FACEBOOK

Honvéd-Eger a Vodafone Magyar Kupa döntőjében

Honvéd-Eger a Vodafone Magyar Kupa döntőjében
hozzászólás, 2008.01.01.

A papírforma érvényesült - ha egy kis kacskaringó után is. Vasárnap a Vodafone Magyar Kupa döntőjében a két esélyes, a Honvéd és az Eger csap össze. Kiss Gergelyék simán győztek az UTE ellen, az Eger viszont a negyedik negyedben nyerte meg a meccset a lelkes ferencvárosiakkal szemben. Részletek, meccsjelenetek és videónyilatkozatok.

A Honvédnak nem volt szüksége három percre sem, hogy 3:0-ás előnyre tegyen szert az elődöntő első mérkőzésén az UTE ellen. Papesz duplája és Paján találata után kicsit összeszedte magát az újpesti alakulat, de Gergely bravúrjainak köszönhetően csak egy negyedvégi büntetővel tudtak zárkózni (1:3). A kezdő sípszó óta érezhető Honvéd-fölény folytatódott a második negyedben, előbb Szivós Márton lőtt kapufás gólt, majd Vindisch és Bárány növelték ötre a különbséget úgy, hogy közben egy kettős emberelőnyt is elpuskázott az UTE, amikor Kovács Olivér és Székely Bulcsú (végleg cserével) hagyta el a medencét. A lila-fehérek másodszor is büntetőből voltak eredményesek, de erre még a nagyszünet előtt érkezett egy válasz, Szivós Márton brilliáns megmozdulással mattolta Pellét (2:7). 

Az izgalmakban nem túlzottan bővelkedő mérkőzés második félidejében Gór-Nagy folytatta a honvédos gólparádét, egy szépen kijátszott akció végén húzott a kapuba. Amikor Vári ejtése a bal alsóban landolt (2:9), minkét csapat már csak formalitásként kezelte a meccsből hátralévő időt. Vörös Viktor még szépített, Vári ismét válaszolt rá, majd a harmadik negyed vége előtt három másodperccel Borsós lőtt gólt fórból, ami az Újpest negyedik, egyben utolsó találata volt az elődöntőben. 

Az utolsó felvonásban még berámolt egy ötöst a Honvéd, elsősorban a válogatott játékosok magabiztos játékának köszönhetően, így a Magyar Kupa címvédője igen könnyű meccsen jutott a vasárnapi fináléba (4:15).

UTE-Honvéd 4:15 (1:3, 1:4, 2:3, 0:5)
Szőnyi út, v: Székely, Kun.
UTE: Pelle - Olasz, Somogyi, Sziklai, Máthé, Szabó B., Suti 1. Csere: Vörös 1, Szabó N., Borsós 2, Debreczeni, Salamon, Kotszidisz. Edző: Petrovics Mátyás
Honvéd: Gergely - Fodor, Paján 2, Molnár T. 3, Gór-Nagy 3, Hárai, Kiss G. Csere: Bárány 1, Szivós 3, Vári 2, Kovács O. Vindisch 1, Székely. Edző: Kovács István
Gól-emberelőnyből: 7/1, ill. 7/2
Ötméteresből: 2/2, ill. -
Kiállítva (cserével végleg): Székely (10.p.)

Videók:

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata




Szivós Márton nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós harmadik gólja

Molnár Tamás harmadik gólja

A kapus védi Szivós lövését

Gór-Nagy Miklós második gólja

Szivós kettőt fordul és belövi

Kimaradt Honvéd-előny

Bárány-gól

Vindisch-gól

Az a tény, hogy a bajnokság negyedik fordulójában a hazai pályán igen acélos Eger otthonában mindössze egygólos vereséget szenvedett a Fradi, azt vetítette előre, hogy ismét parázs csatára számíthat a nagyérdemű. Igazolva a várakozásokat, kapufacsattogással „hangoltak” a csapatok az első percekben, majd Decker Ádám szerzett vezetést a hevesieknek (1:0). A negyed hátralévő része két okból is kedvezőtlenül alakult az Eger számára: először Kis Gábort állították ki cserével végleg, majd az FTC megfordította az állást, Persely és Kállay révén (1:2). 

A második negyedben először Szécsi hálója rezdült, de Császár megúszásgólt lőtt, majd Decker előnygóljával (Regős állt ki cserével végleg) az Eger egyenlített (3:3). Jászberényi remeklésének köszönhetően a hevesi akciók rendre eredménytelenül végződtek, de Szécsi portáját sem volt könnyű bevenni. A félidőig egyszer-egyszer kapitulált mindkét védelem, előbb Hoppál, majd Biros élt a lehetőséggel (4:4). Az izgalmak folytatódott a nagyszünet után is, továbbra is az Eger volt kénytelen az eredmény után futni, ugyanis Persely szépen ejtett a kapu bal alsó sarkába a negyed elején. Csattogtak a lécek, potyogtak a kiállítások, Jászberényei villogott, és mindössze fél perccel a záró felvonás előtt egalizált ismét az Eger (5:5). 

Az utolsó negyedben a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Varga II Zsolt talált be először, így hosszú idő után először vezetett ismét Gerendás György gárdája. A negyed közepén ismét Varga II. volt eredményes, de mielőtt megnyugodhatott volna az Eger, Kállay hamar válaszolt, ismét egyre csökkentve a differenciát (7:6). Bő egy perccel a vége előtt Nyéki lövését még fölé tornázta Jászberényi, de a csapatkapitány Biros Péter elemi erejű löketénél ő is tehetlen volt, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a továbbjutás sorsa eldőlt az izgalmakkal teli, parázs hangulatú találkozón. A hátralévő időben a 8:6-os állás nem változott, így a papírformának megfelelően az Eger került a Honvéd mellett a Vodafone Magyar Kupa fináléjába.

Eger-FTC 8:6 (1:2, 3:2, 1:1, 3:1)
Szőnyi út, V: Fekete, Székely
Eger: Szécsi – Hegedűs, Feltham, Decker Á. 2, Kis G., Biros 2, Császár 1. Csere: Varga II Zsolt 3, Binder, Nyéki, Matajsz, Kovács G. Edző: Gerendás György
FTC: Jászberényi – Persely 2, Dávid 1, Bálint, Regős, Marnitz, Kállay 2, Csere: Gerritse, Hoppál 1, Kaszper. Edző: Somossy Jószef
Gól-emberelőnyből: 11/2, ill. 9/3
Kipontozódott: Feltham (21.p.), Marnitz (30.p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kis G. (3.p.) Regős (12.p.)

Videók:

Biros Péter nyilatkozata



Jászberényi Gábor nyilatkozata




Biros mindent eldöntő gólja

Varga II. Zsolt egyik gólja

Kimaradt egri emberelőny

Biros lő, Jasu véd II.

Biros lő, Jasu véd I.

Jászberényi véd

Biros lövését védi Jászberényi

Persely-gól

Decker-gól



A döntő vasárnap 15.30-kor kezdődik, de érdemes már előbb kilátogatni a Szőnyi úti uszodába, mert a mérkőzés előtt félórás gálameccset játszik a magyar válogatott a Kásás Tamással megerősített Vodafone-csapattal.