FACEBOOK

OB1 - az alapszakasz utolsó fordulójában történt

OB1 - az alapszakasz utolsó fordulójában történt
hozzászólás, 2019.02.23.

A Honvéd és a Debrecen lett a két befutó a felsőházért folytatott harcban. A Szolnok kikapott Debrecenben. Az OB1-es alapszakasz szombati, utolsó fordulójának eredményei, a meccseket követő reagálások:


OB1-es alapszakasz, 14. forduló

A VLV ELŐZETESE A KLUBOK INFORMÁCIÓI ALAPJÁN

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. FTC 39, 
2. Eger 34,
3. BVSC 20,
4. Honvéd 19, 
5. Szentes 16,
6. Pécs 16,
7. AVUS 9,
8. KSI 0 pont

Február 21-én játszották:

Eger-FTC 5:9 (3:2, 0:2, 1:1, 1:4)
G.: Vlahopulosz 2, Kürti, Sz. Rasovics, Murisics, ill. Varga Dénes 3, Younger, Nikics 2-2, Vámos, Jaksics

Február 23., szombat

AVUS-Szentes 5:5 (2:1, 1:1, 2:1, 0:2)
G.: Basara 2, Garancsy, Irmes P., Ekler, ill. Kriszopatisz 2, Hegedűs, Nagy M., Vörös V.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a szombathelyi stábnak, Matajsz Márknak.

0:1 - Vörös Viktor gólja

1:1 - Basara első gólja

György Dávid ötméterest véd

2:1 - Garancsy gólja

2:2 - Kriszopatisz első gólja

3:2 - Basara második gólja

4:2 - Ekler gólja

5:2 - Irmes Pál gólja

5:3 - Kriszopatisz második gólja

5:4 - Nagy Márton gólja

5:5 - Hegedűs Bence gólja


Pellei Csaba, Matajsz Márk, Nagy Márton és Kiss Csaba a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:Honvéd-BVSC 7:7 (1:1, 2:3, 3:2, 1:1)
G.: Szivós, Simon R. 2-2, Simon A., Illés, Kardos A., ill. Várnai, Török B., Pásztor 2-2, Szabó Bendegúz

A Honvéd ezzel a felsőházban folytathatja.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Honvéd Médiának.

1:0 - Szivós első gólja, ötméteres

1:1 - Szabó Bendegúz gólja

1:2 - Várnai első gólja

1:3 - Török Béla első gólja

2:3 - Simon Adrián gólja

3:3 - Szivós második gólja

3:4 - Pásztor első gólja

4:4 - Kardos Alexander gólja

4:5 - Török Béla második gólja

5:5 - Illés gólja

6:5 - Simon Roland első gólja

6:6 - Pásztor második gólja

7:6 - Simon Roland második gólja

7:7 - Várnai második gólja


Szűcs Levente, Török Béla, Merész András és Decker Attila a meccs után:


Pécs-KSI 13:6 (4:0, 5:0, 2:5, 2:1)
G.: Csaba M., Rakonjac 3-3, Csacsovszky E., Chilkó 2-2, Csacsovszky A., Jakab D., Zerinváry, ill. Dávid Z. 2, Bóbis B., Horváth Á., Bihácsi, Tóth-Gili

Dávid Zoltán, Horváth János, Barát Ferenc és Lukács Gergely a meccset követő sajtótájékoztatón:A pécsi fotók a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:Az A csoport végeredménye:

1. FTC 42, 
2. Eger 34,
3. BVSC 21,
4. Honvéd 20, 

5. Pécs 19,
6. Szentes 17,
7. AVUS 10,
8. KSI 0 pont

Az első négy helyezett a felsőházban folytathatja, a többiek mostantól a 9-16. helyért játszanak.


B csoport

A csoport állása a forduló előtt

1. OSC 39,
2. Szolnok 33,
3. Miskolc 30,
4. Debrecen 15,
5. UVSE 12,
6. Tatabánya 10,
7. Vasas 8,
​8. Kaposvár 7 pont

Kaposvár-Tatabánya 8:9 (2:1, 2:1, 2:6, 2:1)
G.: Varga II. Zs. 3, Tóth K. 2, Juhász-Szelei, Lukács Á., Giga, ill. Kalanovicsv B. 5, Kuncz T. 2, Hoppál. Máthé B.

Zantleitner Tamás, Barabás Botond, Berta József és Varga II. Zsolt a meccs utáni sajtótájékoztatón:A kaposváriak nyolc gólja:Andrássy Zoltán fotói a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve tekinthetők meg:


Vasas-UVSE 7:5 (1:1, 2:1, 3:1, 1:2)
G.: Benz R. 2, Sélley-Rasucher, Szabó Bence, Hegedüs, Vogel Simon, Miklós L., ill. Korbács, Baksa B. 2-2, Dala D.

Ezzel az eredménnyel a Debrecen az esti meccsének eredményétől függetlenül felsőházas.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Vasas-stábnak.

Korbács első gólja

Hegedüs gólja

Korbács második gólja

Bencz Rolf első gólja

Vogel Simon gólja

Dala Döme gólja

Szabó Bence gólja

Miklós Levente gólja

Baksa Benedek első gólja

Baksa Benedek második gólja


Benedek Tibor, Bisztritsányi Dávid, Bóbis Máté és Jónás György a találkozót követő sajtótájékoztatón:Varga Jeniffer képei a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:


Debrecen-Szolnok 10:8 (3:1, 4:0, 2:4, 1:3)
G.: Dőry, Fekete G. 3-3, Macsi P., Kovács Gábor, Gyurik, Vidovics, ill. Prlainovics 4, Bátori, Jansik D., Alekszics, V. Rasovics

Az első negyed végén már tudott volt, hogy a Vasas győzelme miatt a Debrecen felsőházas. Ennek ellenére nagyon hajtottak a hazaiak és már 8:1-re is vezettek a harmadik negyed elején. (Ezt az eredményt a felek magukkal viszik a középszakaszba!)

Zsivko Gocics, Miroszlav Bajin, Kis Gábor és Kósik Soma a meccset követő sajtótájékoztatón:ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa):

"Nem tudok semmi okosat mondani, az elejétől kezdve nagyon nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna. Amikor a harmadik negyedben kicsit összeszedettebbek lettünk, akkor már késő volt, mert a 8:1 tényleg nagyon nagy különbség. Gratulálni szeretnék a Debrecen csapatának a győzelemhez. Az én csapatomról azért mondanék pár dolgot. Ugye, nagyon sok jó játékos van az én csapatomban és ez pontosan olyan mérkőzés volt, amelyen mindenkinek meg kellett volna mutatnia, hogy ő milyen szintű játékos. Bizonyos szintű játékos nem tehet meg bizonyos dolgokat. Mi meg a mai mérkőzésen nagyon sok ilyet megtettünk és a végére a hátrányból már csak ennyit tudtunk behozni, 10:8 lett a végeredmény. Még egyszer: nem azért mondom ezt, mert a Debrecen nem érdemelte meg a győzelmet, a mai mérkőzésen a Debrecen mindenképpen sokkal jobb volt a vízben, de mondom, bizonyos dolgokat olyan szintű játékos, aki a Szolnokban játszik, nem tehet meg.

Még egyszer gratulálok a Debrecennek, nekünk pedig nem marad semmi más, mint dolgozni tovább és egy kicsit átgondolni az egészet."

MIROSZLAV BAJIN (Debrecen):

"Szerintem a 8:1-es állás nem volt reélis, ez elsősorban Kósik Soma jó védéseinek volt köszönhető, az első félidőben 90 százalékos volt a védési teljesítménye, amiért külön gratulálok neki. De egy játékos nem dönti el a mérkőzést, ahhoz kell mind a 14, még a cserekapus is. Szeretnék gratulálni mindenkinek, valahogy ezen az estén minden úgy állt össze, hogy mi nyerjünk.

Az utolsó öt mérkőzésen nagyon jól játszottunk, talán több pontot is szerezhettünk volna. Azt gondolom, hogy a Komjádiban a Vasas ellen, amikor a két külföldi nélkül játszottunk, már elhozhattunk volna pontot - nem sikerült. Aztán itt megint nagyon jó első félidőt játszottunk a Kaposvár ellen, aztán megint jó, szoros mérkőzést játszottunk a Miskolccal, de elég volt, hogy egy emberről kaptunk három akciógólt, pedig megmondtuk, hogy róla ne legyen akciógól..., ott is talán tudtunk volna egy pontott szerezni. Itt az OSC ellen is egész jól játszottunk, összeszedtük  magunkat, a  védekezést, amiről beszéltünk a korábbi hónapokban.

Most is kijött a fanatikus harcolás, haraptak minden labdáért a fiúk, kiemelkedtek gatyáig minden lövésnél. Valaki mondta, hogy a 8:1 már elég, de én tudtam, hogy a Szolnok ellen nem, mert ők képesek visszajönni még innen is. Szeretnék gratulálni a srácoknak, gratulálni a felsőházba jutáshoz. Biztos, hogy ünnepelni fogunk, de nem sokat, mert a jövő héten már játszunk. Köszönöm a gratulációt és a fair play hozzászólásokat."

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa):

"Úgy jöttünk erre a mérkőzésre, hogy külön felhívtuk a saját figyelmünket arra, hogy a Debrecen egy harapós csapat, ezt számunkra szembetűnően bizonyította az OSC elleni mérkőzésen, látható volt, hogy számolni kell velük. Az a baj, hogy egy olyan csapat, mint a Szolnok, amely tele van világbajnok, olimpiai bajnok játékosokkal, nem eggyel, nem kettővel, úgy jön ide, hogy ezt a meccset úgyis hozzuk, legfeljebb nem játszunk olyan jól. Mi beleestünk ebbe a hibába, pedig az edzőink felhívták a figyelmet arra, hogy nem lehet így hozzáállni. Ráadásul ezt mi is tudjuk, ezt beszéljük, ezt mondjuk egymásnak, de valahol legbelül nem tud az ember erre igazán felkészülni, ha két csapat között ilyen különbség van. És emiatt elképesztően gratulálok a Debrecennek, mert tényleg úgy volt, hogy elkezdtük a mérkőzést és tudtuk, hogy harapós lesz, kaptunk egy gólt, kaptunk kettőt. Nem baj, most már úgyis elkezdünk majd játszani, utána megint kaptunk, megint kaptunk és azt vettük észre, hogy 8:1-es vereségre állunk és a mérkőzés fele eltelt...

Nem tudok elmenni Soma teljesítménye mellett, tényleg elképesztő..., nem találtuk a helyet. Nem mondom azt, hogy a világ legnagyobb lövései mentek a kapujára, mi éppen ezen igyekszünk most javítani, de azt kell, hogy mondjam, nagyon jó volt a kapus teljesítménye. Egy harapós csapat ellen játszottunk és egyszerűen később kapcsoltunk azok miatt, amiket az előbb elmondtam.

Szörnyű. A mi szempontunkból szörnyű és a Debrecen meg is érdemli, hogy megünnepelje ezt a mérkőzést, mert le a kalappal előttük."

KÓSIK SOMA (Debrecen):

"Köszönöm szépen a gratulációkat, jólesik. De úgy gondolom, a győzelem nem lehet egy játékos érdeme, ahogy a vezetőedzőnk is elmondta. Ez egy csapatmunka volt, tényleg le a kalappal a fiúk előtt. Nagyon jól is védekeztek és nagyon jól ment nekik a lövés is, úgy gondolom, hiszen a világ egyik, legjobb, ha nem a legjobb kapusának lőttek tíz gólt, ami hatalmas teljesítmény, igazi csapatmunka volt. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a győzelemmel ki tudtuk harcolni a feljutást a felsőházba, s nem kellett néznünk a Vasas-Újpest mérkőzést, amit egyébként, úgy tudom, megnyert a Vasas, én ezt a meccs után tudtam meg. (Egyébként köszönjük a Vasasnak!) 

Hál' istennek úgy játszottunk és tényleg minden úgy jött ki, úgy álltak a csillagok, hogy mi ezt a mérkőzést megnyertük és ezzel kivívtuk a felsőházi szereplést."


Miskolc-OSC 9:12 (2:6, 4:3, 0:3, 3:0)
G.: Bowen 3, Nagy Á, Misics, Sztojanovics 2-2, ill. Salamon 3, Hárai, Ubovics, Rangyelovics 2-2, Erdélyi, Kovács Gergő, Manhercz K.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a miskolci stábnak, Kis Istvánnak.

Banicsevics végleges kiállítása

0:1 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

0:2 - Rangyelovics első gólja

0:3 - Rangyelovics második gólja

0:4 - Salamon első gólja

0:5 - Salamon második gólja

0:6 - Salamon harmadik gólja

1:6 - Misics első gólja

2:6 - Bowen első gólja

2:7 - Hárai első gólja

3:7 - Bowen második gólja

4:7 - Sztojanovics első gólja

4:8 - Ubovics első gólja

5:8 - Misics második gólja

6:8 - Bowen harmadik gólja

6:9 - Hárai második gólja

6:10 - Ubovics második gólja

6:11 - Kovács Gergő gólja

6:12 - Erdélyi gólja

7:12 - Sztojanovics második gólja

Ubovics végleges kiállítása

8:12 - Nagy Ádám első gólja, ötméteres

9:12 - Nagy Ádám második gólja


Kósz Zoltán, Sike József, Salamon Ferenc és Nagy Ádám a meccset követő sajtótájékoztatón:Kamarás Péter képei a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:Madar Dávid fotói a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:A B csoport végeredménye:

1. OSC 42,
2. Szolnok 33,
3. Miskolc 30,
4. Debrecen 18,

5. Tatabánya 13,
6. UVSE 12,
7. Vasas 11,
​8. Kaposvár 7 pont

Az első négy helyezett a felsőházban folytathatja, a többiek mostantól a 9-16. helyért játszanak.

A KÖZÉPSZAKASZ PROGRAMJA

Címkék:
OB1