FACEBOOK

Befejezte összetartását a B válogatott - vlv-riport

Befejezte összetartását a B válogatott - vlv-riport
hozzászólás, 2019.04.02.

Három vízi és egy szárazföldi edzést tartott a B válogatott, amely a nyári magyar Universiade-csapat alapját képezi. A munka végeztével Horváth János szakvezető, a játékosok közül pedig Kardos Alexander, Sánta Dániel, Pellei Frank és Zerinváry Lóránd nyilatkozott a vlv-nek.



Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

Az összetartásra meghívott kerettagok:

György Dávid (Szentes), Józsa Ottó (Pécs), Szakonyi Dániel (BVSC) - kapusok,
Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (Pécs), Gyárfás Tamás (Eger), Kardos Alexander (Honvéd), Lukács Dénes Dorián (Eger), Pellei Frank (Szentes), Sánta Dániel (Eger), Szabó Bendegúz (BVSC), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Várnai Kristóf (BVSC), Zerinváry Lóránd (Pécs) - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Horváth János a vlv-nek


- Szervusz, János! Egy szokatlan helyzetben köszöntelek - a hely nem szokatlan, de a helyzet igen: az úgynevezett B válogatott vezetőedzője vagy, ebből kerül majd ki az Universiade-csapat. Mi ez a csapat, hogy jött létre, kik vannak benne, hogy válogattatok és milyen volt az első három-négy edzés?

- Jó sokat kérdeztél egyszerre :-).

Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó kezdeményezés, nagyon örültem a felkérésnek, mert ilyen tulajdonképpen mostanában nem volt. Szeretnénk a felnőtt válogatott mezsgyéjén mozgó, közvetlenül mellette készülő csapatot, mint ahogy láttad itt is, a felnőtt válogatott után edzünk, Tomi sokszor itt marad és nézi a gyakorlást. 

Kijelöltünk egy olyan csapatot, amely elsősorban fiatalokból áll, akikhez Tamás szükség esetén bármikor bátran hozzányúlhat. Ez azt jelenti, hogy ugyanazokat a taktikai variációkat, taktikai elemeket gyakoroljuk, mint a nagy válogatott.

Ez izgalmas feladat - nekem elsősorban, mert, ugye, én 15 évig utánpótlás-válogatott-edző voltam. Nekem is fantasztikus három edzés volt ez, mert borzasztóan akarnak a gyerekek, nagyon motiváltak, mindenki érzi a lehetőséget, hogy aki itt most tud "villantani", az, ha nyilván, nem is a most következő világversenyen, de ősszel bekerülhet a kapitány noteszébe, a "szűkebb listára".

- Hogy sikerült a három-négy edzés?

- Nagyon jól. Mondom, engem is meglepett, ahogy a gyerekek ehhez hozzáálltak, borzasztóan hajtottak, ami persze egy magyar válogatottnál nyilván alapkövetelmény, de úgy gondolom, hogy előre tudtunk lépni ez alatt a rövid idő alatt is, tudtunk gyakorolni új játékelemeket és nagyon érdekes volt, hogy nagyon fogékonyak voltak ezekre a dolgokra, amik általában újdonságot jelentettek számukra. Úgy gondolom, mindannyian nagyon élveztük.

- Mi a terv? Hogy fogtok készülni, mikor bővül a csapat azokkal, akik "leesnek" a válogatottól?

- Ez tulajdonképpen egy 18-as keret, amiből három Vasas-játékos a Vasas külföldi túrája miatt nem tudott itt lenni. A terv az, hogy 15-en kezdjük meg a felkészülést június 3-án a nápolyi Universiadéra, négy hetünk lesz és úgy gondolom, hogy talán a második hét után csatlakozhatnak azok a játékosok, akik a nagy válogatottból kimaradnak. Remélem, hogy lesz két hetünk arra, hogy közösen, kompletten tudjunk készülni.

- Köszönöm szépen és jó munkát kívánok!

- Köszönöm.



vlv-képek



Kardos Alexander a vlv-nek

- Szervusz, Hami! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Egy új környezetben találkozunk, legutóbb akkor beszéltünk, amikor a Honvédba igazoltál... erre majd még visszatérünk. Mit szóltál ehhez a meghívóhoz, mekkora lehetőségnek tartod, hogy itt lehetsz?

- Amikor szólt nekem Bandi bácsi (Merész András, a Honvéd vezetőedzője - a szerk.), hogy "Gratulálok!", akkor először nem értettem, hogy miért mondja, aztán hozzátette, hogy behívtak a B válogatottba. Nagyon meglepett és nagyon örültem neki.

- Hogy érezted itt magad?

- Nagyon jól. Nagyon kemények voltak az edzések. Építkezünk és a cél: bekerülni a keretbe.

- Ez egy B válogatott, de ebből fog kikerülni az Universiade-csapat. Az neked "ugródeszka" lehet? Egy olyan esemény, ahol felfigyelhetnek rád, hogyha bekerülsz?

- Remélhetőleg igen.

- Hogy érzed magad a Honvédban?

- Jól érzem magam a Honvédban. A csapat hangulata nagyon jó, minél előrébb szeretnénk végezni.

- Sok sikert kívánok neked és azt, hogy sikerüljön bekerülni az Universiade-csapatba!

- Köszönöm szépen.



Sánta Dániel a vlv-nek

- Szervusz, Dani! Köszöntelek a vlv kamerája előtt! Érdeklődöm, hogy telt ez a két nap, három edzés, milyen volt?

- Köszöntök mindenkit. Köszönjük, jól telt. Ezek az első Universiade-válogatott-edzések voltak, ismerkedtünk egymással is, a taktikával is, abszolút az alapoktól kezdtük a munkát. Kísérleteztünk taktikákkal, mind védekezésben, mind támadásban, emberelőny-emberhátrány. Vegyes volt nagyon, de jól éreztük magunkat, eltelt gyorsan.

- Mennyire furcsa egy olyan csapatban játszani, ahol a társaid ellenfelek voltak a bajnokságban, a junior korosztályban?

- Hát a válogatott ilyen. :-) A fiúkkal ismerjük egymást és csak a vízben vagyunk ellenfelek, a parton barátok, úgyhogy nagy meglepetés nem ért.

- Olvastam az egrivizlabda.hu-n, hogy érdeklődött utánad Märcz Tamás az edződnél. Ilyen szempontból ez mekkora lehetőség volt? Hát ő is itt volt, látta az edzéseket, nézte, hogy mit produkáltok, gondolom, úgy jöttél, hogy bizonyítasz.

- Természetesen. Ezt most "B" válogatottnak nevezzük, a cél az, hogy egyszer "A" legyen... Nagy lehetőségnek tartom, hogy itt lehettem, örülök, köszönöm a  lehetőséget ezúton is. Dolgozom tovább, hogy minél többször legyek itt.

- Hogy sikerült most neked ez a három edzés, hogy érzed?

- Hát, ezt az edzők nyilván jobban meg tudják mondani. :-) Én a magam részéről nem éreztem rossznak. Biztos voltak hibák, de azok mindig vannak, csak az hibázik, aki dolgozik. 

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok haza!

- Köszönöm szépen.



Pellei Frank a vlv-nek

- Szervusz, Frank! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Másfél napot töltöttél itt a Komjádiban, három edzésetek volt, úgy hívják ezt a csapatot, hogy B válogatott, illetve ebből lesz az Universiade-válogatott. Mit szóltál a meghívóhoz? Hogy érezted itt magad? 

- Nagyon örültem a meghívónak, úgy éreztem, nagy megtiszteltetés, hogy ebbe a csapatba bekerültem. Ez a három edzés, és a szárazföldi, úgyhogy négy edzés, úgy gondolom, hogy nagyon jól telt, sok taktikai elemet gyakoroltunk és az összeszokás szempontjából is hasznos volt ez a másfél nap.

- Volt valami, ami meglepett, amire nem számítottál?

- Nem, körülbelül erre számítottam. Beszélgettem György Dávid kapussal, játékostársammal, Szentesről együtt jöttünk föl, hogy milyen edzések lesznek, de nagyjából ilyenekre számítottunk. 

- Hogy tervezed a jövőt, ez a lehetőség mit nyit meg számodra? Végiggondoltad-e, hogy akkor most esetleg Universiade és akkor ott szem előtt vagy...?

- Természetesen, ezért is örültem nagyon ennek a meghívónak. Motivál az Universiade természetesen és a felnőtt válogatott is. 

- Hogy sikerült teljesítened, hogy érzed?

- Saját magamról annyira nem szeretnék nyilatkozni... :-) Úgy érzem, hogy megtettem mindent, amit tudtam. Remélem, hogy hasznára váltam a csapatnak a gyakorlásokon, úgy érzem, a két nap alatt tényleg kihoztam magamból a maximumot. 

- Egy utolsó kérdés: milyen most Szentesen? Egész jól teljesített a csapat ebben a szezonban. Milyen ott lenni?

- Igen, hál' Istennek, most az eredmények is jönnek, de azért még van hova fejlődni, szeretnénk is mindenképpen, de örülünk a mostani eredményeknek és azon az úton megyünk tovább, amelyen elindultunk.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.



Zerinváry Lóránd a vlv-nek

- Szervusz, Lóránd! Zerinváry Lórándot köszöntöm a vlv kamerája előtt. Tőled is azt kérdezem, hogy mit szóltál ehhez a meghívóhoz, hogy érezted itt magad, mit sikerült teljesíteni?

- Nyilván nagyon örültem a meghívónak, ez egy nagyon jó lehetőség, szerintem. Jól éreztem magam, egy kicsit belekóstoltunk a taktikába ez alatt a három edzés alatt. Úgy érzem, hogy kezdünk összeszokni, mindenki csinálja, amit tud.

- Itt volt az edzéseken Märcz Tamás is. Ilyenkor egy játékost ez motivál külön? Tehát figyeled, hogy ő mikor néz oda, igyekszel úgy teljesíteni, hogy felfigyeljen rád?

- Persze. Szerintem mindenkit motivál, amikor a szövetségi kapitány figyeli az edzését és mivel ugyanazokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amiket a felnőtt válogatott, próbáltunk jól teljesíteni.

- Egy ilyen meghívó otthon, hazai környezetben mennyire vált ki visszhangot? Mit szóltak a környezetedben a barátok, ismerősök?

- Örültek, sokan gratuláltak, leginkább a családom. Úgy gondolom, hogy erre nyilván felfigyel mindenki, hogy egy Universiade-keretbe, egy felnőtt B válogatottba meghívnak valakit.

- Hogy látod az esélyeidet? A terveid milyenek, van-e magadban egy felépített pályaív, hogy mit szeretnél elérni?

- Persze, van, szeretnék sok mindent elérni, aztán majd alakul. Teszem a dolgomat, csinálom, hajtok és remélem, fejlődök majd sokat ettől a lehetőségtől.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Én is köszönöm.