FACEBOOK

Eger vagy Vasas? Vasas vagy Eger? - Euroliga-előzetes

Eger vagy Vasas? Vasas vagy Eger? - Euroliga-előzetes
hozzászólás, 2007.04.27.

Élőben, gólonkénti frissítéssel közvetítjük az egyetlen továbbjutó helyért versenyben lévő mindkét magyar csapat Euroliga-csoportmeccsét szombat este 18.30-tól. A Vasas az orosz bajnok Sturm Csehovot fogadja, Egerbe pedig a már csoportelső Pro Recco látogat. Beharangozónk, nyilatkozatok:

Egri szemszögből a dolog egyszerű: ha akár csak egyetlen góllal is legyőzik Calcaterráékat a Bitskey uszodában, akkor bejutnak az Euroliga legjobb nyolc csapata közé és valamelyik csoportelsővel küzdhetnek meg páros mérkőzésen a Final Fourba kerülésért.

 

A Vasasnak mindenképpen nyernie kell a már kiesett Csehov ellen a Komjádi uszodában, de továbbjutásukhoz az egriek botlására is szükség van.

 

A Pro Recco pénteken délután megérkezett Budapestre, s azonnal Egerbe utazott, ahol este 8 órától vezényelt edzést Pino Porzio. (Ráfért a csapatra, ugyanis Porziónak a napokban kislánya született., így a hét első felét Recco helyett Nápolyban, a felesége mellett töltötte.) A Reccóban szombaton nem szerepel a még mindig fülsérüléssel bajlódó Deserti, továbbá Felugo sem utazott Budapestre.

 

MADARAS NORBERT:

 

Tény, hogy azért nekünk könnyebb, mert már továbbjutottunk, viszont tudjuk, hogy az Egernek győznie kell a biztos továbbjutásért, ezért nagyon nehéz meccsre számítok. Nem jó érzés ez. Már amikor a sorsolás eredményét megtudtam, semmiképp sem akartam, hogy az utolsó fordulóra ilyen helyzet legyen, vagyis, hogy mi is beleszólhassunk a két magyar csapat továbbjutásért folyó harcába az utolsó fordulóban. Jobb lett volna egy tiszta helyzet, hogy egymással játszva döntik el. Hát meglátjuk. Nem jó, de ez van.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 

Annyi biztos, hogy az Eger sokkal jobban fel lesz pörögve, mert nekik ez egy élet-halál meccs, mi pedig már bent vagyunk elsőként, biztosan a nyolc között. Ilyen szempontból nehéz lesz nekünk felpörögni erre a meccsre, ami természetes, de ettől függetlenül nyerni megyünk a vízbe. Azt várom az Egertől, hogy nekünk fognak esni, mindent be fognak vetni. Nekik ez óriási lehetőség, csak rajtuk múlik, hogy bejutnak-e, nem is kell nézniük a másik meccs eredményét. Ekkora lehetőségük még soha nem volt nyolc közé kerüljenek az Euroligában, úgyhogy nagyon kemény lesz. Remélem, állni fogjuk azért a sarat. A Vasas-játékosoktól egyébként már kaptunk „ajánlatot”, marhapörköltet ígértek, ha nyerünk, de csak nekem, úgyhogy nem sikerült „üzletet kötni”.

 

x

 

Az egriek elszántak, szeretnék a maga kezébe venni sorsuk alakítását, vagyis arra készülnek, hogy a közönség fergeteges buzdítása mellett győzelemmel biztosítják helyüket a legjobb nyolc között.

 

KIS GÁBOR:

 

Holnap szeretnék helytállni ebben a kemény sorozatban. Nem arra várunk, hogy a Vasas kikapjon a Csehovtól, úgy akarunk továbbjutni, hogy megverjük a Reccót. Ha esetleg ez nem jönne össze, akkor majd megkérdezzük a Vasas-meccs végeredményét. Nehéz mérkőzés lesz, de bízom benne, hogy a közönség támogatásával meglepetést tudunk majd okozni.

 

KISS CSABA:

 

Természetesen nem tudtunk úgy készülni erre a mérkőzésre, mint bármelyik másik - például bajnoki vagy egyéb - meccsre. Nekünk ez lesz "A MECCS", ahol megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. A sorsolást látva, még a sorozat előtt, ha bárki azt mondta volna, hogy a végén az utolsó mérkőzést itthon játsszuk, és ha nyerünk, akkor bejuthatunk a legjobb 8 közé, valószínűleg nagyon meglepődtem volna. De itthon játszunk és tudjuk, hogy az európai élvonalba tartozó csapatok közül jó pár ellen tudtunk már nyerni hazai közönség előtt. Nyilván ezek nem olyan csapatok voltak, mint a Recco, de mindenképpen az európai élvonalban jegyzett gárdák. Így azt hiszem, van okunk arra, hogy bizakodóak legyünk, a kezünkben van a saját sorsunk. A célunk nem lehet más, mint hogy végrehajtsuk a bravúrt és bekerüljünk a legjobb 8 közé.

 

x

 

A már csoportelső Honvéd Barcelonában szerepel, a Barceloneta otthonában.

2 régi hozzászólás

Máté hozzászólása
2007.04.28. 17:33

Aki ugrál: angyalföldi, hej!

Nekomajin hozzászólása
2007.04.27. 23:58

Sok sikert srácok! Ezt most meg kell nyerni! HAJRÁ EGER!!!