FACEBOOK

Recco városa elköszönt Benedek Tibortól

Recco városa elköszönt Benedek Tibortól
hozzászólás, 2020.06.21.

Megható emlékezés keretében köszönt el a Ligúr-tenger parti Recco városa a csütörtökön elhunyt Benedek Tibortól. A magyar főkonzul felolvasta Benedek Tibor feleségének levelét, majd egykori játékostársak, barátok, Recco város polgárai néma főhajtással tisztelegtek a nagy magyar bajnok emlékének vasárnap este.


Benedek Tibor ugyanúgy megkapta a korábbi években Recco városának jelképes kulcsát, mint Madaras Norbert és Kásás Tamás. Díszpolgára volt ennek a kicsike tengerparti városnak, ahol a vízilabdázók természetesen istenek...

Háromszoros olimpiai bajnokunk nyolc évig játszott itt, csapatkapitánya volt  a társaságnak, nem túlzás: sikert sikerre halmozott itt, a reccóiak nem kis örömére. Úgy méltatták őt, mint minden idők egyik legjobb vízilabdázóját, aki kitörölhetetlen emlékeket hagyott a klubnál és a reccóiak szívében.

A vasárnapi ünnepségen - a klub hivatalos honlapján olvasható tudósítás szerint - ott volt Carlo Gandolfo, a város polgármestere, Maurizio Felugo, Tibor egykori játékostársa, a klub mai elnöke, Eraldo Pizzo, a Pro Recco és az olasz vízilabdasport ikonja és tiszteletét tette Csiszár Jenő, Magyarország főkonzulja is, aki felolvasta a magyar sportoló feleségének írásos üzenetét. Ebben Epres Panni háláját fejezte ki a szeretet megnyilvánulásaiért.

Fotók: Pro Recco és waterpoloitaly.com






Meghalt Benedek Tibor

In memoriam Benedek Tibor

Alexandar Szapics vallomása

Csendes megemlékezés ezrek részvételével a Margitszigeten

"Lex Benedek" jogszabály kerül az Országgyűlés elé