FACEBOOK

Riport az olimpiai keret első "sajtónyilvános" edzéséről

Riport az olimpiai keret első
hozzászólás, 2021.06.11.

Pénteken újra újságírók, fotósok és tévéstábok látogathattak a Margitszigeten gyakorló válogatott keret edzésére. Helyszíni riport:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Kezd kialakulni az a médiagárda, amelynek tagjai rendszeresen részt vesznek a szövetség által szervezett "sajtónyilvános edzéseken". Egész pontosan az edzés utolsó egy órájára lehet ilyenkor bemenni, viszont a gyakorlás után mindenki szabadon kérdezheti kiválasztott riportalanyát. Az országos médiumok mellett ilyenkor sok más érdeklődő is tiszteletét teszi, megemlítjük, hogy nagy stábbal jelent meg pénteken a Fradi-média és a BVSC is komoly erők elküldésével tisztelte meg egyetlen játékosát, Pásztor Mátyást.


A fiúk továbbra is jó hangulatban gyakorolnak, bár úgy vettük észre, a taktikai elemek egyelőre a tarsolyban maradtak, úszás, lábtempó, kapura lövés sima és védő által nehezített helyzetben - ezek voltak a fő elemek pénteken.

Feltűnt az egyik kapu mögött egy nyúlánk, kifejezetten jól úszó fiatalember, többen találgatták is, hogy a 19-es keretet Märcz Tamás esetleg eggyel megnövelte vajon? Varga Dániel elnéző mosollyal regisztrálta a neki címzett, hasonló jellegű kérdéseket.


vlv-képek az edzésről


Az öccse, Dumi láthatóan frissen borotváltatta teljesen tarra a koponyáját, és hogy az erős napsütés ne okozzon gondot, egyedül ő sapkában teljesítette az edzéspenzumot. A kínálatból a 10-es jelzésűt vette fel - ki tudja, miért éppen ezt...?

Edzés után két fiatal játékost kértünk a kameránk elé.

VLV-VIDEÓK:


Német Toni a vlv-nek

- Német Tonit köszöntöm az edzés után a vlv kamerája előtt! Érdeklődöm először arról, hogy kicsit megszépült-e már az az ezüstérem, amit Belgrádban szereztetek?

- Nyilván örülünk, mégiscsak döntőt játszottunk, kétszer egymásután. Így pár nappal utána már örülünk, hogy van egy ezüst, igen.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru


- Hazajöttetek, nem sokat tudtatok pihenni, te mivel töltötted azt a néhány napot?

- Pontosan három napom volt, a párommal próbáltam minden időt tölteni, most meg elkezdtünk edzeni, újra itt vagyunk, fontos célok érdekében, úgyhogy mindenki beletesz mindent.

- A társaság, gondolom, ismerős, szinte mindenkivel jázszottál már különböző csapatokban. Milyen itt a kégkör? Hogy vagytok, hogy töltitek az időt, két edzés között van-e valamilyen közös program?

- A légkör jó, mert nyitott medencévben vagyunk. :-) Változatosabb, mint a fedett medencék. Közös ebéd van, közös vacsora van, azért ott még együtt vagyunk, a többi időt szerintem mindenki próbálja pihenéssel tölteni, mert eléggé megerőltetőek az edzések. De szerintem mindenki félre tudja tenni azt a fáradtságot, ami ilyenkor van, otthon szenvedünk egy kicsit, amikor egyedül vagyunk, de itt nem mutat senki semmit...

- Beszéljünk a posztodról! Három center van a keretben és általában kettő szokott utazni világversenyre. Hogy állsz ehhez a kélrdéshez, mennyi esélyt látsz? Nyilván mindent megteszel. 

- Ötven százalék esélyem van: vagy megyek, vagy nem. Mindent megteszek annak érdekében, hogy ott legyek. Kiderül.

- Köszönöm, jó munkát kívánok!


vlv-fotók az edzésről



Konarik Ákos a vlv-nek

- Konarik Ákos áll a vlv kamerája előtt, a délelőtti edzés után vagyunk. Arra kérlek, mondd el: az első edzés óta mi történt, hogy érezted magad, mennyire volt furcsa, szokatlan a helyzet, a légkör, a társak? Mesélj egy kicsit!

- Üdvözlöm a vlv kedves olvasóit! Az első hét annak ellenére, hogy rávezetőnek mondták, abszolút nagy terhelést hozott, szerintem az a 8-9 nap, amit pihenéssel tudtunk tölteni, megtette a magáét, de nagyon élvezek minden egyes itt eltöltött percet. Most már csatlakoztak a fradisok is hozzánk, így a második hétnek a végére. Örülök, mert sok impulzus, sok beszélgetés, sok új arc és mindenkitől emberileg meg a vízben is nagyon sokat lehet tanulni. 

- Az igazi nagy kemény munka most fog kezdődni - gondolom én, bár már most elég fáradtak lehettek. Mire számítasz, milyen íve lesz ennek a történetnek és hát, hogy látod az esélyét annak, hogy esetleg bekerülj az utazó csapatba?

- Igen, ahogy mondod. Mi, a Fradin kívüli csapatokból érkezők azért már elkezdtük a fizikai  munkát, úsztunk már erősebbet, voltak erős kondicionáló edzéseink, azért már megkezdtük a munkát.

Az esélylatolgatásokba pedig olyan nagyon mélyen nem mennék bele. Az a célom, hogy kijussak az olimpiára. Azt gondolom, hogy ha más céllal érkeznék, akkor nehéz lenne nagyon keményen csinálni ilyen felkészülést, úgyhogy ennyit tudok mondani erről.

- Azt mennyire érezted a szezon közben nyújtott teljesítményed vagy a képességeid elismerésének, hogy egyáltalán meghívást kaptál?

- Ha nem is elismerésnek, de visszajelzésnek gondolom arra, hogy van értelme annak, amit csinálok és akkor már értelemszerűen elismerés, hogy a nagyar válogatottban itt lehetek. Úgyhogy igen, elismerésnek éreztem, ez a  válasz a kérdésre... :-)

- Köszönöm szépen és jó munkát kívánok!


vlv-fotók az edzésről