FACEBOOK

LEN Kupa - felemás kezdés

LEN Kupa - felemás kezdés
hozzászólás, 2007.10.27.

Az Eger győzött, a Pécs vereséget szenvedett a LEN Kupa újabb csoportmérkőzéseinek első napján. A Szeged szombaton mutatkozik be Sibenikben.

Eger-Lodz (lengyel) 15:8 (3:1, 2:2, 8:2, 2:3)
Eger, v.: A. Moliner (spanyol), N. Vassilion (görög)
Eger: Szécsi - Decker Á. 1, Kiss Cs. 2, Császár, Biros 1, Matajsz 1, Feltham 1 (1/1).Cs.: Kovács 3, Nyéki, Binder 1, Kis G., Hegedüs 2, Varga II. 3. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
Lodz: Yaziershi - Kulakov 1, Scierwicki 1, Rozycki 3, Vankevich 2, Leszek 1, Michaski.Cs.: Cichocki, Bar, Ulchurski, Piotrusiak. Edző: Edward Kujawa
Gól - emberelőnyből: 7/2 ill. 3/2
Gól - ötméteresből: 1/1 ill. 0
Kipontozódott: Leszek (19.p)

SZÉCSI ZOLTÁN:

Úgy álltunk oda, hogy "pihenünk", ez kicsit meg is látszott, rengeteg szép helyzetet dolgoztunk ki, ezeknek körülbelül a kétharmadát, felét, ha belőttük. Hátul nagyon könnyen megkapták a faultokat öt méteren, ebből találtak gólokat. Elöl lőhettünk volna még tízzel többet, hátul meg kaphattunk volna nyolccal kevesebbet, de hát ez benne van az ilyen meccsekben. A holnapi szorosabb lesz, ahogy most elnéztem a német csapatot. Nem annyira gyengék, úgyhogy őket sokkal komolyabban kell vennünk.

KISS CSABA:

Az első perctől kezdve úgy éreztem: a lengyel csapat arra törekszik, hogy minél kisebb arányú vereséggel ússza meg ezt a mérkőzést. Ez sikerült is nekik. Nagyon tördelték és lassították a játékot, mi pedig "beleálmosodtunk ebbe az iramba" - hogyha lehet így fogalmazni. Nem adtunk ki magunkból sokat, nem mutattunk sokat abból, amit majd szeretnénk játszani esetleg vasárnap az olaszok ellen, vagy jövő héten a Vasas ellen. Nehéz ebből a mérkőzésből sok tanulságot levonni, le kellett játszani, de sokkal fontosabb feladatok várnak ránk, úgyhogy most már koncentrálhatunk szép lassan azokra.

KIS GÁBOR:

Erről a meccsről nem lehet semmit mondani... Nagyon gyengén játszottunk, de szerencsére így is megvolt a győzelem.

Az esti második mérkőzésen:

Savona (olasz)-Esslingen (német) 18:10 (4:1, 4:3, 5:3, 5:3) (Az olasz csapatban Perrone Rocha 7 gólt szerzett.)

Nagyvárad:

Pécs-Panioniosz Athén (görög) 7:10 (2:2, 1:4, 1:3, 3:1)

Nagyvárad-Strakonice (cseh) 17:4 (3:2, 4:0, 4:0, 6:2)