FACEBOOK

FTC-Marseille 14:6 - BL-elődöntőben a Fradi!

FTC-Marseille 14:6 - BL-elődöntőben a Fradi!
hozzászólás, 2021.06.03.

Meseszerű kezdés Belgrádban, a BL negyedöntőjében! Sima győzelem lett, már 9:1-re is vezetett a címvédő a Marseille ellen! Következik péntek este az a Brescia, amely nemrég az olasz bajnoki döntőben megfosztotta trónjától a Pro Reccót. A tét már a döntőbe jutás. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan:

A vlv az olvasók anyagi segítségével juthatott el Belgrádba. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád
1. nap, negyeddöntők


FTC-Marseille 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2)
G.: Funtulisz 4, Vámos 3, Zalánki, Vigvári Vendel, Constantin-Bicari 2-2, Jansik Sz., ill. Vukicsevics 2, Prlainovics, Kovacsevics, Camarasa, Marion-Vernoux

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN-stream):

1:0 - Jansik Szilárd gólja

2:0 Vigvári Vendel első gólja

3:0 - Vámos első gólja

4:0 - Funtulisz első gólja, ötméteres

4:1 - Vukicsevics első gólja

5:1 - Zalánki első gólja

6:1 - Constantin-Bicari első gólja

7:1 - Funtulisz második gólja


8:1 - Funtulisz harmadik gólja

9:1 - Vámos második gólja

9:2 - Prlainovics gólja

10:2 - Funtulisz negyedik gólja

10:3 - Vukicsevics második gólja

10:4 - Kovacsevics gólja

11:4 - Vámos harmadik gólja, ötméteres

11:5 - Camarasa gólja

12:5 - Zalánki második gólja

12:6 - Marion-Vernoux gólja

13:6 - Vigvári Vendel második gólja, ötméteres

14:6 - Constantin-Bicari második gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Gratulálok! Nagyon sima volt!

- Simább lett végül, mint gondoltam. A Marseille-t egy nagyon jó csapatnak látom. Amikor találkoztam velük a szállodában, elég volt végignézni rajtuk..., jó játékosok, nagyon megerősítették azt a csapatot.

Ez a mai mérkőzés nem is tükrözte az ő erejüket, nagyon jó meccseket játszottak, láttam a Recco elleni mérkőzésüket, az Olimpiakosz ellenit, a Juggal vívott csatájukat, ugye, a horvátok ellen egyszer nyertek, egyszer kikaptak.  Mindenhol ott voltak és mindig jól játszottak. Erre számítottunk ma is.

Azt mondhatom, hogy jól fel tudtunk belőlük készülni és amit tervbe vettünk, azok a dolgok jól is működtek, elsősorban a hátrányos védekezés. Akiket ki akartunk venni a játékból, azokat sikerült is kivenni, Prlainovicsra és a másiik oldalon Crousillat-ra gondolok. Hála Istennek, a lefordulásaikat is meg tudtuk akadályozni, mindenki mondta róluk, hogy nagyon gyorsak. Le tudtuk lassítani őket, elértük, hogy ne játszhassák azt a játékot, amit ők szeretnének. Ez természetesen a játékosokon múlott, azon, hogy ma ilyen fegyelmezetten és pontosan játszottak. 

- Nem lepett meg téged a 9:1-es állás...

- Magát a játékot néztem, nem az eredményt, hanem azt figyeltem, hogy mi történik elöl, mi történik hátul, hogy maradjunk stabilak. Így, ahogy mondod, igen, nyilván nagyobb volt a különbség ott, abban a pillanatban a két csapat között, mint amire lehetett gondolni előtte. Igen, ők ma kicsit lassúbbnak tűntek, gyengébbek voltak a befejezéseik. Ez ma nekünk így sikerült, mondom, szerintem a felkészülés volt jó, a játékosok pedig nagyon pontosan, fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm.


MILOS SCSEPANOVICS (MArseille) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Valóban, mindenki többet várt tőlünk ezen a meccsen, de nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencvárossal játszottunk, amely nagyszerű csapat.

Pedig nem kezdtünk rosszul, megteremtettük a lehetőségeket, de azok mind kimaradtak. Ugyanakkor a Ferencváros góllal nyitott, elhúzott, s nem könnyű nyugodtnak maradni, magas szinten játszani, amikor az ellenfél sok góllal vezet. 

Még mindig próbáltuk játszani a játékunkat és láttam jó dolgokat. Pozitívnak kell maradnunk, ez a csapat most kezdte meg az útját, büszkének kell lennünk arra, amit elértünk ebben a szezonban."


vlv-képek


IGOR KOVACSEVICS (Marseille) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Jobban kezdték a mérkőzést és ezt nagyon nehezen tudtuk kezelni, főleg a fiatal játékosaink. A Ferencvárosnak nagy tapasztalata van abban, hogy miként kell játszani nagy nyomás alatt. Nálunk csak Andrija Prlainovics és Ante Vukicsevics ismeri az ilyen helyzetek pszichikai hatását és azt, hogy miként kell kezelni ezt a fajta feszültséget. Számunkra ez szükséges tapasztalatszerzés volt.

Minden jót kívánok a Ferencvárosnak a folytatáshoz, a címvédéshez. Mi teljesítettük a célunkat azzal, hogy bejutottunk a nyolcas döntőbe. Ezen felül minden bónusz a számunkra. Bebizonyosodott, hogy nehéz megleteést okozni a BLF8-ban annak a csapatnak, amely először jutott el ide."


IOANNISZ FUNTULISZ (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

„Szerintem jó meccs volt. Esélyesként nyomás alatt voltunk. Az elején a Marseille nagyon agresszívan játszott, de miután kihagytak néhány emberelőnyt, mert a védekezésünk jól működött, könnyed gólokat tudtunk szerezni. Abban a pillanatban mintha a nyomás eltűnt volna a vállunkról. 5-6 góllal elhúztunk, és a végéig rutinosan irányítottuk a játékot.

Még nem tudni, a holnapi mérkőzésen kivel kerülünk szembe. A Brescia idén kétszer is megvert minket, a pedig Jug nagyon tapasztalt az ilyen típusú mérkőzések terén. Azt hiszem, nagyon szoros játék lesz, bárki is következik. ”


SEDLMAYER TAMÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok!

- Köszönöm szépen.

- Kis értékelést kérek.

- Sokat készültünk a Marseille-ra, nyilván, első meccs volt. Volt időnk felkészülni belőlük, gyakorlatilag másfél hetet csak velük foglalkoztunk. Szerintem ennek meg is látszott az eredménye. Nagyon összeszedetten és higgadtan, végig koncentrálva játszottunk. Ez a kevés kapott, illetve a sok lőtt gól is mutatta. 

Szerintem ez egy jó kezdése volt abszolút ennek a final eightnek. Megyünk tovább. Ez volt az első feladat, már csak kettő van hátra. Köszönöm.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Soma gratulálok! Nagyon nagy volt. Jól ment neked, de igazából még csak meg se tudtad mutatni a formádat, mert annyira magabiztosak voltatok, jó volt a védekezés, blokkok voltak. Hogy tetszett a meccs?


- Igen, ezt kicsit én is úgy érzem ahogy mondod, mert az elejétől fogva, most tényleg sikerült megvalósítanunk az  első támadásunktól fogva, tökéletesen koncentrálva és a taktikát betartva tudtunk játszani szinte végig. Ezt kell tovább vinnünk és remélem tovább tudjuk vinni. 

- Ezen a meccsen tudtatok-e fejlődni valamit, összeszokottságban, bármiben?

- Szerintem nem ezen a meccsen fejlődtünk, hanem úgy látszik, hogy az elmúlt időszakban fejlődtünk, nem a mai meccsen, mert össze tudtunk úgy állni, ahogy igazából eddig is össze kellett volna a szezon folyamán. Reméltem, hogy így fog történni és tényleg ezt a mentalitást kell holnap is mutatni.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton nyilatkozata Csurka Gergelynek


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Marci, gratulálok! Mekkora kő esett le a szívedről?

- Hát, azért tudtam, hogy jobb csapat vagyunk, bár nem biztos, hogy ekkora a különbség köztünk.

Azt éreztem, hogy mi akarjuk jobban a győzelmet, az elejétől fogva "fel voltunk hergelve". Nem tudtak gólt lőni, jó volt a védelem, Soma nagyon jól védett.

Hat gólt kapni bárki ellen - ez nagy tett, főleg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, úgyhogy ez önbizalmat adhat a következő mérkőzésre. Még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, most megnézzük a meccsüket és a hátralévő egy nap alatt felkészülünk belőlük.

- Köszönöm szépen!


VIGVÁRI VENDEL (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, nagyon jól védett Soma. Ha így indul a meccs, akkor ez mindig olyan mérkőzést eredményez, amelyen nagy esélyünk van a győzelemre. Tényleg végig jól védett, jól is védekeztünk, segítettük blokkokkal.

Szóval az elején szerencsére elmentünk és ezt tudtuk tartani, de most már készülünk a holnapra.

- Köszönöm szépen.


FEKETE GERGŐ (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon fárasztó volt, még ha 14:6 lett is a vége, úgy éreztem, hogy végig nagyon brusztos mérkőzés volt. 

- Hogy ment neked?

- Inkább védekező szerepem volt, próbáltam minél többet tenni a csapat sikere érdekében.

- Hogy érzed, benne van a csapatban a következő kétt meccs menyerése...?

- Szerintem most nagyon összeálltunk, ami látszódott ezen a mérkőzésen is. Bármi leehtséges.

- Köszönöm szépen.


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok és kérlek mondj egy kis összefoglalót, milyen volt belülről?

- Köszönjük szépen a gratulációt, jó kis meccs volt. Nagyon fontos volt a jó kezdés. Egész héten azon dolgoztunk, hogy a védelmünk így összeálljon és az hál' istennek, sikerült. Nagyon jól védett Soma, adott nekünk egy kis magabiztosságot. Türelmesen végig játszottuk az ember előnyöket, s ezáltal sikerült azokat gólra váltani.

Jelen pillanatban még nem tudjuk a pénteki ellenfelet, de nem számolgatunk, nincs olyan, hogy kit szeretnénk jobban, várjuk a végét és még a ma este folyamán kielemezzük őket. Jó lenne egy hasonló mérkőzést játszani, mint ma, nagyon komoly védekezéssel.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A nap további eredményei:

Pro Recco- Hannover 16:9 (5:2, 4:3, 1:2, 6:2) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Ivovics 5, Mandics, Aicardi 2-2, Figlioli, Younger, Velotto, N. Presciutti, Echenique, Hallock, Luongo, ill. Darko Bruljan 3, Schütze, Winkelhorst 2-2, Radovics, Muslim

Jug Dubrovnik-Brescia 10:12 (2:3, 3:3, 3:3, 2:3)
G.: L. Fatovics 4, Benics 3, X. Garcia, Merkulov, Papanasztasziu, ill. Alesiani 3, Renzuto Iodice, Cannella, Vlahopulosz 2-2, C. Presciutti, Lazics, Nikolaidisz

Barceloneta-Olympiakosz 22:9 (6:0,7:2, 6:3, 3:4)
G.: Granados Ortega, Alekszics, Mallarach 4-4, Bodegas 3, Fernandez, De Toro 2-2, Munarriz, Larumbe, Perrone, ill. Geniduniasz 3, Derviszisz, Kakarisz 2-2, Daube, Argiropulosz


A torna további programja:

A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

Június 4., péntek (elődöntők, helyosztók)

13.00 Hannover-Olympiakosz (Sf1)
15.30 Marseille-Jug Dubrovnik (Sf2)
18.00 Pro Recco-Barceloneta (Sf3)
20.30 FTC-Brescia (Sf4)

Június 5., szombat (döntők)

13.00 Sf1 vesztese-Sf2 vesztese (a 7. helyért)
15.30 Sf1 győztese-Sf2 győztese (az 5. helyért)
18.00 Sf3 vesztes-Sf4 vesztese (bronzmérkőzés)
20.30 Sf3 győztese-Sf4 győztese (döntő)