FACEBOOK

Bejött ez a centerjáték...

Bejött ez a centerjáték...
hozzászólás, 2007.03.26.

A magyar válogatott 16 góllal győzte le első ellenfelét a 12. felnőtt világbajnokságon. Molnár Tamás betegsége miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére az Új-Zéland elleni meccsen, így egy új center után kellett nézni...

A vasárnapi edzésen Kemény Dénes dicsérte Marcit, hogy milyen jól játszott a "kényszer" poszton, majd Molnár Tamás nyilatkozott elismerően a center-felmenőkkel rendelkező barátról:
"Marci annak idején a junior válogatottban elég sokat centerezett, nyilván a családi adottságok miatt is gondolhatnak rá, ha centerhiány van egy csapatban. Én azt hiszem, hogy nem okoz neki gondot megoldani ezt a feladatot."

Természetesen láttuk már őt centerben játszani, igaz nem egy egész meccsen át. A klubcsapatában, sőt a válogatottban is előfordult már számtalanszor, hogy "rossz" helyre úszott, és gyakran volt már eredményes is onnan. De azért mindenki kíváncsian várta, mint főállású center mire lesz képes.

Az első negyedben nem igazán villogott, igaz ekkor még Kis Gábor kapott több lehetőséget. A második negyedben már több jó megmozdulása is volt, kiállításokat harcolt ki. Első gólját is ekkor szerezte, miután levált az emberéről Varga Dénes gyors passzát húzta be kapuba, gyorsan. Kemény Ferenc, az MTV szakkomentátora meg is jegyezte, hogy ez egy igazi, magyaros gól volt. Nos, gyorsaságát tekintve valóban. Olyannyira, hogy a rendezők azt hitték Varga Dénes volt a gólszerző...

A harmadik negyed noha nem hozott túl sok gólt (3-2 lett a magyaroknak), Marci-parádét annál többet. Két ötméterest harcolt ki, melyeket Varga Dániel és Kiss Gergely értékesítettek. Látszott rajta, hogy egyre jobban érzi magát ott középen. A negyedik negyedben pedig már labdástól is jobban ment. Először még Kásás Tamásnak szorgoskodott össze egy ötméterest, aztán inkább már megoldotta egyedül. Jól tette. Már második gólja is élményszámba ment (lábbal húzta közelebb magához a labdát, majd lefordult a védőjérő, kivárt és előtte Love kapus mellett), na de a harmadik gól!! Rég láttunk ilyet tőle. Pazarul csavarta a labdát a kapu jobbfelső sarkába. Az uszodai kijelző szerint 44 km/órás sebeséggel történt mindez, ami lakott területen már majdnem szabálytalan lenne, ám itt több, mint érvényes volt. Vízben és kispadon egyaránt mosolyogva fogadták az újabb gólt, és elismerően bólogatott ismeretlen s ismerős a látványos megoldásokon.

Marci a meccs után eképpen vélekedett erről:
"Örülök, hogy így bejött ez a centerjáték, de igazság szerint mindegy, hogy Dénes milyen feladatot ad nekünk. Mindenhol a maximumot kell teljesítenünk, amit tudunk, a győzelem érdekében ez a legfontosabb. Ha bekkelni kell, akkor bekkelni; ha a szélen, akkor szélen. Bármi, csak nyerjünk."

Az első gól
A második gól
A harmadik gól

Klubbeli és válogatott csapattársa, dr. Kiss Gergő is el volt ámulva. Miket tud ez a fiú?!
"Nagyon örültem neki, és már korábban is hecceltük ezzel egymást, hogy neki már a vérében van a centerezés. Ugye Szivós Marci helyettesítette a betegeskedő Molnár Tamást és nagyon szép dolgokat csinált, tényleg élményszámba ment. Az ember szinte úgy érezte, hogy nézőként tapsolna ott a vízben. Dehát csapattársak vagyunk, óvatosan kell bánni a dicsérettel."

A két nyilatkozatot a Kemény-legények naplójában meghallgathatod!


És ha már a vérnél tartunk...

1956-ban is szerepelt itt, Melbourne-ben egy Szivós. Neki kicsit kalandosabbra sikeredett az első meccse. Történt ugyanis, hogy id. Szivós Istvánt utólag nevezték az olimpiai csapatba, így neki először el kellett indulnia egy úszószámban, hogy a póló válogatottban is játszhasson. Mivel csak a mellúszóknál nem volt magyar induló, így a 200 méteres mellúszószámba nevezték be.
Idézzünk egy kicsit Gyarmati Dezső és Csurka Gergely, 1956 - Ahol mi győztünk című könyvéből:
"Szegény Pista, még életében nem indult mellúszó számban (mint hátúszó kezdte pályafutását). Ám vállalta a feladatot, és az uszodában lévő "szabadnapos" magyar sportolók harsány biztatása közben állt fel a rajtkőre. Ellenfelei aggódva figyelték a hatalmas termetű, ismeretlen mellúszót."
Markovits Kálmán ezt akkor viccesebben látta: "Majd hanyattestünk a röhögéstől." 

Végül azért összejött a pólós szereplés is. Első meccsüket az angolokkal játszották Gyarmatiék, amiután a Népsport így értékelt:
"Szivós kitűnő teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen. Kiváló labdakezelése jól érvényesült, sokszor hozta gólveszélyes helyzetbe játékostársait is. Feltűnő volt, hogy egyszer sem tudtak megszökni róla."

Ezek a sorok nagyjából ma is megállnak a helyüket...


(szivosmarton.vlv.hu - Viló Zsófia)

5 régi hozzászólás

annamariannka hozzászólása
2007.04.04. 15:38

Viló zsófia az marcimániás?a gportalos lapotis ő vezetei marcit iwiwre is ő hívta meg... bármerre megyk ahol marcira keresek rá midne hol az ő neve...

Najó hozzászólása
2007.03.22. 08:57

Valóban remekül játszott a kis Szivós! Kicsit (Kis Gábor) viszont teljesen mellőzik a tisztelt cikkírók! Ez enyhén szólva unfair!!!

Judit hozzászólása
2007.03.21. 16:16

Nagyszerű teljesítmény volt a Marcié! Gratulálok hozzá, gyönyörű megoldásokat láttunk és hasznos munkát végzett középen! Lehet Marci centerjátékával meg lehetne viccelni még a szerbeket is :), azért remélem Papesz minél előbb meggyógyul és Marci már saját posztján is brillírozhat! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Sok sikert a továbbiakban is! Hajrá magyarok!

encino hozzászólása
2007.03.21. 15:08

Marci nagyon szepen dolgozott de Kis Gabor jateka sem volt piskota!

encino hozzászólása
2007.03.21. 15:04

Marci szepen csinalta de Kis Gabor jateka sem volt piskota!