FACEBOOK

Új főtitkár, szervezeti változások a vízilabda-szövetségben

Új főtitkár, szervezeti változások a vízilabda-szövetségben
hozzászólás, 2018.10.03.

A vasárnapi elnökválasztást követően - elnökségi döntés alapján - jelentős változások történnek az MVLSZ vezetésében. A szervezet munkáját új főtitkár, Kollár Edina irányítja. vlv-információ:


Mint vasárnapi tudósításunkban megírtuk, az MVLSZ elnökválasztó közgyűlését követően összeült a szövetség elnöksége. A testület fontos kérdésekben döntött. Visszahívta tisztségéből Hesz Máté főtitkárt és e tisztség ellátásával - ideiglenes jelleggel - Kollár Edinát bízta meg. A tisztségviselőt - aki ott volt a vasárnapi elnökválasztó közgyűlésen is - a várható változásokról kérdeztük.

KOLLÁR EDINA a vlv-nek:

- Valóban, a vasárnapi közgyűlést követő rendkívüli elnökségi ülésen szavaztak nekem bizalmat főtitkárként, átmeneti időre. Ugyanis alapszabály-módosítást készítünk elő, amely szerint a főtitkári feladatkörök kicsit átalakulnak majd. A főtitkár a jövőben a szakmai teendőket intézi, az iroda működtetését szolgáló jogi, pénzügyi és más, ilyen jellegű feladatok ellátására pedig egy ügyvezető igazgatói tisztséget hoz létre várhatóan a közgyűlés.

Engem azzal bízott meg az elnökség, hogy készítsem elő ezt a módosítást és ebben az átmeneti időszakban irányítsam a munkaszervezet tevékenységét. Ha elfogadják az új alapszabályt, akkor új főtitkárt fognak választani, aki a "vízilabdából jön", mert én egyébként közgazdász vagyok, eddig az állami sportirányításban dolgoztam. Amikor ez a lépés megtörténik, akkor az én feladataim a létrehozandó ügyvezető igazgatói tisztség alá tartoznak majd, ez lesz az én szerepem, munkám a szövetségnél.

- Megkérdezhetem, hogy az elmúlt időszakban hol dolgozott?

- A Honvédelmi Sportszövetség főtitkára voltam, illetve a honvédelmi miniszter tanácsadója. Korábban öt esztendőn át az állami sportirányításban, a sportért felelős államtitkárságon dolgoztam.

- Hol tart az átadás-átvétel? Mennyi időt vesz igénybe és a vízilabdaélet napi működését érinti-e bármilyen módon? Gondolom, az OB1 mai nyitó fordulójának mérkőzéseit megrendezik...

- Abszolút. :-) Természetesen megkezdődött elnök urak között, illetve a korábbi főtitkár és köztem az átadás-átvétel, gyakorlatilag minden nap egyeztetünk, ma is itt voltak bent a szövetségben mindketten, tehát a korábbi elnök és főtitkár is. Zajlik az átadás-átvétel, ami azért egy hosszabb folyamat, de megkezdődött és ettől függetlenül a munkaszervezet ugyanúgy működik tovább. A versenyeket megtartják és már készülünk a válogatott néhány héten belül várható első hazai Európa Kupa-mérkőzésére is.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást, és sok sikert kívánok a munkájához!

Címkék:
MVLSZ Kollár Edina