FACEBOOK

Eurokupa: még egy lépés a magyar döntőig

Eurokupa: még egy lépés a magyar döntőig
hozzászólás, 2021.04.09.

Szombaton mindkét magyar csapat bejuthat az Eurokupa döntőjébe. Ez a papírforma. Előzetesünk a programmal és nyilatkozatokkal:


Eurokupa, elődöntő, visszavágók:

Április 10., szombat


18.00 Szolnok-Crvena Zvezda - LEN-stream várható

Az első mérkőzésen, Belgrádban a Szolnok nyolcgólos előnyt szerzett.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Két nap szabadság után tértünk vissza az edzésekhez, majd a Szegeddel játszottunk, s közben az ilyenkor szokásosnál egy fokkal erősebb edzésekbe kezdtünk. Nem azért, mert lebecsüljük a szombati ellenfelet, de mindenkki tudja, hogy nyolcgólos előnnyel várjuk a hazai visszavágót, s elképzelhetetlennek tarton hogy itthon 9 góllal kikapjunk a Zvezdától. Muszáj volt kicsit komolyabban edzeni, erre használtuk ezt a hetet.

Tudjuk a tétet, mindent megteszünk majd, komolyan vesszük a mérkőzést, de ha kicsivel fáradtabbak leszünk, mint általában, ez nem jelent problémát. Azt kérem majd a játékosoktól, hogy nagyon koncentráljanak, mindent tegyenek bele, mert így kell vízbe szállni egy ilyen mérkőzésen.

- Van-e egészségügyi probémátok?

- Péntek reggelig senki nem jelenettt betegséget, sérülést, nagyon remélem, hogy ez így is marad!


17.00 (magyar idő szerint) Vouliagmeni-OSC - LEN-stream várható

Az első meccsen három góllal nyert itthon az OSC.

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon más mérkőzésre számítok az elsőhöz képest. Nehéz megfogalmazni a görögök elleni idegenbeli meccsek jellegzetességeit, az uszoda hangulata - még nézők nélkül is -, az önbizalmuk, a mérkőzés lefolyása, ezek mind sajátosak náluk. A mi iramunkat, játékunkat rájuk kell erőltetni.

​Azt gondolom, hogy erősebb csapat vagyunk, ezért nem arra kell várni, hogy kiderüljön, ők mit játszanak, hanem védekezésben és támadásban is bátornak kell lenni.

Fontos, hogy felkészüljünk minden eshetőségre. Ha nem megy a játék elöl, attól még hátul mindenképpen stabilnak kell maradnunk. Tulajdonképpen most kell bebizonyítanunk, hogy képesek vagyunk érett csapaként játszani.

- A Vasas elleni szerdai rangadó mennyire viselt meg titeket mentálisan és fizikailag?

- Nem tudom a Vasas-meccset önmagában nézni, mert hét nap alatt három komoly rangadónk volt - Vouliagmeni, Szolnok, Vasas. Mindegyik nagy próbatételt jelentett fizikálisan és lelkileg is, de most nincs időnk a történtek alapos feldolgozására, akár pozitív, akár negatív élményekről legyen szó. A Vouliagmeni ellen ki kell hozni magunkból a maximumot, függetlenül attól, hogy mit adott hozzá az állapotunkhoz, illetőleg mit vett el az elmúlt egy-másfél hét. 

- Van-e gondod az összeállítással? Minden teszt rendben volt? Beteg, sérült?

- Minden teszt negatív, nincs sérültünk, mindenki egészséges.

- Ötmétereslövést gyakoroltatok?

- Nem.


A döntő két mérkőzésének időpontja: április 24. és május 8. A vlv a LEN-től úgy értesült, hogy sorsolással döntik el a pályaválasztói sorrendet.


ELŐZMÉNYEK:

AZ EUROKUPA-SELEJTEZŐK TELJES KRÓNIKÁJA

NYOLCADDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NYOLCADDÖNTŐK, 2. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - OSC

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - SZOLNOK