FACEBOOK

Nyílt levél Joseph Kayeshez

Nyílt levél Joseph Kayeshez
hozzászólás, 2019.07.23.

Az ausztrálok elleni győzelem drámai befejezést hozott és az utolsó perc eseményei nagy vihart kavartak. Az ausztrálok 9:9-nél büntetőt reklamáltak, amit nem kaptak meg, Vámos Márton pedig a vége előtt megszerezte győztes gólunkat. Az ellenfél - korábban éveken át magyar klubokban szerepelt - centere, Joseph Kayes és több más szakember is felháborodva vagy éppen gúnyosan reagált a végkifejletre. Joe-nak (Józsinak) írt nyílt levelünkben felhívjuk a figyelmet néhány, talán megfontolásra érdemes körülményre.


Kedves Józsi!

Talán nem haragszol, hogy magyarországi beceneveden szólítalak meg. Kicsit közénk tartozónak érzünk téged, ahogy Aaront is és ez valószínűleg már így is marad, még ha Te nem is játszol már nálunk.

A keddi meccs végén nagyon csúnyán néztél ki a játékvezetőre, s instás posztod ("HAHAHA LOL") jelezte, rendkívüli módon felháborított téged a posztodban videón be is mutatott eset, az, hogy nem kaptatok büntetőt a meccs vége felé, 9:9-es állásnál a Te akciód után.

Megmutatjuk mi is:


Meccs utáni nyilatkozatában több magyar játékos is beszélt erről az ominózus esetről, s arról, hogy itt a bíró valóban számunkra kedvező döntést hozott. Ugyanakkor volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az új szabályokat a játékvezetők nem alkalmazzák következetesen, ilyen esetben más alkalommal is elmaradt már az elvileg kötelező büntető.

Nos, nem is kell nagyon messzire menni, megmutatunk neked két szituációt ugyanerről a mérkőzésről. E két alkalommal ti voltatok a bírói következetlenség "kedvezményezettjei".



Mint látható, az állás 4:5 oda, ti vezettek, a második negyedben vagyunk. Zalánki Gergő szép labdát kap és ziccerben lőné rá, de csapattársad, Aidan Roach rányúl a lövő kézre, így a labda sután a kapusotok irányába perdül. Éppen úgy, ahogyan az utolsó percben a Te labdád csapódott le a vízre, mert nem hagytak normálisan lőni. A játék ment tovább, nem egyenlítettünk 5:5-re, hanem ti lőttetek egy szerencsés gólt, s ezzel először (és utoljára) vezettetek ellenünk két góllal a meccsen, 4:6-ra...



A következő iskolapélda a harmadik negyedből való, ekkor 6:6 volt az állás. Zalánki Gergő a jobb szélen kap labdát és egy csellel befordul eléd (igen, eléd, Józsi!). E csellel egyszeriben közvetlen gólhelyzetbe kerül, nincs már senki közte és a kapus között. A háta mögé szorultál, Józsi, és akkor te szépen lenyomtad a víz alá, hátulról, szabálytalanul, olyan módon, amiért az új szabályok szerint egyértelműen büntetőt kell ítélni. (Utána még püfölted egy kicsit a víz alatt, csak miheztartás végett, ami persze nem bizonyítható, legfeljebb Zalánki fején árulkodó egy kicsit az a hatalmas búb...)

Szóval a játék itt is ment tovább ítélet nélkül, nem lőttünk gólt, viszont ti igen (6:7 lett), így megint "kétgólos" hiba volt ez a bírók részéről.

Mindezek ellenére megértem a lelkiállapotodat, pusztán arra szerettelek volna emlékeztetni, hogy ugyanaz a szituáció a másik oldalon számodra nyilván más megítélés alá esett...

Sok sikert kívánunk nektek az 5. helyért folytatandó további küzdelmekhez. Őszintén.

a vlv szerkesztősége