FACEBOOK

Kupaszombat Vasas-vereséggel

Kupaszombat Vasas-vereséggel
hozzászólás, 2007.12.10.

ENGLISH VERSION // Nem sikerült a bravúr a Vasasnak Dubrovnikban. A piros-kékek végig egyenrangú ellenfelek voltak, hősiesen állták, hogy a hazai csapat számára végig "kedvezőbb játékteret" biztosítottak a bírók. Volt esély az egyenlítésre, sőt, még a meccs utolsó támadását is mi vezethettük, de a vége egygólos vereség lett.

A mérkőzésről a Volvo Autó Hungária jóvoltából adtunk élő közvetítést - annak ellenére hogy a Dubrovnik nem biztosította munkatársunk számára a hozzáférést a csarnokban működő wifi-internethez. Annak ellenére tagadták meg a tudósításhoz szükséges technikai lehetőséget, hogy előzetes email-üzenetváltásban ígéretet tettek arra, hogy használhatjuk az internetet. Szerkesztőségünk emiatt valószínűleg a LEN-hez fordul panasszal.

x

A Vasas nagy elszántsággal kezdte a meccset, de már az első negyedben látszott, hogy a szokásos frenetikus hangulatban (3500 néző...) nem kezelik egyformán a két csapatot. Csak úgy potyogtak az emberelőnyök a mi kapunk előtt, a Vasas ellen összesen három ötméterest ítéltek, s a kontrák is többire minket sújtottak. Jól jellemzi a bírói mentalitást, hogy a harmadik negyed kezdetekor addig ismételgették a ráúszást, amíg a hazaiak meg nem szerezték a labdát (harmadszorra sikerült), s ennek köszönhetően emberelőnyben játszhattak...

A Vasas háromgólos hátrányból még egyenlített, végig jól védekezett (na jó, egy-két megingástól eltekintve), elöl azonban történt egy-két hiba, ami összességében - ilyen játékvezetés mellett - végzetesnek bizonyult.

Nagy Viktor számos bravúrt hajtott végre, rajta kívül a Varga-testvérek emelkedtek ki és Tóth Márton is kiemelten dicsérhető. Az egész Vasas helytált, kár, hogy ennek az eredmény szempontjából kevés jelentősége van. Ámbár..., a Dubrovnikkal szembeni párbajban még jól jöhet, hogy ez a vereség csak egygólos volt...

Jug Dubrovnik-Vasas 8:7 (4:2, 0:1, 3:3, 1:1) G.: Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Mátyás, Varga Dániel

TZS képei a meccsről

Videók:

A mérkőzés utolsó 17 másodperce

Varga Dénes nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata

 

11 régi hozzászólás

nimda hozzászólása
nimda4602
2007.12.11. 18:13

A két Varga játékára nem lehet panasz, kiemelkedően jól játszottak! Egész egyszerűen arról van szó, hogy amikor cérnaszálon múlik a pontszerzés, akkor az hatványozottan kellemetlenlenebb érzés. Nehéz megemészteni, főleg egy olyan mérkőzés után, ahol kipréseli magából a maximális teljesítményt a játékos.

... hozzászólása
...4600
2007.12.11. 16:29

sajnálom szegényt... félretéve a tréfát, nagy játékosnak tartom őt de talán akkor lesz majd igazán, kásához vagy benedekhez hasonló kaliber, ha pont ezt az anyámasszonykatonája viselkedést levetkőzi egyszer. ha lehet neki üzenni akkor csak annyit, hogy egy kicsit keményebben!

TZS hozzászólása
TZS4596
2007.12.11. 13:36

Dani nagyon el volt kenődve, és mivel erősen hangulatember, nem óhajtott nyilatkozni. Mi meg nem eröltettük, hiszen további három válogatott szívesen állt a kamera elé.

... hozzászólása
...4594
2007.12.11. 09:11

...varga dani miért nem nyilatkozott a dubrovnik meccs után? és ugyan nyilván kevesebbet keresett és persze nem is biztos hogy hívták volna, de daninak sokkal jobb lett volna a szerbekhez igazolni a brescia helyett... mert hogy a vasasban maradt az már látszik hogy egy rossz döntés volt. idén semmit nem fognak nyerni ugyanis bl meccsekhez kéne még egy center és egy nemzetközi szintű balkezes is. pro recco- partizan döntőt!

hmz hozzászólása
hmz4589
2007.12.10. 11:14

Mindent elárul, hogy a Jug-nak egyetlen akciógólja volt, három ötméteresből, négy pedig emberelőnyből született. Az igaz, hogy nem szabad a játékvezetőkben keresni az ok(ok)at, hiszen megvolt a Vasasnak a lehetősége, hogy megfordítsa a meccset (7:7-nél többször is támadhattunk), de attól még nehéz elsiklani a fenti tények mellett. Mindenesetre le a kalappal a Vasas előtt, csak így tovább!! Remélem a magyar LEN-képviselet kicsit "odateszi" magát a jövőben, és intenzívebben kampányol az objektív játékvezetés mellett!

...---... hozzászólása
2007.12.09. 15:20

Én szerintem - egyetlen dologgal értek egyet,abból,amit leírtál,az pedig,hogy tanulni kell a hibákból!Sajnos a játékvezetők sosem teszik - pedig sokszor magukba 'szállhatnának'.A véleményed többi része erősen 'horvát-gyanús',viszont akkor nagyon rossz helyen közlöd!!Légy Te is tárgyilagos,mint ahogy a vlv - az.

Nozika hozzászólása
Nozika4583
2007.12.09. 14:09

Köszi Volvo! Köszi VLV! Köszi Dávid! Köszi Zsuzsi a gyors képeket! Ti vagytok a legjobbak! A polo rajongok nem is tudom mit csinálnának Nélkületek! Szép volt Vasas!!!!!!! Itthon találkozunk! Jó utat haza! és Jó pihenést!

Eddie hozzászólása
Eddie4581
2007.12.09. 10:47

"En szerintem": bocs, de a VLV létezik egy éve, Neked pedig ez itt az első commented. Inkább nekik hiszek. Csak nem a konkurenciától jöttünk? :) Elég ostoba próbálkozás, mondhatni magyaros. ;)

M. hozzászólása
M.4580
2007.12.09. 10:25

Köszönjük a Közvetitést a Volvo-nak és a VLV-nek is! és Nagyon jó utat kívánok haza felé!

szerintem meg hozzászólása
2007.12.09. 00:01

A vlv címlapján ott a videó az utolsó 17 másodpercről. Világosan látható, hogy nem Tóth Márton lőtt mellé, hanem Varga Dumi. A többi is ennyire hiteles, amit írtál? :-) (Nehéz elképzelni, hogy sípszó nélkül egymás után elindulnak a játékosok...) A kiállítási arány pedig általában önmagáért beszél. Azt is csak a végén kozmetikázták egy kicsit. Ezért kár volt neked ennyit utaznod, hogy lásd a meccset... Bocs, inkább a saját szememnek hiszek, lásd videó! Szép volt vlv! Nem kell odafigyelni az ostobaságokra. ("Én szerintem", mennyit fizetett a Volvo, láttad a szerződést??)

En szerintem hozzászólása
2007.12.08. 22:46

Szerintem szanalmas egyfolytaban a birokra fogni a vereseget, onkritika kell es tanulni a hibakbol. Lattam a meccset es nem volt csalas, meg csak hazai palya sem. A harmadik negyed rauszasanal ketszer is sipszo nelkul usztak ra a jatekosok, igy pedig nem is lehet szabalyos a rauszas, vagy a biro elore tudta, hogy a magyar fogja elerni ezert nem indotta el a negyedet??? Az egyik Varga Denes beuszasos gol erosen kontragyanus volt, valamint az utolso elotti tamadasnal a Vasas balkezese kezebol kicsuszott a labda es a ziccerben levo Toth Marton helyett a horvat vedonek adta a labdat, majd az utolso tamadasnal idokeres utan Toth Marton siman melle lott.... Ha mar a Volvo ennyit fizet az utert akkor legalabb targyilagos cikket kellene irni kedves szerkeszto kollegak. Az ilyen cikket otthonrol is meg lehet irni.