FACEBOOK

Első győzelem

Első győzelem
hozzászólás, 2007.08.09.

Fölényesen nyerte az első mérkőzését a magyar válogatott a berlini Világliga Szuperdöntőjében. Dr. Kemény Dénes csapata már az első percektől kezdve magabiztosan vezette a mérkőzést, egészen a félidőig összesen csak két gólt kapott a magyar csapat.

Támadásban is hasonlóan jól szerepeltünk, egyedül az utolsó negyedben engedett le (egyébként érthetően) kissé a csapat, ennek következményeképp az utolsó percekben három gólt is lőttek az ausztrálok. Ez azonban nem okozott gondot, hiszen ekkor már a 15. találatán is túl volt a gárda, amihez Kis Gábor is hozzájárult egy góljával. A mérkőzésen ezúttal Baksa, Benedek, Hárai és Varga Dénes hiányzott, de lesz még alkalmuk bizonyítani, hiszen szerdán a hazai, német válogatott ellen játszanak Kiss Csabáék.

 

„Az ausztrálok taktikailag nem elég felkészültek, de nagyon erősek. Fárasztó mérkőzés volt, ezért az eredményért megdolgoztunk.” – nyilatkozta Kis Gábor.

 

"A meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Az ausztráloknak főleg a centereinkkel gyűlt meg a baja, egymás után két 5 méterest is kaptunk. Hátul magabiztos volt a védelem, elöl pedig egyre olajozottabban működtek a variációk. A végére egy picit kiengedtünk az utolsó negyedre, a koncentráció hiányát 3 góllal büntették az ausztrálok. Összességében kezdésnek lehetett volna nyögvenyelősebb is." - mondta Kiss Csaba a mérkőzésről.

 

Berlin - 2007. augusztus 7., kedd:
V: Aaron Chaney, Mihai Simion
Ausztrália - Magyarország 8-15
(1-3, 1-5, 2-5, 3-2)
Ausztrália: Stanton - Richardson, Figlioli 1, Whalan 1, Beadsworth 1, Maitland 1, Franklin 1. Cs: Cotterill, O'Halloran, Aintsworth 1, Martin 1, Campbell 1. Szövetségi kapitány: John Fox
Magyarország: Szécsi - Molnár T. 3, Kiss G. 3, Fodor 1, Varga Dániel, Madaras 2, Biros 2. Cs: Nagy V. (kapus) - Szivós 2, Gór-Nagy, Kis G. 1, Kiss Cs., Hosnyánszky 1. Szövetségi kapitány: dr. Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 4/5
Ötméteresból: 1/1, ill. 3/3
Kiállítva - végleg cserével: Molnár Tamás

 

További eredmények:

USA-Szerbia 3-13

Kanada-Németország 8-13

Kína-Románia 7-8

 

Bayer Tamara

1 régi hozzászólás

Lautner Györgyi hozzászólása
2007.08.11. 17:52

Kérem szépen, ha valaki tudja, hogy nézhetném a világliga mérkőzéseit, jelezze. Felháborítónak tartom,hogy a műsorújság kiírása ellenére nem izgulhatok a fiúkért, helyette szinte folyton rizsevők ténykedéseit kell néznem hol ilyen, hol olyan sportágban.