FACEBOOK

Szerencsés Honvéd, balszerencsés Eger?

Szerencsés Honvéd, balszerencsés Eger?
hozzászólás, 2007.10.01.

Hétfőn Rómában elkészítették az Euroliga második selejtezőkörének csoportbeosztását. Az Eger rendkívül balszerencsés sorsolást kapott, hiszen a nápolyi csoportban kell szerepelnie többek között a Posillipo és a Jadran Herceg Novi társaságában. A Honvéd selejtezőcsoportjának Budapest ad otthont, s Kiss Gergőéktől a csoport összetétele alapján is elvárható a magabiztos továbbjutás, ami legalább a második hely megszerzését jelenti.

A csoportokból az első két helyezett jut tovább, s kerül az Euroliga főtáblájára, ahol a Vasas is csatlakozik az elit társasághoz.

A selejtezőcsoportok színhelye és összetétele:

A csoport - Nagyvárad:

Mladost Zagreb (horvát)
Sturm Csehov (orosz) 
Brescia (olasz)
Olympic Nice (francia)
NC Chios (görög) 
Nagyvárad (román) 
  
B csoport -  Budapest:

Crvena Zvezda Belgrad (szerb)
Honvéd
VK Sibenik (horvát) 
Spartak Volgograd (orosz)
Galatasaray Istanbul (török) 
ASC Duisburg (német)

C csoport - Nápoly:

Posillipo (olasz)
Montpellier (francia)
Jadran Herceg Novi (montenegrói) 
Eger
CN Sabadell (spanyol) 
Kassa (szlovák) 
    
D csoport - Ljubljana:

Etnikosz Pireusz (görög) 
Natacio Terressa (spanyol) 
Primorac Kotor (montenegrói) 
Spandau 04 (német)
VK Vojvodina Novi Sad (szerb)
Olimpija Ljubljana (szlovén)

A mérkőzéseket október 11. és 14. között kell lejátszani.

MOLNÁR TAMÁS:

Panaszra nem lehet okunk. A hazai pálya nagy előny és a csoport összetétele is jónak tűnik, bár nem szabad lebecsülnünk olyan, egykoron szebb napokat látott csapatokat, mint az orosz Volgográd és a szerb Crvena Zvezda, hiszen klasszikus vízilabdanemzetet képviselnek. Tippelésre nem szívesen vállalkozom, de úgy gondolom, hogy ha alaposan felkészülünk és úgy játszunk, ahogy tudunk, nem lehet gond megszerezni az első helyet.

KISS GERGELY:

Könnyen meg lehet botlani egy ilyen, könnyűnek tűnő csoportban, de természetesen a célunk a csoportelsőség, s jó játékkal azt meg is fogjuk tudni szerezni. A Sibenik, a Belgrád és a Volgográd a legnehezebb ellenfél, az ilyen szintű csapatokat az elmúlt hat évben meg szoktuk verni 4-5-6 góllal, most is csak annyi a bizonytalanság, hogy új, alakulóban lévő csapatunk van és még nagyon az idény elején tartunk.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Ki is lehet esni és elsőként is tovább lehet jutni. Abszolút rajtunk múlik, és persze azon, hogy mennyire támogatják meg a Nápolyt. De úgy érzem, a Herceg Novit meg kell verni, a Sabadellt szintén, a Nápollyal meg ki-ki meccs lesz. Ha az első helyet tűzzük ki célul, akkor a második elérése könnyebb...

KISS CSABA:

Bitang erős a csoport, de azt gondolom hogy három csapat között fog eldőlni a továbbjutás. Tudomásom szerint egykori csapatom, a Sabadell tavalyhoz képest is gyengült, a Montpellier és a Kassa nem okozhat gondot. A Herceg Novi erejét pedig a saját bőrünkön tapasztalhattuk nem régen. A Nápoly pedig otthonában...