FACEBOOK

FTC-Magyar válogatott keret - edzőmeccs a Népligetben

FTC-Magyar válogatott keret - edzőmeccs a Népligetben
hozzászólás, 2019.06.03.

Märcz Tamás kicsit átalakította eredeti programját, hogy eleget tegyen a Fradi kérésének: edzőmeccset játszott hétfőn este a délelőtt óta együtt lévő csonka keret a Ferencvárossal, amely kedden elutazik a BL final eight helyszínére. A meccs után a vlv kamerája elé kértük Varga Zsoltot és Märcz Tamást. 


A VLV DÉLELŐTTI EDZÉSRIPORTJA

VLV-FOTÓK A DÉLELŐTTI EDZÉSRŐL


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Az esti meccset négy negyedre, bírókkal játszották és még abból a szempontból is "mérkőzésszerű" volt, hogy a góllal végződő támadásokat nem ismételhette meg az adott csapat, ahogyan ezt főleg a fórok megjátszása és a hátrányos védekezés begyakorlása céljából sokszor megteszik az edzőpartnerek. 

A válogatott keret:

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC),  Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC),  Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc),  Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A Fradiban szerepelt kerettagok:

Vogel Soma - kapus,
Gór-Nagy Miklós, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok. 

A meccsen látszott, hogy a Fradi már kész csapat, a kerettagok pedig csak hétfőn kezdték mega  közös munkát. Ennek ellenére Märcz Tamás játékosai is vezettek formás támadásokat, élvezetes mérkőzést játszottak. (A számszerű eredményt az ilyen jellegű meccsekkel kapcsolatban kialakult hagyomány alapján nem közölhjük.)

VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Jó kis kemény meccset játszottatok a magyar válogatott kerettel...

- Igen, és köszönöm a válogatottnak, illetve a Tominak a segítséget, mert nyilván fontos része a felkészülésnek a kétkapus edzés is. Ugye, ebben az elmúlt tíz napban hiányt szenvedtünk, mert nem volt kivel játszanunk, hiszen mindenki abbahagyta a játékot. Úgyhogy igen, fontos volt, hogy láthattuk azt, hogy hogy működnek a játékelemek, mi az, amiről még esetlegesen érdemes, vagy kell beszélni. Ugye van még egy-két ilyen pici, rövid edzés, amin esetleg lehet még csiszolni valamit. 

- Hogy álltok? Mire számíthat a közönség tőletek? Lehet azért valamennyire nyilván érezni, hogy nagyjából milyen állapotban van a csapat. 

- Sajnos nem. Én úgy gondolom, hogy mindig az eredmény tükrében gondol vissza az ember, és úgy elemzi azt, hogy az a munka, amit összeraktam, amit kitaláltunk erre a tíz napra, illetve azért emögött van egy egész éves, akár kétéves munkának is tekinthetjük, hogy ez ebben a pillanatban hogyan állja meg a helyét egy ilyen nemzetközi porondon. 

- Sérülted, beteged van? Vagy ez már nem probléma?

- Hát, Boban keze még nem százszázalékos, de úgy gondolom, hogy bevethető most már ő is. A többiek most - ebben a pillanatban le is kopogom - úgy tűnik, hogy rendben vannak. Bízunk abban, hogy ez így is marad.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)

A BL F8 PROGRAMJA



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Egy újabb nehéz napon vagytok túl. Arra kérlek, hogy foglald össze, mi történt ma, milyen munkát végeztetek, és hogy vagy megelégedve!

- Eleve úgy volt tervezve, hogy ez egy elég nehéz hét lesz. Aztán még egy picit alakította, hogy múlt héten Varga Zsolt megkért, hogy játsszunk egy edzőmérkőzést mindjárt itt az első napon. Ez meg is történt, természetesen segítjük a Ferencvárost, hogy a BL-ben minél jobban szerepeljen. Így egy nagyon picit módosítottam a hétfő délelőtti első edzésen, pont azért, hogy valamennyire alkalmasak legyenek a játékosok erre, meg egy picit csapat jellege legyen ennek az egésznek itt este. Szerintem nem is volt olyan rossz így elsőre, egész jó ritmusban tudtunk játszani, annak ellenére, hogy jó néhány játékos egy-két hetes pihenőből jött - bár egyéni edzésterv alapján dolgoztak már a múlt héten, de azért nem olyan könnyű ilyenkor egyből meccset játszani. Reggel egy pici taktika is volt már, most este pedig egy nagyiramú kétkapu. Nem vagyok elégedetlen, de természetesen a Ferencváros most jobb állapotban van.

- Mi a terved erre a hétre a csapattal, meddig szeretnél eljutni velük?

- Eléggé belecsaptunk a közepébe, és ez is a terv, mert nem nagyon van idő, itt két hét alatt kell formába hozni a csapatot egy elég pörgős, elég intenzív és nehéz fizikai igénybevételt jelentő Világligára. Emiatt egy elég hosszú edzéshét lesz, vasárnapig fogunk dolgozni, és szinte minden nap, minden edzésen taktikai dolgok elő fognak kerülni. Igyekszünk már az elejétől kezdve pörgetni a játékosokat, nem nagyon van arra idő, hogy hosszú edzésmunkát végeztessünk velük. De természetesen szerepel benne négy tornatermi edzés, tíz víziedzés, és egy félig-meddig lekötött japán kétkapu, amire ha megkapjuk a visszaigazolást, akkor azzal zárjuk majd a hetet, hogy fogunk velük egy edzőmérkőzést játszani.

- Köszönöm szépen és jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek az esti kétkapuról