FACEBOOK

Vasas-Pécs 19:7

Vasas-Pécs 19:7
hozzászólás, 2008.03.13.

Gólparádét rendezett a Vasas a Pécs elleni, szerdára halasztott bajnoki mérkőzésén. Már az első negyedben 9 gól esett, de ekkor még csak eggyel vezettek a hazaiak. Ezután szebbnél szebb akciók végén szebbnél szebb gólokkal kápráztatták el a gyér számú közönséget. Ha minden igaz, valamennyi Vasas-találatot megmutatjuk majd olvasóinknak.

A Kőnigh György halála miatti gyászszünetet követően gyorsan elkezdtek potyogni a gólok a Komjádiban. Néhány percre azonban szükség volt a hazaiaknak, hogy belerázódjanak a játékba és átvegyék a vezetést (3:2) is. A válogatott kerettagok sziporkázó játékának köszönhetően az első negyedben ötször rezzent a pécsi háló, a vendégektől viszont ezután Ágner, majd Czigány is betalált, így nyolc perc alatt kilencszer végezhettek középkezdést a csapatok (5:4).

A második negyedben beindult a hazai henger: zsinórban négy gólt lőtt a Vasas (érdekesség, hogy a Heinrich nevéhez fűződő kilencedik hazai gól volt az első emberelőnyből szerzett találat a meccsen, az addigi 12 akcióból született). Két perccel a nagyszünet előtt Babay szépített, válaszképpen Tóth Márton bámulatos mozdulattal húzta a kapuba a labdát, megszerezve ezzel önmaga negyedik, csapata tizedik találatát (10:5).

A második félidőt Steinmetz Ádám centergólja nyitotta. A válogatott középcsatár nem sokkal később reklamálásért kapott, végleg cserés kiállítással elhagyta a medencét. Az ítélet ellen az időmérő óra is fellebbezett: néhány perc erejéig megadta magát. A kényszerszünet után Ágner távoli gólja jelezte Nagy Viktornak, hogy a pécsiek is vízben vannak még, de a Vasas könyörtelenül folytatta remeklését: Varga Dénes gyönyörű ejtéssel, később Tóth Márton ziccerből mattolta a sokadszor tehetetlen Gárdonyit. 

Az utolsó játékrészre sem változott a játék képe. A 15:6-os előny ellenére a Vasas az előző két negyedhez hasonlóan jól védekezett, elöl szép akciókat vezetett, és mindössze egyetlen újabb gólt kapott a meccs végét jelző sípszóig. Érdemes megemlíteni, hogy a Honvéd ellen készülő hazai csapat mennyire komolyan vette a főpróbát: három másodperccel a találkozó vége előtt Földi László időt kért, s a rövid idő adta lehetőséget fiai még gólra tudták váltani, név szerint Tóth Márton, aki kiemelkedő teljesítményével, gólpasszaival és hat góljával a mérkőzés legjobbja volt. 

Vasas-Pécs
19:7 (5:4, 5:1, 5:1, 4:1)
Komjádi uszoda. vezette: Marjay, Füzesi
Vasas: Nagy V. – Mátyás, Kovács R. 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Steinmetz B. 2, Steinmetz Á. 2. Csere: Heinrich 1, Kincses, Katonás 1, Takács B., Tóth M.. 6, Hőna 2. Edző: Földi László
Pécs: Gárdonyi – Czigány 2, Bóbis, Surányi, Ágner 2, Seman 1, Babay 1. Csere: Elekes T. (kapus), Árki 1, Kollár, Somogyi, Lukács G., De Blasio. Edző: Ambrus Tamás
Gól–emberelőnyből: 4/3, ill. 10/1
Ötméteresből: 1/–, ill. –
Kiállítva végleg, cserével: Steinmetz Á. (19. p.)



NAGY VIKTOR:

Nagyon szép eredmény született. Jól játszottunk, fegyelmezetten, ennek köszönhetően sok gólt lőttünk. Hét gólt kaptunk, ez szerintem elfogadható. Készülünk a hétvégére, ebből a szempontból ez a mai meccs jó edzés volt - nem lebecsülve ezzel a Pécset. Gyakorolhattunk néhány dolgot, és még lesz két napunk, hogy átbeszéljük az esetleges problémákat

VARGA DÉNES:

Gratulálok Tóth Marcinak, örülök, hogy 12 góllal tudtunk győzni.

Videók:

Varga Dániel gólja

Varga Dénes első gólja

Steinmetz Ádám első gólja

Tóth Márton első gólja

Tóth Márton második gólja

Varga Dániel helyzete I.

Varga Dániel helyzete II.

Kijátszott Vasas-helyzet - kimarad

Kovács Róbert gólja

Steinmetz Barnabás első gólja

Tóth Márton harmadik gólja

Heinrich kimaradt helyzete

Heinrich Dávid gólja

Tóth Márton negyedik gólja

Varga Dániel szereli az ellenfél ziccerben lévő játékosát

Steinmetz Ádám második gólja

Varga Dénes második (ejtés)gólja

Tóth Márton ötödik gólja

Hőna második gólja

Steinmetz Barnabás második gólja

Katonás Gergely gólja

Hőna második gólja

A kimaradt ötméteres

Varga Dénes harmadik gólja

Tóth Márton hatodik gólja



További szerdai eredmény:

UTE-FTC 8:6