FACEBOOK

Az Eger már továbbjutott - rendőrök menekítették ki a szegedieket

Az Eger már továbbjutott - rendőrök menekítették ki a szegedieket
hozzászólás, 2007.10.28.

A LEN Kupa egri csoportjában 8 góllal győztek Szécsiék a német Esslingen ellen (a beteg Biros nélkül), éppen annyival, mint egy nappal korábban a Savona. Ezzel a továbbjutás már megvan, az egriek vasárnap a csoportelsőségért vívhatnak az olaszokkal (10.30 élőben, 14.15 M1). A Szeged egy góllal győzött Sibenikben, Baksa életében nem látott még ilyen játékvezetést, mégis őket kellett rendőröknek kimenekíteni. A Pécs nagyon győzött, így vasárnap ki-ki meccset játszik a legjobb 16-ba jutásért a hazai Nagyváraddal.

L csoport, Eger: 

Eger-Esslingen (német) 14:6 (3:3, 6:2, 5:1, 0:0)

Eger, v.: Dieu(belga), N. Vassilion (görög)

Eger: Szécsi - Decker Á. 2, Kovács, Kiss Cs. 2, Varga II. 3 (1/1), Matajsz, Császár.Cs.: Nyéki, Hegedüs 1, Binder 2, Kis G. 2,Feltham 2. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán

SSV Esslingen: Kovács R. - Naroska 1, Roth 2, Nossek 3, Aleksic, Müller, Grohe.Cs.: Rothfuss, Berghoff, Lehmann. Edző: Patrick Weissinger

Gól - emberelőnyből: 6/5 ill. 7/4

Gól - ötméteresből: 1/1 ill. 0

Kipontozódott: Lehmann (9.p)

SZÉCSI ZOLTÁN:

Az elején egy kicsit döcögősen ment a hátrány, aztán ráéreztünk szerintem csapatszinten is, meg én is kicsit jobban. A védekezés úgy érzem tökéletes volt, egyedül ezzel a hátránnyal nem találtuk a helyünket...vagy talán én nem :)

KISS CSABA: 

A mai meccs sem volt különösebben izgalmas, bár a németek erősebb ellenfélnek bizonyultak - fizikailag legalábbis mindenképpen :-). A tegnapinál valamivel pörgősebben ment a játék, de azért ez a fordulatszám kevés lesz a Savona ellen, ezzel tisztában vagyunk. Holnap már nem lesz mese, már nem lehet tartalékolni. Mindent megteszünk, hogy hozzuk a legfontosabb mérkőzést is ebben a körben.

 Lodz-Savona 4:22 (0:6, 2:5, 1:6, 1:5)

J csoport, Sibenik (Horvátország):

Sibenik-Szeged 7:8 (0:1, 2:3, 2:3, 3:1) g.: Weszelovszky 4, Varga T. 3, Komlósi (Baksa kivédett egyötméterest)

A találkozón végig a szegediek vezettek, a hazaiak erős bírói támogatást élveztek, de a jó napot kifogó Weszelovszky, Varga Tamás és a többek között ötméterest védő Baksa jóvoltából sikerült megnyerni a mérkőzést. Így papírforma szerint a csoportelsőség már Baksáék zsebében van, hiszen vasárnap elegendő számukra már egy döntetlen is a jóval gyengébb képességű WPC Belgrád ellen.

BAKSA LÁSZLÓ:

Igaz, nem játszom régóta, de ilyen csalást még nem láttam. 20:9 volt a kiállítási arány, s a húszból körülbelül 16 volt labda nélkül. Kaptunk centerben, labda nélkül hatot, további legalább hatot visszaúszásnál úgy, hogy kint van a játékos keze. Negyven másodperccel a vége előtt felmegyünk támadni, kontra, 27-tel a vége előtt kiállítás, de kibekkeltük. Utána odajönnek a játékosok, Tojásba belekötnek, a nézők anyáztak, várni kellett a rendőrökre, ők hoztak minket ki. Nagyon kemény volt. Ami a játékot illeti, löttünk hat akciógólt, nagyon fegyelmezetten játszottunk, le a kalappal a csapat előtt.

M csoport, Nagyvárad (Románia):

Strakonice-Pécs 5:21 (1:7, 4:5, 0:6, 0-3)

Nagyvárad-Athén 10:3 (3:4, 0:3, 2:5, 5:1)