FACEBOOK

BL-főtábla: kedden kezd a Szolnok

BL-főtábla: kedden kezd a Szolnok
hozzászólás, 2019.10.07.

A Sintez Kazany ellen játssza első BL-meccsét kedden 19 órás kezdettel a Szolnok. Előzetesünk nyilatkozatokkal:


BL-főtábla, A csoport, 1. forduló

Október 7., hétfő

Jadran Split-Olympiakosz 8:17 (2:5, 5:4, 0:4, 1:4) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
G.: Duzevics 3, Zovics, Butics 2-2, Setka, ill. Geniduniasz 4, Jokovics 3, Buljubasics, Murikisz, Argiropulosz, S. Mitrovics 2-2, Milonakisz, Derviszisz

Október 8., kedd

19.00 Spandau 04-CNA Barceloneta

19.00 Jadran Herceg Novi Jug Durovnik

19.00 Szolnok-Sintez Kazany - Sport 1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Az alapozáson már túl vagyunk, s az első hónapban négy meccsünk volt, ezeket a közben végzett kemény munka mellett is hozni tudtuk, majd az elmúlt hétvégén a Miskolc elleni idegenbeli mérkőzés volt az első komoly próbatétel, amire külön is készültünk. Ezt a meccset kicsit összekötöttük a most következő BL-bemutatkozással és azt mondtuk, hogy jó lenne a maximumot elérni, vagyis mindkettőt megnyerni. A felét megcsináltuk, most a másik fele jön. Lehet, hogy ez nehezebb lesz, mint a miskolci győzelem, mert van különbség a bajnoki és a nemzetközi meccsek között. A BL-ben kicsit mindig nagyobb a tét, nagyobb a nyomás a játékosokon, de ez van. Kedden este úgy fogunk vízbe szállni, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Nagyon fontos mérkőzés ez, hiszen az első BL-meccsünk az új szezonban, ráadásul hazai pályán. Meg akarjuk szerezni a három pontot, már csak azért is, mert a legutóbbi szezon végén megtapasztaltuk, hogy mennyire hiányoznak a torna elején elvesztegetett pontok.

Nagyon oda fogunk tehát figyelni, s tudjuk, hogy nem lesz könnyű, a Kazany tele van orosz válogatottakkal, brusztos, kemény mérkőzést várok. Készen állunk és szerencsére nincsenek betegségek, sérülések, a legjobb csapattal fogunk vízbe szállni.

ALEKSZANDR ELISOV (Sintez Kazany) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Boldogok vagyunk, hogy eljutottunk a BL főtáblájára, nagy előrelépés ez a csapatunknak. Biztosak vagyunk abban, hogy nehéz sorozat vár ránk, hiszen a világ legjobb csapataival kell megküzdenünk. Várjuk a rajtot és igyekszünk majd megnehezíteni valamennyi ellenfelünk dolgát."

NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Több új játékosunk van ebben a szezonban is, ez mindig nagy kihívás a csapat számára. Az elsődleges célunk most az, hogy összehangolódjunk és valódi csapattá váljunk. A nyitó meccsünket pedig természetesen meg akarjuk nyerni."

ARTYEM OGYINCOV (Sintez KAzany) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Izgatottan várjuk a Bajnokok Ligája-meccseket. A tét hihetetlenül nagy, s örülünk, hogy új fejezetet nyithatunk a klubunk történetében. Jelentős kihívás ez és egyben nagyon nagy élmény, hiszen nem mindegyik játékosunknak volt alkalma megismerni ezeknek a meccseknek a légkörét. Biztos vagyok abban, hogy izgalmas és nagyon érdekes szezon előtt állunk."


A főtábla B csoportjának meccsei szerdán lesznek.

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE