.e. 11 fele ernek oda . Tehat : HAJRA VASAS !!!! Udv !!

móka hozzászólása
móka7849
2008.05.08. 15:46

Remélem a Vasas folytatja fantasztikus menetelését és megmutatja az Euroligában is,hogy klassziscsapat,és képes akár a végső győzelemre is!!Nagyon fogok szurkolni alig várom a holnapi elődöntőt,a tanítványaimmal is közöltem az iskolában,hogy aki nézi a Vasas-meccset pénteken,szombaton,dícséretet kap a suliban!!:)))Nem is nagyon kellett noszogatni őket,igyekszem beléjük plántálni folyamatosan a sport iránti szeretetet,alázatot!Sok sikert Angyalföld,egy egész ország szurkol nektek hétvégén!!Öregbítsétek Spanyolországban a magyar vízilabda hírnevét,és kívánom hogy az elődöntőben Vican,a döntőben pedig Tempesti érezze azt minél többször,hogy milyen az amikor a hálóból kell kiszedni a Mikasát egy-egy sistergő Dumi,Varga Dani,vagy Kovács bomba után!:))Ti vagytok a legnagyobbak,mindent bele,HAJRÁ ANGYALFÖLD!!!!!!!!!!!!!!!!!

ati EGER hozzászólása
2008.05.08. 15:13

HAJRÁ VASAS!!!!MINDENT BELE!!!