FACEBOOK

Meghosszabbították a szövetségi kapitányok mandátumát!

Meghosszabbították a szövetségi kapitányok mandátumát!
hozzászólás, 2021.10.07.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén meghallgatta Bíró Attila és Märcz Tamás beszámolóját, majd egyhangú szavazással meghosszabbították mindkét szövetségi kapitány megbízatását. Az új mandátum a jelenlegi elnökség időtartamának lejártáig, 2024. október 22-éig szól. Märcz Tamás a vlv-nek:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Az elnökség előtti szokásos beszámolót tartottuk meg egymás után Bíró Attilával. A beszámoló után mi elhagytuk az üléstermet, a testület tagjai tanácskoztak, majd pár perccel később visszahívtak minket és arról tájékoztattak, hogy az elnökség egyhangúlag úgy döntött: mind a női, mind a férfi szakág felnőtt válogatottjának szövetségi kapitánya folytassa munkáját 2024. október 22-ég. Ez az az időpont, amikor a jelenlegi elnökség tagjainak megbízatása lejár. 

- Miről szólt a beszámolód?

- Elsősorban a 2021-es év fő állomásait értékeltem, illetve természetesen külön elemeztem az olimpiai részvételünket. Mintegy negyedórás-húszperces tájékoztatás volt ez.

- Ezt követően volt vita, feltettek kérdéseket?

- Nem volt kérdés.

- Amikor visszahívtak titeket, hogy közöljék a döntést, szóba került még olyan dolog, ami a közvélemény érdeklődésére is számot tarthat?

- Annyi, hogy amikor a különböző események pontos dátuma kirajzolódik, ami szerintem napokon belül várható, akkor még visszatérünk az új megbízás konkrét, közvetlen feladataira, tehát még egy egyeztetés lesz az elnökséggel arról, hogy a szövetség vezetése a program ismeretében milyen főbb állomásokat határoz meg a jövőre vonatkozóan.

- Mik a terveid "új" szövetségi kapitányént?

- Egyelőre várakozó álláspontra kell nekem is helyezkednem, mert kaptunk ugyan már időpontokat a FINA-tól a Világliga tervezett programjával kapcsolatban (a szokásos keddi időpontok ezek, már erre az évre is, novemberre kettő, decemberre egy), de még nem dőlt el, hogy ebben a régi, hagyományos formában zajlik majd a verseny, nem pedig tornarendszerben. Ha ez eldől, akkor lehet véglegesíteni a programot, a pontos menetrendet.

- És gondolom, az első keretet is ezt követően hirdeted meg...

- Igen.



- Azt azért lehet tudni, hogy most egy bő, nagy, 25-30 fős keret kezdi majd el a munkát, szinte mindenki, akivel számolsz a Párizsig tartó út során, vagy a szokásos, egy meccsre készülő 15-18 vízilabdázó fog kezdeni?

- Nagyot nem kell nyitni a kereten, 19 játékossal dolgoztam a nyáron, ehhez csatlakozhatnak azok, akik már ott voltak a keret körül, esetleg játszottak is egy-egy alkalommal. Természetesen figyelni fogom folyamatosan azt is, hogy kiben van potenciál, ki jöhet szóba három év múlva a csapat tagjaként. Változás biztosan lesz, hiszen ismert, hogy két stabil csapattag, Hosnyánszky Norbert és Nagy Viktor befejezte válogatottbeli pályafutását.

Az első összejövetel időpontja a Világliga-programtól függ, de az biztos, hogy a 2022-es év egészen különleges lesz, hiszen világbajnokságot, Európa-bajnokságot is rendeznek, eljuthatunk a Világliga döntőjébe, emellett az Eb előtt még a Világkupát is megrendezik, továbbá az Universiadénak is van már dátuma, ami azért mindig "előszobája" szokott lenni a felnőtt válogatottságnak.

Továbbra is az a cél, hogy minden tornán a lehető legjobban szerepeljünk, minél több érmet szerezzünk, ha lehet a fényesebb fajtából.

- Gratulálok a megbízatáshoz és sikeres további munkát kívánok!


Címkék:
Märcz Tamás