FACEBOOK

A Fradi 3:0-lal védte meg bajnoki címét

A Fradi 3:0-lal védte meg bajnoki címét
hozzászólás, 2019.05.22.

Ötméteresekkel nyert és ezzel újra bajnok lett az FTC-Telekom Waterpolo. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-riport:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


OB1, bajnoki döntő

ELSŐ MÉRKŐZÉS

MÁSODIK MÉRKŐZÉS

Május 22., harmadik mérkőzés


FTC-OSC 12:9 (1:2, 3:3, 2:1, 2:2 - 4:1) - ötméteresekkel 
G.: Varga Dénes 5, Vámos 4, S. Mitrovics, Younger, Kállay, ill. Manhercz K. 3, Drasko Brguljan, Hárai 2-2, Kovács Gergő, Ukropina

A Fradi 3:0-ra megnyerte a bajnoki döntőt.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi Médiának.

0:1 - Kovács Gergő gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

1:2 - Ukropina gólja

1:3 - Hárai első gólja

2:3 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

2:4 - Manhercz Krisztián első gólja

3:4 - Vámos első gólja

3:5 - Manhercz Krisztián második gólja

4:5 - Stefan Mitrovics gólja

4:6 - Drasko Brguljan gólja

5:6 - Vámos második gólja

6:6 - Vámos harmadik gólja

7:6 - Varga Dénes harmadik gólja

7:7 - Drasko Brguljan második gólja

8:7 - Varga Dénes negyedik gólja

8:8 - Hárai második gólja

Az ötméterespárbaj







Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Szívből gratulálok, megint itt találkozunk, a medence sarkánál, egy bajnoki cím után... Milyen érzéseid vannak most?


- Most nagyon elfáradtam... Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, hozzá kell tennem, számítottam is erre. Volt ilyen forgatókönyv a fejemben, sőt, ezt tartottam a legvalószínűbbnek. Talán abból is kiindulva, hogy tavaly is a harmadik mérkőzés volt a legnehezebb - abból szerintem egy picit tudtunk meríteni, én mindenféleképpen. Számítanom kellett arra, hogy még hogyha nagyon jól is játszottunk az előző mérkőzésen, ez lehet egy nagyon nehéz mérkőzés. Talán az esélyeség terhe, az, hogy a harmadik mérkőzésen esetlegesen le lehet zárni ezt a bajnoki döntő párharcot - ez mindenféleképpen rátelepszik egy picit a játékra. Azt is hozzá kell tennem, hogy mi egy meccsel többet játszottunk ez alatt az időszak alatt, mert voltunk Moszkvában, azt is le kellett jászani. És ha a döntő második meccsén nagyon jól is jöttünk ki ebből, az izmok azért "emlékeznek", el kellett utazni Moszkvába, le kellett játszani a mérkőzést, ott is koncentrálni kellett, vissza kellett jönni. At gondolom, ennek a terhét is hoztuk ma, vittük be a vízbe.

- Gondolom, az eddigiekkel azért összességében elégedett vagy. Nem lehet panaszod. Sok gondod volt év közben, voltak sérülések, betegségek és azért tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy ezt a bajnokságot simán hoztátok...

- Nehéz év volt, tényleg. Ahogy te is említetted, sok sérülés, betegségek, még most is érezhető volt ez, Bobannak az utolsó két hétben tört el az ujja. Szenbe kellett néznünk folyamatosan ilyesmivel, vakbélműtéttel, gerincsérüléssel, Tominak (Mezei Tamásnak - a szerk) a sérülésével, sok olyan dologgal küzdöttünk, ami megnehezítette a munkánkat, sok mérkőzésünk volt, amin nem tudtunk kompletten játszani.

Én úgy érzem, hogy ez a Fradi kompletten erős. Úgy a legerősebb. Ha egy kulcsjátékos hiányzik, akkor már teljesen másként oszlik el a terhelés, sokkal nehezebb a játék,.

- Nincs vége még a szezonnak. Hogy készülsz? Gondolom, eddig még nagyon nem foglalkoztál edzésprogrammal. Mi vár rátok most és mire számíthatunk a hannoveri tornán a Fraditól?

- Vannak tervek, egy edzőnek mindig előre kell gondolkodnia. Nyilván volt kétféle terv a fejemben, arra is, ha játszunk esetleg szombaton vagy akár utána is, és arra is, ha nem. A hét további része a rehabilitációs tréningeké, hogy kimenjenek a savak, az izomfáradtságok. Az ünneplés is fontos része a siker feldolgozásának és mindezt lezárjuk a hét végével, majd folytatjuk a munkát, lesz még tíz napunk a Jug elleni mérkőzésig.

Ugye, a Jugra tudunk leginkább felkészülni, a következő ellenfeleket pontosan nem is tudjuk, csak azt, hogy ki lehet, de igazából nem is akarok mással foglalkozni, most a Jug a legfontosabb. Azt gondolom, hogy nagyon jó évet zártak ők is. Komoly ellenfél, felkészülünk rájuk és beleadunk mindent.

- Köszönöm szépen, jó mulatást!

- Köszönöm Hajrá Fradi!


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz, Dumi! Gratulálok neked a bajnoki címhez! Sokadik bajnoki interjúd. Nem tudom, hány döntőt játszottál zsinórban és abból hányat nyertél meg?

- Húú, de jó kérdés. :-) Amikor a Vasashoz kerültem, a 2005-2006-os szezonban, onnantól kezdve egészen idáig minden évben döntőt játszottam, akkor is, amikor Rijekában voltam. Tehát tizenötödik döntőm zsinórban és a Vasasban az első két évben szereztem a csapatommal ezüstérmet, utána pedig háromszor Rijekában szintén ezüstérmet. Az összes többi az arany, tehát 9:5 az arány. 

- Ez fölfele menő ág ráadásul... Fogsz még döntőt játszani ebben a szezonban? Ezt csak úgy közbevetőleg kérdezem. 

- Nem szaladnék előre ennyire, mert nincs miért egyelőre ilyen nagyon magabiztosnak lennünk. A BL-ben mutatott játékképünk, amit ott teljesítettünk eddig, azon látszik, hogy nem ugyanaz, amit itt kell. És nem tudom, mire vagyunk elegek a Dubrovnik ellen, de nagyon bízom abban, hogy akár egy ehhez hasonló meccsen is, de tovább tudunk jutni és akkor nagyon boldog ember leszek. 

- Jó, ugorjunk vissza erre a döntőre. Egy nagyon furcsa döntő volt. Mert két meccset nagyon simán megnyertetek, lehet ezt mondani, talán nem tiltakozol. És ez a harmadik úgy felvillantotta azt, hogy tavaly is 2-0 után öt meccses döntő lett. Bevillant?

- Nem. Megmondom őszintén, ilyenkor azért nehéz elhessegetni azt a gondolatot, hogy háromból le kéne zárni. Viszont ez a faktor őket azért erősíti. Lekerül róluk a teher. Játszhatnak, ahogy akarnak. Azok a játékosaik, akik eddig nem játszottak jól, jobban fognak játszani várhatóan. Így is történt. Egyébként az első meccs nem volt sima, csak a második volt sima. Ez a meccs érdekes volt, mert annak ellenére, hogy nem tudtuk hozni azt, hogy mi ezt simán zárjuk le három meccsből, és nagyon szorossá tettük a negyedik negyedre, ugye elmentek tőlünk és ezt nagy erőfeszítések árán visszahoztuk, ez így egy különleges csomag, ez, hogy így három meccsből sikerült. De nagyon boldoggá tesz, hogy le tudtuk zárni mégis. 

- Mennyit tudtok pihenni most?

- Nem volt még szó a pihenésről, nem tudom. Zsoltra bízom.

- Találkozunk még, remélem, ebben a szezonban. Jó mulatást!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek


- Szia Tomi! Elég jó estéd volt, úgy gondolom. Mit szólsz ezekhez a dolgokhoz?

- Igen, nagyon jó esténk volt, megnyertük megint a bajnokságot. Nagyon örülök neki. Most három meccsből letudtuk, de ez az utolsó meccs egy igazi döntő volt, ötméteresekkel dőlt el, végig pariban volt a két csapat. Szerintem mind a tévénézők, mint akik kilátogattak, egy nagyon izgalmas mérkőzést láthattak. Egymásnak estünk az elejétől kezdve, és a végén győzött a jobbik. Szerintem az egész éves teljesítmény alapján voltak hullámhegyek, hullámvölgyek mindkét csapat számára, de úgy érzem, hogy most év végére mi tudtunk ebből jobban kijönni, összeszedtük magunkat, mégiscsak elég jó társaságról van szó. Náluk több ember kicserélődött.

- Mondanám, hogy jó szezonod volt, de még nincs vége.

- Igen, köszönöm szépen! Reméljük, hogy ugyanilyen jól folytatódik.

- Hogy látod az esélyeket?

- Mindent megteszünk azért, hogy egyre tovább jussunk, de nyilván az első meccset kell először abszolválni. Fel fogunk készülni a Jugból megfelelőképpen, utána pedig, ha vettük ezt az akadályt, akkor megyünk tovább.

- Köszönöm szépen! Jó ünneplést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci, köszöntelek az újabb bajnoki címed alkalmából! Azt kell, hogy mondjam, ezt már olyan rezignáltan vetted tudomásul, nem voltál nagyon ideges.


- Azért, ha megnézed a végén, örültem. Nekem nem így ment január óta a játék, de sikerült összekapnom magamat a végére, amikor a legfontosabb volt, és ennek nagyon örülök. Ezáltal, a jó játékommal hozzá tudtam segíteni a bajnoki címhez a csapatot. Örülök neki, meg fogjuk ünnepelni szépen, úgyhogy én nem tudom, melyik meccset nézted. :-)

- Az eredményhirdetést néztem, az éremátvételt, nagyon nyugodt voltál.

- Már el is fáradtam a végére, meg egy kicsit meg is éheztem. 

- Nagyon nehéz meccs volt, és a döntő pillanatokban kellett egy Vámos Marci. Úgy készültetek, hogy simább lesz vagy mire számítottatok?

- Nem, én tudtam, hogy egy nyögvenyelős mérkőzés lesz, már csak azért is, mert három meccs alatt megnyerni egy bajnokságot nagyon nehéz, és le a kalappal a csapat előtt, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. De nagyon méltó ellenfelünk volt az OSC mindhárom mérkőzésen. Nehéz a harmadik meccsre is úgy odaállni, ahogy mondjuk az elsőre, de megcsináltuk és örülök neki, mert lesz egy kis pihenőnk most így.

- Ez a pihenő kell is, mert még mentek a BL final eightre. Ott mire számíthatunk tőletek?

- Most nem tudom megmondani. Bele fogunk adni mindent, el fogunk kezdeni hétfőtől készülni a Dubrovnikra, megnézzük, mit játszik, és ennek szellemében fogunk bemenni a mérkőzésre.

- Ez az ág viszonylag kedvező, nem?

- A vízilabdában szerencse kell, bár így, hogy negyedik helyen jutottunk be, ahhoz képest jó az ág. Ki kell maxolni ezt az egészet.

- Marci, jó mulatást kívánok, jó pihenést és jó felkészülést! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kállay Márk a vlv-nek

- Szervusz, Márk! Gratulálok a bajnoki címedhez, nagy dolog volt ez! 
 Arra kérlek, hogy foglald össze az egész szezont meg ezt a végét, ezt a három meccset, milyen volt neked?

- Most ha az én személyes történetemről kell beszélni, akkor...: pont most tudtam meg, hogy tíz éve voltam legutóbb bajnok a Vasassal! Ebben az elmúlt tíz évben sok minden történt.

Ha az elejéről indítom, márpedig onnan szokás, akkor először a Szuperkupa-döntő jut eszembe, amit párhuzamba állítanék a mostani döntő végével. Nagyon sokszor beugrott nekem az a kép a mérkőzés alatt, hogy hogyan is dőlt el az az európai Szuperkupa-döntő. Éreztem, hogy fej-fej mellett haladunk, és elképzelhető, hogy a meccs döntetlennel zárul. Talán a lövősorrend is ugyanaz volt most itt a bajnoki döntőben, mint októberben - annyi volt a különbség, hogy a másik kapura lőttük... :-) Nagyon boldog vagyok. Ez az egész éves csapatmunkának a kikristályosodása, és nagyon boldog vagyok, hogy ötméteresekkel tudtunk nyerni. Nyilván, kevésbé stresszes, ha csak úgy elmegy az ember, és három-négy góllal jobb az ellenfelénél, mint például az előző mérkőzésen is, ahol a végére ki tudtuk nyitni a meccset. De így legalább közönségszórakoztató, és sokkal nagyobb a katartikus élmény. Ez megvolt ma este, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a bajnokságot. Nagyon nagy dolognak tartom, mert sok koncentráció és sok munka van benne minden egyes csapattag részéről. Nagyon jó embereket ismertem meg itt a Fradiban, nemcsak a vízben jó csapattársak, hanem a parton is nagyon jó emberek és büszke vagyok rá, hogy ennek a közösségnek a része lehetek.

Megyünk tovább, mert most ez a bajnoki cím lendületet adott szerintem, és a Jugot meg szeretnénk verni a final eightben. 

- És akkor már csak egy lépésre lesztek a döntőtől. Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok, jó mulatást és jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Ünnep van! Norbi, hogy értékeled? Ez az első olyan sikered, amit vezetőként értél el a csapattal!

- Az első bajnoki cím! Nagyon boldog vagyok, főleg, ahogy alakult a meccs... Ezt most nehezebb volt, mint a másik kettő, azt gondolom, hogy az OSC miatt is, meg magunk miatt is. Szerintem most játszottak ők a legjobban. Szakmailag ennyi. Végül, hál'istennek, az ötmétereseknél helyén volt a kezünk, a szívünk, mint ahogy idén nem először. Ílyen volt a Szuperkupa-győzelem az Olympiakosz ellen. Ebben bíztam, hogy van ebben már tapasztalatunk, úgyhogy ez a minden jó, ha jó a vége.

- Van még egy próbatétel, és szerintem jól jött nektek, hogy három meccsből megvan ez a döntő. Mire számíthatunk?

- A final eight miatt mindenképp jobb, hogy nem lett négy vagy öt meccs, így könnyebb lesz minden: felkészülni, előtte még pihenni, ünnepelni. Van tulajdonképpen két hetünk a final eight előtt, és mindenképpen mondhatjuk, hogy a "kötelezők" megvannak. Azt gondolom, hogy még jobbá tehetjük ezt az évet, egy hétvége, ott aztán tényleg minden lehet.

- Dubrovnik?

- Jó csapat, nem véletlenül lett első a másik oldalon. De nincs sok különbség közöttünk, sőt nem is gondolom őket jobbnak, nagyon hasonló a két csapat. Majd meglátjuk június 6-án, csütörtökön délután négykor, hogy ki a jobb. Nyilván, most addig nézünk előre majd, és aztán utána meglátjuk, hogy megy tovább.

- Köszönöm szépen, mára jó ünneplést nektek!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

  


vlv-képek


További szerdai helyosztó:

Tatabánya-AVUS 11:9 (3_3, 2:2, 0:2, 3:1 - 3:1) - ötméteresekkel

G.: Kolozsi 5, Szentesi Á. 3, Hoppál, Kuncz T., Keresztúri, ill. Takács J., BAsara 2-2, Kiss Cs., Garancsy, Irmes P., Ekler, Kurucz

A Tatabánya megszerezte a 11. helyet.


 A bajnokság végeredménye:

 1. FTC-Telekom Waterpolo

 2. A-Híd OSC Újbuda
 3. Szolnoki Dózsa
 4. ZF-Eger
 5. PannErgy-Miskolci VLC
 6. BVSC-Zugló 
 7. RacioNet-Honvéd
 8. Debreceni VSE
 9. PVSK-Mecsek Füszért
10. Metalcom Szentes
11. Tatabánya
12. AVUS Szombathely
13. UVSE Hunguest Hotels
14. Kaposvári VK
15. VasasPlaket
16. KSI

Címkék:
FTC-OSC OB1B