FACEBOOK

A Fradi ötméterespárbaj után kupagyőztes!

A Fradi ötméterespárbaj után kupagyőztes!
hozzászólás, 2020.09.27.

Csak a szokásos: drámai küzdelem egy fontos torna döntőjében, majd izgalmas ötméterespárbaj, amit az FTC nyer. Részletek helyszíni tudósításunkban, amely még napokig bővül:


MAGYAR KUPA - ELŐZMÉNYEK:

AZ ELSŐ KÖR TÖRTÉNÉSEI

A MÁSODIK KÖR TÖRTÉNÉSEI

A HARMADIK KÖR A FELSŐHÁZBAN

A HARMADIK KÖR AZ ALSÓHÁZBAN

A FELFÜGGESZTÉS NAPJÁN TÖRTÉNT

A HELYOSZTÓK EREDMÉNYEI

AZ OSC VISSZALÉPÉSE

ELŐDÖNTŐK


Magyar Kupa, 2020

Megemlékezés Benedek Tiborról:


 

Döntő:

Szolnok-FTC 18:19 (5:4, 4:3, 1:3, 3:2 - 5:6) - ötméteresekkel
G.: F. Filipovics 6, Kovács Gergő 4, Nagy Á., Konarik 2-2, Schmölcz, Jansik D., Angyal, Drasovics, ill. Funtulisz 7, Vámos 6, Jansik Sz. 3, Jaksics 2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a meccs felvételét a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

0:1 - Funtulisz első gólja

1:1 - Kovács Gergő első gólja

1:2 - Jaksics első gólja

2:2 - Filipovics első gólja, ötméteres

2:3 - Vámos első gólja

3:3 - Filipovics második gólja, ötméteres

4:3 - Jansik Dávid gólja

4:4 - Vámos második gólja, ötméteres

5:4 - Filipovics harmadik gólja, ötméteres

5:5 - Funtulisz második gólja

6:5 -Nagy Ádám első gólja

7:5 - Schmölcz gólja

7:6 - Vámos harmadik gólja

8:6 - Konarik első gólja

8:7 - Funtulisz harmadik gólja

9:7 - Filipovics negyedik gólja

9:8 - Funtulisz negyedik gólja

9:9 - Janik Szilárd első gólja

10:9 - Kovács Gergő második gólja

10:10 - Funtulisz ötödik gólja

10:11 - Jansik Szilárd második gólja

11:11 - Angyal gólja

11:12 - Vámos negyedik gólja

12:12 - Kovács Gergő harmadik gólja

13:12 - Kovács Gergő negyedik gólja

13:13 - Kállay Márk gólja

Az ötméterespárbaj




​A FTC-Telekom Waterpolo Magyar Kupa-győztes csapata:

Gárdonyi András, Gyapjas Brendon, Vogel Soma - kapusok,
Nicolas Constantin-Bicari, Fekete Gergő, Ioannisz Funtulisz, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szabó Bence, Varga Bence Bendegúz, Vámos Márton, Vigvári Vendel  mezőnyjátékosok.

Szakmai stáb: Varga Zsolt (vezetőedző), Nyéki Balázs (másodedző), Katona Norbert (technikai vezető)


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:


Varga Zsolt a vlv-nek

 Szervusz Zsolt! Gratulálok, egy újabb örömünnep nektek, nem szakadt meg a sorozat, de majdnem. Szakmailag értékelj, légy szíves!

- Nehéz mindenféleképpen, mert egy olyan időszakon vagyunk túl, ami nagyon sok nehézséget vetett fel. Ami edzéseken megtörtént, ami edzéseken jól megy, azt láttuk az elmúlt kevés mérkőzésen, amit játszottunk, hogy nagyon kevés dolog működik belőle. Egészen másképpen kell készülni ezekre a mérkőzésekre, ennyire kevés mérkőzéssel, mint amikor normálisan sokat játszunk és vannak visszajelzések, hogy a mérkőzéseken hogyan játsszunk, főleg a nehéz tétmérkőzéseken. Igazából ebben az évben ez a kettő volt, ami ténylegesen nehéz tétmérkőzésünk volt, a BVSC-t is ide számolom, mert nagyon nehéz lett, de alapvetően ez a kettő volt.

Nagyon nehéz azt látni, hogy ténylegesen hol tartunk, milyen ereje van a csapatnak, mi az, amire figyelni kell még jobban, meg a hiányzókat nyilván pótolni kellett, és szerintem ezt a csapat maximálisan megcsinálta. Amire még rendkívül büszke vagyok, az Márk, mert Márkkal volt egy megállapodásunk, amit elneveztünk last dance-nek, és nagyon boldog vagyok, hogy be tudta lőni az utolsó gólt, amivel visszajöttünk és nagyon boldog vagyok, hogy benne tudott lenni még ebben az utolsó "last dance"-ben, róla szólt ez a last dance.

-  Magáról a meccsről hogy vélekedsz? Nem lepett meg téged a Szolnok?

- Nem lepett meg, mert a Szolnok egy nagyon jó csapat. Erre számítottam, mi azért játszottunk egymás ellen az elmúlt egy-két hónapban, amíg lehetett, edzőmérkőzéseket, és azok nagyon kiegyenlítettek voltak. Szerintem a Szolnok ebben az évben nagyon jól igazolt, nagyon sokat erősödtek, és végig azt gondoltam, hogy egy nagyon jó csapattá vált a Szolnok újra. Mi is versenyben voltunk egy-egy játékos ügyében, akiket szerettük volna ide hozni, nekik sikerült, nagyon jó csapat a Szolnok újra.

- Hogyan tovább most?

- Egy pici pihenő lesz a következő héten, bár játszunk egy mérkőzést a KSI-vel és utána folytatjuk a munkát, elkezdjük visszaépíteni a sérülteket, úgyhogy van bőségesen mit csinálni.

- Jó ünneplést kívánok, gratulálok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző az M4 Sport+-nak:

- Hogy hol vesztettük el? Hát..., a második félidőben megváltoztatta a taktikáját a Fradi, inkább egyfajta M-zónát játszottak, mi pedig nem kaptunk ítéletet két negyeden keresztül, vagyis nagyon nehezen kaptuk meg és sajnos fizikálisan nem nagyon bírtuk ugye, de végig meccsben voltunk.

Mindenképpen büszke vagyok a csapatomra, mert másfél hetes edzésből jövünk, persze ilyenkor nehéz, de nem akarok alibit keresni. Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a kupát, nem sikerült, most hogy ötméteresekben vagy a sima játékban - nem számít. Csalódott vagyok egy kicsit, mert éreztem a meccs folyamán, hogy ki fogjuk bírni végig, de hát sajnos nem így lett. Ezzel nincsen semmi gond, gratulálok a Fradinak, megküzdöttek nagyon ezért a kupáért, úgyhogy ez van. Mi meg dolgozunk tovább és megpróbáljuk még egy kicsit megnehezíteni a dolgát mind a Fradinak, mind a többi csapatnak majd a jövőben.

- A riporter megkérdezte, hogy NAgy Viktor miért nem kapott szerepet a négyes döntőben, mire Gocics ezt válaszolta:

- Nagy Viktor azért nem játszott, mert ő is beteg volt, csinált terheléses tesztet, szívtesztet meg mindent és még várjuk az eredményt, úgyhogy nem akartunk rizikózni semmiképpen. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz vele, sőt biztos vagyok, hogy minden rendben lesz, de azért még mindig nem jött meg az eredmény, úgyhogy azért nem tudott játszani.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Vogel Somának gratulálok! Ismét egy ötméteres-párbaj, ismét fantasztikus teljesítmény. Mit szólsz mindehhez?

- Lehet hogy kívülről nem látszik, meg sokan mondják, hogy milyen nyugodtnak tűnök, de azért szerintem itt az ötméteres párbajoknál - már nem is tudom megszámolni, mennyi van..., - mindegyiknél öregszem pár évet, szerintem. Valószínűleg a többiek is, sőt, lehet, hogy én kevesebbet.

Nehéz volt nagyon a mai mérkőzés is, meg a tegnapi is. Ugye, nagyon kevés meccset játszottunk mostanában, tudjuk, hogy miért. Halasztott mérkőzések voltak, mi is kihagytunk, az ellenfelek is kihagytak heteket, úgyhogy nehéz volt belerázódni. Talán ez még a játékunkon is látszódott, Ami nagyon fontos, hogy bár, ma inkább szaladtunk az eredmény után, és a végén fordítottunk is, aztán a Szolnok ugye átvette a vezetést, de aztán vissza tudtunk zárkózni újra. És ez nagyon fontos, megmutatja a csapat erejét, hogy a második félidőben tudtunk egy fokozatot kapcsolni. És szerintem kívülről is látszódott, hogy bennünk talán több van, mint a Szolnokban. 

- Az ötméteresekkel kapcsolatban mindig megkérdezi az ember, hogy ezek hogy zajlanak, pillanatnyi érzésre vetődsz vagy "kottából"?

- Igen, van benne egy kis ismeret, videózás is, de leginkább megérzés és nagy részben szerencse. Én mindig azt mondom, ez nagy részben szerencse. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok, nagyszerű meccs volt, ez tényleg olyan volt, amelyik azt hiszem, hogy a vízilabdát propagálta. Értékelj, légy szíves!

- Örülök, hogy ennyien kint voltak a hideg és a sötét, illetve a kései időpont ellenére. Bár már több mint egy hónapja le kellett volna játszanunk verőfényes napsütéses jó időben, ehelyett sikerült egy ilyen téli hangulatú mérkőzést játszani, de úgy látom az embereket nem érdekelte ez és tényleg amiatt jöttek ki, hogy megnézzenek minket és szurkoljanak.

Nagyon-nagyon boldog vagyok, először nyertem mint csapatkapitány, biztos, hogy olyan előkelő helyre kerül ez az érem a vitrinemben. Borzasztóan büszke vagyok a csapatra, ezt el is mondtam nekik, boldogok vagyunk! Most meg ünnepelni fogunk, remélem, ami így tizenegy körül..., hm…hát, még van egy fél óra kb. tizenegyig, addig bevesszük a várost, nem tudom, valami lesz...!

- Meccs közben volt, hogy meginogtál? Hogy úgy érezted ez nem lesz meg?

- Nem, abszolút, tényleg.

- Most őszintén.

- Őszintén mondom neked, egy percig sem. Amikor kettővel vezettek a második negyed után, azt mondtam a félidőben, hogy most kell robbantani. Általában a Fradinak a második negyedig, döcögősen megy a játék, mostanában sajnos ez volt ránk a jellemző, viszont onnantól kezdve kőkeményen beleáll a csapat és átgázol az ellenfelén. Ugyanez történt most, a negyedik negyedet iksszel tudtuk elkezdeni, majd be is tudtuk azzal fejezni Márk életmentő góljával. Utána, az ötösöknél már tényleg úgy gondoltam, meg most is úgy gondolom, hogy annyit tettünk mind a hétköznapokban, mind a karantén alatt, amikor be kellett vonulnunk két hétre, mind a mérkőzésen, hogy mi érdemeltük meg ezt a győzelmet.

- Köszönöm szépen, a következő fél órára jó ünneplést kívánok!

- Ja, kösz!:)

(Lejegyezte: Vona Lilla)


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekomk Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon sok kiállítás volt, készültünk rá, de ennyire talán nem. Elég hamar összeszedtünk két hibát, például én is az első negyedben két hibát kaptam. Nehéz volt, az elejétől kezdve őkuralták a játékot, ők vezettek mindig egyel-kettővel, de hál’ istennek, tudtuk folytatni azt, amit megbeszéltünk. Pont ahogy megbeszéltük: a harmadik negyedben robbantunk, s fizikailag azért jobban bírjuk. Aztán kiderült, hogy ők is nagyon jól bírják és a végén nekünk kellett egyenlíteni, nagyon izgalmas mérkőzés volt.

Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi ember előtt játszhattunk, hideg volt végig, már tíz fok alatt volt, bent lenni a vízben sötétben, hidegben…tényleg jó, hogy a szurkolók azért bírták, s itt maradtak. A szurkolóinknak is nagyon köszönöm, hogy mindig jönnek és szurkolnak!

Az ötméterespárbajban mi kicsit rutinosabbak vagyunk. Játszottunk nagyon komoly mérkőzéseket, a Szuperkupa-döntőt, a Magyar Kupa-döntő volt tavaly vagy tavaly előtt, a BL-döntő, arról ne is beszéljünk, hogy azt is ötméteresekkel nyertük meg. Abban biztos voltam, hogy Soma egyet megfog, már azon is meglepődtem, hogy az első ötben nem fogott meg, de volt egy kapufa, de hát neki nem lehet "nem megfogni", mi meg hál’ istennek, higgadtak tudtunk maradni és belőttük, amikor kellett. Ez döntött, jobban bírtuk talán egy picit fejben

- Köszönöm szépen és jó mulatást nektek!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

Várható: a mérkőzés góljai.


Bronzmérkőzés:

BVSC-Vasas 7:10 (2:1, 3:3, 0:2, 2:4)
G.: Mészáros Cs., Csapó, Irmes, Gyárfás, Pásztor, Nagy M., ill. Bátori 4, Brguljan, Rangyelovics 3-3

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Vasas-stábnak, Buza Balázsnak.

1:0 - Mészáros Csaba első gólja

1:1 - Drasko Brguljan első gólja

2:1 - Nagy Márton ötméteresgólja

2:2 - Drasko Brguljan második gólja

2:3 - Bátori első gólja

3:3 - Irmes Pál gólja

4:3 - Pásztor gólja

5:3 - Mészáros Csaba második gólja

5:4 - Drasko Brguljan harmadik gólja

5:5 - Rangyelovics első gólja

5:6 - Bátori második gólja

6:6 - Gyárfás Tamás ötméteresgólja

6:7 - Rangyelovics második gólja

6:8 - Bátori harmadik gólja

6:9 - Bátori negyedik gólja

7:9 - Csapó gólja

7:10 - Rangyelovics harmadik gólja


BÓBIS MÁTÉ (A-Híd VasasPlaket) a vlv-nek:

Igazából azt kaptuk, amit vártunk, tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, a BVSC mindig is híres volt arról, hogy nagyon jól felkészített csapat, a top 4 szintjén van fizikálisan. Tudtuk, hogy ez a mérkőzés maximum a végére nyílhat ki, annak örülök, hogy a BVSC vezetésénél sem vitt el minket a hév, hanem fegyelmezettek tudtunk maradni, és örülök, hogy azért a végére, mondhatjuk, hogy magabiztosan nyertünk.

- Ebből a két meccsből le lehet-e szűrni valami tanulságot, amit megjegyzel most, amin változtatni kell, amit még gyakorolni kell?

- Hát, nyilván biztos le lehet szűrni. Én azt gondolom a Ferencváros és a Szolnok jelen pillanatban egy más szint, de mindenképpen tanulság, hogy ilyen pontos és fegyelmezett játékkal a középcsapatokat meg fogjuk tudni verni.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Mit tud ilyenkor mondani az ember? Volt egy nagyon jó kezdés, a kezdésnél hogy most a Vasas volt a pontatlanabb vagy a mi védekezésünk volt a jobb - ez nézőpont kérdése. Én azt éreztem, hogy nagyon helyén voltunk szívben is és fejben is. Aztán a Vasas szépen belelkesedett és az, hogy megfordították a mérkőzést, nem feltétlenül annak volt köszönhető, hogy mi esetleg elfáradtunk vagy gyengébben játszottunk, hanem annak, hogy ők megmutatták, tényleg a négy közé vágyik ez a csapat a bajnokságban is. Egyébként a Vasas volt az egyetlen olyan csapat, amely ellen még nem volt igazán szoros mérkőzésünk a nagyok közül, de most már elmondhatjuk, hogy ellenük is jól helytálltunk, ez is "kipipálva".

- Nem volt még módom kérdezni téged a tervekről. Azért most nemzetközi porondra léptek, milyen várakozással?

- Hát ez olyan messze van még, hogy ki tudja mi lesz ebből. Én most a rövidtávú terveket mondom, a jövő héten még az is lehet, hogy két bajnokit is lejátszunk és szeretnénk is lejátszani, és mind a kettőt megnyerni, egy KSI- meg egy Eger-mérkőzés vár ránk elvileg, úgyhogy a rövidtávú cél ez, aztán a hosszú távú meg nyilván az, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


GYÁRFÁS TAMÁS (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Azt mondom, hogy nem volt bennünk több, mármint fizikálisan biztos nem. A szívünket-lelkünket beletettük ebbe a hétvégébe is, annak ellenére, hogy ez mondjuk az első meccsen nem látszott, A mait pedig különösen sajnálom, mert ott a végén egy-két nüanszon múlt. Nem tudom, hogy már az oxigénhiány miatt hibáztam-e konkrétan én a védekezésben, vagy csak figyelmetlenség volt, nem tudom, ezt sajnálom, mert 6:6-nál azt hittem, hogy megnyerjük ezt.

Éreztem az erőt a csapatban, a lendületet, óriási motivációt, akaratot és a Levin is ezt éreztem. Úgy gondolom, mindent megtettünk ma, ennél többet nem tudok mondani, sajnálom, hogy nem jött össze, szerintem megérdemeltük volna.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BÁTORI BENCE (A-Híd Vasas-Plaket) a vlv-nek:

- Gratulálok és kérek egy értékelést erről a meccsről, mégiscsak egy érem!

- Így van, egy érem, amire, azt gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk. Így, hogy most nincs itt az OSC, ez a realitás, a Fradi és a Szolnok mögött vagyunk, azért azt látni, hogy ők erősebbek, az OSC is nagyon erős lett, de ők most sajnos nem tudtak eljönni. Nagyon kemény volt, igazából pont ilyen meccsre számítottunk, biztos voltam abban meg beszéltünk is a csapattal arról, hogy ez nem fog úgy elbillenni mint az első meccsünk a kupában a BVSC-vel. Láttuk, hogy akár a Fradival akár a Szolnokkal végletekig kiélezett meccseket játszottak és szorongatták a nagy csapatokat. Erre készültünk mi is, meg arra, amit láttunk és már tapasztaltunk is a bőrünkön akár kétkapun, akár meccsen; egy nagyon fizikális, brusztos, nagyon gyors, agresszív játékot játszanak. Tehát erre készültünk és azért örülök, hogy készültünk erre. Azt gondolom, hogy türelmesen vártuk azt a pillanatot, amikor el tudunk lépni és ez ma sikerült, úgyhogy így van, ez mégiscsak egy Magyar Kupa-bronz, én büszke vagyok rá!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-fotók