FACEBOOK

FTC-Barceloneta 9:7 - BL-DÖNTŐS A FRADI!

FTC-Barceloneta 9:7 - BL-DÖNTŐS A FRADI!
hozzászólás, 2019.06.07.

Izgalmas, fordulatos meccsen, kétgólos hátrányból visszatérve győzte le az FTC a Barcelonetát és szombaton 20.30-kor BL-döntőt játszik a címvédő Olympiakosszal. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-riport:


Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, 2. nap, Hannover (Németország)

Elődöntő

FTC-Barceloneta 9:7 (2:2, 1:1, 2:3, 4:1)
G.: Varga Dénes 3, Jaksics 2, Kállay, Pohl, Vámos, Jansik Sz., ill. Granados 3, Famera, Vrlics, Fernandez, Perrone

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek


VARGA ZSOLT vezetőedző a vlv-nek:

- Gratulálok, Zsolt, ez fantasztikus volt! És tulajdonképpen ebben bíztunk, ezt reméltük, valahogy így gondoltuk. Nem tudom, te hogy voltál vele.


- Nézd, én azt gondolom, hogy az is egy óriási eredmény ebben az évben - és ezt teljesen őszintén mondom -, hogy elérkeztünk a Final 8-ba, ott pedig bejutottunk a legjobb négy közé. Nekem már ez is egy fantasztikusan nagy teljesítmény volt ebben az évben, mert általában az újonc csapatoknak nem szokott ez így egyből sikerülni.

Rengeteget dolgoztunk ebben az évben, tény és való. Volt egy olyan periódusa az évnek, amikor kifejezetten úgy volt felépítve a munka, hogy bírjuk az év végét. Nagyon örülök, hogy ezen a mai mérkőzésen is megmutatkozott, hogy a végén, az utolsó negyedben maradt annyi energia a játékosokban, annyi fizikális erő, hogy ténylegesen ezzel meg tudtuk megfordítani a mérkőzést. A csapatmunka mellett nyilván kellettek hozzá azok az extra teljesítmények, amit például Soma produkált, ő ma tényleg extra volt, illetve a végén Dumi teljesítménye. Ezek mind fontosak egy ilyen mérkőzésen, mert mindig kellenek extra teljesítmények az ilyen nagy mérkőzések megnyeréséhez.

- Előttünk az Olympiakosz megverte a Reccót. Mit jelent ez?

- Alapvetően csak gratulálni tudok nekik. A mérkőzés előtt pont mondtam Süninek (Nyéki Balázsnak - a szerk.), hogy szerintem ez az egyetlen csapat, amely a tavalyi BL-döntő után el tudta hinni azt, hogy meg tudja verni a Reccót. Ez mutatja az ő erejüket, mutatja azt, hogy nagy jól összerakott, nagyon jól összeállt csapat, nagyon jó kapussal, nagyon jó védőháttérrel, nagyon jó lövőkkel. Igazából akciógóllal nyerték meg ezt a meccset a végén a Recco, a világ legjobb csapata ellen - az összeállítás alapján nyugodtan mondhatjuk ezt. Ez egy nagy fegyvertény.

Egyszer már játszottunk az Olympiakosszal, akkor egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, meglátjuk, hogy a holnapi nap mit tartogat. Azt gondolom, hogy alapvetően mind a két csapat nagy fizikális teljesítményeken van túl. Aki ezt jobban bírja fejben és fizikálisan, annak javára dől el a mérleg nyelve.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



JESUS MARTIN vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Nehéz most mit  mondani... Alberto Munarizt nagyon korán elveszítettük három hiba miatt és ez nehéz helyzetbe hozott minket, hiszen kulcsjátékosról van szó, nélküle sokkal nehezebben ment minden.

Voltak gondjaink az emberelőnyökkel, a Ferencváros pedig nagyszerű csapat, úgyhogy... tényleg nem tudom, mit mondjak ebben a pillanatban...


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Gratulálok, Szili! Próbáld meg összefoglalni nekem! Mennyire volt ingadozó?

- Ingadozó volt. Megmondom őszintén, nagyon nehéz volt, végig vezettek, az elejétől kezdve folyamatosan loholtunk az eredmény után. De hál' istennek, nem engedtük el őket, mindig csak egy-két gól volt maximum. Azért ott egy kicsit idegesebbé váltam, amikor elmentek 7:5-re, bár nekünk volt eredetileg helyzetünk. Azt sajnos kihagytuk, és utána Perrone lefordult. Felhívtuk az elején a figyelmet arra, hogy Perrone megy mindig, mindig kiáll az ember mellé és lefordul - ebben a világon talán az egyik legjobb, Dumi mellett.

És ott még egy olyan energiát mozgósított az egész csapat, hogy visszajöttünk, és lőttünk zsinórban négy gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést. Én nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy ekkorát küzdöttünk, és ez tényleg még nem a vég, holnap szeretnénk megtenni az utolsó lépést, és felállni Európa, a világ csúcsára, így klubszinten. Ezért fogunk küzdeni.

- Mit szólsz ahhoz, hogy nem a Recco az ellenfél? Döntőben vagytok, és nem a Recco az ellenfél!

- Megmondom őszintén, egy kicsit számítottam rá az utóbbi évek teljesítménye alapján. Az Olympiakosz tavaly is megverte a Reccót, korábban is. Úgy látszik, hogy a görögök játéka nem tetszik a Reccónak, mert tényleg évről évre bizonyítja az Olympiakosz, hogy mennyire jó.

Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Most rohanunk haza, hogy pihenjünk, és mindent megteszünk, hogy holnap megnyerjük a döntőt.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- Gratulálok, óriási volt, döntőben vagyok! 

- Csodálatos érzés, ezért jöttünk ide. Tudtuk, hogy a final eightben kell majd jól játszani, szerintem a formaidőzítésünk megvolt. A Barcelona a mérkőzés elején vezetett, de tudtunk fordítani, Dumi kezéből pedig a végén kijött a gól, ami a meccs elején is benne volt, de azért ez csapatmunka volt.

Ez a döntőbe jutás csodálatos dolog a magyar vízilabda számára is, a Ferencváros mint klub számára is, ez az első alkalom az újkori vízilabda történetében, hogy itt vagyunk a végjátékban és holnap döntőt fogunk játszani az Olympiakosszal. Meg szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligáját!

- Mi kell ehhez?

- Ugye, játszottunk már az Olympiakosszal az idén. Szerintem nagyon taktikus vízilabdát játszanak, fegyelmezetten, megfontoltan védekeznek, nagyon jó kezű játékosaik vannak, kis termetűek, alacsonyak, de nagyon ügyesen pólóznak, nem véletlenül tudták megverni a Reccót is. Úgy érzem, mi "fekete ló" vagyunk ebben a mezőnyben, év közben talán nem sikerült annyira kiismerniük a játékunkat, ugye, más csoportban is voltunk, és hát, egy rossz emlékük van, a Szuperkupa-döntő ellenünk, ahol sikerült nyernünk. Ugyanezt a hozzáállást, ezt a győzelmi mentalitást fogjuk hozni holnap.

- Köszönöm szépen!


AARON YOUNGER a vlv-nek:

- Nagyon jó meccs volt, jól játszottunk és jól védett Soma. A legfontosabb a védekezés volt és ezt sikerült jól megoldanunk, hiszen csak hét gólt lőtt a Barcelona.

- Közben úgy nézett ki, hogy elhúz az ellenfél. Akkor nem ijedtél meg?

- Nem. Vezettek egy vagy két góllal, de mindig ott voltunk.

- Mi lesz holnap? Mit szólsz, hogy nem a Recco jutott a döntőbe?

- Nekünk ez jó, hiszen mi stabilabban játszunk az Olympiakosz, mint a Recco ellen, holnap esélyünk lesz megnyerni a BL-t.

- Megnyeritek?

- Én akarom :-). Meglátjuk!


STEFAN MITROVICS a vlv-nek:

- Nagyon nehéz mérkőzés volt. Ahogy mondtam: a Barceloneta egy nagyon jó csapat, "kis spanyol válogatott". Nehéz ellenük játszani. Kétszer is nyertek ellenünk, de ma megmutatuk, hogy igazi csapat vagyunk! Ezt akkor kell megmutatni, amikor nehéz, nem akkor, amikor minden jól megy.

Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt vagyok. Egy mérkőzés maradt, a döntőn bármi történhet. Nagy dolog a Ferencváros számára, hogy ebben az évben megnyert mindent és a Bajnokok LIgája döntőjébe is bejutott. Ha valaki, a stáb tagja vagy játékos a szezon elején megkérdezte volna tőlem, hogy ez lesz-e, azt mondtam volna, hogy ez álom. Büszke vagyok, hajrá Fradi és megyünk holnap és megpróbáljuk megnyerni a döntőt!

- Köszönöm szépen.


NÉMET TONI a vlv-nek:

- Össze kellene foglalni, Tonya, hogy mit történt ma este veletek?

- Bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe!

- Köszönöm szépen a beszélgetést! :-) Na, tényleg, mesélj!

- Jól játszottunk, behúztuk, mindenki elégedett, mindenki örül, Boldogok vagyunk, reméljük, hogy holnap is tudjuk folytatni ezt a jó játékot Küzdöttünk egymásért, és remélem, hogy megnyerjük a döntőt.

- Szakmai szempontból hogy értékeled a mai találkozót?

- Sehogy.

- Jó, akkor: mit vársz holnap a görögöktől? Jó-e neked, hogy görögök jönnek, nem az olaszok.

- Jobban örülök neki, mert őket már egyszer megvertük. Jó meccset játszottunk velünk, és remélem, hogy ez holnap is sikerül majd. 

- Van valami egyéni elképzelésed, ha játszol?

- Jól szeretnék játszani.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Várható még: a meccs góljai.


vlv-képek

A Hannoverben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  
Canon Webáruház


A nap további eredményei:

Pro Recco-Olympiakosz: 11:12 (3:5, 3:3, 2:3, 3:1)
G. Ivovics 3, Di Fulvio, Bukics 2-2, Mandics, Dobud, Aicardi, Echenique, ill. Funtulisz 3, Obradovics, Geniduniasz 2-2, Milonakisz, Szkumpakisz, Kakarisz, Buslje, Gunasz

Jug Dubrovnik-BPM Sport Management 11:8 (0:1, 5:3, 1:1, 5:3) (az 5-8.helyért) (SF2)
G.: L. Fatovics, Benics 4-4, Macan, Jokovics, Papanasztasziu, ill. Alesiani 3, Fondelli, Di Somma, Drasovics, Bruni, Mirarchi

Hannover-Brescia 8:11 (1:1, 1:2, 3:3, 3:5) (az 5-8. helyért) (SF1)
G.: Darko Brguljan 4, Radovics 2, Schütze, Winkelhorst, ill. Rizzo, Muslim 3-3, Figlioli, Gallo, Nora, N. Presciutti, M. Janovics


A torna utolsó napjának programja:

Június 8., szombat

15.00 Hannover-BPM Sport Management  (a 7-8.helyért)
16.30 Brescia-Jug Dubrovnik (az 5-6. helyért)
19.00 Pro Recco-Barceloneta (bronzmérkőzés)
20.30 Olympiakosz-FTC (döntő)