FACEBOOK

Magyar Kupa: OSC-FTC 7:11, BVSC-Miskolc 8:9

Magyar Kupa: OSC-FTC 7:11, BVSC-Miskolc 8:9
hozzászólás, 2018.12.15.

FTC-Miskolc döntő lesz vasárnap 16 órakor a Magyar Kupában. Folyamatosan bővülő vlv-tudósítás a szombati két elődöntőről:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Magyar Kupa, elődöntők

A VLV ELŐZETESE

OSC-FTC 7:11 (3:2, 1:5, 2:3, 1:1)
G.: Manhercz K., Rangyelovics 2-2, Brguljan, Kovács Gergő, Hárai ill. Varga Dénes 5, Younger 2, Pohl, Vámos, S. Mitrovics, Német

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Rangyelovics első gólja

2:0 - Kovács Gergő gólja

2:1 - Varga Dénes első gólja

3:1 - Rangyelovics második gólja

3:2 - Varga Dénes második gólja ötméteres

3:3 - Younger első gólja

3:4 - Stefan Mitrovics gólja

3:5 - Varga Dénes harmadik gólja

3:6 - Pohl gólja

4:6 - Manhercz Krisztián első gólja

4:7 - Varga Dénes negyedik gólja

5:7 - Drasko Brguljan gólja

6:7 - Manhercz Krisztián második gólja

6:8 - Varga Dénes ötödik gólja, ötméteres

6:9 - Younger második gólja

6:10 - Vámos gólja

7:10 - Hárai gólja

7:11 - Német Toni gólja



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Gratulálok, döntőben van a csapat. Értékelj, kérlek!

- Köszönöm! Azt gondolom, hogy a mérkőzés elején... nem mondanám, hogy nem játszottunk jól, mert szerintem jól kezdtünk, kifejezetten jól, tehát fel volt építve a játék, megkaptuk a kiállításokat, de azokat nem tudtuk jól kihasználni. Az OSC az elején nagyon nagy lendülettel, önbizalommal kezdett, így lépésről lépésre ki kellett dolgoznunk magunkat ebből a rosszabb, nehezebb hullámból, és szép lassan meg kellett kortyolnunk a mérkőzést lépésről lépésre. Ahogy feljavultak a blokkok, ahogy a helyére került a védekezés, úgy egyre stabilabbá vált a támadás is.

- Végül ez egy magabiztos győzelem, nem?

- Összességében azt gondolom, egy picit talán nagyobb a gólkülönbség, mint amit én éreztem ebben a mérkőzésben, főleg az első két negyedben.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla) 



VAD LAJOS a vlv-nek:

- Először is a Fradinak szeretnék gratulálni, élt azzal a lehetőséggel, amit mi (is) feldobtunk nekik. Az, hogy 11:7 lett..., azt gondolom, hogy az utolsó két gól már a meccs végének szólt, így azt mondom, hogy a 8-9 kapott gól nem rossz, a lőtt gólok száma viszont kevés. Plusz: nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, amikkel nem tudtunk élni. A mérkőzésnek azért volt egy ritmusa, jól kezdtünk - 3:1 volt, az első negyed vége 3:2, de hozzá szeretném tenni, hogy az első negyedben hat súlyos ítéletet hoztak ellenünk. A szünetben azt kértem, hogy figyeljünk oda jobban a védekezésre, ami nem igazán sikerült - ilyen-olyan okok miatt.

8:6-nál volt egy olyan ítélet, ami szerintem mindenféleképpen befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ubovicsnak letettük a labdát három méterre a kaputól, megrántották és kapott egy kiállítást - ötméteres helyett. Ki tudja, "mi lett volna, ha"...

Ma azért jobb volt a Fradi, el kell ismerni. Mi egy tanulási folyamatban vagyunk, négy hónapja dolgozunk együtt. Úgy érzem, voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor, ha összeszedettebbek, higgadtabbak vagyunk, akkor lett volna esélyünk. 

Sajnos a Fortuna jelenleg nem áll mellettünk, de azt tartom, hogy a Jó Isten ikszre játszik, tehát amit elvesz, azt vissza is adja. Nézd meg: a Szolnokot húzod, aztán a Fradit. A Terrassát, aztán a Herceg Novit...

- És akkor most várod, hogy visszaadja..?

- Nem, ez így nem igaz, várni nem elég, tenni is kell. Ha például a Fradi ma nem tesz azért, hogy nyerjen, akkor nem nyer...



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Gratulálok neked ehhez a meccshez, ez egy komoly teljesítmény volt, én úgy láttam kívülről. Nagyon jól szerepeltél, a csapatnak is ment. Van-e bármilyen hiányérzeted?

- Hiányérzetem, azok után, hogy az OSC-t megvertük az elődöntőben, nem lehet, mert ez klasszikusan az a meccs volt, amit teljesen mindegy, hogy hogyan, de meg kell nyerni. Ennek ellenére pont aszerint a forgatókönyv szerint zajlott, amit én kigondoltam. Biztos voltam benne, hogy az OSC nagyobb lendülettel, hévvel tud bejönni ebbe a meccsbe az elmúlt két hetünk miatt, illetve azért is, mert egy kicsit kevesebb teherrel a vállukon játszhattak, szerintem. Utána pedig, ahogy abban bíztam, meg tudtuk fordítani a meccset, és végig utána kézben tartani.

- Most egy furcsa helyzet van, mert talán a legerősebb csapatot győztétek le, és most jön a másik elődöntő. Van kívánságod, kit szeretnél inkább?

- Felesleges ebbe belemenni. Én azt mondom, hogy nyerjük meg a Magyar Kupát úgy, hogy tisztességgel megvertük azt a csapatot, aki szembe jött. Az viszont tény, hogy a Miskolccal tavaly nagyon sok meccset játszottunk, és voltak közte kifejezetten szoros meccsek, volt, amiket csak az utolsó percben nyertünk meg. Ezt a faktort, és azt, hogy ez egy döntő lesz, ha összeadjuk, akkor mindenképp egy jó meccsre számítok és a második negyedbeli formánkat kell hozni az elejétől kezdve holnap.

- Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a Miskolcra számítasz.

- Arra számítok, de bármi megtörténhet.

- Köszönöm szépen, Dumi! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Gondolom, nagyon csalódottak vagytok most.

- Üdvözlöm a nézőket! Igen, csalódottak vagyunk, nagyon. Nem éreztem ezt a négy gólt, nem éreztem ekkora különbséget a mérkőzés közben. A második negyedet rontottuk el igazándiból, az lett 5:1, ha jól emlékszem, és ezt az eredményt utána végig is tudták vinni. Mikor feljöttünk volna, akkor is kaptunk olyan gólokat, amiket el tudtunk volna kerülni, és így sajnos nem tudtunk felzárkózni a végjátékra.

- Mi hiányzott, mi kellett volna ahhoz, hogy szorosabb legyen, illetve, hogy legyen esély?

- Emberelőny-emberhátrányban volt talán a legnagyobb különbség. A második negyedben a Fradi jól belőtte a helyzeteit emberelőnyben, mi viszont a ziccerekig kijátszott eseteket sem tudtuk gólra váltani.

- Erőfelmérésnek jó volt?

- Erőfelmérésnek mindenképp. Úgy néz ki, hogy a Fradi a legerősebb magyar csapat jelen pillanatban, valamivel előrébb vannak, mint mi, azzal, hogy a csapat gerince már tavaly összeállt. De nem adjuk fel, és megyünk tovább mindenképp!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-képelőleg


vlv-képek II., Monoki Nikolett felvételei


BVSC-Miskolc 8:9 (2:2, 3:3, 2:3, 1:1)
G.: Török, Létay 2-2, Csapó M., Pásztor, Mészáros, Sugár, ill. Sztojanovics 4, Lőrincz 2, Bowen, Misics, Bedő

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az FTC-stábnak, Katona Norbertnek.

0:1 - Sztojanovics első gólja

1:1 - Létay első gólja

2:1 - Pásztor ötméteresgólja

2:2 - Misics gólja

3:2 - Mészáros Csaba gólja

3:3 - Sztojanovics második gólja

4:3 - Török Béla első gólja

4:4 - Bedő Krisztián gólja

5:4 - Török második gólja

5:5 - Sztojanovics harmadik gólja

5:6 - Lőrincz első gólja

6:6 - Létay második gólja

6:7 - Lőrincz második gólja

7:7 - Sugár gólja

7:8 - Bowen második gólja

8:8 - Csapó gólja

8:9 - Sztojanovics negyedik gólja

A mérkőzés vége



Sike József a vlv-nek

- Gratulálok ehhez a győzelemhez, akárhogy volt, döntőt játszotok a Magyar Kupában! Mondd el, hogy mit érzel!

- Azt, hogy ilyen rosszul, mint ahogy mi ma játszottunk..., elképzelhetetlenül alulmúltuk magunkat, megmondom őszintén. Abban, hogy nyertünk és hogy holnap kupadöntőt játszhatunk, talán a sors keze van benne. Hát ilyen moslék játék még egyszer nem lehet. Biztos, hogy jobb partnerei leszünk a Ferencvárosnak.

Nem tudom elképzelni, hogy mi nyomasztott ma bennünket. Nem is tudom elképzelni, egyszerűen nem értettem, körülbelül huszonkét lövésünk volt olyan, ami vízilabda mérkőzésen nincs benne a pakliban.

- Mire fogod a nagyobb hangsúlyt helyezni most este? A Fradi elemzésére, vagy inkább ennek a kinyomozására, hogy mi történt ma? 

- Ha mi azt játszottuk volna, amit tudunk, akkor nem lett volna ilyen dráma ma. Mondom még egyszer, a Miskolc szerintem negyven százalékát se tudta kijátszani ma a tudásának, nem tudom mi az oka. 

- És ha holnap sikerül azt játszani, amit tudtok, az mire lesz elég?

-12:9-re kaptunk ki a Magyar Kupa-mérkőzésen, tehát három góllal, tavaly a rosszabb, gyengébb csapattal is három-négy gól különbség volt. Ha mi nagyot játsszunk, akkor ugyanilyen drámát tudunk csinálni, mint ami a mai mérkőzésünkön volt.

- Köszönöm szépen, gratulálok! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szűcs Levente a vlv-nek

- Hát szervusz, Levente! Nem sok hiányzott, és gondolom azért lehetsz bosszús, mert egy nagyon pici kellett volna még és akkor döntőt tudtok játszani. Hogy értékeled? 

Én úgy értékelem, hogy ezzel a meccsel, főleg, hogy ilyen parázs meccs lett belőle, elmondhatjuk, hogy ugyan nincs a bronzért mérkőzés, de ezért a bronzéremért minden tekintetben megküzdöttünk. 

- Úgy alakult a meccs, ahogy számítottál rá? 

Nem, nem, őszinte leszek, én azt gondoltam, hogy kétféle véglet van és nincs köztes állapot, vagy egy nagyon-nagyon komoly mérkőzés lesz és végig a nyakukon leszünk, vagy pedig egy óriási zakó, ugye az utóbbi időszakbeli teljesítményünkben benne volt, hogy ez lesz. Azt kértem a fiúktól, hogy szerezzük vissza a presztízsünket, a renoménkat ezen a mérkőzésen, ez sikerült. És azért mondom, hogy nem úgy alakult a meccsnek a képe, mert én azt éreztem, hogy a meccs nagyobb részében a mi kezünkben volt ez a mérkőzés. 

- Hát akkor csalódott vagy azért... 

Igen. 

- Azt kívánom, hogy azért merítsetek ebből erőt, Pásztor Matyival is azt beszéltük, hogy egy szoros meccsből azért ki tudtok jönni a jövőre nézve jól. 

Így van, én is ebben bízom, meg hát ha már a Miskolc lenyilatkozta, hogy ők a világ egyik legjobb csapata, akkor azért én óvatosabban fogalmaznék, mi nem vagyunk azok, de megmutattuk, hogy akkor ezek szerint a világ egyik legjobb csapata ellen is tudunk egy nagyon jó mérkőzést játszani. 

- Jó, hát úgy mondták, hogy "aki nem indul kupában". Ti indultatok a kupában. :-)

Így van. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok neked is!

Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Csoma Kristóf a vlv-nek

- Gratulálok Kristóf, bejutottatok a Magyar Kupa döntőjébe, ez nagyon nagy szó. Egy komoly, nehéz meccset játszottatok, jó formában védtél. Mondd el, mit érzel! 

Először is gratulálok a csapatomnak, mert ez óriási siker, mind személyesen, mind Miskolc város történetében, hogy Magyar Kupa döntőt játszunk. Még soha semmilyen érmet nem szerzett a Miskolc, negyedik éve első osztályú csapat és most sikerült.

Hát, nagyon-nagyon szoros volt, mint mindig, a BVSC-vel mindig ilyen meccseket játsszunk, sajnos nem fekszik valahogy nekünk az ő játékstílusuk, nem tudjuk általában kinyitni a meccset ellenük. Nagyon jól küzdöttek ők is, őket is minden dicséret megillet, de nagyon örülünk. 

- Na, hát sok időtök nem lesz, egy "elég nehéz ellenfél" jön a döntőben. 

Hát igen, nyilván a Fradi talán a világ egyik legerősebb csapata, vagy a világ legerősebb csapata, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Tavaly már azért párszor találkoztunk, ha jól emlékszem hatszor, de egyszer sem sikerült győzni. Volt, hogy a harmadik negyedben vezettünk még, de a végén mindig felőröltek minket. Bízunk benne, hogy most másképp lesz. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de minden teher alól felszabadultunk és én úgy gondolom, hogy egy jó meccset tudunk majd játszani és meg tudjuk szorongatni a Fradit is, akár megnyerni a kupát, merünk nagyot álmodni...

- Köszönöm szépen, jó pihenést mára! 

Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Pásztor Mátyás a vlv-nek

- Szervusz, Matyi! Most eléggé le van törve mindenki. Nem sok hiányzott ehhez a döntőhöz, hogy látod? 

- Nem tudom emlékszel-e, hétfőn mit beszéltünk. Valami hasonló játékot vártam a csapattól, magunktól, hogy mutassuk meg, rakjuk helyre az önbecsülésünket. Most úgy gondolom, hogy sikerült, mert beletettük ebbe a játékba szívünket-lelkünket és sikerült úgy kijönni a vízből, hogy azért büszke lehet magára a csapat. 

- Jól van, ha arra a beszélgetésre hivatkozol, ott nem is a győzelmet vártad, de ahhoz képest most el vagy keseredve, nyilván. 

- Nem, nem, ott még azt mondtam, hogy egy szoros eredmény vagy egy parázs mérkőzés, amiből bármi kisülhet. Hát végülis kisült az, hogy az utolsó percekben dőlt el ez a meccs. 

- Mi hiányzott? 

- Én nem is azt mondom, hogy a koncentráció, mert az elejétől kezdve megcsináltuk, amit az edzőnk kért és végig azt csináltuk, amire a mi csapatunk képes, megy előre szívvel-lélekkel, még ha nem is bírja testben az ember. A végén volt pár kihagyás, de amúgy szerintem tényleg megtettünk mindent azért, hogy jó szájízzel jöjjünk ki. 

- És akkor sikerült? 

- Sikerült. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! 

Én is köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képelőleg


vlv-képek II., Monoki Nikolett felvételei